26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

One plana svengi, on kokemuksia ja käyttäjiä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu One plana svengi, on kokemuksia ja käyttäjiä

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Päätin tässä lähteä seuraamaan Moe Normanin oppeja.
    Koulusvingi ei pysy kasassa 9 reikää pidempään.
    Olen sillä pelannut 77-80 kieppuja muutaman viime vuosina. Jompi kumpi puolisko on mennyt jopa paariin.
    Nyt alan muuttaa lyöntini moe Normanin tyyliseksi. Katsotaan miten äijän käy!

    Onko kokemuksia?

    KL1

    Tällä forumilla kirjoitteli muuan nimimerkki Data viime vuosikymmenellä nimenomaan one plane -svingistä. Niistä keskusteluista muodostuikin aivan legendaarisia vääntöjä :DD

    Yritäpä etsiä josko noita ketjuja vielä löytyisi.

    Koulusvingi ei pysy kasassa 9 reikää pidempään.

    Moe Normanin opeista ei ole kokemusta, mutta pelin kasassa pysymisestä tai sen puutteesta kylläkin. Mikä on saanut sinut vakuuttuneeksi että ongelma korjaantuu swingiä muuttamalla? Mikä itseasiassa aiheuttaa pelin hajoamisen? Onko nykyisen swingin osalta joku pro tehnyt analyysia ja kertonut missä ongelmat ovat? Onko jotain fysiikkapuolella kehitettävää? Vai löytyykö ongelmat sittenkin (kuten niin monella ammattilaisellakin) mentaalipuolelta?

    Ennen kuin lähtee mitään isoa swingimuutosta tekemään niin mielestäni kannattaa etsiä siihen hyvä syy. Ellei sitten golfin sisältö ole itse muutos ja masokistisesti nauttiminen siitä kun homma ei hetkellisesti suju ennen kuin taas on päässyt vakiintuneeseen olotilaan.

    Täytyy alkaa käyttämään rillejä, ettei tule noita v:n kirotusvireitä.

    Tutkitaan löytyykö vanhoja ketjuja.

    Hyvä kysymys-miksi svingi ei pysy kasassa?! En ole aikoihin käyttänyt pron palveluja. Kuvaan itse lyöntiäni action kameralla kierroksen aikana (silloin tällöin) ja näen miten todellisuudessa lyön. Kuvitelma ja todellisuus ihme kyllä eivät vastaa toisiaan.

    Olen verrannut omaa svingiäni ammattilaisten vastaaviin. Tiedän mikä on pielessä, mutta en saa sitä kitkettyä lyönnistä. Tiedän miten homman pitäisi mennä, mutten saa itseäni tekemään mitä haluan. Pientä parannusta on ongelmiin on tietysti tullut mutta lyöntini ei näytä silti Adam Skotin lyönniltä!
    Ajattelin, että lahjattomana en opi koulusvingiä-jos oppisin jotakin simppelimpää, jossa on vähemmän liikkuvia osia ja ajoittavia liikkeen osia.
    Liityin eilen Single plane acatemiaan (27 taalaa) ja olen nyt lukenut ohjeita ja katsonut videoita. Kokeilin jo kuvata oma sinleP svingiäni ja sehän näytti ihan hyvältä. Muutokset eivät ole hirveitä kun svingiä on yrittänyt 20 vuotta itse miettiä.
    Ennen kunnon ohjeita katselin muutaman Moe Normanista tehdyn tube-videon ja kokeilin pihalla lyöntiä ja löin ilman kummempaa miettimistä driverillä parilla väylällä. Eka oli huonompi. Toka oli harkkapallo koulusvingillä lyödyn perään: jäin metrin koulusvingillä tekemästäni lyönnistä. Pallo löytyi n 230 metrin päästä.
    Tästä rohkaistuin liittymään eilen acatemiaan.
    Nyt minulla on selvillä stanssi, krippi, pallonpaikka,alkuasento, bäkärin eka ja toka vaihe, dowsvingi, impackasento ja postimpack-asento. Sivujen ohjeet ja videot ovat hiton hyvin pedakogisesti tehtyjä. Katso ja ymmärrä, kokeile ja opi.
    Lisäksi tästä tutkimisesta on hyötyä vaikka käyttäisin vanhaa koulusvingiä.
    Mikään ei estä sekoittamasta näitä. Ainakin lyhyt jämäkkä taaksevienti parantaa toistettavuutta. Lisäksi oneP-svingin jalkatyö parantaa perinteisen svingin jalkojen käyttöä.
    Täytys lähtee rangelle kokeilemaan. Olen nyt käyttänyt uutta svingiä (tai sitä mitä olen omaksunut) vain avuksiin driverilla ja hybrideillä.
    Saa nähdä mitä tästä kehkeytyy.

    Sivujen ohjeet ja videot ovat hiton hyvin pedakogisesti tehtyjä. Katso ja ymmärrä, kokeile ja opi. Lisäksi tästä tutkimisesta on hyötyä vaikka käyttäisin vanhaa koulusvingiä. Mikään ei estä sekoittamasta näitä. Ainakin lyhyt jämäkkä taaksevienti parantaa toistettavuutta.

    Kuulostaa, että kaipaat erityisesti selkeytystä swingiin. Ja näyttää siltä että Single plain academy on osannut paketoida homman pedagokisesti hyvin. Eikä siis välttämättä ole kyse eri oppisuunnista. Kuten itsekin tuossa rivien välissä toteat.

    Mielestäni sen sijaan, että itse analysoi swingiä, kannattaa käyttää ammattilaista katsomaan millainen swingi sopii omalle kropalle / fysiikalle. Ja missä itseasiassa on ne ongelmakohdat. Hyvä ja huono swingi voi näyttää pikaisesti samalta, mutta homman juju on noissa pienissä yksityiskohdissa. Ja erityisesti millä keinoilla ne pienet yksityiskohdat laitetaan kuntoon. Oleellista on sitten vaan löytää hyvä pro, joka ei tuputa yhtä vakiomallia kaikille.

    Oletko muuten tutustunut näihin? Mielestäni yksinkertaisen swingin perusteet käyvät myös näistä videoista hyvin ilmi. https://www.piltz.fi/videot2/

    Edit: tätä videota itse muistelen kun swingi alkaa hajota https://www.piltz.fi/videot2/?JJ=1&video=23

    Viikon loppuna pelasin Lakiston 78 lyönnillä.
    Etuysi +6 takaysi +1.
    Etuysillä ekalla tripla ja tokalla tupla, yksi birdie ja kaksi bokia. (Huonot kaksi ekaa reikää johtuivat lämmittelyn puutteesta)
    Takaysillä yksi boky ja loput tylsää paaria.
    Olen ihmeissäni siitä miten hauskaa on lyödä palloa tällä svingillä.
    Tein 7 perätäistä paaria!!!
    Avauksissa oli fiilis että voi lyödä lujaa ja eikä tärvii pidätellä draivia.

    Mitä eroa vanhaan vanhan koulusvingin fiilikseen?
    – Avaukset pysyivät kentällä.
    – kakkoslyönnit 140-180 m menivät lipulle asti griinille tai hyvälle tsippietäisyydelle.
    (koulusvingilla useimmiten 140-180 m ei päätynyt lipulle asti)

    Wedge peliä 80-20 m olen pelannut edelleen vanhalla finescesvingillä, koska en ole ehtinyt opetella ja kokeilla MOE Norman tyyliä vielä.

    Viikon aikana olen opetellut homman videoilta ja pihassa reikäpalloilla kokeilemalla sekä pelaamalla.
    Mielenkiintoista nähdä mihin tässä päästään kuukauden sisällä.
    Tänään löin ekan korin Nevaksessa uudella svingillä lähinnä raudoilla.

    Yksinkertaiselle sopii yksinkertainen svingi.

    Haittoja:
    Svingi on taaksevienniltään aika suppea ja impaktiin ei tulla niin voimakkaasti maasta ylös kuin koulusvingillä.
    Tästä seuraa, että maksimi lyöntipituuksissa jään vähän jälkeen hyvin onnistuneista koulusvingin vedoista.

    Vaikea sanoa vielä tällä vajaavaisella kokemuksella miten paljon jään jälkeen onnistuneita koulusvingin avauksista,
    Joka tapauksessa pallo lentää driverillä 200-240 m ja yllättävän suoraan. Rauta 7:lla 150 m.
    Koulusvingillä pituushajonta on 200-260m.

    ”Svingi on taaksevienniltään aika suppea ja impaktiin ei tulla niin voimakkaasti maasta ylös….”

    Tässä vaiheessa heräsi mielenkiinto mitä tarkalleen ottaen tarkoitat koulusvingillä?

    Katsoitko noita Piltzin videoita?

    Biltz edustaa aika hyvinkoulusvingiä. Tuubista löytyy Chris Ryan golf, jossa on todella yksityiskohtaiset ohjeet pallon lyöntiin. Löytyy satoja videoita, joista voi katsoa yksityiskohtia eri asioihin. Piisin jutut ovat tähän verrattuna aika ylimalkaisia.
    Olen seurannut CR:n ohjeita nyt parivuotta. Power-svengi on ainut mitä en ole saanut pysymään kasassa. Wedgepeli CR: n tapaan on onnistunutta samoin hänen hiekkalyöntinsä variaatiot ja tsippipeli.
    Näitä on ilo katsella.
    Todd Gravesin ohjeilla sain viikossa hyvinn pienellä treenillä hyviä tuloksia. Tg: harjoitteet ovat loistavia. 150 cm:n sauvalla toteutettu 5: n kohdan svingin vaiheiden opetus on todella hyvä. Siinä on 5 tarkistuspistettä joihin sauvan jompikumpi pää osoittaa kussakin vaiheessa. Helppo oppia. Impackt drill lyöntisäkkiin on hyvä. Samoin back to hall harjoite. Nämä ovat siis powersvingin harjoitteita.

    Tuubista löytyy Chris Ryan golf, jossa on todella yksityiskohtaiset ohjeet pallon lyöntiin. Löytyy satoja videoita, joista voi katsoa yksityiskohtia eri asioihin. Piisin jutut ovat tähän verrattuna aika ylimalkaisia.

    Nyt ei enää kuullosta yksinkertaiselta…

    Chris Ryan on siis perinteisen koulusvingin edustaja, jota olen parivuotta seuraillut.
    Todd Graves edustaa siis single plane svingiä, johon olen nyt powersvingin osalta siirtynyt.
    Single plane svingistä on paljon vähemmän materiaalia tuubissa. Kun liityt akatemiaan ja maksat 27 taalaa pääset kiinni opetusmateriaaleihin.

    Oppisuunnasta riippumatta videoiden avulla itseopiskelussa piilee vaara, että oleellinen katoaa ja hukutaan yksityiskohtiin. Miltä nyt ulkopuolisen korviin kuulostaa. Jos yrität orjallisesti kopioida jotain tyyliä, voi olla ettet tule ikinä taipumaan siihen.

    Taitava pro pystyy näkemään missä sinulla on ongelmakohdat ja millainen on sinulle luontainen tapa swingata. Golf swingissä on monta palaa jotka vaikuttavat toisiinsa. Korjaamalla jotain saatat tiedostamatta ruveta kompensoimaan jotain toista asiaa ja hetken aikaa homma näyttää toimivan. Todellisuudessa swingi ei ole vakaalla pohjalla. Taitavan pron kanssa lähdetään korjaamaan 1-2 asiaa oikeassa järjestyksessä ja saadaan tekeminen rakennettua robustiksi.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: One plana svengi, on kokemuksia ja käyttäjiä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu One plana svengi, on kokemuksia ja käyttäjiä