17.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][26]
KilpailuaSuomalaista

Oikeakätinen vasuri

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Oikeakätinen vasuri

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Tervehdys,

  Vuosien tauon jälkeen sain uuden kipinän tähän mielettömän hienoon, mutta samalla niin ärsyttävään ja hermoja rassaavaan peliin. Alunperin oli tarkoitus aloittaa uudestaan asenteella ”pelaillaan silloin tällöin ja nautitaan pelistä ja kauniista maisemista, sekä ulkoilmasta”… Noh, aikanaan paljon kesäisin pelanneena ja jopa jonkin verran harjoitelleenakin ei tuollainen asenne vaan onnistu mitenkään. Tässä parin viikon aikana olen pohtinut, että lopetanko pelaamisen lopullisesti, vai koetanko saada saman lyöntivarmuuden takaisin kuin mitä se oli parina viimeisenä pelikautena ennen lopettamista. Koska peli jälleen koukutti pahasti, (vaikkei siitä tullutkaan mitään) niin ajattelin vielä kerran yrittää. Kilpatasoa en ole koskaan edes lähennellyt, enkä sinne pyri toki nytkään, mutta koska tämän alueen aihepiiri kattaa myös harjoittelun, niin sen vuoksi tämän tänne kirjoittelin. Eli nyt kun olen päätökseni tehnyt jatkaa pelaamista ja harjoittelua, niin kerrottakoon tavoite. Eli pyrkimys olisi saada tietynlainen lyöntivarmuus takaisin, ja koska tasoitus on yksinkertaisin tapa ilmaista asia, niin tämä mainitsemani ”lyöntivarmuus” olisi tarkoitus palauttaa sinne noin HCP 10:n tasolle ajan mittaan.

  Pari kierrosta on nyt heitetty ja rangella sekä harjoitusviheriöllä muutama sessio tällä viikolla vietetty. Hauskaahan se oli ja on, mutta kyllä se kieltämättä korpeaa kun suurinpiirtein tietää mitä pitäisi tehdä, mutta toteutus ei onnistu. Eli vaikka liikeradat ovat pysyneet yllättävänkin hyvin muistissa, niin kuten arvata saattaa, minkäänlaista tuntumaa ei enää touhuun ole noin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Mutta tämä asiahan alkaa varmasti korjaantumaan pikkuhiljaa viikko toisensa jälkeen.

  Kuitenkin, olen sitä mieltä, että nyt ”itsepuoskarointi” ja omatoiminen svingin analysointi saattaa jopa pahentaa tilannetta, joten varasin heti kärkeen pari tuntia tämän seudun pro:lta.. Tarkoitus on luonnollisesti lähteä aivan perusteista liikkeelle, eli gripistä, stanssista, vartalon kulmista ja suuntaamisesta.

  Mutta itse varsinaiseen kysymykseen, jota olen hiljakseen pohtinut.. Eli vaikka pelaankin vasurina, niin siitä huolimatta olen kaikessa muussa elämisessä täysin puhtaasti oikeakätinen ja vasemmalta kädeltäni aivan tumpelo… Niin tulipa sellainen kysymys mieleeni, että kuinka paljon tällainen nurinkurisuus on esteenä kehittymiselle? Onko tällaisesta ollut koskaan puhetta, tahi onko muilla kokemuksia moisesta? Eli asetelmahan on siis sikäli nurinkurinen, että nythän siis vahvempi ja dominoiva käsi on ylempi vaikka kaiketi optimitilanteen pitäisi olla päinvastainen? Vai onko asialla suurta merkitystä golfsvingissä? (voisi kuvitella että on)

  KL1

  Phil Mickelson on oikeakätinen ja pelaa leftiltä. Eipä näytä hänen kehittymistään haitanneen.

  Niin jääkiekossa, baseballissa, pesäpallossa, salibandyssä, jääpallossa kuin kaikissa muissakin mahdollisissa kahdella kädellä pelivälineestä kiinni pidettävissä mailapeleissä on vasenkätisiä, jotka pelaavat leftiltä ja oikeakätisiä, jotka pelaavat rightilta. Ei vahvemman käden rooli näytä noissa olevan mikään määräävä tekijä. Anna palaa vain!

  No tuo oli huojentava ja tyhjentävä vastaus. Kiitos! Ohan se sitten ruvettava.

  Olen vasenkätinen, mutta pelaan golfia oikealta. Lätkämaila on right. Lyön pesistä oikealta, heitän palloa vasurilla, samoin yhdenkäden mailapelit vasurilla. Näillä mennään, hyvin kulkee.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Oikeakätinen vasuri