23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Offset raudoissa

Etusivu Foorumit Yleistä Offset raudoissa

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188693 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Offsetin sanotaan helpottavan raudoilla lyömistä mutta omat kokemukseni ovat pikemminkin päinvastaisia. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

    #496726 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Eikös se riipu lyöjästä. Jos sinulla on taipumus lyödä niin, että lapa on jo sulkeutunut osumahetkellä, offsetista on vain haittaa.

    #496727 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Offsetin pitäisi auttaa pitämään kädet pallon etupuolella osumahetkellä, jolloin periaatteessa offset antaa aikaa sulkea lavan ennen osumaa sekä auttaa lapaa tulemaan alaspäin palloon. Kai varmaankin näin. En kyllä tiedä, kuinka paljon tai vähän offset Oikeasti vaikuttaa.

    Jos pelaajalla ei ole ongelmia edellä mainittujen asioiden kanssa (ilmenee kai lähinnä slicena jopa keskiraudoilla), lienee offsetista enemmän haittaa kuin hyötyä.

    Lisäksi asiassa on tietenkin omat mieltymykset. Offsetin merkitys mailan topline-ulkoasuun on merkittävä. Toiset pitävät, toiset eivät.

    He, jotka ovat nähneet minun draivaavan, eivät varmaan usko että vanhoilla Wilson ProStaff-raudoillani minulle alkoi kehittyä lievää vakavampi hookkiongelma – minä kartan nykyisin offsettia raudoissa kuin ruttoa.

    #496728 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lähinnä on kysymys osuman laadusta. Jos rautamailassa ei ole paljoa offsettia on mielestäni paljon helpompi lyödä ensin palloon ja sitten turpeeseen. Lisäksi lyöntejä on helpompi muokata tarpeen mukaan.

    #496729 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lähes poikkeuksetta kaikissa rautamailoissa on offsettiä. Bladesetissäkin sitä on usein 2-3 mm. Pitkissä enemmän ja lyhyissä vähemmän. Retief Goosen lienee ainoa ammattilainen, joka pelaa käytännössä ilman offsettiä ja hänelle customoituja Taylor Madeja kutsutaankin nimellä Onset. KZ Golfilla on bladet tyyppimerkiltään Zero Offset Blades, mutta kyllä niissäkin on offsettiä.

    Nojoo…

    Katseeni rupeaa nykimään ja kädet hikoilemaan, jos rautasetissäni on offsettiä enemmän kuin 2-4 mm. Pudotan tuota määrää ensi kaudelle. Enempi offsetti ei minulla yksinkertaisesti toimi.

    Hekkanen kertoi offsetin yhden vaikutuksen. Turzi selvitti jossain aikaisemmassa kirjoituksessa toisen merkityksen, joka liittyy painon jakautumiseen ja tämän vaikutukseen vähän ennen osumahetkeä, minkä seurauksena lapa sulkeutuu aikaisemmin. En nyt tarkalleen muista miten se meni, mutta Turzi täydentänee.

    #496730 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En tarkoittanut että offsettia ei saisi olla lainkaan, vaan sen verran kuin sitä tyypillisissä bleideissä on. Mainitsemasi 2-4 mm vastannee nykyisten VIP:ieni offsetin määrää ja tuntuu sopivalta. En tosin ole varma, miten offset oikeasti tulisi mitata?

    #496731 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tätä aihetta pohdin puolet viimekesästä. Minulle muodostui samantapainen ongelma, kuin Hekkaselle, eli lyönnit hokkasivat helposti pidemmillä raudoilla ja sen jälkeen myös driverilla. Ihan aluksi tämä tuntuma oli kuitenkin hyvä ja kanssapelaajat kehuivat usein ’ammattimaista’ drawta. En tiedä johtuuko se offsetistä, mutta nyt olen huomannut, että aina kun mailan ottaa käteen se tuntuu kuin itsestään kääntyvän sulkeutuneeseen asentoon. Tarkoitan, että kun otan interlock otteella kiinni mailasta ja suuuntaan lavan suoraan, niin heti ensimmäisten ’heilautusten’ jälkeen lapa onkin kääntynyt jo sulkeutuneeseen asentoon. Voisiko tämä johtua liiasta offsetistä, vai muuten vaan mailojen tasapinosta? Mc gregor Mt tungsten mailani ovat periaatteessa aloittelijalle, kuten minä, helpot ja alkukesästä pelasin niillä unelmakierroksia (tasooni nähden). Lyönnit ovat myös mielestäni pitkiä, jopa niin, että se alkoi häiritsemään kesän loppupuolella sen hookin kera. En tosiaankaan tunne käsitettä slice rautamailoilla. Kysymys siis kuuluu, että voisiko rautojen vaihtaminen joko comboihin, tai bleideihin auttaa ongelman helpottamiseen? Tietty varmaan kannattaisi kokeilla ensin jotain tämän tyyppisiä keppejä, mutta kertokaapa kannattaisiko alkaa jo haaveilemaan/ selaamaan tarjouksia uusista mailoista, vai opettelenko vain lyömään oikein?? En nimittäin myöskään usko, että kerran kokeilemalla joitain mailoja voisi heti sanoa, että nämähän ovat ne mitkä toimivat. Sen sijaan innokkaana aloittelijana voisin hankkia rinnalle toisenlaisen setin, jolla voisi harjoitella ajan kanssa.

    Kirjoittakaapa muutkin kommentteja tämän tyylin ongelmista..

    #496732 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Luulenpa että offset on pelkästään ulkonäköseikka kuten varren väri tms. Vaikutus lyöntiin ei tule itse offsetistä vaan siitä että ennen lyöntiä luulee sen vaikuttavan lopputulokseen. Eikös tulos muuttuisi saman verran jos seisoisit muutaman millimetrin eri paikassa. Minä en ainakaan pysty ottamaan millilleen samaa stanssia joka kerta. Siis muutama milli sinne tänne lavan paikassa suhteessa varteen ei ole merkitystä.(paitsi jos se on niin poskellaan että vääntää mailaa svingatessa vinoon?! Sitä se tuskin tekee)

    -vai tekeekö?

    #496733 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tätä mietin itsekin, pahenevan hook-ongelman takia. Slice on kaikilla mailoilla tuntematon käsite. Puumailoilla lyönti on jyrkähkö draw, rautamailoilla, varsinkin keskipitkillä, sikamainen hukki. Oman ’swingianalyysin’ tuloksena mahdollisia syitä ovat:

    -swingitaso liian flat ja in-out

    -mailoissa ehkä liian jyrkkä lie-kulma ja/tai liikaa offsettiä (Ping Eye2)

    Tilannetta auttaa jonkun verran pallon paikan siirto taaksepäin ja oikean käden gripin heikentäminen jopa niin että ensimmäinen ’rystynen’ kiertyy mailan varren etupuolelle. Swingitason muuttaminen onkin sitten jo vaikeampi juttu…

    #496734 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eihän sulla oo tuossa draivissa kuin pientä feidiä, ainakin sen perusteella mitä olen rangella nähnyt:)

    Mutta itse asiaan:offsetilla on vaikutusta.Etenkin drawta lyöville se aiheuttaa pahimmassa tapauksessa rajua hukkia, josta itsekkin ajoittain kärsin.Nykysissä lumikolaa muistuttavissa mailoissani(titu 822) offsettiä löytyy paljon, erittäin paljon.Kuten Karsten jo mainitsikin, pallon siirtäminen taaksepäin auttaa asiaa.

    Sellaisia huhuja liikkuu myös, ettö offset helpottaisi pallon saamista ilmaan vasta-alkajilla.

    Slice – mitä se on?

    #496735 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse painin tällähetkellä uusia rautoja miettiessäni, että ostaako edelleen offsetilliset mailata vaiko oisiko silla vähemmän offsettia omaavalla mailalla kuitenkin vaikutusta siihen hillittömään hookkiin pitkillä raudoilla lyötäessä.. joskus tämä hookki iskee lyhyemmilläkin?

    Mistään liekulman liian jyrkkyydestä tuskin on kysymys koska pelaan standardeilla mailoilla ja mailojen tulisi olla ennemminkin enemmän uprightit jotta ne olisivat just mitotetut minulle… Toinen tekijähän voi olla vissiin se, että grippi on liian ohut? Tällaset pitkät räpylät kun sattuvat olemaan itsellä niin kai se voi vaikuttaa asiaan?

    Vaihtoehtoiset mailat jotka ovat pääseet loppusuoralle on TM RAC LT (pienempi offset) ja Cleveland TA7 (Suurempi offset)

    #496736 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Uskoisin, että jos on vahvaa taipumusta lyödä hukkia ei asia korjaannu kokonaan vaihtamalla raudat pienemmällä offsetilla varustettuihin. Lyöntejä on tosin helpompi muokata bladeilla, mikä ei niin helposti onnistu jollain Callawayllä, jolla onkin tarkoitus lyödä korkeita, suoria lyöntejä. Korkeuskaan ei ole aina hyväksi, vastatuuleen on hyödyllistä pitää lyönnit nimenoman matalina.

    Useimmissa offset-mailoissa on lisäksi leveä pohja, joka kannustaa lyömään kuten puumailalla ja minusta tuntuu, ettei yhditelmällä offset/leveä pohja oikein pääse käsiksi palloon etenkään raffissa.

    Useimmat prot näyttävät pelaavan kokolailla ’suorilla’ mailoilla ja sekä Callawaylla että muillakin on erilaisia Pro/reduced offset/Tour malleja. Niissä on myös usein pienempi lapa, joka sekin on oman kokemukseni mukaan tehokkampi.

    Palasin kesällä takaisin vanhoihin VIP:eihin yritettyäni turhaan opetella pelaamaan offseteilla ja olen tyytyväinen.

    #496737 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sen verran pitänee lisätä omaan sepustukseen, että loppukaudesta sain kyllä silloin tällöin kommentteja stanssistani, joka osoitti kuulemma pahasti oikealle, oikeaan lyöntisuuntaan nähden. Kokeilin ’salaa’ myös stanssin suuntaamista reisien päällä poikittain roikutetun mailan avulla ja totesin useasti stanssin todellakin osoittavan reilusti lipusta oikealle. Tällä saa kyllä sen hookin aikaan..

    #496738 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Uusi tietokone onnellisesti toimnnassa.Jee!

    Itse hankin lähes heti green cardin suorittamise jälkeen maxflin VHL:t käytettynä.Offsettia jonkin verran,nyt tuntuu jo että liikaa.TC pro tilaus lähtee kohta…Mutta olivat loistava ostos ne maxflit,koska inhoan kaikkia toobigoffsetmaximumgameimprovement lapioita,ja lavan pienempi koko ohjaa puhtaampaan osumaan.eikä se ole kiellettyä aloittelijoillekaan…

    Koitin tuossa kesällä pikkuveljen naisten lapioita (cougar silver cat) ja koko ajan kauheaa hukkia tai välillä drawta.naisten mailojen lyhyys ehkäisee hukkia vähäsen,koska lapa on enemmän kärjellään…

    että kyllä sillä offsetilla on merkitystä.lapioiden huono puoli vielä on ettei tunne kun pallo lähtee ties mihinkä,vaan osuma tuntuu samalta kuin swetari…

    Hyvät maxflit muuten kaupan!!true temperin joillakin regulari teräsvarsilla ja half cord gripeillä…

    #496739 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itsekin pidän suht vähäoffsettisistä mailoista (nyt mp-33, aik.990), mutta kesällä löin matolta jonkin verran Callaway x-14 raudoilla ja lentorata oli aika samanlainen (kömpelönoloiset mailat), vaikka lyön helposti hukkia. Tuolloin se useinmiten ymmärtääkseni kuitenkin johtuu siitä, että painonsiirto jää vajaaksi/myöhästyy ja kädet jäävät mailanpään jälkeen. Hukkimiehellä ei grippikään saa kovin vahva olla. Lisäksi kannattaa huolehtia siitä, että lapa on ainakin alkuasennossa suorassa.

    Rautalyönneissä ’viime aikoina’ esiintynyt pull alkoi vaivaamaan, joten jopa mietin mistä asia saattoi johtua.

    Kaikki muut kikat kokeiltua, vaihdoin raudat sellaisiin joissa on offset:ia reilusti vähemmän.

    Ja katso, pull hävisi ja ’muuta vikaa’ ei ainakaan vielä ole tullut tilalle.

    Moi, en oikein usko että offset on vaikuttanut pullin poistumiseen. Tästä muuten saisi hyvän ’eipäs-juupas’ väittelyn 🙂

    Ainakaan teknisesti ajatellen ei offset vaikuta pallon lähtökulmaan minkään vertaa.

    Väitellään nyt sitten ;D

    Joka tapauksessa pull hävisi… ok, voipi olla, että erilaiset varret, mailojen painotus….. vaikutti asiaan, mutta itse voisin uskoa, että koska on vähemmän offset:ia, niin lapa ei sulkeudu niin nopeasti… en tiedä… ota näistä nyt sitten selvää..

    DCI

    Mites olis sellanen teoria, mikä toteutuu joissain puumailoissa. Eli kun halutaan mailan sulkeutuvan helpommin niin painopistettä laitetaan pikkusen taakse kannan puolelle. Offset mailoissa tämä onnistuu mutta ei bleideissä. Tosin kyllä bleideissäkin voi olla painoa kannassa varsinkin pitkissä raudoissa slaisssssia helpottamaan.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Offset raudoissa

Etusivu Foorumit Yleistä Offset raudoissa