16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Nyt riittää projektit

Etusivu Foorumit Yleistä Nyt riittää projektit

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188730 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lopettakaa heti kaikenmaailman mailanrakennus-, uudistus-, varrenvaihto- ja muut projektit. Vanha mies ei enää malta. On pakko liittyä jengiin. Kukaan hullu tätä kestä. Ja ruohokauteen on enää nelisen kuukautta. Luoja, armahda mua viestiltä, jossa Hörhö, Parti, Hekkanen, Turzi, tai joku muu riivaaja, kukkaron vihollinen kertoo ostaneensa jotain kivaa ja taas on pakko mennä kateellisena sivuille katsomaan mitä sieltä on löydetty. Älkää enää, pliiis!!!! JA MÄ VANNOIN, ETTÄ NYT on kapulat kunnossa. mutta ehkäpä uudet wedget……….

    #497476 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mille sivuille, missä ???

    Olin tänään taas Green Golfissa ja kokeilin ensi kertaa bladeja. Oli ihan hyvät, mutta mutta… Paljon jäi kaihertamaan mieltä.

    Rupesin vaan sielä tuumimaan, että kun itsellä ei ole taitoa / tiloja / aikaa, niin olisiko joku rakentajista kiinnostunut aloittamaan kaupallisen uran ? Olen kuitenkin sen verran palloja kurittanut, että tiedän kutakuinkin minkä tyylisiä rautoja haluaisin. Teknisesti asiasta ei ole tietoa, mutta mutu on vahva.

    Kiinnostaisi kovasti, jos joku haluaisi myyntimielessä kasata räätälöidyn setin. Jos lähden liikkeistä hakemaan sopivaa, saan tuhlata etsimiseen kuusi ikuisuutta, enkä siltikään saa haluamaani. Se taito mikä tällä palstalla on, pitäisi jonkun (minun) hyödyntää.

    #497477 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen aina ihmetellyt näitä mailanrakentajafriikkejä. Sehän on tottakai ihan OK, jos harrastaa rakentelua ja tykkää pelata omilla tekeleillä. Ja voihan sillä vähän säästääkin.

    Mutta ettäkö kannattaisi ostaa jonkun itserakennetut mailat, kun kaupasta ei löydä haluamaansa tavaraa? Tai rakentaa itselleen ja uskoa vakaasti siihen että sillä tavalla saa paremmat?

    Miten ihmeessä itse pystyisi tekemään paremmat kuin mitkä jokin ammattifirma on suunnitellut + kasannut? En kai ala autoakaan itselleni rakentamaan 🙂

    #497478 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nyt kun vielä kerrot miten ne ammattifirmat ovat speksanneet tuotteensa juuri *Sinulle* niin päästään keskustelun alkuun!

    #497479 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pelasin kerran vanhan herrasmiehen kanssa rapakon takana. Oli kuulema ihan uusi omatekemä driveri koekäytössä. Maila ei täysin tyydyttanyt pelaajaa, mutta kaveri oli kuitenkin onnellinen kun oli saanut projektin loppuun.

    Kierroksen aikana sitten aloin ymmärtää että tämä ei ollut ensimmäinen ja toinen itse rakennettu driveri ja ymmärsin kysyä että montako niitä on autotallissa vanhastaan: 26. Harrastus se on mailanrakentaminenkin ja ilmeisen mielenkiintoinen.

    #497480 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nyt kun vielä kerrot, kuinka hyvä pelaaja olet, että tarvitset ihan juuri SINULLE speksatut mailat, niin päästään keskustelun alkuun. Jos hcp:si alkaa plussalla, niin voin sanoa, että ehkä jo kannattaa hioa mailoja tarkemmin, kuin mitä kaupan hyllyn valikoimista löytyy.

    #497481 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Suuret mailanvalmistajat tekevät tuotteita suurelle massalle, eli kuitenkin tavoitteet ovat pääsääntöisesti kaupalliset. Tehdään paljon kompromisseja, että tuotteet kohdentuisivat mahdollisimman suurelle kuluttajaryhmälle.

    Jos haluan hyvän puvun, voin mennä Stockalle ja ostaa Bossin puvun, mutta jos haluan puvun jota itse haluan, menen räätälille.

    Voin olla väärässä, mutta uskon että nämä rakentajat ovat alallaan kokeneita ja pystyvät paljon enempään mitä tekevät.

    Luonnollisesti ymmärrän että mailojen jälleenmyyntiarvo, suhteessa vaivannäköön, on olematon ja että, tekevälle silloin tällöin voi sattua, mutta jos lähden etsimään liikkeestä itselleni sopivaa settiä, niin tuhlaan tolkuttoman määrän aikaa, enkä usko silti saavani sitä mitä etsin.

    Tottakai mailanrakennukseen kuuluu pari pro tuntia jossa tulen keskustelemaan ammattiopettajan kanssa sopivista vaihtoehdoista, omalle ruumiinrakenteelleni / swingilleni.

    Pelkäämpä vain pahoin, että mailanrakentajakaarti rakentelee mielummin itselleen, kuin lähtee mukaan tällaiseen ’ilmaisprojektiin’

    Maksan mielelläni hyvän tekopalkan, mutta pelkäämpä, että tuntipalkka ei kovin kovaksi kuitenkaan nouse.

    Tienaamisesta ei ole kysymys, vaan siitä haluaako joku ottaa haasteen vastaan, ja auttaa ’asevelikaveria’

    #497482 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin se jäi sanomatta, että 90% golfissa on mentaalia ja loput on mentaalia. Mitä hiton väärää siinä on jos joku aloittelija (minä) haluaa itselleen sopivat mailat. On sitä maailmassa paljon tyhmempäänkin tungettu euroja.

    Lopuksi ote kirjasta jota olen lueskellut

    Gary McCord:

    ’Ei ole mitään väliä millaiset mailat sinulla on, kunhan ne näyttää hyvältä’

    Huuli tietenkin, mutta pointti on se, että pitää tuntua omalta. mitäs vikaa siinä on ?

    #497483 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kertokaapa mulle miten händäri liittyy siihen, pitäisikö pelaajan pelata itselleen sovitetuilla mailoilla? Eikös kaikkien pitäisi pelata itselleen sovitetuilla mailoilla? Oli ne sitten brandi vermeet tai komponenteista itse kasatut/toisen kasaamat.

    Henkka: Jos olet PK-seudulta, niin ota yhteyttä. Mulla voisi olla jotain kontakteja.

    #497484 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vaikka olenkin keskitason peluri, voin kai käyttää hyväkseni mitä mailojen sovittamisella on peliini anettavaa? Päinvastoin, saatan tarvita mailojen antamaa tukea enemmän kuin varsinaiset pelimiehet.

    Varsinaista perusmailanrakennustahan (leikkaa, liimaa) tekevät kaikki. Massavalmistaja valitsee komponentit asiakkaan puolesta, jonka valittavaksi jää lähinnä varren jäykkyys, muulta osalta hänen on tyytyminen suurelle massalle tehtyyn kokonaisuuteen. Mailanrakentajallla on vähän enemmän mahdollisuuksia tehdä valintoja omien mieltymystensä mukaan. Kuitenkin molemmat jättävät asian puolitiehen, vasta ’räätälöinti’ ottaa pelaajan ja välineiden ominaisuudet tarkemmin huomiointiin.

    Olen seurannut sivusta paikallisen Wilson-kauppiaan myyntitoimia. Jos asiakas on vähääkään kiinnostunut mailojen sopivuudesta, pro valitsee hänen uusiin mailoihinsa – pääasiassa asiakkaan fyysisten ominaisuuksien mukaan – sopivan lie-kulman, varren pituuden ja gripin paksuuden. Tässä on jo kysymys perusräätälöinnistä. Tällainen toiminta on mielestäni järkevää, ja parempaa kuin ostaa syysalesta tai postimyynnistä kavereiden suosittelemia settejä.

    Pitemmälle menevä sovittaminen tulee kuvaan, kun mailoille lähdetään hakemaan edellisten lisäksi tiettyä lyöntituntumaa. Swingipaino on yksi tällainen personoitava ominaisuus. Toisena esimerkkinä voisi olla samanlainen tuntuma läpi koko setin. Itse kukin lienee havainnut, että joku (rauta)setin maila tuntuu erillaiselta. On mahdollista, että urheilupsykologia voi selittää ilmiön, mutta aivan yhtä hyvin voi olla kysymys esim. epäsymmetrisen varren epäedullisesta asennosta. Tällä sovittamisen alueella asiaan perehtynyt mailanrakentaja ryhtyy tekemään eroa massavalmisteisiin.

    Mielestäni mailanrakennuksen kuninkuusluokkaan siirrytään, kun käytännön vertailuihin perustaen valitaan pelaajan mieltymyksiin ja ominaisuuksiin optimoidut komponentit. Kaltaiseni keskivertopelaaja ei luultavasti saa vastinetta valitsemalla esim. 10 € maksavan varren sijasta 100 € vartta, mutta pelimannet saattavat löytää täältä sen viimeisen silauksen, jota kaupan hyllyltä löytyvistä tuotteista on turha hakea. En ole koskaan mennyt mailanrakennuksessa näihin laajempiin kenttäkokeisiin, mutta jonain päivänä sekin on tehtävä – jos ei muuten, niin uteliaisuuttaan.

    #497485 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen ollut väärässä ketjussa ruikuttamassa avuttomuuttani. Lukaisin äsken Partin mailanrakennusketjun ja paluuta ei ole. Ei meinaa housuissaan pysyä. Taitaa olla tuttu tunne.

    Joo Pitskussa asutaan

    henkka(a)luo.to

    #497486 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin tuohan oli V.P:lle

    #497487 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse tilaan kaverin kanssa joululomatekemistä golfsmithistä alkuviikosta…

    Itselläni ’riittävä’ kasaamistaito.Laita mailia mikko@24mail.zzn.com jos kiinnostaa

    Lue lisää: golfsmith

    #497488 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kysymys ei koskenut minua, mutta pakko vastata.

    Pelaan tasoituksella 4,5 ja minulla on ns. räätälöidyt mailat.

    Niissä on itse valitsemani varsi kolmosesta ysiin, wedgeissä on erilaiset varret ja puu-3:ssa taas erilainen kuin driverissä, jossa myös on aivan muunlainen tikku kuin valmistaja siihen laittaisi.

    JA olen joka sekunti ollut tyytyväinen.

    Lisäksi mailojen lie-kulmaa on muutettu asteen verran flatimmaksi. Niitä ei ole tiukennettu, eli rauta-3 on tehtaan speksien mukainen ja loput siitä sitten normaalin neljän asteen välein taitettu.

    Ainoa loftiltaan ruuvattu on 53-asteinen wedgeni, josta teetin 54-asteisen.

    Kädensijat ovat kämmenieni kohtuullisen suuruuden ja sormieni kohtuullisen lyhyyden takia hieman erilaiset; niissä on tavallinen 59-kokoinen kummimpala, mutta sisällä on kölinä yksi teippi ja sitten on kaksi kierrosta teippiä varren ympärillä ja lopuksi tietenkin grippi.

    Näin sain pidettyä huolen siitä, ettei maila uppoa liian syvälle vasemman peukalon alapuolelle. Samalla sain pidettyä huolen, että oikean käden gripitys onnistuu paremmin, kun käsi ei mene liian syvälle mailaan tai jää vajaaksi.

    Kokeilin toisenlaisiakin varsia raudoissani; mm. pykälän jäykempiä ja muuten erilaisia, mutta kun en samalla svingillä saanut keskiarvoa lähellekään nykyisiä lukemia, niin kyllä se varrestakin on kiinni.

    Suurin ero on driverissä (Titleist 975D), jossa oli alunperin Titun oma varsi, sitten siihen tuli E-1:n ja nyt siinä on crafalloyn punanen salama ja mailan pohjaan on laitettu neljä!!! grammaa lyijyteippiä.

    Lyönnin maksimipituus Titun omaan varteen verrattuna lyheni hieman, mutta piteni taas E-1:een verrattuna. Sen sijaan se oleellinen eli osuminen haluamiini paikkoihin (yleensä väylälle) parani melkoisesti.

    Olen tavallinen klubi-tuuppari, joka unelmoi hyvästä kierroksesta, mutta jo tällä tasoituksella räätälöidyt mailat vaikuttivat selvästi peliini.

    Jolleivat ne vaikuttaisi, niin miksi naiset, juniorit ja seniorit ja klubu-tuupparit sekä kilpapelurit eivät pelaa samanlaisilla mailoilla?

    Se on sitä henkistä juttua ja sitä saa siitä, että luottaa itseensä ja välineisiinsä.

    #497489 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eihän tähän tarvitse sekaantua ellei halua. Eiks nää mailanrakentajat ole oma heimonsa.

    Golfinsinöörejä.

    Haluaisin kyllä jotain tietää tästäkin.

    OLen kyllä enemmän golffilosofi, muta just sen

    takia pitäisi välttämätön halliat tälätkin alueelta.

    NO harm feelings – happy landigs and clubas.

    #497490 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mä en luonnehtisi mailanrakentajia kylmiksi insinööreiksi vaan ennemminkin taiteilijoiksi. Hekkasestakin tulee ennemminkin mieleen rakennustyöhön tietyllä tunteella suhtautuva seppä kuin kylmäkiskoinen insinööri (tieteellisen tarkoista selostuksista huolimatta;)

    #497491 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Et osannut lukea rivien välistä viestistäni pointtia, eli mailanrakennus on varmasti kiva harrastus, mutta jos paremmaksi pelaajaksi haluaa, niin on VARMASTI hyödyllisempää harjoitella ne tunnit mitkä rakentelisi mailoja! (sillä oletuksella että välineet ovat KOHTUU sopivat, esim. varren jäykkyys, kehäpaino/blade ym PERUSasiat)

    #497492 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Onx tää nii ku sellane interaktiivine chathuone?

    Hyvää Joulua kaikille.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Nyt riittää projektit

Etusivu Foorumit Yleistä Nyt riittää projektit