Aihe: No show -maksu - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

No show -maksu

Etusivu Foorumit Yleistä No show -maksu

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • KL

  Lainaus Golf Talman kotisivuilta: ’Tästä päivästä eteenpäin, mikäli pelaaja ei peru varaamaansa/varaamiaan lähtöaikaa/aikoja vähintään kahta (2) tuntia aikaisemmin, häneltä veloitetaan kulloinkin voimassa olevan green feen hinta käyttämättömästä/mistä ajasta/ajoista. Tällä käytännöllä pyritään vähentämään ns. no show tapausten määrää. HUOM! Sanktio koskee yhtä lailla pelioikeutettuja kuin vieraspelaajiakin.’ Minusta ajatus on hyvä ja henkilökohtaisesti kannatan sitä, mutta miten on asian juridinen puoli? – Onko yhtiöllä oikeus yksipuolisesti päättää tällaisesta menettelystä? – Miten asia tulee tiedottaa varauksia tekeville, puhelimessako varauksen yhteydessä? – Mitä jos asiasta ei muistetakaan kertoa? – Miten ylipäätään osoitetaan suullinen tiedottaminen? – Onko no show -maksu ulosottokelpoinen? Asiaa etäisesti liippaa: Muutaman viikon takaisen Hesarin artikkelin mukaan pk-seudulla jää 55 000 etukäteen varattua hammaslääkäriaikaa käyttämättä vuosittain potilaan jäämättä saapumatta vastaanotolle. Leväperäisiä ihmisiä riittää.

  Mistä näitä sikiää?

  Meeppä kuule kysymään sieltä Talmasta.

  Uittu mitä pahveja.

  Taiger kirjoitti: (13.6.2009 13:39:45)
  Mistä näitä sikiää?

  Meeppä kuule kysymään sieltä Talmasta.

  Uittu mitä pahveja.

  Kylläpä oli Taigerilta asiallinen kommentti. Taitaa teiniangsti pyrkiä pintaan.

  Jonkin verran miettinyt samaa, koska omassa seurassa sama käytäntö käynnistyy lähiaikoina. Kannatan ehdottomasti tapaa, koska erittäin ärsyttävää tuo aikojen peruuttamatta jättäminen.

  Ei asia tietenkään ihan ongelmaton ole. Esimerkiksi joskus porukka tulee niin viime tipassa lähtöön, että ilmoittautuminen jää tekemättä. Tai mitä jos caddiemaster vain epähuomiossa/kiireessä unohtaa vahvistaa lähtöajan. Voi tulla turhiakin laskuja.

  No aika näyttää…

  Duffman kirjoitti: (13.6.2009 14:17:16)

  Taiger kirjoitti: (13.6.2009 13:39:45)
  Mistä näitä sikiää?

  Meeppä kuule kysymään sieltä Talmasta.

  Uittu mitä pahveja.

  Kylläpä oli Taigerilta asiallinen kommentti. Taitaa teiniangsti pyrkiä pintaan.

  No kyllä ne minunkin mielestä on aika pahveja jotka jättävät perumatta aikansa ja jos vielä varailet niitä muuten vaan varmuuden vuoksi.

  Ihan hyvä systeemi tollanen mikä Talmaan tulee. Sais olla joka paikassa ja keskusrekisteriin merkintä kolmesta väärästä ja jäähylle pariksi viikoksi. Eiköhän opi peruilemaan.

  KL

  Niin, sillä vain tätä kyselen, että Talmassakin on jo herännyt keskustelua asian juridisesta puolesta. Lisäksi tuossa takavuosina SHG yritti Luukissa saada ihmiset korjaamaan lyöntijälkensä 200 markan uhkasakon avulla ja siitä ainakin täällä on ollut polemiikkia, ettei semmoista tarvitsisi kenenkään maksaa, koska asiasta ei ole mitään selvää sopimusta pelaajan ja kentän välillä. Uhkasakko poistui yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin.

  Löytyisikö näitä lakihemmoja kommentoimaan vai ovatko kaikki siirtyneet sinne naapuriin?

  Tässä taitaa olla kysymys samasta asiasta kuin nämä yksityiset parkkialueet
  joiden antamista sakoista on tapeltu aina korkeimpia oikeusasteita myöten.
  Itse en kannata tälläista menettelyä joka tuntuu tosi suomalaiselta;jos et usko
  perkeleen nuija niin halolla päähän ja kortti kuivumaan,pakollahan ne kakaratkin
  kasvatetaan.

  Kannatan itsekin tätä, hyvä homma.
  Varsinkin vkonloppusin siellä on täyttä, ajoissa saa olla liikkeellä aikaa varaamassa.
  Kentälle kun sitten menee, niin siellä on todella paljon kahden hengen ryhmiä ja ties kuinka moni jäänyt ilman aikaa!

  KL kirjoitti: (13.6.2009 12:54:50)
  1. Onko yhtiöllä oikeus yksipuolisesti päättää tällaisesta menettelystä?
  2. Miten asia tulee tiedottaa varauksia tekeville, puhelimessako varauksen yhteydessä?
  3. Mitä jos asiasta ei muistetakaan kertoa?
  4. Miten ylipäätään osoitetaan suullinen tiedottaminen?
  5. Onko no show -maksu ulosottokelpoinen?

  1. On. Se on ehto siinä missä muukin ehto. Päättää yhtiö yksipuolisesti hinnastakin, tasoitusrajoista, aikarajoituksista ym. ehdoista. Kyseessä on ’ota tai jätä’-tilanne, johon kuluttaja törmää joka päivä muissakin tilanteissa.
  2. Pelioikeuden haltijoille riittää, kun laittaa vaikkapa tasoituskortin postittamisen yhteydessä varausehdot, mistä tämä ilmenee. Vieraspelaajille asiasta tulisi ilmoittaa varausta tehtäessä.
  3. Näyttökysymyksiä.
  4. Kun sen todetaan olevan nimenomainen käytäntö, jota noudatetaan aina, niin se riittää.
  5. Ei sellaisenaan, kuten ei myöskään mikään muukaan ’tavallinen’ saatava. Kaikki saatavat (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) tulee vahvistuttaa oikeuden päätöksellä enne, kun ne ovat ulosottokelpoisia. Vastaus itse kysymykseen: sitä kohdellaan ihan samalla tavalla kuin muitakin saatavia.

  ” Tästä päivästä eteenpäin, mikäli pelaaja ei peru varaamaansa/varaamiaan lähtöaikaa/aikoja vähintään kahta (2) tuntia aikaisemmin, häneltä veloitetaan kulloinkin voimassa olevan green feen hinta käyttämättömästä/mistä ajasta/ajoista.
  Tällä käytännöllä pyritään vähentämään ns. no show tapausten määrää.”

  Ilmoitus on ilmeisesti ilmestynyt pelkästään nettisivuille – riittääkö se tiedoksi niille, joilla on ollut voimassa oleva pelioikeus kauden 2009 alusta. Siis voiko olettaa, että uusi käytäntö on saavuttanut ’vanhat’ ns. sopimusasiakkaat?

  Miten edellytetään todistettavan ns. force majeure tai act of God tilanne golfyhtiölle vai onko tätä mahdollisuutta edes huomioitu?

  Kuinka kenttäyhtiön tavisosakkaat voivat seurata, että tasapuolisesti peritään kaikilta nämä uudet sanktiot eikä suosita esim. ’pärstäkertoimen’ tai ’suurosakkuuden’ perustella maksuvapautusta?

  Kannatan sinänsä no show sanktiota, mutta kuinka toimitaan oikein oikeudellisesti on tärkeää tässä tapauksessa, josta muut kenttäyhtiöt tod.näk. ottavat mallia. 🙂

  Askarruttaa sellainen kysymys että miten toimitaan siinä tilanteessa kun joku toinen on ilmoittanut toisen pelaajan varuilta johonkin lähtöön täytteeksi tai mistä vaan syystä ja unohtaa perua tällaisen lähdön.
  Tiedetäänkö aina kuka varauksen on tehnyt riippumatta siitä tehdäänkö se puhelimitse tai netissä? Voiko tulla yllätyksiä yhtäkkiä kun on menossa pelaamaan ja maksamalla vain pääsee?

  zazen kirjoitti: (13.6.2009 21:31:41)
  Kannatan sinänsä no show sanktiota, mutta kuinka toimitaan oikein oikeudellisesti on tärkeää tässä tapauksessa, josta muut kenttäyhtiöt tod.näk. ottavat mallia. 🙂

  Pikemminkin Talma on ottanut mallia muilta kenttäyhtiöiltä. Tällainen sanktio on ollut voimassa mm. Pickalassa jo usean vuoden ajan. Maksusta (ja peruutuksesta) vastaa aina se henkilö, joka on varauksen poisjääneelle pelaajalle tehnyt.

  Ballmarker kirjoitti: (14.6.2009 5:41:24)

  zazen kirjoitti: (13.6.2009 21:31:41)
  Kannatan sinänsä no show sanktiota, mutta kuinka toimitaan oikein oikeudellisesti on tärkeää tässä tapauksessa, josta muut kenttäyhtiöt tod.näk. ottavat mallia. 🙂

  Pikemminkin Talma on ottanut mallia muilta kenttäyhtiöiltä. Tällainen sanktio on ollut voimassa mm. Pickalassa jo usean vuoden ajan. Maksusta (ja peruutuksesta) vastaa aina se henkilö, joka on varauksen poisjääneelle pelaajalle tehnyt.

  En tiennytkään, että Pickalassa olisi tällainen voimassa, vaikka Pickalaa olen pelannut vuosikausia. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka monta sanktiomaksua on lähetetty.

  Kun kyse on vieraspelaajasta, tällainen maksu on mahdollinen. Vieraspelaaja on ajan varatessaan tehnyt oston ja summa on siten perittävissä.

  Vuosioikeudella pelaavan kohdalla tilanne on monimutkaisempi. Ilmoittautumisen taitaa nykyään voida tehdä myös netissä eli kotoa käsin ja siten kierrokselle ’voi lähteä’ olematta paikalla ja näin sanktiovelvollisuus poistuu. Tietysti on fiksumpaa poistaa se varaus kuin ilmoittautua kierrokselle, jota ei aio pelata, mutta ymmärtääkseni tässä onkin kyse juridisesta saivartelusta.

  Problematiikkaa voi valottaa kysymällä, pitääkö suorittaa puolikas sanktiosta, jos pelaa vain yhdeksän reikää eikä ilmoita tätä kierrokselle lähtiessään. Kyseessähän on sama vajaakäyttöön sortuminen kuin no show. Vieraspelaajan kohdalla tilanne on jälleen selvä: hän maksaa joka tapauksessa täyden green feen (ainakaan Pickalassa ei ole yhdeksän reiän gf:tä). Vuosioikeuden perusteella pelaavan kohdalla tuskin edes innokkaimmat no show -hemmot vaatisivat tässä tapauksessa sitä sanktiomaksun puolikasta. Sitten siis päädytään kysymykseen: kuinka suuri osa kierrosta pitää pelata, että sanktiovelvollisuus poistuu vuosioikeuspelaajalta – yhdeksän reikää, kuusi reikää, yksi reikä, ensimmäinen draivi, tiiaus, kavit klubilla, ilmoittautuminen kierrokselle netissä…

  Ehkä tehokkain käytäntö näiden vuosinoshow’iden suhteen olisi julkinen nolaaminen. Seuraavan kerran no shown’n jälkeen cädärille saapuessaan, pelaajaa tevehdittäisiin jollakin ikävällä kommentilla, no show’t voisi julkistaa klubin seinällä tai Hesarin etusivulla 😉

  En kyl ole kuullut et omassa seurassa ois langetettu mitään sanktioita ikinä vastaavasta, mut seuraava löytyy kilpailumääräyksistä 2009. Onko tuo nyt sit liiton suosittelemaa vai seuran keksimää, en tiedä. Mut ymmärrän hyvin kentän halun sakottaa käyttämättömistä, ei perutuista ajoista. Varsinkin kun ns. sesonki on greenfee-pelaajien osalta jo ovella..

  GP Kilpailumääräykset 2009
  Poisjääminen kilpailusta

  Ilmoittautuminen on peruutettava kilpailua edeltävänä päivänä klo 16.00 mennessä.

  Mikäli osanottoa ei ole peruutettu ajoissa, on kilpailumaksu maksettava kaksinkertaisena.

  Mikäli kilpailija jää pois kilpailusta ilmoittamatta, tuomitaan hänelle kilpailukielto seuraavaan kilpailuun, johon hänellä on osallistumisoikeus.

  Pappa Tykki kirjoitti: (14.6.2009 11:02:24)
  Vuosioikeudella pelaavan kohdalla tilanne on monimutkaisempi. Ilmoittautumisen taitaa nykyään voida tehdä myös netissä eli kotoa käsin ja siten kierrokselle ’voi lähteä’ olematta paikalla ja näin sanktiovelvollisuus poistuu.

  Tietääkseni kierroksen voi vain varata netissä, mutta sille pitää ilmoittautua CM:n toimistossa viimeistään 20 min. ennen lähtöaikaa. No Show -tilanteessa pelioikeutetut saanevat ensimmäisellä kerralla varoituksen, seuraavalla kerralla on jo maksettava sanktio.

  Myy

  Minusta tämä on tosi hyvä juttu. Talma on aina ihan tukossa viikonloput ja muut prime time -ajat. Itselläni on samoja kokemuksia kuin Minjalla siitä, että lopulta kentällä on kuitenkin ollut kahden ja kolmen ryhmiä. Itse jäin viime kesänä monasti ihan omaan yhden hengen ’ryhmääni’, mikä ei ainakaan itesestäni ole ollenkaan kivaa. 🙁 Ihan varmasti osa näistä peruutuksista on jäänyt tekemättä, sillä kotoa lähtiessä, kun netistä olen tilannetta katsonut, niin porukkaa on vielä ollut tulossa.

  Asiahan on lähtökohdaltaan selvä. Talmassa on ilmeisesti paljon sellaisia pelaajia jotka viihtyvä vain keskenään joten nettivarauksen yhteydessä flaittiin laitetaan muutama haamupelaaja jotka sitten eivät tulekkaan paikalle ja nämä yhdessä viihtyvät pelurit saavat kaksistaan kiertää kentän ilman kutsumattomia vieraita !

  Aika monen kentän nettisivuilla on jo herra ties kuinka kauan ollut teksti siitä, että peruuttamattomasta lähtöajasta seuraa sanktio – tai on kait aika usein ollut muodossa ’voidaan periä….’. Kilpailuun ilmoittautumisohjeissa on peruuttamisohje ollut usein tiukempi.

  Ihan hyvä, jos käytäntö yleistyy ja sitä myös käytetään, sillä kuten aiemmat kirjoittajat ovat ilmaisseet, voipi käydä niin, että halukkaat eivät pääse pelaamaan tai joku onkin yllättäen ryhmässä yksin. Tuota ’koko lähdön varaamista haamupelaajilla’ ei meikäläinen voi käsittää lainkaan. Tiettyinä aikoina lähtöaikojen saaminen on tiukassa ja on yksinkertaisesti todella itsekästä varata lähtöaikoja turhaan. Jos on niin epäsosiaalinen, ettei pysty 4-5 tuntia pelaamaan vieraassa seurassa, niin on kenties syytä vaihtaa lajia :o).

  GolfBot kirjoitti: (15.6.2009 0:54:37)
  Jos on niin epäsosiaalinen, ettei pysty 4-5 tuntia pelaamaan vieraassa seurassa, niin on kenties syytä vaihtaa lajia :o).

  Tästä olen jyrkästi samaa mieltä, sillä uusiin ihmisiin tutustuminen ja kevyt seurustelu pelin lomassa on niin olennainen osa golfharrastusta. Kilpailutilanteet ovat sitten vähän toinen juttu.

  Osa näistä kahden hengen ryhmistä on taatusti meikäläisen tapaisia juuri aloittaneita tuuppareita joten ei sinne ryhmän maksimitasoituksen mukaan kolmatta edes mahdu.

  JuhisX kirjoitti: (16.6.2009 16:28:01)
  Osa näistä kahden hengen ryhmistä on taatusti meikäläisen tapaisia juuri aloittaneita tuuppareita joten ei sinne ryhmän maksimitasoituksen mukaan kolmatta edes mahdu.

  Tasoitusrajan määrittäminen esmes. 110 per ryhmä on ruuhka-aikana joustettavissa oleva ’määräys’. Kun kenttä ei kuitenkaan vedä alta neljän tunnin, niin on ihan sama, hutiiko 4-henkisessä ryhmässä pari singeliä ja pari noviisia.

  Lyöntijärjestystä voisi säätää – vaikka lajihegemonia kärsisi ankaran ja tahdittoman tahran, kun hunoorista antaisi vuoron neppaajalle ja löisi vasta sitten, kun edelliset on menneet kantaman ulkopuolelle.

  ’Kapteenin kierros’ korvaantuisi tällaisella toiminnalla, kun osaavat opastaisivat käyttäytymään kentällä. Caddiemaster voisi ilmoittaa ryhmään ilmoittautuville, että teitä onnisti: – Saatte pelata kokeneitten pelaajien kanssa. Käyttäkää tilaisuus hyväksenne ja kyselkää heiltä. Vastaavasti paremmat ja kauemmin harrastavat saisivat kehotuksen: – Ryhmässänne on vasta-alkajia, voisitteko katsoa vähän heidän peräänsä ja neuvoa pelinopeuteen liittyvissä ja muissa etikettiin liittyvissä asioissa…

  Viimeinen ilmoittautumisaika ennen kierrosta on usein mainittu. Sitä pitäisi voida noudattaa myös niin, että caddiemaster antaa tiskillä käymättömät tai muuten pakanpäältä vahvistamattomat ajat niille, jotka ovat kentälle tulleet kärkkymään, kun ryhmä näyttää jäävän vajaaksi.

  Tuli mieleen sellainen, että kotiseurassani susirajan takana poronhoitoalueella on ulkoscreen, jolla näkyy koko ajan varaustilanne lähtöryhmittäin.

  Sellaisen asentaminen paikkaan, josta puttiviheriöllä ja rangella harjoittelevat näkisivät tilanteen kehittymisen reaaliajassa voisi tehostaa kentän täyttöä.

  Talman hankalan kenttä-range -asetelman vuoksi siellä ilmoittautumisaika kierrokselle pitäisi säätää sellaiseksi, että rangelta ehtii vielä reippaasti kävellä 1-tiille, kun käy rangen toimistossa ilmoittamassa itsensä vapaaksi jäävälle pelipaikalle.

  KL

  Pekka Pelimies kirjoitti: (24.6.2009 1:04:21)
  Talman hankalan kenttä-range -asetelman vuoksi siellä ilmoittautumisaika kierrokselle pitäisi säätää sellaiseksi, että rangelta ehtii vielä reippaasti kävellä 1-tiille, kun käy rangen toimistossa ilmoittamassa itsensä vapaaksi jäävälle pelipaikalle.

  Nyt jäi minulta ymmärtämättä tuon virkkeen logiikka. Ei Talmassa ole mitään rangen toimistoa, on vain pääkentän toimisto ja par3-kentän toimisto. Pääkentällä yleensä ilmoittaudutaan ennen rangelle menoa, jottei tarvitse rampata takaisin toimistolle rangella käynnin jälkeen. Parkolmosella taas mennään usein toisin päin, johtuen pallorännistä ja lyhyistä välimatkoista.

  Asetelma on minusta kaikkea muuta kuin hankala, paljon hankalampiakin on nähty ja koettu, kuten ne kentät, joiden rangelle pitää mennä autolla (esim. Hill Side ja Wiurila).

  Miten se pelipaikka muuten voi jäädä vapaaksi, jos sille on juuri ilmoittauduttu?

  Hyviin tapoihin ja toisten huomioimiseen kuuluu myös se, että peruutat lähtöaikasi AINA, jos et pääsekään pelaamaan ja teet peruutuksen hyvissä ajoissa :o).

  Ethän sinäkään toivo kohdallesi tilannetta, että cädäri kertoo ilmoittautuessasi, että lähtö on täynnä ja sitten seisotkin yllättäen tiiboxissa yksinäsi, kun onkin tullut viime hetken peruutus.

  Ja pahimmassa tapauksessa täysin viaton cädäri-parka saa kuulla kunniansa!

  Pekka Pelimies kirjoitti: (24.6.2009 0:57:26)

  JuhisX kirjoitti: (16.6.2009 16:28:01)
  Osa näistä kahden hengen ryhmistä on taatusti meikäläisen tapaisia juuri aloittaneita tuuppareita joten ei sinne ryhmän maksimitasoituksen mukaan kolmatta edes mahdu.

  Tasoitusrajan määrittäminen esmes. 110 per ryhmä on ruuhka-aikana joustettavissa oleva ’määräys’. Kun kenttä ei kuitenkaan vedä alta neljän tunnin, niin on ihan sama, hutiiko 4-henkisessä ryhmässä pari singeliä ja pari noviisia.

  Lyöntijärjestystä voisi säätää – vaikka lajihegemonia kärsisi ankaran ja tahdittoman tahran, kun hunoorista antaisi vuoron neppaajalle ja löisi vasta sitten, kun edelliset on menneet kantaman ulkopuolelle.

  ’Kapteenin kierros’ korvaantuisi tällaisella toiminnalla, kun osaavat opastaisivat käyttäytymään kentällä. Caddiemaster voisi ilmoittaa ryhmään ilmoittautuville, että teitä onnisti: – Saatte pelata kokeneitten pelaajien kanssa. Käyttäkää tilaisuus hyväksenne ja kyselkää heiltä. Vastaavasti paremmat ja kauemmin harrastavat saisivat kehotuksen: – Ryhmässänne on vasta-alkajia, voisitteko katsoa vähän heidän peräänsä ja neuvoa pelinopeuteen liittyvissä ja muissa etikettiin liittyvissä asioissa…

  Viimeinen ilmoittautumisaika ennen kierrosta on usein mainittu. Sitä pitäisi voida noudattaa myös niin, että caddiemaster antaa tiskillä käymättömät tai muuten pakanpäältä vahvistamattomat ajat niille, jotka ovat kentälle tulleet kärkkymään, kun ryhmä näyttää jäävän vajaaksi.

  Tuntuu olevan tilanne että tuuppari tungetaan väliin jonnekin yksinään jottei missään tapauksessa häiritsisi muiden peliä.
  Olisi varmaankin kiva pelata joskun muutenkin kuin yksinään!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
Vastaa aiheeseen: No show -maksu

Etusivu Foorumit Yleistä No show -maksu