14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista

nizzan-cannesin golfkentät

Etusivu Foorumit Yleistä nizzan-cannesin golfkentät

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190477 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Onko kokemusta nizzan-cannesin alueen golfkentistä, mitä suosittelette pelattavaksi? Lue lisää: Golfpiste

    #520141 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pari kertaa olen ollut Rivieralla pelaamassa ja tykännyt kovasti. Tarkoituksella olen yrittänyt välttää kalleimpia kenttiä ( kun 2 pelaa maksaa se aina tuplasti ).

    Ehdottomasti suositeltavia ovat St Donat ja St Endreol. Jälkimmäinen on korkeuserojen takia fyysisesti vaativa, mutta auto auttaa ja tekee sen nautittavammaksi.

    Grasse on kapea ja metsäinen ja Grande Bastide kaunis ja lempeä, mutta siirtymiltään välillä aika pitkä.

    Riviera ja erikoisesti Cannes-Mandelieu edustavat vanhempaa golfperinnettä, puistomaisia ja suht. lyhyitä. C-M on tietysti jo 1800-luvulla perustettuna ihan kokemus sinänsä losseineen kaikkineen.

    Asuneet olemme Mandelieussa, jossa on kivoja pikku hotelleita joen rannassa ja hyviä ruokapaikkoja kävelyetäisyydellä. Moottoritielle pääsee helposti.

    Ja lopuksi vielä kaikki on halvempaa ja rauhallisempaa kuin Aurinkorannikolla. Palvelu on ystävällistä. Tietysti se vaatii enemmän omatoimisuutta järjestellä itse asioita, mutta on myös palkitsevaa. Kentillä ei ole pahempia ruuhkia ja ainakin maaliskuun lopulla on päivälämpötilat n. 20 asteessa.

    #520142 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kävin alueella jokin aika sitten lomailemassa ja pelasin muutaman kierroksen alueen kentillä.

    pm kertoi jo varsin monesta kentästä, mutta alueen helmet lienee:

    Cannes Mougins: kilpailukenttä, jolla pelattu ET:n kisoja. Pitkä, varsinkin takatiiltä, mutta erittäin mukava pelata. Tilaa on melko paljon lyödä.

    Royal Mougins: Kallis, hintaan sisältynee kuitenkin varsin komea lounas. Täällä myös pelattu ET:n kisa. Kenttä on lyhyehkö ja osin menee kikkailun puolelle. Toisaalta kentällä on muutamia erittäin näyttäviä reikiä, joissa vesi tulee mukavasti peliin.

    Greenit oli pelatessani erittäin nopeat. Suomessa ei taida nopeampia koskaan ollutkaan, en ainakaan ole nähnyt.

    Ja vuorilla, Monte Carlo golf club. Luulen, että täälläkin on pelattu ET-kisa. Ei mikään ihmeellinen kenttä, mutta n.1000m korkeudessa ilma on jo hiukan ohuempi ja pallo lentää ihan mukavasti. Löin yhden par5 reiän kahdella päälle käyttämällä draiveria ja wedgeä. Joltain par3 reiän tiiltä oli komea näkymä Monacoon.

    #520143 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Moicca, olin itse pari vuotta sitten ja asuttiin Chateau de la Begudessa jonka yhteydessä on myös kenttä Opio Valbonne. Mukava kenttä ja ruuhkaa ei ainakaan ollut toukokuussa. Lähellä on myös ysireikäinen Victoria Golf joka myöskin oli ihan pelattava – pari tosi kapeata väylää. Sitten löytyy vielä Cannes Mougins – hieno kenttä , hienompi on kuitenkin Cannes Royal Mougins – okei greenfee tais olla pari vuotta sitten 1000 Frangia.

    Suosittelen myös Monte Carlo Golf Clubia – greenfee tais olla pari vuotta sitten 450 FRF, mutta kerrankos tommonen kenttäkin on testattava. Reiältä no. 14 on muistaakseni aivan upea näköala alas Monte Carlon kaupunkiin. Huomionarvoista myös se, että kentän vaikein reikä(HCP 1) tais olla kaks sataa metrinen par 3 joka lyödään ylämäkeen. Aikaisemmassa viestissä joku mainitsi ton Rivieran ja niitä on kaksi kenttää uusi ja vanha.

    Vanha tarkoittaa tässä yhteydessä todellakin vanha, koska klubitalo oli muistaakseni 1898 tai jotain sinnepäin. Riviera oldia en itse päässyt pelamaan sateen takia, mutta kenttä näytti upealta.

    Ainakin pari vuotta sitten monet kentät olivat kimpassa siten että jos asuit ’oikeassa hotellissa’ niin pääsit halvemmalla ainakin Valbonnen, Cannes Mougins ja Rivieran kentille. Hinnat tais olla per kenttä tollasta 300 -340 FRF.

    #520144 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Sen verran olisin lisännyt jo muiden viesteihin, että useimmilta alueen kentiltä saa ostaa ’golf-passin’, joka sisältää valitsemasi määrän green-feetä (meillä oli 5 kpl). Passin piiriin kuuluu hienoja kenttiä, ja alennus – en tosin muista kuinka paljon se oli, mutta laskujemme mukaan se oli tuntuva.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: nizzan-cannesin golfkentät

Etusivu Foorumit Yleistä nizzan-cannesin golfkentät