23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Näköharha vai mistä johtuu?

Etusivu Foorumit Yleistä Näköharha vai mistä johtuu?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kertokaapa joku viisaampi jotta mistä seuraava johtuu? Kun tv:ssä näytetään golfia niin oikealta pelaavien lähestymislyönnit näyttää lähtevän takaa katsottuna oikealle tosi rajusti – vähän kuin joka lyönti olisi soketti – mutta vasurien lyönnit näyttävät puolestaan menevän heti alusta alkaen sinne mihin pitääkin. Johtuuko tämä jostain kuvakulmista vai mistä ihmeestä moinen näköharha? Yksi selitys tosin voi olla että minun kannattaisi käydä näöntarkastuksessa, mutta toivottavasti joku muukin on huomannut tämän.

    Minäkin olen pannut tuon merkille. Luulen että se johtuu juuri noista kuvakulmista. Harjoin kuvaaja seisoo suoraan lyöntilinjan takana mutta kun sen joskus näkee niin kyllä ne pallot ihan suoraan lähtee.

    Joo samaa ihmetellyt myös. En ole tosin huomannut leftipelaajien ’suoria’ lyöntejä.

    Nimetön

    Samaa olen minäkin ihmetellyt…

    Pallo lähtee väkisin oikealle…

    …koska kaikilla pelaajilla on niin TÖRKEÄ pro-draw että on pakko tähdätä lipusta ainakin 20 metriä oikealle!

    huh-huh, ei ole elämä helppoa!!!

    =)

    Asia on niin että suoraan pelaajan takana ei saa seisoa, joten kameramiehet kuvaavat lyönnin pallon takaa sen oikealtapuolelta, jolloin lyönnit näyttää lähtevän aina reilusti oikealle. Vasureilla en ole huomannu että löynnit lähtisi sen suorempaan, mutta kaipa sekin johtuu kuvakulmista

    Tosin tolla pro-drawlla on myös merkitys, koska ne pallot lähtee oikeastikin aika reilusti oikealle, mutta ei niin paljon kun kuva antaa ymmärtää…

    Tota näköharhaa saattaa lisätä myös se asia että ne kuvaajat on ajoittain aika kaukana lyöjästä ja tiivistävät kuvaa zoomilla. Näin tuo oikealle karkaamisen harha saattaa tehostua entisestään.

    Joo mielenkiintoinen ilmiö. Hyvä että joku muukin sen on havainnut ettei ole omissa silmissä tai päässä vikaa.

    Kaipa siinä on sitten sitäkin vikaa että pallohan katoaa ruudusta joka tapauksessa tosi äkkiä, ja pienikin oikean kautta hakeminen/kameramiehen seisominen pois keskilinjalta näkyy moninkertaisena, koska tv-ruudusta ei pallon etäisyytä kamerasta syvyyssuunnassa (tai sen muutosta) erota. Eli pallo näyttää lähtevän ihan järjettömän pystyyn ja vinoon, vaikka se lähtisikin suht matalana. Lieneekö näin…?

    Nimetön

    Sama ilmiö havaittu. Kuitenkin nyt kun katselin tämän vuoden Mastersin nauhoja, oli suoraan takaa pallon linjalta kuvattu (mm david Toms II pelipv) ja pallo näyttikin lähtevän aivan suoraan ja meni myös sinne minne oli stanssattu (lipulle tässä tapauksessa).

    Sitten oli samalla nauhalla yksi darren Clarkin lyönti takaa, joka näytti menevän oikealle ja myös meni reilusti greenin oikeaan reunaan ja lyöjä oli tyytymätön, eli ei sinne yrittänyt.

    Luulen, että vaikutelma on kuvakulmasta riippuva ja toisaalta oikeasti monesti tulee oikealle työnnettyjä ja Draw-lyöntejä myös.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Näköharha vai mistä johtuu?

Etusivu Foorumit Yleistä Näköharha vai mistä johtuu?