26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Musta lista

Etusivu Foorumit Yleistä Musta lista

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • http://www.golf.fi
 Etusivulla musta lista kielletyistä drivereista. Mitäpä mieltä,hyvää vai huonoa mainosta? Löytyy melkein kaikki valtamerkit. Eihän meillä näitä 16.5 ole bägeissä? Antais ainakin yhden selityksen lisää kun joutui vaihtamaan tankin kesken talviharjoittelukauden. (13.väylä kahdella päälle miehille.)

    ’These clubs are currently conforming under Appendix II, 5a of the Rules of Golf. However, they will become non-conforming in 2008, when a Rule limiting the maximum COR of a driving club to 0.830 is introduced.’

    Ei vielä syytä huoleen…

    Kuumat draiverit näköjään kiellettiin FGT:lläkin. Onneksi oma maila kelpaa!

    Mites muut? Meneekö halko vaihtoon vai kestääkö pokeri mahdolliset naljailut? Omalta kohdaltani voin vakuuttaa kettuilevani huolella kaikille kavereille jotka vielä listalta löytyvää maila käyttävät!

    Nimetön

    Hei,

    johan sen Iron Byron sanoi: näillä mailoilla saa pelata kisoissakin (ja jättää tasoituskortin) aina vuoteen 2008 asti.

    Kuttuilkaa vaan, mä ainakin pelaan.

    Nimetön

    Katsoin listan, oma tykki löytyy sieltä, en ainakaan vaihda.

    Olisko kenties lista lyhyempi jos siellä olisi ne mailat, joilla SAA pelata 2008 jälkeen. Tosin kuka enää silloin pelaa nykyisellä mailallaan?

    Keskusteluja seuranneena aika harva tällä palstalla vierailija käyttää samaa mailaa niin kauan???

    Olisko kenelläkään myynnissä hyviä ja halpoja rangemailoja. Esim ERC II, XR-3 jne Voisi sitten naatiskella rangella :-))

    No jos katsot urlia kun avaat tuon sivun, niin huomaat että se on usgan lista kielletyistä drivereista. Eli tuo on myös lista niistä drivereista jotka ovat usa:n ja meksikon lisäksi sallittuja vuoteen 2008 asti.

    Oma maila löytyy listalta eikä budjetti kyllä anna myöten vaihtaa vähän yli puoli vuotta vanhaa mailaa. Ellei joku nyt sitten halua välttämättä ostaa… 🙂 (Mizuno Bluefire 9, Stiff)

    Oma ’mopedi’ ei ollut ainakaan vielä listalla. Ilmeisesti testailevat ensin tunnetummat merkit. Jännityksellä odotellaan uutta listan päivitystä.

    Sieltä löytyi myös oma Taylori.

    Joutuu naamioimaan: Maalaan lavan eriväriseksi. Otan vanhan kuppasen hupun, venyttelen sitä vähän ja isken mailan päälle.

    Eipä onneksi löydy omasta bägistä mustan listan driveria.

    Tulee muuten olemaan hyvä puheenaihe pelikierroksilla ensi kesänä. Pelikaverit kyllä muistaa mainita kun tuollaisella kielletyllä driverilla saa avauksen kunnolla onnistumaan. Kehtaakohan kukaan edes pelata sellaisella? Toisaalta niitä voi kohta saada edullisesti.

    Lienee ilman muuta selvää ettei näitä laittomia mailoja saa käyttää tärkeissä kilpailuissa (kuten jo mainittu 16.5. Hyvinkää…LOL..)

    Vähän käytetty XR-03. Stiff, 9,5.

    Hermo kestää kyllä kaikki mailaan liittyvät vinoilut. Varsinkin jos halvalla saan.

    Pitäisiköhän lista tosiaan ottaa käyttöön 16.5. Hyvinkäällä? Palstan juttujen perusteella Kaverille ei jätetä -Invitationalissa nähdään runsaasti ’highly skilled players’ -statuksella esiintyviä pelureita.

    (’More importantly in the short term, these clubs are contrary to the following Condition of Competition which will be available for use by those Committees in charge of competitions restricted to highly skilled players from 1st January 2003:

    Driving Clubs – Driving Clubs with a loft of 15 degrees or less must not have a coefficient of restitution greater than 0.830 when measured on apparatus approved by The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews.
    PENALTY FOR BREACH OF CONDITION – Disqualification.’)

    Ehkä Hyvinkäällä järjestetään yhtenä sivukilpailuna myös pisin drive-lyönti. Lienee selvää ettei tässä yhteydessä voida hyväksyä laittomalla mailalla tehtyä tulosta…vai mitä mieltä muut ovat?

    Toisaalta meikäläiselle kyllä kelpaa vaikka haravan varrella (pitää tietenkin huomioida 14 mailan sääntö) lyöty avaus..

    Cobran ss 370:ä ei löydy listalta vaikka se on ilmeisesti kielletty..

    Onko näin ja siis onko se mahd. tulossa sinne?

    Hetkinen…mitä ihmeellistä tässä nyt oikein on…Itse ajattelin jopa hankkia tässä kevään aikana jonkun noista listan mailoista,nehän ovat sallittuja vielä kesät 2003,2004,2005,2006 ja 2007.ELi 5!!VUOTTA…uskon varmasti,että 5vuoden päästä uusisin jälleen draiverini kumminkin.Tietysti niille,jotaka pelaa FGT:llä tms.niin ei onnaa,mutta itse pelaan vaan ainakin avoimia sponsoroituja kisoja 7händärillä tällä hetkellä.

    Kylläpä asioita menee taas sekaisin. Ei voida yleisesti sanoa, että listalla oleva maila on ’kielletty’, jos sen käyttö on muualla kuin USGA:n alueella kielletty vain ’muutamassa’ kisassa. Suomessa maila on sallittu yli 99,9%:ssa järjestettävissä kilpailuissa.

    Listalla olevan mailan käyttö on yhtä kiellettyä, kuin miespelaajan shortsien käyttö. Kuittaileeko joku jollekin shortisen käytöstä siten, että hänellä on kielletty vaatetus???

    Kyllä jokainen aihe näköjään nostaa tunteita,vaikka viestini oli tarkoitettu lähinnä pelleilyksi mutta herneitähän riittää varmaan yhtä paljon kuin sieraimiakin.

    Smile!!!!

    Arnold Palmer houkuteltiin aikoinaan mainostamaan yhtä tällaista trampoliinimailaa, ja hän lähti sitten johonkin näytöskisaan pelaamaan Jack Nicklausin kanssa.
    Ykkösellä Palmer kysyi, millä mailoilla Jack nykyään pelaa, johon Nicklaus vastasi, että ’laillisilla’.

    Muistan mainiosti tuon ’Vierapelaajan’ mainitseman tapauksen, siitä kirjoiteltiin melkoisesti jenkki-saiteilla. Mailojen ominaisuudet eivät ole Euroopan puolella vielä saaneet samanlaista liikettä aikaiseksi kuin Jenkeissä. Kenties ensi kesällä asiasta keskustellaan meilläkin enemmän. Käytännössä ei mailan pään kimmoisuudella ole mitään merkitystä meille tavallisille tuuppaajille. Sitten kun kaikki muut osa-alueet lyönnissä ja mailassa ovat kohdallaan niin saattaa mailan lavan ominaisuuksilla voittaa ehkä muutaman metrin lisää pituutta.

    Minulle henki.koht. on aivan sama millä kukin pelaa. Kenties aikaisemmissa meileissäni sarkasmi oli hieman liikaa piilossa.

    Toisaalta uskon että mailojan laillisuudesta/laittomuudesta tullaan ’kuittailemaan’ toisenkin kerran ensi kesänä. Voi olla että mailakauppiaatkin ryhtyvät markkinoimaan tuotteitaan uusilla ajatuksilla.

    ts

    Jottei syntyisi väärinkäsityksiä pieni tarkennus.

    Mustan listan työkalut ovat kielletty FGT:n kisoissa, Suomen (ja muiden maiden) ammattilaiskilpailuissa ja Pro-Am tapahtumissa poislukien niissä pelaavat vieraat.

    Muissa kisoissa niitä saa vapaasti käyttää

    Oman driverin varren päässä killuu Dynacraftin Superflex DFS 400cc mopon tankki. Netistä löysin nupista tietoa etsiessäni seuraavaa:

    # 300, 330, 360 and 400cc drivers conform to USGA Rules

    Eipäs tarvi siis mailaa vaihtaa. 🙂

    Pitänee vain tilata Dynacraftilta virallinen todistus mailan COR-arvosta kaikkia vinoilijoita varten…

    Lue lisää: Tieto lainattu tältä sivulta

    Eipä löydy omani listalta. 16.5 annan kyllä mielelläni tämän verran tasoitusta kaikille jotka haluavat käyttää trampoliinimailaa.

    Hyvää mainosta toi minusta ainakin on.

    Olen miettinyt draiverin ostoa tässä jonkin aikaa, kun ei vielä ole bagissa sellaista ja tosi pitkälle haluttais lyödä. Tuon listan mailoista voisin jonkun vaikka valita. Omalla tasollani kun ei vielä FGT:n kisat ole tavoitteena 😉

    En tiedä onko noista apua, mutta olisipahan mistä jutella ja kiistellä. Tuovat varmasti ainakin hauskuutta lisää.

    Onkohan jossain olemassa lista, jossa kerrottaisiin mallit joissa suurin COR?

    Niin, itse olen sellainen tavallinen tuuppari. Usein pelikaverini on kuitenkin ystäväni, joka pelailee 1 pilkku jotain händärillä. Ottipas sitten lainaksi alan karmeimman tykin. ’Draivi piteni noin 25 metriä’. Eli ei se näillä pelimiehillä ole vain jokunen jaardi. Joku raja on välineille löydyttävä, vai pitäisikö panna kentät uusiksi? -Suhteellista sekin on, mikä on pitkä lyönti. Jos välineet olisivat sellaisia, että 170 yardia driverillä olisi super, niin kaikki olisivat tyytyväisiä sellaisen nähdessään. No siihen ei kai ole paluuta, mutta nyt järki käteen, maailman golf! -Muuten, joskus greenille tuloa ajatellessani on mielessä pyörähtänyt: Joo, keihäänheiton maailmanennätys! Löisinkö kevyen wedgen vai täyden sandin?

    565

    Ei nuo ammattilaisilta kielletyt draiverit mitään järisyttävää pituutta tuo lisää keskivero pelaajalle. Muutama metri draiviin lisää. Saattaa myös olla kauempana metsässä.

    En tiedä mitkä ovat suurimmat COR-arvot. Mutta jotkut ovat mainostaneen arvoa 0.860, kun raja arvo on 0.830.

    Teoreettisesti tuollaisella mailalla lyö sen verran pitemmälle kuin mikä on COR-arvojen suhde.

    Eli. 0.860/0.830=1.036. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. 200m avaukseen tulee n. 7m lisää ja 250m lyöntiin n. 9m lisää piituutta.

    Tämä siis teoriassa, moni muu asia vaikuttaa paljon enemmän.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
Vastaa aiheeseen: Musta lista

Etusivu Foorumit Yleistä Musta lista