23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Mizuno MP-59 4-PW miesten rautasetti

Etusivu Foorumit Välineet Mizuno MP-59 4-PW miesten rautasetti

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mitä mieltä näistä mailoista? Onko OVH oikeasti noin korkea? http://www.myyjaosta.com/announcements/1672653

    Omistaako myyjä todella mailat ja ovatko uudet? Selvitäpä speksejä: varsi S, R, lie kulma jne.= olisivatko sinulle sopivat? Loftit löytynevät merkin omilta sivuilta. Yleissääntö: jos joku tarjous tuntuu siltä ettei siitä voi kieltäytyä, kieltäydy? Ratkaisu on sinun koska sinä niistä maksat!!!

    Vilkaisin tuota myyntisivua ja kyse onkin huutokaupasta. Kysy niistä silti myyjältä, mutta pelaa huutokaupan säännöillä jos olet kiinnostunut.

    Kyllahan MP-59:ien OVH nayttaa Suomessa olevan tuota luokkaa. Tsekkasin Peltomaen sivuilta, josta ne nyt muuten saa 599e:lla. Ja mika ettei, silla kylla Mizunot (Titujen ja Bridgestonien kanssa) painii ihan eri sarjassa laatua tarkastellessa kuin TaylorMadet, Cobrat, Adamsit ym tusinamailat. Eli jos noita pelle-luokan mailoja myydaan kevaisin 700-800eurolla, niin ei se paha ole se tonni Mizunoista.

    Ja onko MP-59:sit hyvat mailat? On, jos etsit anteeksiantavaa mutta tyostettavaa mailaa. Tauotut, hyva fiilis… Sun taytyy vaan pitaa huoli siita, etta saat ne itsellesi sovitettuina, jotta niista on sitten jotain hyotya sulle siella vihernurmien keskella.

    Golfinn kirjoitti: (17.9.2014 19:27:56)
    Ja mika ettei, silla kylla Mizunot (Titujen ja Bridgestonien kanssa) painii ihan eri sarjassa laatua tarkastellessa kuin TaylorMadet, Cobrat, Adamsit ym tusinamailat. Eli jos noita pelle-luokan mailoja myydaan kevaisin 700-800eurolla, niin ei se paha ole se tonni Mizunoista.

    Voitko kertoa ne keskeisimmät tekijät, joiden johdosta mainitsemasi mailamerkit ovat laadultaan pelleluokan tusinamailoja? En hae ammattilaispelaajan vaan harrastajan näkövinkkeliä.

    Ballmarker kirjoitti: (17.9.2014 21:41:19)

    Voitko kertoa ne keskeisimmät tekijät, joiden johdosta mainitsemasi mailamerkit ovat laadultaan pelleluokan tusinamailoja? En hae ammattilaispelaajan vaan harrastajan näkövinkkeliä.

    Tama onkin se yksi mielenkiintoisimmista pointeista mailoista puhuttaessa: ammattilaiset vs. harrastajat. Useinhan nama harrastelijat (korkeampi handariset) sanovat, etta ei sen niin ole valia, tai etta kun ei muutenkaan osaa, niin ei niiden mailojen tartte olla vimosen paalle fitatut ym. Lahtokohtaisestihan tuo on hassu ajatelma, etta kaveri, jolla on ongelmia sen lavan kanssa ei tarttis auttavampia mailoja. Siis fitattuja mailoja. Hassua! Eiko han juuri tarvitse kaiken sen avun mika on tarjolla. Semminkin jos hopotetaan handareista ja kilpailuista? Oon kertonut aiemminkin kun vuonna 1 & 2 itse alottelin golfia, niin klubin rangella slassatessani raiverilla ohitse kaveli ET:llakin hieman pelannut klubin head pro. Kysyin hanelta, etta onko tassa mailassa jotain vikaa kun pallo tuollalailla kartaa (siihen aikaan oli viela pieni nuppi & rautavarsi). Jannu otti mailan, ilman harkkasvingia tuikkas pallon taysin suoraan ja pitkalle ja sanoi: ei ole, ja kaveli pois. Paassa syttyi plamppu! Ammattilainen siis pystyy lyomaan paskemmallakin mailalla. Vaan ei lyo, koska haluaa ottaa kaiken irti pelistaan, joten hanella on fitatut ja rakennetut mailat. Niin myos Ricki Fowlereilla (Cobra), Dustin Johnsoneilla (TM), Ernie Elseilla (Adams) jne jne. Niilla mailoilla ei ole juuri mitaan tekemista niiden kanssa mita harrastaja ostaa kaupasta. Tiedan sen itse varsin hyvin, koska olen sen tason pelaajille mailoja rakentanut. Ihan vaan esimerkiksi, niin talle yhdelle PGA Tour pelaajalle tuli paketissa nupit valmistajalta, jotka mittasin ja ’tiukoiksi’ havaitsin. Sen jalkeen valitsin lajasta varsia setin varsia, joilla setista tulisi ’tiukka’. Ja lopuksi gripit laitettiin tietyilla, spesiaali tavalla varsiin. Eli se siita ’kaikille tutuksi tulleista mailoista’.

    Noh, miksi siis kutsuin niita tuossa pelle- ja tusinamailoiksi? Mulla ei olis tata puljua pystyssa enaa, jos mina rakentaisin mailoja samalla tavalla ja yhta huonoiksi kun esim TaylorMade rakentaa niita sinne kaupan hyllyille. Tossa ovessa olis lukenu CLOSED jo pitkan aikaa. Mittailen mailoja ihan vaan mielenkiinnosta aina kun niita tanne asiakkaiden toimesta tuodaan. Ei ole yhtaan poikkeuksellista, etta TM rautasetista loytyy 4-5 eri fleksia eika yksikaan ole nk Stiff, vaikka varressa niin lukee. Ja skaala voi olla ihan seniorista XX stiffiinkin asti. Siis yhdessa setissa. Toki niista asialliset mailat saadaan, kun mina ne uudelleen fittaan ja/tai rakennan, mutta sielta kaupanhyllylta otettuna ne on poikkeuksetta tuota linjaa. Ja nuppien painoerot on valilla niin huikeita, etta huh huh. Varsien laatu on todella heikkoa eika ne ole valttamatta sita mita ne on siihen pintaan koreasti kirjailleet. Ja nama ei ole mitenkaan poikkeustapauksia, vaan ihan yleista. Nytkin mulla on tuossa tanaan tanne tuotuina taysin uusi Cobra Bio Cell raiveri, jossa komiasti lukee Regular varressa… juu ei ole. Ei ihme, etta mies ei osannut/pystynyt silla lyomaan (ja mies on osavaltion yksi parhaista amatoorisenioreista), vaan nyt tietysti meni varsi vaihtoon (olis mennyt muutenkin). Kera gripin. Toinen maila tossa on PINGin G20 puu3. Komeesti on taas kirjailtu Stiff varren kylkeen ja mittaukset nayttaa ns. Seniori plussaa. Ja taas varsi (ja grippi) vaihtoon. Ja tamahan tietysti maksaa kaiken sen lisaksi mita mailoista on jo ostohetkella maksettu. Ja nama siis ihan vaan siis esimerkkeina.

    Miksi siis omaan tyyliini kutsun niita pelle- ja tusinamailoiksi? Koska ne on sita. Ei tuon tason mailoja voi kutsua kun tusinamailoiksi, vaikka kyljessa lukisi vaikka kuinka ’cool’ nimi. Ja pelleiksi ne minun silmissa tekee se, etta te ’tietamattomat harrastajat’ ostatte omalla tyollanne ansaitsemillanne rahoilla noita mailoja ja odotatte tietynlaista laatua. Nama valmistajat tietavat sen, etta laatu on vahemman kun ok, mutta profit $$$ silmissa ne sumuttaa teita sen kun kerkiaa. Koska ’average Joe’ ei tieda. TaylorMade kaikkein pahimpana. Ne kun tietaa, etta monille se kovin juttu on, etta nuppi on ’cool’ tai nahty Tourilla, niin kauppa kay. Ja itseani tuo vituttaa, silla kun harrastaja laittaa omaa rahaa poytaan ja odottaa laatua, niin pelle on se firma, joka heita kusettaa tuolla tavalla taysin estoitta. Itse en (noh, onneksi ei tarvitsekaan) ikuna menisi golf-kauppaan ja ostaisi sielta pahvilaatikossa mailoja. Ikina. Mutta taidankin tietaa vahan liikaa tasta puolesta golfissa, joten olen sillalailla ’kirottu’.

    Ja niin kun taisin sanoa tuossa edella, niin mm Mizuno ei kuulu tahan mailavalmistaja ryhmaan (mittailtu on ;-)), joten jos ja kun joku nuo tuosta ostaa esim alle 600e:n, niin hyvat mailat on. Sitten ei muuta kun fittaajalle ja speksit kuntoon. Sitten ainakin annat itsellesi mahdollisuuden pelata parasta mahd. golfia.

    Muinoin, kun opin pelaamaan mailat olivat mitä olivat ja pelaaja joutui oppimaan miten jokainen maila käyttäytyi. Jopa ammattilaisillakin oli bagissään sekalaisia , eri valmistajien mailoja. Vain harrastelijat pelasivat merkkimailoilla. Se oli silloin.
    Mitähän tämän päivän mailojen fittaajat sanoisivat, jos asiakas kävelisi heidän puheilleen yksi mailakädessään ja sanoisi ’I love this club, make me a set to match it.’?

    Muinoin, kun opin pelaamaan mailat olivat mitä olivat ja pelaaja joutui oppimaan miten jokainen maila käyttäytyi. Jopa ammattilaisillakin oli bagissään sekalaisia , eri valmistajien mailoja. Vain harrastelijat pelasivat merkkimailoilla. Se oli silloin.
    Mitähän tämän päivän mailojen fittaajat sanoisivat, jos asiakas kävelisi heidän puheilleen yksi mailakädessään ja sanoisi ’I love this club, make me a set to match it.’?

    En nyt muista ihan tarkkaan mita sanoin, mutta tanaan yksi jannu teki just nain ja kadessa oli Aldilan vihrea NV vartinen puukolmonen. Ei siina muuta kun hommiin… Fittauksen ja mailan mittauksen kautta. Ei tuo nyt niin ihmeellista ole. Pikemminkin helppoa kun on nk ”ankkuri’ jo tiedossa.

    Golfinn kirjoitti: (18.9.2014 0:27:31)
    Miksi siis omaan tyyliini kutsun niita pelle- ja tusinamailoiksi? Koska ne on sita. Ei tuon tason mailoja voi kutsua kun tusinamailoiksi, vaikka kyljessa lukisi vaikka kuinka ’cool’ nimi. Ja pelleiksi ne minun silmissa tekee se, etta te ’tietamattomat harrastajat’ ostatte omalla tyollanne ansaitsemillanne rahoilla noita mailoja ja odotatte tietynlaista laatua. Nama valmistajat tietavat sen, etta laatu on vahemman kun ok, mutta profit $$$ silmissa ne sumuttaa teita sen kun kerkiaa.

    Kiitos perusteellisesta vastauksesta. Jään ihmettelemään, että jos näin on niin eikö tuossa olisi käräjille menon paikka? Suomen lakien mukaan tuollaista kutsutaan petokseksi. Siis jos mailan kyljessä lukee tietyt speksit ja todellisuudessa ne ovat jotain ihan muuta.

    Amerikassa voisi kai nostaa ryhmäkanteen noita valmistajia vastaan ja tienata vähän taaloja väärien merkintöjen aiheuttamista henkisistä kärsimyksistä ja menetetyistä skineistä, vai….?

    Ballmarker kirjoitti: (18.9.2014 5:10:05)
    Jään ihmettelemään, että jos näin on niin eikö tuossa olisi käräjille menon paikka? Suomen lakien mukaan tuollaista kutsutaan petokseksi. Siis jos mailan kyljessä lukee tietyt speksit ja todellisuudessa ne ovat jotain ihan muuta.

    Amerikassa voisi kai nostaa ryhmäkanteen noita valmistajia vastaan ja tienata vähän taaloja väärien merkintöjen aiheuttamista henkisistä kärsimyksistä ja menetetyistä skineistä, vai….?

    Olis tietty ihan kiva nahda, jos joku tekis talle asialle jotain! Toisaalta, niinhan me ammatiksemme mailoja niplaavat tehdaankin: trimmataan ne tikut sellaisiksi kun ne pitaa ollakin. Ja sen takia, toisaalta, pitaakin olla tyytyvainen, etta naa isot merkit suoltaa paaashkaa tuutista. Muutenhan meilla ei olis duunia juuri ollenkaan 😉 Joutuis golfaamaan 24/7. 24 tuntia viikossa! Huh! 😉

    Se on vaan sellanen juttu, etta golfissa ja golfteollisuudessa ei ole (juurikaan) minkaanlaisia standardeja. Vaikee olis kaiketi ketaan vetaa oikeuteen, kun kukaan ei loppupeleissa tieda mita ’Stiff’ tai ’Regular’ tarkoittaa. Mita ne on? Mulle ne on vahan niin kun sateenkaaret. Ne nakyy, mutta loppupeleissa niita ei ole olemassakaan. Mita on Stiff? Ei se ole kun sana. Muistan n. 10v takaa kun esim Niken Slingshottien ’Stiff’ oli mittausten jalkeen aikalailla sama kun Niken ProCombojen Regular. Eli jopa merkkien sisalla oli naita heittoja. Ei edes varsivalmistajien raskaammissa ja kevyyemmissa malleissa ole samoja Stiffeja ym. Hassua eiko?

    Eli me mailanrakentajat puhutaankin numeroista. 5.5 on niin kun yleisesti ymmarretty Stiff. 4.5 on Regular. Jne. Ja nyt voi sitten miettiakin miksei naita numeroita (nk Rifle asteikko) sitten kayteta OEM mailojen varsissa? Olisko juuri sen takia, ettei lakitupaan tule asiaa?

    Joka tapauksesssa, golfissa ei ole ’standardeja’, joten kaikki mitat, asteet, jaykkyydet jne jne on vaan numeroita ja sanoja. Tasta tuleekin loppukanteettina mieleen asia joka ihmetyttaa meikalaista aina kun sen asiakkaalta kuulen: Voisitko vaantaa naa mailat 2 astetta ’upright’?

    2 degrees upright from what? kysyn joka kerta.

    2 degrees upright from what? kysyn joka kerta.

    Sen hetkisestä tilanteesta tietenkin!

    Oli muuten Golfinniltä oikein hyvä ja perusteellinen selvitys fittauksesta, kiitos siitä. Tuli heti halua lähteä fittauttamaan omat mailat.

    Golfinn kirjoitti: (18.9.2014 0:27:31)…yhdelle PGA Tour pelaajalle tuli paketissa nupit valmistajalta, jotka mittasin ja ’tiukoiksi’ havaitsin. Sen jalkeen valitsin lajasta varsia setin varsia, joilla setista tulisi ’tiukka’. Ja lopuksi gripit laitettiin tietyilla, spesiaali tavalla varsiin.

    Tuo grippien laitto kiinnostaa, mikä oli tuo spesiaali tapa?

    Golfinn kirjoitti: (18.9.2014 8:13:14)

    Joka tapauksesssa, golfissa ei ole ’standardeja’, joten kaikki mitat, asteet, jaykkyydet jne jne on vaan numeroita ja sanoja. Tasta tuleekin loppukanteettina mieleen asia joka ihmetyttaa meikalaista aina kun sen asiakkaalta kuulen: Voisitko vaantaa naa mailat 2 astetta ’upright’?

    2 degrees upright from what? kysyn joka kerta.

    Sulla on/oli tuolla myynnissä mailat joiden (tai sinun) spekseiksi mainitset:
    Ma oon just alle 190cm pitka ja mun speksit on 3/4′ over, 2 degrees up ja Stiff+ (tai Xstiff) ja ajatuksena on rakentaa koko setti.

    Kysyikö ostaja 2 degrees up from what ;D

    Custom -settia tarjolla

    Range kirjoitti: (18.9.2014 13:22:34)
    Sulla on/oli tuolla myynnissä mailat joiden (tai sinun) spekseiksi mainitset:
    Ma oon just alle 190cm pitka ja mun speksit on 3/4′ over, 2 degrees up ja Stiff+ (tai Xstiff) ja ajatuksena on rakentaa koko setti.

    Kysyikö ostaja 2 degrees up from what ;D

    Custom -settia tarjolla

    Erittain hyva huomio! Joskus, niin kuin tassa kun asiakas ei ole tassa missa voin mitata hanet ym, on parempi puhua ’selkokielta’ ja ilmoittaa tikkujen olevan ton verran pidemmat ja lie kulmien olevan vaannetty hieman ylospain. Kuitenkin aina kun asiakas on taalla puljussa, niin puhumme numeroista, esim rauta-6 on 64 astetta. Ja pyydan hanta pitamaan taman mielessa jos ja kun menee joskus jonnekin muualle. Itse kylla katson kaikki mailat erikseen enka vaanna kaikkia sen mukaan muta joku rauta-7 on. Kirjoihin ja kansiin numerot minulla menee aina 0.5 asteen ja 1/4 tuuman tarkkuudella.

    Näprääjä kirjoitti: (18.9.2014 11:31:47)
    Tuo grippien laitto kiinnostaa, mikä oli tuo spesiaali tapa?

    Aika usein silla tavalla mita asiakas haluaa. Grippi-fitting on myos iso osa mailoja, joten usein keskustelemme ja kokeilemme erilaisia tapoja gripata mailoja riippuen siita mita asiakas mailoillaan saa aikaiseksi.

    Grippejahan on tietysti useita eri kokoja. Sen lisaksi niita voi venyttaa valikokoihin. Esim yksi asiakkaani haluaa gripit (GP MultiCompound) aina 11 tuumaa pitkina. Grippien alle voi myos laittaa eri maaria teippia, jotta paastaan naihin valikokoihin. Toinen asiakas voi haluta/tarvita oikean kaden alle enemman teippia kun vasemman (yla-) kaden alle. Kolmas sita enemman teippia oikean alle mita lyhyempi maila jne jne. Mun homma ensikadessa on auttaa asiakasta pelaamaan parasta mahdollista golfia ja myos toteuttamaan heidan toiveitaan. Fittinki se on sellanenkin kun asiakas tulee listan kanssa kaymaan ja haluaa juuri tietynlaiset mailat. Paaasiahan on, etta han on 100% tyytyvainen kun han niilla pelaa. Joskus ei siis numerot merkkaa mitaan. Feel on tarkeampi asia. Pitaa vaan sitten tehda sama feel koko settiin.

    Grippien lisaksi varsia voi leikata ’miljoonalla’ eri tavalla. Painoja voi lisailla sinne sun tanne. Ja nupin hoselia voi porailla ei syyvyyksiin ja painoihin. Kerran mulla oli kasissa Nick Pricen mailat ja kun nain ne hoselit miten ne oli porailtu ym, niin meinasin persiilleni lentaa. On ne tarkkoja valilla!

    Ja takas isoihin merkkeihin: miksi ne eivat tallaista tee (paitsi Tour Vaneissa ja heidan fitting centereissaan)? Koska se on aikaa vievaa puuhaa ja kaytetty aika on pois tuotannosta ja nopeasta rahasta.

    Golfinn kirjoitti: (18.9.2014 19:20:32)
    Ja takas isoihin merkkeihin: miksi ne eivat tallaista tee (paitsi Tour Vaneissa ja heidan fitting centereissaan)? Koska se on aikaa vievaa puuhaa ja kaytetty aika on pois tuotannosta ja nopeasta rahasta.

    Eikö tollainen jokaisen mailan tarkkojen speksien ottaminen ole tosiaankin aikaavievää? Mailat minun ymmärryksekseni tulee pääosin massatuotantona ja loppukädessä jos jokaisesta mailasta haluttaisi prikulleen samanlainen niin kulut tulisi maksettaviksi meille loppukäyttäjille.

    Uskon vakaasti, että pelaisin hieman paremmin juuri minun spekseilleni tehdyillä mailoilla, mutta en ole silti vielä valmis maksamaan siitä niin kovaa hintaa.Olen pelannut vasta nelisen vuotta, joten svingini elää vielä jonkin verran. Eli täksi kesäksi fitatut mailat eivät enää ensi kesänä olisikaan optimimitoissa etc.

    Onko täällä jengi missä vaiheessa ’uraa’ fittauttaneet mailat juuri itselleen sopiviksi? Ihan siis harrastuspohjalta pelaavat.

    Ei olla – ja sen kyllä huomaa.

    Golfinn – Onko Project X 5.5 stiff? Näyttäisi olevan erään taulukon mukaan FCM 6.0 (S300=5.8), mutta toisessa kaupassa mulle sanottiin sen olevan regu ja toisessa firm. Mikä on totuus?

    Sabane kirjoitti: (18.9.2014 21:58:57)

    Golfinn kirjoitti: (18.9.2014 19:20:32)
    Ja takas isoihin merkkeihin: miksi ne eivat tallaista tee (paitsi Tour Vaneissa ja heidan fitting centereissaan)? Koska se on aikaa vievaa puuhaa ja kaytetty aika on pois tuotannosta ja nopeasta rahasta.

    Eikö tollainen jokaisen mailan tarkkojen speksien ottaminen ole tosiaankin aikaavievää? Mailat minun ymmärryksekseni tulee pääosin massatuotantona ja loppukädessä jos jokaisesta mailasta haluttaisi prikulleen samanlainen niin kulut tulisi maksettaviksi meille loppukäyttäjille.

    Uskon vakaasti, että pelaisin hieman paremmin juuri minun spekseilleni tehdyillä mailoilla, mutta en ole silti vielä valmis maksamaan siitä niin kovaa hintaa.Olen pelannut vasta nelisen vuotta, joten svingini elää vielä jonkin verran. Eli täksi kesäksi fitatut mailat eivät enää ensi kesänä olisikaan optimimitoissa etc.

    Onko täällä jengi missä vaiheessa ’uraa’ fittauttaneet mailat juuri itselleen sopiviksi? Ihan siis harrastuspohjalta pelaavat.

    Ei se automatisoinnilla tehty laadunhallinta pitäisi perustua mihinkään tarkastuksiin vaan systemiin sisään ajettuun laatuun. Sanotaanko vaikka, että nämä Golfinnin esimerkkifirmat Mizuno, Bridgestone, Acushnet tekevät sen tietyllä tavalla. Juu ja alkeiskurssin jälkeen kannattaa sunnistaa mailafittingiin.

    Sabane kirjoitti: (18.9.2014 21:58:57)
    Olen pelannut vasta nelisen vuotta, joten svingini elää vielä jonkin verran. Eli täksi kesäksi fitatut mailat eivät enää ensi kesänä olisikaan optimimitoissa etc.

    Pari juttua: Fitting ja mailojen rakennus/speksien muuttaminen on aikaavievaa puuhaa ja ne meista jotka tekee sita ammatikseen, ottaa myos rahaa siita palveluksesta. Esim mun puljussa ei noin niin kun yleisella tasolla (toki poikkeuksiakin on!) lyoda mailoja ’ilmaiseksi’, vaan jotta naen onko ihminen tosissaan seka mailojen etta pelinsa kanssa, han varaa siihen ajan, joka maksaa dollareita. Ajanvaraus on jo senkin takia, etta mulla on scheduli seka launch monitorilla ja simulaattorilla on oma schedulinsa. Sporttimarketit on sitten oivia paikkoja lyoda eri mailoilla (ilmaiseksi), mutta eipa sielta ihan hirveesti apuja saa sitten sen suhteen mika toimii ja miksi.

    Jos Sabane menisit fittaukseen nyt ja ’svingisi elaisi’ ensi kesaksi jonkun verran, niin ainakin munlaisessa fitting studiossa sa tulisit ens kesana takas niine mailoinesi ja sitten katsottais toimiiko ne viela parhaimmalla mahd tavalla. Ja jos ei, niin ne muutettaisiin niilta osin kun pitaa sellaisiksi, etta ne taas toimii 100%sti. Eli ei fitting ole mikaan ’one and done’ diili. Mailoista pidetaan huolta koko ajan ja joka vuosi ne kaydaan tarkastuttamassa. Vahan niin kun autotkin 😉

    Joskus kay niinkin, niin kun just asken, etta kaveri tulee fittauttamaan ostamansa mailat. Noh, kun sita lyomista vahan katsottiin, niin siina ’ei ollut mitaan jarkea’, joten ohjasin hanta hieman svingin ja pallonlyonnin perusteisiin, jonka jalkeen sovittiin, etta han tulee takaksin jonkin ajan kuluttua ja taalla hanta sitten odottaa maila (jonka rakennan nollasta), jonka uskon olevani lahempana sita mita han tarvitsee, kun ne tikut mitka hanella oli nyt bagissaan. Siita mailasta tulee ’lahtokohta’ hanen fittingilleen. Eli aina ei fitting ole se eka homma mika kantsii tehda, jos tavoitteet on sellaset, etta ’ei niita nyt mailaa vaantamalla saavuteta’. Pitaa pitaa mielessa, etta tama on kokonaisuus. Ei taikatemppu.

    B

    tigger kirjoitti: (18.9.2014 23:48:27)
    Golfinn – Onko Project X 5.5 stiff? Näyttäisi olevan erään taulukon mukaan FCM 6.0 (S300=5.8), mutta toisessa kaupassa mulle sanottiin sen olevan regu ja toisessa firm. Mikä on totuus?

    Taa onkin vahan monimutkainen juttu eika mulla ole tassa nyt aikaa alkaa romaania kirjoittamaan, mutta lyhyesti, niin taas ollaan ’ei ole standardeja’ linjoilla. On olemassa cpm (ihmisen kielella: varren varahtely), FCM ja tuo mita esim Project X:ssa kaytetaan. Mulle noi 5.5 ja/tai 6.0 ei merkkaa mitaan ennen kun cpm on mitattu. Niin kun sanoin aikaisemmin niin, varsissakin on eroja ja jos tama pidetaan edelleen ihan ruohonjuuri tasolla, niin tuollainen Project X ja C taper tyyppinen low launch varsi mittauttaa aina jaykempaa numeroa kun niita nostavampi varsi. Monimutkaista, eiko?

    Eli kun KBS:lla on esim Tour varsi ja C-Taper varsi, niin C-Taperin Stiff on jaykempi kun se Tour:in Stiff varsi (sateenkaari ;-)). C Taper = low lauch varsi. Tour = mid launch varsi.

    Ja tuosta S300:stakin voi saada vaikka minkalaista lukemaa ulos riippuen siita miten se leikataan ja/tai hard/soft stepataan. 5.8 on kaiketi se normileikkauksen stiffness…? Ja Dynamic Gold (edelleen) on low(er) launch varsi, joten se antaa jaykempaa lukemaa kun esim saman firman Dynalite Gold.

    Vaikeita juttuja selittaa tassa puolikiireessa ja nappaimistolla. Iso osa tuota koko juttua on testaus ja sita kautta tuleva (and I quote) expertiisi, jonka avulla voit auttaa golfaajaa esim just naissa varsiasioissa.

    tigger kirjoitti: (18.9.2014 23:48:27)
    Golfinn – Onko Project X 5.5 stiff?

    Ma sanoisin, etta se on ns. Stiff+. Eli vahan jaykempi kun se mita ihmiset tajuaa sanalla Stiff. Johtuen juuri tuosta low lauch profiilista. Eli jos haluat ’Stiffit’, niin ehka 5.0 tai softatut 5.5:set.

    Mutta edelleen…. mika on ’Stiffi’? 😉

    Jos tulisit mun luo, niin me ratkaistaisiin tuo niin, etta sa lyot kaikkia noita kolmea (nyt ainakin) vartta ja ihan kylmasti katsotaan mika antaa parhaat numerot ja linjat. Ja lopuksi sina laitat siihen paalle sun ’feelin’. Sita kautta me loydetaan se oikea varsi sulle, riippumatta taysin siita mita kyljessa lukee.

    Ei vitsi, yks lusikka viela soppaa hammentamaan:

    Riippuu paljon myos nupista mika varsi sopii millakin tavalla. Kaksi erilaista nuppia saattaa vaatia kaksi hyvinkin erilaista vartta samaa tulosta varten.

    Things that make you go hmmmmm….

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Vastaa aiheeseen: Mizuno MP-59 4-PW miesten rautasetti

Etusivu Foorumit Välineet Mizuno MP-59 4-PW miesten rautasetti