26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Miten tehoa svingiin?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten tehoa svingiin?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • PM

    Hei, Paremmalla puoliskollani on ongelmia saada vauhtia svingiin. Hän on pelannut pari vuotta ja tietää kyllä teoriassa miten homman pitäisi mennä. Käytäntö kuitenkin tökkii, eli hän ei saa kiihdytettyä mailaan vauhtia backsvingin huipulta vaan pallot lentävät matalina noin 50 metriin. Vaikka hän onkin pienikokoinen niin voima tuskin on avainsana tähän ongelmaan. Jostain syystä hän ei vain saa heilautettua käsiä rennosti ja kiihdyttäen läpi lyönnin vaan kädet menevät ikäänkuin hidastetusti. Onko kenelläkään kokemuksia tällaisesta? Mistä voi johtua? Miten lähteä purkamaan ongelmaa? Kenties jotain hyviä harjotteita? Kaikki vinkit ovat tervetulleita, kiitos. T: KK Ps. Proltakin on asiaa joskus kyselty ja pieniä parannuksia on toki tullut, mutta breakthrough vielä puuttuu…

    Aika usein kai ongelma on rannekulman varhaisessa vapauttamisessa (?) Eli käsivarsien ollessa suunnilleen vaakatasossa downswingissä tulisi varren osoittaa vielä suoraan ylöspäin. Ja mitä myöhempään vapauttamisen jättää sitä nopeammin lapa liikkuu osuma-alueella. Noin ainakin teoriassa.

    Tämä tietty pätee silloin kun swingin mekaniikka on muuten kuosissa. Pelkillä käsillä lyömällä pallo ei lennä juuri minnekään.

    Aika usein naisten swingissä voiman tuotto katoaa lantion liialliseen ’liikkuvuuteen’. Backswingissä lantion ja hartioiden kiertoliikkeen tilalla on liike, jossa lantio liikkuu sivusuunnassa korostetusti oikealle ja downswingissä tämän virheen takia voima katoaa pelkkään lantion sivuttain siirtelyyn.

    Tästä voisi yrittää päästä eroon rajoittamalla backswingissä lantion liikettä siten, että paino jää oikean jalan sisäreunalle ja korostamalla hartioiden kierron merkitystä.

    Yksi syy voimanmenetykseen golflyönnissä naisilla on usein myös se, että he retkauttavat vasemman käsivartensa swingin yläosassa.

    Yleisimmin tehottoman svingin takana on hyväätarkoittava aviomies, joka hermostuu, kun vaimo ei pystykään kopioimaan miehensä omatekoista svingiä.
    Hermostuminen on tarttuvaa ja se ilmenee mailan puristamisena, monimutkaisina, sekavina svingiajatuksina ja yleisenä epävarmuutena.
    Parhaisiin tuloksiin pääsette kun annat rouvan käydä prolla ja pelata muutaman kierroksen ilman ilman valvontaa ja ohjeita, vaikka se koville ottaakin.

    dr

    Osuit naulan kantaan.

    tosin siinä voikin olla miehellä kestämistä kun vaimo alkaakin pelata paremmin kuin hän itse.

    🙂

    Mikään golfissa ei ole vaikeampaa kuin yrittää opettaa omalle puolisolleen golfin tekniikkaa. Monen vuoden kokemuksella voin sanoa, että miehen kannattaa olla vain henkisenä tukena ja vastata vain kun kysytään. Pro:t on sitä varten, niillä on isompi pää.

    PM

    Kiitos vinkeistä.

    On kyllä totta, että puolison neuvominen on herkkää puuhaa… itsekin monesti asiaan törmänneenä…

    Tässä tapauksessa avunpyyntö on kuitenkin tullut puolison suunnalta ja itse en osaa auttaa ongelmassa.

    Ongelma on luonteeltaan enemmän yleiseen motoriikkaan kuin svingin hienosäätöön liittyvä… Eli käsien heilautukseen pitäisi yksinkertaisesti saada lisää vauhtia. (Liikkeen jarruttelu pois).

    Pitääkö pallon taakse laittaa meikäläisen naamankuva vai miten hän saisi itsestään enemmän irti 🙂 ?

    T:KK

    Rentous lienee avainsana. Sekä käsien että vartalonkierron. Pari juttua joista voi olla apua. Itse ravistelen käsiäni hiukan ennen taaksevientiä rentouttaakseni lihakset. Ote mailasta on ollut onnistuneimmissa lyönneissä aina keveän hellä.

    Oma aviopuoliso saanoo saaneensa metrejä lisää rauhoittamalla swingiään. Hänen sanoin ’antaa mailan tulla backswingistä lähes omalla painollaan’.

    Nimetön

    Teetäppäs vaimolles sellasta harjotusta että se lyö 1/4 svingillä ja keskittyy vaan siihen että saa vartalon kääntymään ja ’nyrkit alas’. Tolla tekniikalla itse lyön 150m pelkästään jo ja uskon että vaimosikin lyö koko svingillä paremmin kuhan reenailee tota ja saa vähän rytmiä lyöntiin. Yleensä se on kiinni vartalon vähäisestä liikkeestä ja lantion suuresta liikkeestä kun tää ei valitettavasti ole mitn hulabulaa. 🙂

    Nimetön

    Samin vinkki 1/4 svingillä harjoittelu ja vartalon kiertoon keskittyminen on oman kokemukseni mukaan tehokas. Tämä harjoite auttaa tajuamaan, miten maila on tuotava osumaan. Muuten kädet kannattaa enemmänkin unohtaa ja keskittyä painonsiirtoon ja hillitä alavartalon ’keinutusta’. Jos aloittaa sillä, että ensimmäisenä yrittää saada käsiin vauhtia, ennenkuin tajuaa vartalonkierron merkityksen ja taakseviennin aloittamisen yhtenä pakettina, ei koskaan tule osumaan palloon kunnolla

    Kerroit, että pallot lähtevät matalina, joten ongelma lienee se, ettei parempi puoliskosi osu siis pallon alle, vaan päälle. Itse tunnistan ongelman vuosien takaa. Syynä oli pallokammo sekä katseen karkaaminen ja käsien vetäminen ’suppuun’ osumahetkellä.

    Miten tästä pääsee ? Ajanmittaan ja pitkäjänteisesti harjoittelemalla, mieluiten pron kanssa. Asia avautuu naisille ehkä hitaammin kuin miehille, joilla usein on taustaa pallopeleistä ennen golfia. Kannattaa käydä samalla pro´lla ja pyytää häntä videoimaan lyöntejä. Ongelma ja lääkkeet selviävät usein sillä tavalla. Monet ystäväni ovat päässeet hyvän lyönnin lähteille vaihtamalla naispuoliseen prohon. En tiedä miksi, mutta heillä tuntuu olevan taito esittää ne keinot, drillit ja mielikuvat, joiden avulla asia valkenee toiselle naiselle.

    Muutama ystäväni on saanut avun Sving Magic -laitteella, siinä kun harjoitellaan oikeaoppista lyöntirataa ilman palloa (en ole itse kokeillut, mutta kuullut paljon hyvää).

    Monet naiset viettävät 2-3 ensimmäistä vuotta tuskan hetkiä golfin parissa, niin minäkin. Sitten se vaan loksahti kohdalleen ja harjoittelustakin alkoi olla hyötyä, tasoitus romahti ja pelistä tuli nautittavaa. Kunpa olisin aikaisemmin tajunnut mennä pron pakeille. Itse olen pienikokoinen, mutta ei ollut esteenä single-tason pelaamiselle. Pitkäjänteisyyttä homma kyllä vaati. Tsemppiä.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Miten tehoa svingiin?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten tehoa svingiin?