16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Miten saisimme kunnallisia kenttiä Suomeen ?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten saisimme kunnallisia kenttiä Suomeen ?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nykyinen järjestelmä ei riitä golfin kilpailutoiminnan kehittämiseen. Vaan suosii varakkaita ja todelliset kykypelaajat eivät pääse harrastuksen pariin. Hyvien klubiasioiden lisäksi syntyy myös turhaa golfylpeyttä ja kähmintää , joka ei edistä golfia urheiluna ja kilpaurheiluna. Kerro mitä pitäisi tehdä, jotta golfia voitaisi harrastaa kuten aiempaa lajiani mäenlaskua ei siinä tarvitse maksaa mitään hyppyGF:tä. kysyy: Innokas kilpagolfaaja – usein se on rahasta kii. Lue lisää: golf-kilpailut tasokkaammksi laji laveaksi

    Ei mitenkään.

    Ikävä olla skeptikko ja olen täysin samaa mieltä kanssasi kunnallisten kenttien hyödyllisyydestä. Mutta ei onnistu, ei nyky-Suomessa, missä asenneilmapiiri golfia kohtaan on mikä on. Ja toisaalta, on niille kuntien rahoille ehkä parempaakin käyttöä, kuten terveyden-, lasten- ja vanhustenhoito. Ja mäkihyppy…

    N I I N P Ä 🙂

    Suomalaista urheiluhistoriaa (SVUL, TUL, TUK) tutkimalla löytää monta selitystä entisiin ja nykyisiin urheilupolitiikan koukeroihin :). Valitettavasti monta mahdollista on maailmanmestaria eri lajeissa on jäänyt syntymättä urheilun sisäisen ’ahdasmielisen’ ajattelun tuloksena.

    Golfiin voi lisätä vielä ’elitistisen’ leiman, niin miten voidaan kuvitella kunnallisten/valtiollisten päättäjien/poliitikkojen edes tukevan tai ehdottavan kunnallisia kenttiä. Aikaisemmin keväällä eduskuntavaalien alla tästä samasta asiasta keskusteltiin golfpisteessä, mutta mihin jäivät käytännön toimenpiteet?

    nim.’Innokas golfaaja- Mäkisuksi’ Oletko valmis barrikadeille, jos niin vaaditaan kunnallisten golfkenttien saamiseksi kaikille?

    On tietysti periaatteessa ja käytännössä hassua, että rahaa riittää rakentaa pienelle harrastajajoukolle mäkitorneja, jotka ovat vielä valtaosan vuodesta käyttämättömänä muttei edistää kaikenikäisille hyvää liikuntaharrastusta.

    (No, ovathan kaavoittaminen ja maan vuokraus sentään jotain).

    Valitettavasti tällä rintamalla tapahtuu tuskin mitään ennen kuin kunnallisista päättäjistä suuri osa yli rajojen on perehtynyt omakohtaisesti golfiin.

    Eli ehkä seuraavan sukupolven aikana.

    Paikallispoliitikon on paras olla elämöimättä golfista, kuten Golfliiton nykyisen pääsihteerin kokemus Helsingissä osoitti. Lähti kuin leppäkeihäs valtuustosta.

    Jatkan vielä Tuopin listaa… kunnanisien rahat riittää vain hyppyrimäkiin, hiihtoputkiin, jääkiekkohalleihin, jalkapallohalleihin, uimahalleihin, tennishalleihin, keilahalleihin, kuntosaleihin, sähly-/lentopallosaleihin, pesäpallokenttiin, yleisurheilukenttiin, tekonurmi jalkapallostadioneihin jne, jne.

    Näitä kalliita investointeja perustellaan aina nuorison tarpeilla, mutta ikinä en ole junnuja nähnyt treeneissä tekonurmella tai jäähallissa.

    Ehkä golfareidenkin pitäis käyttää junnujen pelimahdollisuuksia investointien perusteluissa ;).

    Ei nyt ihan suoraan kuulu tähän mutta luin joskus juttua jossa jenkkilään rakennettiin junnuille harjoituskenttä talkoovoimin. Noh, tuolla rapakon takana mm. maanomistus on järkätty toisella tapaa. Tai ainakin talkoot;)

    Kyllä saamme kuntien kenttiä Suomeen, MUTTA ’kunnalllisen’ kentän ei saa maksaa kunnalle mitään. Kaikki kulut peritään golfareilta. Näin asia on nyt ja näin se tulee olemaan jatkossakin – meillä Suomessa.

    Mutta kyllä kunnat voisivat osoittaa myötämielisyyttä golfareita kohtaan mm kaavoittamalla golfkenttiä, vuokraamalla maa-alueita kenttiä varten (kohtuuhintaan tietysti).

    Miksi golfkentät eivät voisi olla puistoalueiden osana kuten esim Tali on Helsingissä. Puistokentät toimisivat luonnollisisna viher- ja ulkoilualueina varmasti yhtä tehokkaasti kuin muutkin puistoiksi kaavoitetut ’ulkoilualueet’. Mutta ensiksi meidän pitää saada golfista poistetuksi elitistinen leima – siinäpä meille haastetta kerrakseen.

    On harhakuvitelmaa ajatella, että kunnat ajaisivat kilpailevilla vaihtoehdoilla ahdinkoon jo olemassa olevia (ja kunnan vuokralaisina toimivia) golfyhteisöjä esim Vuosaarta, Luukkia(SHG), Espoon Golfseuraa tai Gumbölegolfia. Miksi kunnallinen kenttä olisi eduullisempi vaihtoehto jos kunta ei toimintaa subventoi.

    JAA-A …

    Edellisen hallituksen jäsen Suvi Lindenhän yritti hieman avittaa kotiseuraansa ja kuinkas siinä kävi ?

    Taitaa aika olla Suomessa vielä kypsymätön kunnallisten kenttien rakentamiseen.

    Yhtenä syynä uskoisin olevan kentän ylläpidosta, henkilökunnasta, laitteistoista ym. aiheutuvat kustannukset. Eli kun kenttä tuottaa vain n. puoli vuotta ja kustannustaso huolto/hoitotoimenpiteistä on kuitenkin korkea, niin pystyttäisiinkö pelimaksut pitämään riittävän alhaisina, jotta kunnallisten kenttien perimmäinen ajatus toteutuisi, eli golfia kaikelle kansalle.

    Lisäksi hieman askarruttaa pelaajien käyttäytyminen kunnallisella kentällä, esim alastulojäljet, divotit yms. kun katsoo nykyisten julkisten liikuntapaikkojen kuntoa ja niiden järjestelmällistä tuhoamista alkaen pukukopeista jne.

    Ajatus sinänsä on hyvä ja toteuttamisen/ kokeilemisen arvoinen, mistähän vaan löytyy se uhkarohkea kunnanisä joka uskaltaa asian toteuttaa omassa kunnassaan, vastoin yleistä ja uskoakseni voimakkaasti eriävää mielipidettä. Faktahan on että narina alkaa välittömästi esim. terveyspalvelujen tasosta, vanhusten huollosta jne.

    Eli kuten joku jo aiemmin totesi, mennee siihen vielä yksi sukupolvi ainakin, mutta eipä luovuta toivosta.

    Niin kyllä minä jo tällä jutulla tulin kaapista ulos. Vanhana mäkimiehenä todella ihmettelen, että niistä hyppyrimäistä – niin hienosta ja huimasta huvista – ei tarvinnut maksaa hy !!.Pelasin aikanaan USA:ssa kunnallisella kentällä – se oli upea kenttä onhan olosuhteetkin toki toiset. Maksu oli kohtuullinen.
    Mehän emme saaneet koskaan Helsinkiin isoa mäkeä johtuen savolaisen Josa Jäntin petturuudesta. Nyt en jaksa ehkä mäkeen enää innostua ja nuoret voivat jo ajaa omilla autoillaan esim Lahteen. Mutta Helsingin
    1. kunnallisella golfkentällä pääsisin varmasti valtuustoon -joten olen valmis barrikkadeille : kuten Sean alias James Bond on sanonut ’ Golf on niinhyvä laji, ettei sitä roistot pitkään pelaa ’. Tai pelatkoon rahakentilään – mietykkäään urheilgolfista. Aino ehto, jos saan kunnallisen kentän Stadiin tai ympäristöön sen nimi joko ’ Kari j. Nyberg Sun Valley ’ tai Veikko Hursti Competion Golf Course.

    Heittäydypä sitten yhteistyöhön Paloheinän jokamieskentän vetäjien (oy ja seura) kanssa. Tiettävästi suunnitelmia on ollut useampia. Lähellä on hehtaarikaupalla Haltialan tilan peltoja, joille saisi oivan puistokentän. Katso HPY:n karttasivuja 65 ja 80.

    Nyt pellot ovat muutaman torpparimäkiläisen koirankusetuspaikkoja ja kertaalleen vuodessa hesalaiset voivat poimia pelloilta auringonkukkia, herneitä, yms. Muutoin kysymys on joutomaasta.

    Olevat ulkoiluväylät voisi sovittaa (ja jopa parantaa) helposti kentän tuntumaan.

    Kauhea äläkkä olisi odotettavissa koiranulkoiluttajilta kun heiltä heikkenisivät ikimuistoiset nautintaoikeudet. Vai heikkenisivätkö? Muitakin valittajia löytyisi.

    Hommassa pitäisi huolehtia, ettei kävisi kuten Vuosaaressa. Jokamieskenttä piti tulla, mutta tulikin osakekenttä kun helsinkiläiset luottamusmiehet ja virkamiehet normaaliin tapaansa nukkuivat ja liikemiehet vetivät välistä.

    Paloheinä olisi miljöönsä ja sijaintinsa puolesta aivan ylivoimainen Vuosaareen verrattuna, joten osakkeiden arvoa ei viitsisi edes arvella, jos työ tehtäisiin ammatti-ihmisten toimesta, niin suunnittelu kuin toteutus. Alue on liian arvokas, että sen saisi antaa rahamiesten pelinappulaksi vaan jokamiesluonne on säilytettävä kuten kait vuokrasopimuksessa lukee.

    Nyt surettaa hienolla paikalla olevan kentän huonoin kunto moniin vuosiin. Paikalle saatiin ravintola, muttei klubitiloja ja pukuhuoneita. Käsittämätön kämmäys unohtaa pelaajien peruspalvelut?

    Joo, paikkahan on tuttu – muistan Kari Salosen, vanhan yleisurheilukaverini ja myöhemmin golfin mestarin, ehdottaneen Paloheinän nykyisen toiminnan käynnistämistä – mutta olin silloin kiinni liikaa oman konsulttitoimistoni kanssa.

    Olen valmis. Keneen ottaa yhteyttä:

    a. paloheinä

    b. kaupunki ( kaupungit Stadi ensin , sitten Vantaa Espoo ja Kauniainen sitteen .. )

    Kari J. Nyberg 040 – 5034312

    Lue lisää: Ritari

    Yhteytiedot löytyvät vaikka Golf pisteen sivuilta, kentät ja seurat. Oy:n tj:n ja ry:n pj:n.

    He ovat asioineet kaupungin kanssa, joten eiköhän kontaktitiedot löydy heidän kauttaan, jos innostuvat.

    Toivotan menestystä ja pitkää pinnaa.

    Kuopiossa, Puijolla 2 km keskustasta on sijainnut ainakin 20 v. kunnallinen golf-kenttä, jossa minä ja sadat muut persaukisten vanhempien lapset aloitti pelaamisen. Yhdellä mailasetillä ( maksoi tuolloin 400 mk divarista ) pelasi parhaillaan 4 junnua, eikä kukaan *******illut, kunhan oli mukana vain greeninkorjaushaarukka. Nyt kun sattuu vierailemaan Tarinassa, niin nuo samat naamat kävelee vastaan.

    Paikka on edelleen toiminnassa, joten käykäähän pelaamassa, jos ehditte kalakukon syömiseltänne. Hinta on jotain 4 euroa päivä.

    Lue lisää: Puijon golf kenttä

    Kiitos tiedostasi Jimbo, puolisavolaisena, isä- Willehard syntyi Iisvedellä 1919, voin sitten olla ylpeä tästä teostanne. Onko kenttä hyvä ja miten paljon siellä pelataan ?. Meillä on mäkimiesten sm-golf tänä vuonna Vuokatissa 1- 3.8.2003, joten saatan piipahtaa kentällänne – 4 eunukkia – yhtä kuin 2 korillista rangepalloja. Tällaisi kenttiä tarvitsemme lisää !!!! . Tai jopa pelkästään harjoitusgreenejä. Kuinka vanha kenttänne on ??
    terv. Kari J. Nyberg golfari ja ent. mäkihyppääjä Helsingin
    Toverit 1954 – 1964 ( 10 -20 v) ja Ounasvaaran Hiihtoseura 1979- 1983 35 – 39 v .

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Miten saisimme kunnallisia kenttiä Suomeen ?

Etusivu Foorumit Yleistä Miten saisimme kunnallisia kenttiä Suomeen ?