Aihe: Miten jatketaan? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Miten jatketaan?

Etusivu Foorumit Säännöt Miten jatketaan?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1360507 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tällainen kysymys tuli vastaan.

  Kentällä on voimassa paikallissääntö E-11, eli lyönnin uusiminen, jos pallo lyönnin jälkeen osuu kentällä olevaan sähkölankaan.

  Pelaaja lyö avauslyöntinsä kohti sähkölankoja, joiden takana on out of bounds. Pelaajan mielestä pallo ei osu lankaan, mutta saattaa olla ulkona, joten hän lyö varapallon, joka päätyy väylälle. Saavuttuaan alkuperäisen pallonsa luokse hän toteaa sen olevan ulkona. Paikalla oleva katsoja kuitenkin kertoo pelaajan alkuperäisen pallon osuneen sähkölankaan.

  Miten pelaajan tulee nyt jatkaa peliään ja minkä sääntöjen perusteella?

  #1360511 Ilmoita asiaton viesti

  Pelaaja on itse todennut ettei pallo osunut lankaan ja toiminut sen mukaan , jatkaa toisella pallolla edellisen lyönnin paikalta, ulkopuolisten huutelulla ei ole merkitystä.

  #1360527 Ilmoita asiaton viesti

  Pelaaja löi varapallon siltä varalta, että ensimmäinen pallo päätyi outiin. Mikäli hän olisi todennut, että syytä on tarkistaa lähempänä, josko jotain merkkejä esimerkiksi ”ulkopuolisten havaintoja” olisi siitä, osuiko pallo johdinlankaan vai ei – niin silloin olisi peruste jatkaa varapallolla ilman rangaistuksia. Eli minusta tässä ratkaisee, kumpaa tilannetta varten varapallo lyödään ja tämä seikka pitää todeta ennen kuin varapallo lyödään.

  Saman tapainen tilanne mielestäni syntyy siitä, jos pelaaja lyö avauslyönnin sokkoväylällä ja pallo saattaa olla outissa tai kadonnut estealueelle. (Esimerkiksi Master Forest 17 avaus). Tällöin pelaaja lyö varapallon, mutta saavuttua paikalle joko paikan päällä toteamalla tai ulkopuolisen havaintojen perusteella todetaan, että pallon on päätynyt estealueelle, pelaaja voi jatkaa estealuesäännön mukaan.

  #1360530 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Pelaaja on itse todennut ettei pallo osunut lankaan ja toiminut sen mukaan , jatkaa toisella pallolla edellisen lyönnin paikalta, ulkopuolisten huutelulla ei ole merkitystä.

  En oikein ymmärrä. Mistä pelaaja siis mielestäsi jatkaa ja monesko lähtee? Ja sama kysymys myös Putti-Possulle.

  #1360538 Ilmoita asiaton viesti

  Tiiboksista , itse olisin kyllä lyönyt jo varapallon jos on epäilys että ensimmäinen on out of bounds, pelin nopeuttamiseksi, tuolla lankaan osumisella ei ole mitään merkitystä jos sitä ei ole tiiboksissa todettu ja lyöntiä uusittu. Ja 3 lyöntihän se on jos menee ensimmäisen outtiin lyömään.

  Tosin tässä on varmaan joku järjen vastainen sääntökikka / poikkeama.

  #1360546 Ilmoita asiaton viesti

  En oikein ymmärrä. Mistä pelaaja siis mielestäsi jatkaa ja monesko lähtee? Ja sama kysymys myös Putti-Possulle

  Jätetään tuo OB vaihtoehto hetkeksi sivuun ja siis pelaaja lyö avauksen, joka ehkä osui johdinlankaan tai sitten ei. Kentällä on paikallissääntö, jonka perusteella lankaan osunut lyönti PITÄÄ uusia. Sitten kun kävellään väylälle, voidaan esim pallon sijainnista tai katsojien näköhavaintojen perusteella pääätellä, osuiko pallon lankaan vai ei. Jos siis ensimmäisen lyönnin jälkeen on epävarmuutta osumisesta, pelaaja voi lyödä tälle pallolle varapallon (siis tiiboxista)

  Eli lankaan osumista ei minusta tarvitse todeta tiiboxista käsin ja jos asiassa on epävarmuutta, varapallo on ok

  #1360549 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tässä kyseisessä tapauksessa on kolme tärkeää asiaa.

  1. Varapallo lyötiin sen vuoksi, että pallon arveltiin mahdollisesti päätyneen OB. Koska alkuperäisen pallon lopulta todettiin osuneen sähköjohtoon ja lyönnin siksi mitätöityneen, myös varapallo lakkasi olemasta.

  2. Silminnäkijöiden havainnot voivat olla hyvin tärkeitä, jotta peli kulkee sääntöjen mukaisesti, niitä ei siis pidä jättää huomiotta. Kyseisessä tapauksessa on lähdetty siitä olettamuksesta, että ko. katsojan kertomat havainnot ovat olleet luotettavia ja pallon on todettu osuneen johtoon.

  3. Säännön 18.3 mukaan varapallon saa lyödä, jos alkuperäinen pallo saattaa olla kadonnut tai ulkona. Niinpä varapalloa ei voisi lyödä tilanteessa, jossa ei olla varmoja osuiko pallo sähköjohtoon vai ei, koska varapallon lyömisen edellytykset eivät täyty. Myöskään toisen pallon pelaaminen ei säännön 20.1c(3) perusteella olisi sallittua, koska kyse ei ole epäselvyydestä menettelytavan suhteen. Tilanne on siinä suhteessa hyvin samankaltainen sellaisen tilanteen kanssa, jossa pelaajan avaus päätyy sellaiseen pelaamattomaan paikkaan, josta ainoa vaihtoehto on palata takaisin tiille lyömään uutta palloa. On siis ensin varmistuttava asiasta siirtymällä pallon luokse.

  #1360559 Ilmoita asiaton viesti

  En oikein ymmärrä. Mistä pelaaja siis mielestäsi jatkaa ja monesko lähtee?

  #1360561 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Pelaaja kipittää takaisin tiille lyömään ensimmäistä lyöntiään.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Miten jatketaan?