16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Miten jatketaan?

Etusivu Foorumit Säännöt Miten jatketaan?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • KL1

    Tällainen kysymys tuli vastaan.

    Kentällä on voimassa paikallissääntö E-11, eli lyönnin uusiminen, jos pallo lyönnin jälkeen osuu kentällä olevaan sähkölankaan.

    Pelaaja lyö avauslyöntinsä kohti sähkölankoja, joiden takana on out of bounds. Pelaajan mielestä pallo ei osu lankaan, mutta saattaa olla ulkona, joten hän lyö varapallon, joka päätyy väylälle. Saavuttuaan alkuperäisen pallonsa luokse hän toteaa sen olevan ulkona. Paikalla oleva katsoja kuitenkin kertoo pelaajan alkuperäisen pallon osuneen sähkölankaan.

    Miten pelaajan tulee nyt jatkaa peliään ja minkä sääntöjen perusteella?

    Pelaaja on itse todennut ettei pallo osunut lankaan ja toiminut sen mukaan , jatkaa toisella pallolla edellisen lyönnin paikalta, ulkopuolisten huutelulla ei ole merkitystä.

    Pelaaja löi varapallon siltä varalta, että ensimmäinen pallo päätyi outiin. Mikäli hän olisi todennut, että syytä on tarkistaa lähempänä, josko jotain merkkejä esimerkiksi ”ulkopuolisten havaintoja” olisi siitä, osuiko pallo johdinlankaan vai ei – niin silloin olisi peruste jatkaa varapallolla ilman rangaistuksia. Eli minusta tässä ratkaisee, kumpaa tilannetta varten varapallo lyödään ja tämä seikka pitää todeta ennen kuin varapallo lyödään.

    Saman tapainen tilanne mielestäni syntyy siitä, jos pelaaja lyö avauslyönnin sokkoväylällä ja pallo saattaa olla outissa tai kadonnut estealueelle. (Esimerkiksi Master Forest 17 avaus). Tällöin pelaaja lyö varapallon, mutta saavuttua paikalle joko paikan päällä toteamalla tai ulkopuolisen havaintojen perusteella todetaan, että pallon on päätynyt estealueelle, pelaaja voi jatkaa estealuesäännön mukaan.

    KL1

    Pelaaja on itse todennut ettei pallo osunut lankaan ja toiminut sen mukaan , jatkaa toisella pallolla edellisen lyönnin paikalta, ulkopuolisten huutelulla ei ole merkitystä.

    En oikein ymmärrä. Mistä pelaaja siis mielestäsi jatkaa ja monesko lähtee? Ja sama kysymys myös Putti-Possulle.

    Tiiboksista , itse olisin kyllä lyönyt jo varapallon jos on epäilys että ensimmäinen on out of bounds, pelin nopeuttamiseksi, tuolla lankaan osumisella ei ole mitään merkitystä jos sitä ei ole tiiboksissa todettu ja lyöntiä uusittu. Ja 3 lyöntihän se on jos menee ensimmäisen outtiin lyömään.

    Tosin tässä on varmaan joku järjen vastainen sääntökikka / poikkeama.

    En oikein ymmärrä. Mistä pelaaja siis mielestäsi jatkaa ja monesko lähtee? Ja sama kysymys myös Putti-Possulle

    Jätetään tuo OB vaihtoehto hetkeksi sivuun ja siis pelaaja lyö avauksen, joka ehkä osui johdinlankaan tai sitten ei. Kentällä on paikallissääntö, jonka perusteella lankaan osunut lyönti PITÄÄ uusia. Sitten kun kävellään väylälle, voidaan esim pallon sijainnista tai katsojien näköhavaintojen perusteella pääätellä, osuiko pallon lankaan vai ei. Jos siis ensimmäisen lyönnin jälkeen on epävarmuutta osumisesta, pelaaja voi lyödä tälle pallolle varapallon (siis tiiboxista)

    Eli lankaan osumista ei minusta tarvitse todeta tiiboxista käsin ja jos asiassa on epävarmuutta, varapallo on ok

    KL1

    Tässä kyseisessä tapauksessa on kolme tärkeää asiaa.

    1. Varapallo lyötiin sen vuoksi, että pallon arveltiin mahdollisesti päätyneen OB. Koska alkuperäisen pallon lopulta todettiin osuneen sähköjohtoon ja lyönnin siksi mitätöityneen, myös varapallo lakkasi olemasta.

    2. Silminnäkijöiden havainnot voivat olla hyvin tärkeitä, jotta peli kulkee sääntöjen mukaisesti, niitä ei siis pidä jättää huomiotta. Kyseisessä tapauksessa on lähdetty siitä olettamuksesta, että ko. katsojan kertomat havainnot ovat olleet luotettavia ja pallon on todettu osuneen johtoon.

    3. Säännön 18.3 mukaan varapallon saa lyödä, jos alkuperäinen pallo saattaa olla kadonnut tai ulkona. Niinpä varapalloa ei voisi lyödä tilanteessa, jossa ei olla varmoja osuiko pallo sähköjohtoon vai ei, koska varapallon lyömisen edellytykset eivät täyty. Myöskään toisen pallon pelaaminen ei säännön 20.1c(3) perusteella olisi sallittua, koska kyse ei ole epäselvyydestä menettelytavan suhteen. Tilanne on siinä suhteessa hyvin samankaltainen sellaisen tilanteen kanssa, jossa pelaajan avaus päätyy sellaiseen pelaamattomaan paikkaan, josta ainoa vaihtoehto on palata takaisin tiille lyömään uutta palloa. On siis ensin varmistuttava asiasta siirtymällä pallon luokse.

    En oikein ymmärrä. Mistä pelaaja siis mielestäsi jatkaa ja monesko lähtee?

    KL1

    Pelaaja kipittää takaisin tiille lyömään ensimmäistä lyöntiään.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Miten jatketaan?

Etusivu Foorumit Säännöt Miten jatketaan?