30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista

Miten Golfliitto/seurat voisi ohjeistaa jäseniään…

Etusivu Foorumit Säännöt Miten Golfliitto/seurat voisi ohjeistaa jäseniään…

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1276101 Ilmoita asiaton viesti

  ..uusien sääntöjen osalta kun ne kokevat vuoden vaihteessa historiallisen uudistuksen? Tai olisiko jotain muutakin mitä toivottaisiin keskusjärjestöltä tässä yhteydessä?
  Tiedän että asiaan paneudutaan golfliitossa ja saamme monenlaista koulutusta aiheesta. Siitä kiitoksia jo etukäteen.

  Mutta olisiko tarpeellista/mahdollista että kaikki Suomen rekisteröityneille ja jäsenmaksunsa maksaneille pelaajille toimitettaisiin jonkinlainen helppo ja kentälläkin mukana kulkeva (tasku)sääntöopas?
  Kenties sellainen voisi olla helposti käytettävänä mobiili-ohjelmana tai jonkinlaisessa kirjallisessa muodossa jne.
  – kustannukset olisi ehkä katettavissa mainostuotoilla(tai sponsorin toimesta).
  – onhan golfarit sentään kohtuullisen suuri ja ostokykyinen kohderyhmä.
  – kysessä ei saisi olla mikään satojen sivujen mittainen eepos, vaan muutamakymmenen keskeisintä esimerkkiä muuttuneista säännöistä, joista saisi sopivan helposti ja nopeasti katsottua opastusta kentällä. Ilman että siitä aiheutuisi mitään ruuhkautumista ja väenkokousta kierroksen aikana.

  Mahdollisesti tällaisessa kirjasessa(mobiili-applikaatiossa) voisi olla samalla myös sääntömuutoksiin liittyviä paikallissääntöjä, mutta tässä tapauksessa kyseessä olisi kenttä/ seurakohjaisesta ohjeistuksesta.
  – ehkä liitolta saataisiin pohja, jossa olisi esimerkkejä sääntömuutoksista ja kenttäkohtaisesti siihen lisättäisiin paikallissääännöt?

  Vai meneekö jo liian vaikeaksi??

  P.S. kirjoitin tämän oikeastaan siksi että toisessa topic’issa oltiin kriittisiä sen suhteen miten yleensäkään sääntökuviot lähtee toteutumaan ensikauden alkaessa.

  #1276102 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Osta Pikaopas, jahka sen käännös ilmestyy.

  #1276131 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös luonteva paikka ”pikaoppaalle” ja myös täysversiolle ole eBirdie, jossa voi myös hakea sääntöä hakutoiminnolla ja tarvittaessa myös video, jos on esimerkiksi epäselvyyttä, miten tapahtuu polven korkeudelta droppaaminen 😉

  #1276137 Ilmoita asiaton viesti

  Onhan noita tietoiskuja muuttuvista säännöistä ollut jo ihan riittämiin eri puolilla. Toisekseen olisi ihan hyvä, jos pelaajat yleensäkin opettelisivat edes perussäännöt ihan itse. Siinä ei paljoa erillinen opas jokaiselle muuttuneista sääntökohdista auta, jos isolla osalla pelaajista ei ole nytkään ole ollut kiinnostusta opetella edes tärkeimpiä sääntöjä.

  Onhan se tietenkin hieno ajatus, että liiton pitäisi hankkia säännöt kaikille jäsenille aivan niin kuin yhteiskunnan pitäisi hoitaa kaikki muukin yksilön puolesta. Ihan kuin golfareilla ei olisi varaa ostaa uutta sääntökirjaa.

  #1276139 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Eikös luonteva paikka ”pikaoppaalle” ja myös täysversiolle ole eBirdie, jossa voi myös hakea sääntöä hakutoiminnolla ja tarvittaessa myös video, jos on esimerkiksi epäselvyyttä, miten tapahtuu polven korkeudelta droppaaminen

  Näinhän voisi olla, mutta epäilen ”PDF”-muotoa kummemman tuottaminen tulee turhan kalliiksi/työlääksi.

  Näkisin ehkä niin, että R&A:n sovellukseen saataisiin ajettua suomenkieliset tekstit helpommalla vaivalla. Näin olisi toimiva sovellus, niin Sääntö kuin Pelaajan Versiokin. Videoineen (tosin englanniksi).

  Ja niille jotka eivät vielä ole ladanneet ja englantitaipuu, niin kannattaa ladata mobiiliin tuo uusi sääntösovellus. Sisältää molemmat versiot ja online muodossa videotkin toimivat.

  #1276161 Ilmoita asiaton viesti

  KL1:Osta Pikaopas, jahka sen käännös ilmestyy.

  Todennäköisesti tulee hankituksi. Ehkä näistä keskusteluista ym. tulevista perehtymisistä jää joitain keskeisimpiä muutoksia muistiinkin.

  aakoo64:Onhan se tietenkin hieno ajatus, että liiton pitäisi hankkia säännöt kaikille jäsenille aivan niin kuin yhteiskunnan pitäisi hoitaa kaikki muukin yksilön puolesta. Ihan kuin golfareilla ei olisi varaa ostaa uutta sääntökirjaa.

  Tästä ei nyt liene kysymys. Mutta toisaalta meidän seura-/liittojärjestelmämme on sellainen että kaikki aktiiviset harrastajat pääsevät jo jäsenmaksunsa myötä kustantamaan itselleen jonkinlaisen sääntöbreefauksen. Kysymys on enemmänkin siitä miten näitä varoja allokoidaan. En siltikään ole erityisemmin kritisoimassa tätä kokonaisuutta.

  Hyvin ansiokkaalla tavalla esim. sääntömestari Teittinen on jo tuonut esille sääntömuutoksia Golflehdessä. Kenties niistä voisi saada jonkinlaisen yhteenvedon/tiivistelmän uuden golfkauden alkuun.

  #1276189 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Mutta toisaalta meidän seura-/liittojärjestelmämme on sellainen että kaikki aktiiviset harrastajat pääsevät jo jäsenmaksunsa myötä kustantamaan itselleen jonkinlaisen sääntöbreefauksen.

  Tarkoitatko seurojen järjestämiä tilaisuuksia?

  Hyvin ansiokkaalla tavalla esim. sääntömestari Teittinen on jo tuonut esille sääntömuutoksia Golflehdessä. Kenties niistä voisi saada jonkinlaisen yhteenvedon/tiivistelmän uuden golfkauden alkuun.

  Eikös siinä jo ole tiivistelmää..? Pitääkö sitä tiivistää kenties enemmän?

  Ajatus koko kansan maksuttomasta sääntöoppaasta etenkin joka kotiin toimitettuna on jokseenkin huono. Kuten olen todennut, vain pieni vähemmistö ylipäätään on kiinnostunut säännöistä, joten suurimmalle osalle tuo ehdottamasi sääntöapp tai -opas olisi aivan turha ja ennen kaikkea liitolle (lue: seurojen jäsenille) turha menoerä. Säännöt tulevat löytymään suomeksi sekä ilmaiseksi netissä että erilaisina maksullisina painettuina opuksina.

  Mikään ei estä seuroja hankkimasta halukkaille jäsenilleen maksuttomia opuksia vaikkapa 100 ensimmäistä -periaatteella. Siitä vain ehdottamaan omaan kotiseuraan.

  Ai niin. Mitä nyt olen näitä sääntöasioita seuraillut, niin edes aluetuomarit eivät välttämättä löydä sääntökirjasta tarvittavaa tietoa, niin kuinka sitten tavan harrastajat? Siinä suhteessa joku appi on paljon parempi ja myös tuo mainostamani Pikaopas, joka on ihan oikeasti pirun kätevä värkki harvoin sääntötietoutta tarvitsevalle.

  #1276191 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt jo vanhentumassa oleva kuvitettu sääntöjen pikaopas on varsin hyvä ja riittää tavalliselle klubipelaajalle varsin hyvin. Oletan uuden painoksen tulevan myyntiin piakkoin.

  #1276194 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitatko seurojen järjestämiä tilaisuuksia?…..
  …. Kuten olen todennut, vain pieni vähemmistö ylipäätään on kiinnostunut säännöistä, joten suurimmalle osalle tuo ehdottamasi sääntöapp tai -opas olisi aivan turha..

  Tarkoitan kaikenlaista millä saataisiin reilun 100.000 suomalaisen golfharrastajan sääntötuntemusta edistettyä. Kun sattumoisin juuri ensi kevään aikana asiat muuttuu monella tavalla. Enkä minä itselleni ole mitään haluamassa..tai oikeastaan muillekaan aktiivisimmille. He kyllä osaavat ottaa selvää uusista säännöistä.

  Olen samaa mieltä kanssasi tuosta suuresta enemmistöstä. Nyt vain pitäisi sen verran löytyä kaikilta mielenkiintoa että saisimme hyödyksemme uusittujen sääntöjen tarkoittaman mahdollisuuden pelaamisen selkiyttämiseksi ja parhaassa tapauksessa jopa ripeytymiseen.

  – vaikkei minulla ole sen erikoisempia ehdotuksia, se ei suinkaan tarkoita sitä etteikö niitä löytyisi muilta. Juuri niitä halusin houkutella esille.

  The Draw:oleva kuvitettu sääntöjen pikaopas on varsin hyvä ja riittää tavalliselle klubipelaajalle varsin hyvin.

  – tämä on varmasti ihan asiaa ja ehkä tällainen pitäisi löytyä jokaisen taskusta tai bägistä.
  – en pitäisi aivan turhana vaikka tällainen jaettaisiin kaikille (seurojen) kursseille osallistuneille..vaikkapa sitten ilmaiseksi (enkä silti tarkoita etteikö golfareilla olisi varaa maksaa sääntöoppaistaan)
  – näin kattavia sääntöuudistuksia ei liene tiedossa kovinkaan usein joten ei tällaisesta ole tulossa mitään jokavuotista rasitetta seuroille/liitolle.

  Q8:…Ja niille jotka eivät vielä ole ladanneet ja englantitaipuu, niin kannattaa ladata mobiiliin tuo uusi sääntösovellus. Sisältää molemmat versiot ja online muodossa videotkin toimivat.

  Tämä on hyvä tieto. Englanninkielinenkin on ihan ok.
  Löytyykö kyseinen sovellus google play:stä vaiko mistä osoitteesta?

  Vielä lopuksi voisi heittää ehdotuksen. Jos mahdollista niin ehkä jotain uusiin sääntöihin liittyvää voisi tuottaa tyrkylle Joulupukin konttiin!

  #1276196 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Löytyykö kyseinen sovellus google play:stä vaiko mistä osoitteesta?

  Löytyy, uusi ja vielä vanhakin versio.

  #1277764 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Huomasin, että sääntöappissa on valittavana esim. ruotsinkielinen versio. Onko harkittu nyt valmiin suomenkielisen tekstin ymppäämistä appiin?

  #1277774 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä on, mutta ottaa aikansa. Teksti pitää viedä sinne lause kerrallaan. Softassa on kuulemma ollut pieni bugi, jota korjataan ja emme ole saaneet sitä testaukseen emmekä myöskään hinta arviota kustannuksille mitä tuo tulee meille maksamaan. Pieni hinta haarukka on, mutta puhutaan 5 numeroisesta summasta haarukan osalta. Tämä on aloitusmaksu ja sen jälkeen on huokeampaa toimia jatkossa.
  Samoin softan ominaisuus, joka osaa jo kerran käännettyä tekstiä kopioida muihinkin lauseisiin pitää tsekata eli esim. ”Penalty Area” määritelmän kun kääntää sanaksi ”Estealue”, niin se on sitä läpi kirjan. Ongelmaksi muodostuu meidän sijapäätteet eli ne pitäisi saa tuohon mukaan. Tämän testaus tehdään, kun saamme siihen mahdollisuuden. Keväälle kuitenkin menee…

  PS. ”Pelaajan opas”-teoksesta on nyt valmiina jo Määritelmät ja Säännöt 1-11 ja työ jatkuu, kunhan saan painettua ”LÄHETÄ”-nappia… Click…

  #1277781 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Kiitos väliaikatiedosta. Kuuntelin juuri GPn podcasteja ja myös sääntöjutun. Miljoona kirjainta…

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Miten Golfliitto/seurat voisi ohjeistaa jäseniään…