13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Mitä Nordcenterissä tapahtuu?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä Nordcenterissä tapahtuu?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 161)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1329986 Ilmoita asiaton viesti

  Hei,

  kovasti arvostamallani golfkentällä Nordcenterissä on tapahtumassa jotain suurta ja ihmeellistä.
  Yhtiökokouskutsussa ehdotetaan hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan palkkaamista ympärivuotisiksi. Talousarviossa esitetyn palkkamenojen lisäyksen mukaan tämä aiheuttaisi noin 180.000 € vuosittaiset lisäkulut!!
  Veljeni on ollut Nordcenterissä aikanaan sekä toimitusjohtajana että toiminnanjohtajana, joten meillä on aina ollut siteet Nordcenteriin.
  Onkohan golfyhtiössä tekeillä jotain mullistavaa, sillä eihän pelkän golfyhtiön hallintoon tarvittane toimitusjohtajan lisäksi palkallista hallitusta? Perusteena on, että hallintoon tarvitaan ammattitaitoa? Eikö tuo sama hallitus palkannut nykyisen toimitusjohtajan??

  Yhtiökokouskutsussa kerrotaan lisäksi, että tarkoitus on lunastaa yhtiölle 500 osaketta ja mitätöidä ne. Tällöinhän jäljelle jäävät osakkaat joutuvat maksamaan nuo 500 osakkeen puuttuvat vastikkeet!! Esitetyssä talousarviossa ei ollut mitään mullistavaa uutta tulonlähdettä.
  Edellisen vuoden positiiviseen tulokseen liittyi metsän myyntiä 70.000 €. Yhtiö on saanut myös valtiolta 90.000 € tukea. Metsä ei kasva vuodessa eikä valtiolta saa apua joka vuosi, mutta palkkakulut ovat kyllä vuosittaisia!!

  Tietääkö kukaan, onko millään Suomen golfkentällä palkallisia hallituksia?

  Vesa Jaarva

  #1329989 Ilmoita asiaton viesti

  Tällaiset ovat mielenkiintoisia viestejä. Ulkopuolisten (ja joskus jopa yhtiön osakkaidenkin) on vaikea tietää mistä tässä tavoitellaan. Vähintäänkin tulisi toimia OYL:n 1.luvun 8§:n mukaisesti:
  (8§ Johdon tehtävä. Yhtiön johdon on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua.)
  – pitäisin varsin selvänä että yhtiön etu kiinnostaa johtajien ohella myös omistajia=osakkaita.
  – mutta ei kannata valita yhtiölle niin köyhää puheenjohtajaa joka ei kykene hoitamaan hommaansa ilman rahapalkkioita.
  – pitkäaikainen toimihenkilö palkitaan anomalla Golfliitolta mitali ja kunniakirja.

  Ehkä nimim. ”Lyyballa” on hyvät yhteyden NordCenteriin jolloin olisi luonnollista aloittaa asian selvittäminen ottamalla yhteyttä yhtiön hallituksen jäseniin ja vaikka ensimmäiseksi puheenjohtajaan.
  – hän todennäköisesti osaa kertoa miksi tällainen esitys on päätetty ottaa yhtiökokouksen käsiteltäväksi.
  – sillehän voi löyty hyvät ja ymmärrettävät perustelut.
  – ja onko jokin osakasporukka mahdollisesti varmistanut tukensa ehdotukselle?

  Kun tällaia uusia asioita tuodaan yhtiökokoukseen niin osakkaiden kannattaa ottaa niistä selvää jo etukäteen.
  – sinällään tiedottaminen olisi oikeastaan hallituksen tehtävä.
  – ehdotus saattaa kiinnostaa kaikkia osakkaita, muitakin kuin niitä harvoja jotka yleensä ilmaantuvat kokoukseen.
  – samalla osakkaiden olisi mahdollista harkita jo etukäteen omaa kantaansa esitykseen.

  Ja lopuksi. Kun on ollut mukana useammassakin golf-osakeyhtiössä niin voisin kertoa että jotain todella erityistä hyötyä pitää hallituksen puheenjohtajan kyetä tuomaan yhtiölle, jos puhutaan tuollaista kokoluokkaa olevista palkkioista (onkohan tuo tottakaan?).
  – missään ei makseta tuollaisia rahoja..eikä sellaisia ole mahdollista golfyhtiön liiketoiminnalla edes hankkia.
  – yleensä tapana on että matkakulut korvataan, eikä aina niitäkään.

  Siis, oliko tarkoitus pitää Nordcenter’in yhtiökokous 1. huhtikuuta?

  #1329990 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kun on ollut mukana useammassakin golf-osakeyhtiössä niin voisin kertoa että jotain todella erityistä hyötyä pitää hallituksen puheenjohtajan kyetä tuomaan yhtiölle, jos puhutaan tuollaista kokoluokkaa olevista palkkioista (onkohan tuo tottakaan?).

  Jos oikein ymmärsin tuon avausviestin, niin kyseessähän ei olisi palkkio, vaan palkka. Kahdelle hengelle säännöllinen kk-palkka koko kalenterivuodelta plus normaalit sosiaalikulut, siitä äkkiä kertyy tuo 180 TEUR.

  Pitäisin suoranaisena ihmeenä, jos tuo olisi oikeasti kannattava liike. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää.

  #1330017 Ilmoita asiaton viesti

  Jos oikein ymmärsin tuon avausviestin, niin kyseessähän ei olisi palkkio, vaan palkka. Kahdelle hengelle säännöllinen kk-palkka koko kalenterivuodelta plus normaalit sosiaalikulut, siitä äkkiä kertyy tuo 180 TEUR.

  Pitäisin suoranaisena ihmeenä, jos tuo olisi oikeasti kannattava liike. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää.

  Kyllähän he eivät golfkenttää pyörittämällä ikinä saa palkkaansa maksettua. GoGolfin yksi synergialähde oli nimenomaan hallinnon karsiminen.

  Alkavatkohan harjoittaa Resort-toimintaa ja toimia vuorotellen toinen vastaanotossa ja toinen pikkolona… tai jotain muuta oheistoimintaa ympäri vuoden? Saa tuohon 0,18 M€:hen myydä muutaman majoituksenkin… tai ihan mitä tahansa muuta… koodarinakin saa painaa hommia että saa 0,1 M€/hlö asiakaslaskutusta…

  #1330019 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös golfyhtiöiden toimitusjohtajat saa joka paikassa ympäri vuoden palkkaa? Kertokaa te jotka näitä golfosakkeita omistatte. Yleisellä tasolla muistui taas mieleen paras oppi jonka olen toiselta golfin harrastajalta kuullut, älä ikinä osta golfosaketta.

  #1330020 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös golfyhtiöiden toimitusjohtajat saa joka paikassa ympäri vuoden palkkaa? Kertokaa te jotka näitä golfosakkeita omistatte. Yleisellä tasolla muistui taas mieleen paras oppi jonka olen toiselta golfin harrastajalta kuullut, älä ikinä osta golfosaketta.

  Yhtiökokouskutsussa ehdotetaan hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan palkkaamista ympärivuotisiksi. Talousarviossa esitetyn palkkamenojen lisäyksen mukaan tämä aiheuttaisi noin 180.000 € vuosittaiset lisäkulut!!

  Nyt olikin kyse hallituksen puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta ja heidän palkka 0,18M€ joka olisi monessa oikeassa yrityksessäkin käsittämättömän suuri palkkio. Mutta tuon osakkeen ostamisen osalta olen samoilla linjoilla.

  #1330022 Ilmoita asiaton viesti

  Piti ihan googlettaa missä tasolla nuo palkkiot liikkuvat. Esimerkkinä Capmanissa ,jossa liikevaihto ~40M€ ja tulos ~7M€ pj saa 5k€/kk eli 60 k€/a. Jos tuo aloituksen teksti on oikein lainattu niin on kyllä aika ufo-touhua Nordcenterissä. Tai sitten me ei vaan ymmärretä mistä kyse… vähän kuin LG & Vierumäki case… mutta ei se mitään, olen usein itseäni viisaampien joukossa…

  Palkitseminen

  #1330023 Ilmoita asiaton viesti

  180.000 €

  Mistäköhän Vesa olet tämän 180 luvun poiminut. Nordcenterissä oleva kaverini luki tilinpäätöstä ja budjettia, joista henkiöstökulut ovat
  – 903 vuonna 2019
  – 899 vuonna 2020
  – 1014 budjetissa 2021

  Eli budjetissa viime vuoteen kasvua 115.000. Nordcenterissä klubiravintolaa pyöritetään omana liiketoimintana ja viime vuonna keväällä oli paljon lomautuksia ja ravintola alkukesän koronan vuoksi kiinni. Mutta hyvä on, jos Vesa jaksaa kantaa huolta kulujen kehityksestä.

  #1330024 Ilmoita asiaton viesti

  Mutta hyvä on, jos Vesa jaksaa kantaa huolta kulujen kehityksestä.

  Saatiinpahan ainakin aikaan parran pärinää… 😉

  #1330025 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt olikin kyse hallituksen puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta ja heidän palkka 0,18M€ joka olisi monessa oikeassa yrityksessäkin käsittämättömän suuri palkkio.

  Toki on. Käsittääkseni hallitukselle on tapana maksaa joku nimellinen korvaus, tai sitten jättää maksamatta. Noin ainakin taloyhtiöissä jne.

  Golfosakkaat joutuu kyllä varautumaan kaikkeen ja pitää olla hyvin selvillä yhtiön asioista. Kaikki se mielipaha ja taloudelliset riskit, ei kiitos. Pelioikeuden vuokraaja pääsee niin paljon helpommalla, keskittyy vain pelaamiseen.

  #1330026 Ilmoita asiaton viesti

  Parhaiten Vesa Jaarvan kirjoittamaan asiaan saa selvyyden osallistumalla yhtiökokoukseen. Osakkeenomistajat tietenkin päättävät, kuinka yhtiötä johtavat ja kuinka kentillä pelataan. Selvyyden vuoksi: En ole Nordcenterin osakas tai jäsen. Viimeksi pelasin siellä kierroksen noin 10 vuotta sitten. Olen ollut töissä yrityksessä, jolla viime vuosituhannella oli Nordcenterissä useita osakkeita, silloin tuli pelattua enemmänkin, vaikka kentät ovatkin kaukana pääkaupunkiseudusta. 1990-luvulla Nordcenterissä oli pelioikeuksia muistaakseni 2400 kpl, järjettömän iso määrä, kun kenttiä on vain 2. Esim Pickalassa pelioikeuksia on noin 2050, kenttiä 3.

  Vesa Jaarvan kirjoituksesta kävi ilmi, että Nordcenter on saanut valtiolta tukea 90 000 eur. Oletan, että kyseessä on Business Finlandin kehittämistuki, sitähän monet muutkin kentät ovat saaneet. Kaikki me olemme tiedotusvälineistä oppineet (jos emme ole Tekesin/Business Finlandin kanssa olleet tekemisessä), että tällä Business Finlandin rahalla pitää kehittää uutta liiketoimintaa. Yrityksen pitää laittaa projektiin sama summa, mitä Busimess Finland on myöntänyt, Nordcenterissä projektin pitää siten olla kuluiltaan 180 000 euro. Tämän kokoista projektia tuskin kenttämestari ja toimitusjohtaja oman työnsä ohella kykenevät vetämään. Mikäli tulosta ei tule, Business Finland perii rahansa takaisin.

  Mitä tälläiset projektit sitten voisivat Nordcenterissä olla? Esimerkkeinä hotellihanke, joka oli pinnalla jo 1980-luvun lopulla? Resortin ja kentän reuna-alueiden lisä-kaavoitus ja rakennuttaminen? Jotain muuta? Kun esim. Sarfvik sai 2000-luvun alussa 6,8 miljoonaa euroa nettona tarpeettomien maa-alueiden myynnistä, vaati kaavoitusprosessi paljon työtunteja ja asiantuntijoiden käyttöä, joten Nordcenterin 180 000 eur ei tunnu tässä katsannossa suurelta summalta.

  500 osakkeen lunastus ja mitätöinti tuntuu minusta näin ulkopuolisena viisaalta teolta. Nordenterissä pelioikeuksia on liikaa, mikäli sitä kehitetään resort-suuntaan. Yhtiölle kustannus on olematon, kun iso osa osakkaista haluaa vain päästä osakkeestaan eroon ja on valmis myymään osakkeensa nimellisellä hinnalla. Kun yhtiö lunastaa esim 20 % pelioikeuksista, muiden vastike nousee 20 %, pari sataa euroa. Tuloksena on lisääntynyt peliväljyys, vähemmän pelilippukauppaa ja muiden osakkeiden arvon nousu. Uskoisin, että jatkossa esim. Pickala toteuttaa saman tyyppisiä toimia, jotta osakkeenomistajat saavat haluamansa lähtöajat. Golfyhtiölle on parempi vaihtoehto lunastaa osakkeet itse kuin antaa niiden mennä eurolla/kappale Gogolfille tai vastaaville yrittäjille.

  Klo 14:35: Korjattu aikaisempi kirjoitusvirhe ”miljardia” muotoon miljoonaa euroa

  #1330027 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Hyvä kirjoitus Harmolta.

  Sarfvik sai 2000-luvun alussa 6,8 miljardia nettona tarpeettomien maa-alueiden myynnistä

  Kyse lienee kuitenkin 6,8 miljoonasta eurosta, eikä 6,8 miljardista eurosta?

  #1330029 Ilmoita asiaton viesti

  Kuten hieman arvelinkin niin perusteluita hallituksen esityksille alkaa löytyä. Juuri kuten nimim. ”Harmo” edellä kertoo.
  – eli rahaa lienee saatu golfyhtiölle ja saman verran pitää yhtiön investoida itsekin.
  – golfyhtiössä toimineena tiedän että tuollainen summa (180 K€) on helppo investoida yhtiön liiketoiminnan kehittämiseen..
  – se olisi sopiva summa sijoittaa uusiin palveluihin (joista on iloa ja tuottoja tulevaisuudessakin)..
  – uskoisin että hyviä ideoita löytyy niin NordCenterissä (siis muitakin kuin NC:n hallituksen esitys) kuten varmasti muuallakin.

  Olen hieman skeptinen sen suhteen että golfyhtiön (ja sen yhtiöjärjestyksen ja osakkaiden sitoutumisella rahoitukseen) pohjalta voitaisiin lähteä rakentamaan resorttia tai jopa hotellia. Tuosta ”riittoisasta” avustuksesta huolimatta..
  – mutta tottahan yhtiökokous voi päättää mitä tahansa. Laittaahan siinä osakkaat peliin omia rahojaankin?
  – enkä myöskään usko etteikö rahoille löytyisi kärkkäitä ottajia..
  – itse en golfyhtiön osakkaana lähtisi kustantamaan hotellin rakennusta..kyllä siihen on syytä perustaa ihan oma yhtiönsä.
  – enkä usko että läheskään kaikki NordCenterin pelaavat osakkeenomistajat haluavat ryhtyä hotellinomistajiksi.

  Toisalta en ehkä lähtisi vertailemaan mahdollista resort-hanketta Sarfvik’in ”miljari-prpjekteihin” (vai menikö ”Harmolla” pilkku väärään kohtaan). Siinä oli kyseessä erilainen projelti.
  – mieluummin hakisin osviittaa golfyhtiön gryndaus-projekteihin muualta..(vaikkapa Hämeenlinnan suunnalta). Ehkä paikalliset golfyhtiön osakkaat voisivat kertoa niistä esimerkkejä?

  Mutta, kuten jo alussa sanoin, kysymys on mielenkiintoisesta hankkeesta..
  – moni muukin golfyhtiö on hakenut ja saanut em. valtion korona-avustuksia.
  – mitähän niiden käytöstä on suunniteltu muualla?

  Pistetäänkö muuallakin ilmaiset rahat (avustus + oma osuus) yhtiön johtajien taskuun?

  #1330032 Ilmoita asiaton viesti

  PG: korjasin kirjoitusvirheeni miljardia muotoon miljoona

  Gloffare: Se, mitä Nordcenter aikoo 180 000 eurolla (josta puolet eli 90 000 euroa Business Finlandilta) kehittää, on minun puoleltani pelkkää arvailua. Mutta kentän perusparannukseen Business Finland ei rahaa anna, ainoastaan uuden liiketoiminnan luomiseen. Enkä minäkään usko, että Nordcenter itse hotellia rakentaisi, todennäköisesti hankkisi kiinteistösijoittajan, jolle myisi tai vuokraasi hotellitontin ja kiinteistösijoittaja hankkisi hotellille operaattorin. Kaikki kunnia Nordcenterin golftoimintaa vetävälle tj:lle sekä kenttämestarille, mutta luulen, ettei esim kiinteistösijoittajan etsintä heiltä onnistuisi kentän pyörittämisen lomassa.

  Minuakin kiinnostaisi, mitä muut golf-yhtiöt Business Finlandin kehittämisrahoilla aikovat kehittää ja koska tuloksia alkaa näkyä.

  Sarfvikin osalta maa-alueiden myynnistä: Sarfvikilla oli 2000-luvun alussa hallitus, jossa oli Suomen kiinteistökehittämisen, kaavoituksen ja yritysjuridiikan parhaita asiantuntijoita, kaikki osakkaita, toki pääosin pro bono. Mutta kyllä silti maiden myynnin 10 milj euron kauppasummasta 3,2 milj euroa kului kaavoitukseen, Kirkkonummen kaupungille maksettaviin kompensaatioihin sekä asiantuntijapalkkioihin.

  #1330033 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Nyt olikin kyse hallituksen puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta ja heidän palkka 0,18M€ joka olisi monessa oikeassa yrityksessäkin käsittämättömän suuri palkkio. Mutta tuon osakkeen ostamisen osalta olen samoilla linjoilla.

  Vielä kerran: kyse ei olisi palkkiosta, vaan palkasta. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa.

  Siis jos oikeasti on kyse ihmisten palkkaamisesta, kuten alkuperäisessä kirjoituksessa annnettiin ymmärtää.

  #1330034 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  500 osakkeen lunastus ja mitätöinti tuntuu minusta näin ulkopuolisena viisaalta teolta. Nordenterissä pelioikeuksia on liikaa, mikäli sitä kehitetään resort-suuntaan. Yhtiölle kustannus on olematon, kun iso osa osakkaista haluaa vain päästä osakkeestaan eroon ja on valmis myymään osakkeensa nimellisellä hinnalla. Kun yhtiö lunastaa esim 20 % pelioikeuksista, muiden vastike nousee 20 %, pari sataa euroa. Tuloksena on lisääntynyt peliväljyys, vähemmän pelilippukauppaa ja muiden osakkeiden arvon nousu. Uskoisin, että jatkossa esim. Pickala toteuttaa saman tyyppisiä toimia, jotta osakkeenomistajat saavat haluamansa lähtöajat. Golfyhtiölle on parempi vaihtoehto lunastaa osakkeet itse kuin antaa niiden mennä eurolla/kappale Gogolfille tai vastaaville yrittäjille.

  Erittäin harvoin saa tällä forumilla lukea noin analyyttistä ja kaukokatseista tekstiä. Hatunnosto Harmolle.

  #1330035 Ilmoita asiaton viesti

  Harmo> Business Finland ei rahaa anna, ainoastaan uuden liiketoiminnan luomiseen. Enkä minäkään usko, että Nordcenter itse hotellia rakentaisi, todennäköisesti hankkisi kiinteistösijoittajan, jolle myisi tai vuokraasi hotellitontin ja kiinteistösijoittaja hankkisi hotellille operaattorin. Kaikki kunnia Nordcenterin golftoimintaa vetävälle tj:lle sekä kenttämestarille, mutta luulen, ettei esim kiinteistösijoittajan etsintä heiltä onnistuisi kentän pyörittämisen lomassa.

  Ja, juuri uuteen liiketoimintaanhan rahat (avustukset ja oma rahoitusosuus) tukee käyttää.
  – se että onko jonkin ulkopuoliseen rakennusinvestointiin liittyvä konsultointi sellaista jääköön NC:n osakkaiden päätettäväksi..
  – ja toisaalta hyväksyykö Business Finland ko. käyttötarkoituksen.

  Yleensä kenttäyhtiön (kuten muidenkin yritysten) kannattaa käyttää uusien asioiden suunnittelussa ulkopuolista osaamista.
  – sellaisessa tapauksessa jossa esim. suunnittelussa joudutaan käyttämään merkittäviä työpanoksia tai rahaa niin parasta olisi pyytää tarjoukset useammalta asiantuntijalta/ammattilaiselta jne.
  – tämän pitäisi olla itsestään selvää hallituksen jäsenille (jo oman vastuuasemansa vuoksi)
  – erityisen tärkeää kilpailutus on silloin jos joku yhtiön vastuuhenkilöistä ja/tai osakkaista ottaa osaa (tai tekee tarjouksia) yhtiön hankkeisiin.
  – mutta näitä varmasti mietitään NC:n kokouksessa…mitäpä sitä turhaan kilpailuttamaan jos löytyy omasta porukasta hyvät asiantuntijat.

  Minun mielestäni juuri TJ:n keskeisiin tehtäviin kuuluu uusien, golftoimintaan liittyvien, liiketoimintaideoiden ja mahdollisuuksien kartoittaminen. Niitä löytyy esim. kun omaa aktiivisyytta, katselee ja kyselee mitä maailmalla on keksitty.
  – kyllä se kuuluu myös hallituksen tehtäviin, muultakin osin kuin investointeihin tarkoitettujen rahojen kahmiminen omiin taskuihin.
  – eikä tässä asiassa kannata väheksyä edes osakkaiden tarjoamia ideoita.

  Itselleni nousee mieleen monenlaisia hankkeita jotka sopisivat erittäin hyvin golfkenttien oheis-/lisäliiketoiminnoiksi.
  – sellaisia jotka toisivat mukanaan uutta aktiviteettia niin golfharrastajille kuin muillekin.
  – lisäsivät myös olemassa olevien faciliteettien ja resurssien käyttöastetta sekä tuottavuutta jne.
  – esim. nykyisellään monet golfkenttien mahdollisuuksista ja resursseista ovat vajaakäyttöisiä sekä tuottamattomia koko talvikauden ajan jne.

  #1330036 Ilmoita asiaton viesti

  Harmolle sellainen pieni tarkennus, että jos osakemäärä laskee 20 %, niin jäljelle jäävien maksut kasvavat 25 %, jos halutaan samat rahat kasaan. Muuten asiallinen kirjoitus.

  #1330037 Ilmoita asiaton viesti

  Vielä kerran: kyse ei olisi palkkiosta, vaan palkasta. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa.
  Siis jos oikeasti on kyse ihmisten palkkaamisesta, kuten alkuperäisessä kirjoituksessa annnettiin ymmärtää.

  Niinhän tuossa kirjoitan, että palkka on 0,18 M€… Mutta ”oikeissa yrityksissä” ei hallituksen puheenjohtajalle makseta palkkaa vaan palkkiota ja siihen viittaa jälkimmäinen lause. Sinällään mystinen kuvio eli ilmeisesti palkataan vastaanottovirkailija ja pikkolo, jotka otona hoitelevat hallituksen pj:n ja vara-pj:n hommia.

  #1330038 Ilmoita asiaton viesti
  OB

  Pj:n liksa hieman alle viisi tonnia ja vara Pj:n liksa hieman yli neljä tonnia = Sotuineen 0,18 M€ / vuosi.

  Mutta mikä olisi toimenkuva ?

  Ansaintamekanismi ?

  Jotta tuo o,18 M€ olisi kuitattu nollaksi, niin sehän vaatii noin parin miljoonan myynnin, vaikka logo tiitikuilla ?

  Joku taisi jo ehdotella 1.4-pilaa ?

  #1330042 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Niinhän tuossa kirjoitan, että palkka on 0,18 M€…

  Jaa tässä:

  Nyt olikin kyse hallituksen puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta ja heidän palkka 0,18M€ joka olisi monessa oikeassa yrityksessäkin käsittämättömän suuri palkkio.

  Joku saattaisi tuosta hämmentyä 🙂

  No se siitä. Todellisuudessa Nudikan kannattaisi mieluummin maksaa palkkiota palkan sijaan, mutta jossain vaiheessa verottaja saattaisi kysellä työsuhteen luonteen perään.

  Jäämme kuulolle.

  #1330043 Ilmoita asiaton viesti

  Joku saattaisi tuosta hämmentyä 🙂

  Näköjään niin joku tekikin.

  No se siitä. Todellisuudessa Nudikan kannattaisi mieluummin maksaa palkkiota palkan sijaan, mutta jossain vaiheessa verottaja saattaisi kysellä työsuhteen luonteen perään.

  Osaatko KL1 googlettamatta kertoa mikä ero on hallituksen jäsenelle maksetussa palkkiossa tai palkassa?

  No se siitä, näitä veroneuvojia täällä riittää. Kannattaisi pitäytyä omalla vahvuusalueella.

  #1330045 Ilmoita asiaton viesti

  Sotuineen 0,18 M€ / vuosi.

  Tämä Trumpismi on näköjään tullut jäädäkseen, kun tuo 0,18 M€ toistetaan viestistä toiseen. Toivooko joku, että se toistamalla muuttuisi todeksi.

  Palkka vai palkkio ?
  – tyontekijä on työsuhteessa ja hänelle maksetaan palkkaa
  – hpj tekee toimisopimuksen, johon voi sisältyä palkkio

  #1330046 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Osaatko KL1 googlettamatta kertoa mikä ero on hallituksen jäsenelle maksetussa palkkiossa tai palkassa?

  Vuosikymmeniä sekä palkkaa että palkkioita nauttineena osaan.

  Palkka merkitsee maksajalle erinäisiä sosiaalimaksuja, kun taas palkkiosta ei niitä makseta. Saajan kannalta noilla ei ole eroa, mutta maksajan kannalta ero on merkittävä. Myös erinäisten vakuutusten ynnä muiden hauskojen kuvioiden osalta noissa yleensä on eroja, koska palkansaaja on työntekijä, kun taas palkkiosuhteinen ei ole.

  Kelpaako?

  Kannattaisi pitäytyä omalla vahvuusalueella.

  Äläs muuta sano…

  #1330047 Ilmoita asiaton viesti

  Piti jo aikaisemminkin mainita, mutta unohtui…

  Katsokaapa esimerkkiä golfyhtiölle varsin sopivasta lisätuotteesta tämän saitin etusivulta.. Loimigolf’in pitch&put&frisbeegolf radasta..Taustalta toki löytyy erittäin yrittäjähenkinen toimari ja käsittääkseni golfyhtiön ohella myös perheyritys.
  – mukava paikka ja suosittelen vierailua ko. kentällä.

  Samalle periaatteelle ja ehkä muillakin aktiviteeteilla höystettynä kyseiset palvelut sopivat varsin monelle kentälle..
  – erityisesti sellaisiin paikkoihin jossa lähiseuduilta löytyy loma-asutusta jne..
  – loimigolfista löytyy mukavaa tekemistä koko perheelle (vaikkapa golfaavan isän lisäksi).

  Tottakai tuollainen hanke vaatii oman suunnittelunsa sekä jonkin verran pääomaa myös toteutuksen osalta.
  – se on kuitenkin pitkäaikainen investointi ja tuo (jopa uusia)asiakasvirtoja golfkentälle ja klubille
  – tuossa on sopivasti mukana myös golf-elementtejä joilla voi perustella hanketta (sen pientä osarahoitusta) golfyhtiöiden osakkaille.

  Muuten toivotan onnea ja menestystä Loimijoen yrittäjille ja golfareille. Täytynee ottaa ensikesän ohjelmaan vierailu Ypäjälle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 161)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä Nordcenterissä tapahtuu?