23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Mistä koostuvat kaukojäsenet?

Etusivu Foorumit Yleistä Mistä koostuvat kaukojäsenet?

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Se vähä, mitä tässä vuoden aikana erityisesti olen golfista oppinut, on, että muuten mukavaan joukkoon on pesiytynyt vallan kauhea syöpäläisjoukko, kaukojäsenet. Likipitäen jokaisessa Suomen Golflehdessäkin joukosta on varoiteltu. Hämmästyttävää kuitenkin on, että kukaan ei tätä joukkoa kovin hyvin tunne. Muutama on promille on uskaltautunut tunnustautumaan sen jäseneksi, mutta otos ei ole edustava monituhatpäisestä porukasta. Jos Golfliitto todella tuntee kaukojäsenet ongelmaksi, ensimmäinen mitä pitäisi tehdä on selvittää perinpohjaisesti joukon koostomus ja miksi kaukojäsenyyteen turvaudutaan. Sen jälkeen voisi miettiä, miten ongelma ratkaistaisiin. Tälläkin palstalla on jo esitetty monia hyviä ratkaisuehdotuksia. Entäpä ne tuhannet golfarit, jotka eivät ole edes kaukojäseniä?

    Jep, kaukojäsenten määrä on luonnollinen kehitys näillä vaihtoehdoilla mitä on tarjolla. Kenenkään ei pitäisi syyllistää itse kaukojäseniä vaan jos haluaa jotakin kritisoida niin sitten tätä systeemiä. Onhan selvää että jos harrastaa jotakin lajia niin pyrkii sen tekemään edullisesti ja laadukkaasti. Toistan vielä kerran että kaukojäsenyys ei ole itse kaukojäsenten keksintö vaan se on kysynnän ja tarjonnan aikaansaannos. Pääkaupunkiseudun kentät eivät ota jäseniksi muita kuin kalliin pelioikeuden hankkineita tai osakkeen omistajia. Esim. vähemmän kierroksia pelaavat JOUTUVAT kaukojäseniksi, sillä kukaan ei halua maksaa muutamasta kierroksesta tuhansia markkoja.

    PS: Minäkin olen nykyisin kaukojäsen ja taidan pysyäkin ellei esim. golfliitto saa järkeä tähän touhuun.

    Nimetön

    Olen kanssasi täysin samaa mieltä tästä ns. Kaukojäsenasiasta ja olen itsekkin kaukojäsen.

    Asun Espoossa ja olen Outokummun golfseuran jäsen pitkälti juuri noista mainitsemisistasi syistä, tosin käyn kyllä kesällä pelaamassa kotikentälläni.

    Herää muuten yksi kysymys tässä mieleeni johon olisi kyllä kiva saada vastaus vaikka golfliitolta tai kaukojäsenyyttä vastustavalta henkilöltä.

    Mitä pahaa olemme tehneet golfille tai golfliitolle tai osakkeenomistajille että meitä kaukojäseniä pidetään ongelmallisina……

    Olen Espoolainen kaukojäsen. En tule ostamaan nykyhinnoilla golfosaketta. En ole vuokrannut pelioikeuttakaan vaan olen pelannut gf:llä, koska en halua tahkota samaa kenttää koko kesää. Jos asuisin paikkakunnalla, jossa olisi vain yksi kenttä niin tilanne olisi toinen.

    Pääkaupunkiseudun hinnat ovat karanneet ns. tavallisen palkansaajan ulottumattomiin, siinä mielestäni suurin syy kaukojäsenyyteen.

    Mielestäni kaukojäsenet ovat yhtä pieni ongelma, kuin korkeat green feet.

    Turhaa pulinaa olemattomista ongelmista.

    Itse olen olosuhteiden pakosta ’oikea’ jäsen. Koska pelaan noin sata kierrosta kaudessa tulisi greenfeepelaaminen järjettömän kalliiksi.

    Sen sijaan tyttöystävälleni (5 – 10 kierrosta/kausi) olen lämpimästi suositellut kaukojäsenyyttä, enkä tunne pienintäkään pistosta tämän takia.

    Toivottaisin mielelläni vieraspelaajat tervetulleeksi myös kotikentälleni, ellen tietäisi ’virallisten tahojen’ suhtauvan moiseen nyrpeästi. He kun mielummin vuokraavat kenttää hyvin maksaville yritysasiakkaille…

    Morjens,

    itse en enää ole kaukojäsen mutta olin kyllä vielä pari vuotta sitten. Kun aloitin golfin jokin vuosi takaperin, en tiennyt kentistä paljoakaan. Jos pelaa pelkästään feellä, on kaukojäsenyys ainoa vaihtoehto. Ja jos vuokraa pelioikeuden kaudeksi, voi kaukojäsenyys silti olla hyvä vaihtoehto, koska jos ei kenttä innosta, voi pelioikeuden vuokrata seuraavaksi kaudeksi joltain muulta kentältä vaihtamatta jäsenyyttä ja maksamatta uutta, nykyään monissa paikoissa kohtuuttoman kallista liittymismaksua. Yksi ratkaisu olisi siis liittymismaksun radikkaali pienentäminen. Silloin voisi ottaa jäsenyyden aina sieltä mistä on pelioikeuden vuokrannut ja näin kaukojäsenien määrä ainakin pienenisi.

    Mutta kuten joku jo mainitsikin, kaukojäsenet eivät ole mikään vasinainen ongelma. Paljon suurempiakin löytyy.

    Nimetön

    Olen pelannut tätä hienoa peliä jo 11 vuotta, ja tuosta ajasta olen ollut kaukojäsenenä 9 kautta. En ole kohdannut kertaakaan kentällä tai clubeilla ns. nyrpeätä suhtautumista. On kysymys valinnasta; green fee tiskiin ja pelaan, rahallahan siitä selviää. Jos taas on investointikykyä ja halukkuutta, niin eikun osakeostoksille.

    Tosiaan, mikäli haluamme golffin harrastajien määrän kasvavan, on kaukojäsenyys nykyisillä edellytyksillä lähes välttämätöntä.

    Valinnan vapauden puolesta 🙂

    MH toi seikan, jota omasta taustastani johtuen en koskaan ole tullut ajatelleeksikaan. Varmaan monen aloittavan golfarin kannattaisi olla vuosi tai pari ’kaukojäsen’, vaikka asuisi missä. Siinä voisi tutustua rauhassa potentiaalisiin ’kotiklubeihin’, ennen kuitenkin jonkin jonkinmoisen investoinnin tekoa.

    Toisaalta vähän pelaavat voivat olla pidempääkin kaukaa kotoisin. Oma kokemukseni Suomesta ennen tänne paluutani oli myös, kuten Kurganin, en ikinä kohdannut mitään huonoa kohtelua vierailijana. Vaikka ostinkin osakkeen itselleni muuttoni jälkeen, olen edelleen vieraillut muillakin kentillä ilman ongelmia.

    Itse olen seuran jäsen (ei osakekenttä) ja siten kai rinnastettavissa kaukojäseniin.

    Yhdyn kyllä muiden huomioihin, että kohtelu on ollut asiallista ja ystävällistä kaikkialla.

    Olen naivisti (?) kuvitellut, että eurojen vaihtaessa omistajaa caddien tiskillä, molempien edut ja tarpeet kohtaavat.

    Hyvää on sanottava likipitäen kaikista kohtaamistamme kenttien osakaspelaajista.

    Aika paljon ’kaukojäseniä’ tehtailtiin viime kautena eräässsä paakaupunkiseudun ’green gard -tehtaassa’.

    Tilanne oli sellainen, ettei seura (ry) pitänyt annettua green gard -koulutusta riittävänä vaan halusi testata uusien jäsenien taitojen riittävyyden ennen seuraan liittymistä. Oy kirjoitti kaikille kurssin suorittaneille kortin ja ohjasi liittymään kaukojäseniksi muualle.

    Hei

    Itse en ole koskaan kentällä kokenut minkäänlaista syrjintää kaukojäsennyydestäni, mutta Golfliiton lehdessä sitä tuntuu esiintyvän jatkuvasti, mikä sinänsä hieman ihmetyttää, koska kaikki kaukojäsenetkin ovat käsittääkseni osallistuneet sen toimituskustannuksiin.

    Omaa suhtautumistani asiaan kuvaa hyvin tuo aikaisempi maininta tässä viestiryhmässä ’että eurojen vaihtaessa omistajaa caddien tiskillä, molempien edut ja tarpeet kohtaavat’.

    Mielestäni se kuvaa koko tilannetta ja muuta mieltä olevat voisivatkin miettiä, että kuinka paljon tämän hetken 100.000 jäsenestä häipyisi ns. kuutamoon, mikäli kaikki pakotettaisiin ostamaan joko golfosake tai pelioikeus omalta paikkakunnalta. Ainakin pääkaupunkiseudulla taitaisi käydä aika kato pelaajissa…

    Haluan sanoa että en minäkään ole törmännyt ’nuivaan’ suhtautumiseen ja kaikilla kentillä on ollut ilo käydä. Onneksi golf todellakin on mukavaa kunhan kesä taas koittaa.

    Käsittääkseni kaukojäseniä on parjattu suotta. Asia koskettaa lähinnä vain pääkaupunkiseutua ja sielläkin on ilmeisesti vain pari kenttäyhtiötä, joilla voisi kuvitella olevan ’nuiva’ suhtautuminen, pelaamisen ehdot ovat niin tylyt. Klubien jäsenistö suhtautuu kaukojäseniin hyvin myönteisesti.

    Pääosalle kenttäyhtiöistä kaukojäsenet ovat tärkeitä toiminnan vilkastuttajia ja varmaan myös sen myötä hyvin tervetulleita pelaajia.

    Joten tervetuloa mukaan – kunhan nämä ’kaukojäsenet’ ovat muutaman vuoden pelanneet GFllä, osa heistä hankkii osakkuuden jollekin kentälle ja näin ne kentät lisääntyvät täällä Kehä III tuntumassa. Useat laajennukset tulevat mahdollisiksi kunhan on ostopotentiaalia alueella.

    Ei kai maksava kaukojäsen tai muukaan GF:lllä pelaava ole ongelma osakkaalle.

    Tälläkin palstalla keskustelut ovat käsittääkseni lähteneet kaukojäsenten ruikutuksesta liikkeelle.

    Miksi jotkut kentät rajoittaa kaukojäsenten pelaamista? Eikö GF-raha kelpaa elitisteille? Byäää

    Useimmat meistä osakkeenomistajista varmaankin toivottavat teille kaukojäsenille hauskoja rundeja golffin parissa kaukokentällänne ja toivomme hartaasti ettei kukaan meistä joutuisi siirtämään toivomaansa lähtöaikaa kaltaistenne takia.

    Kylläpä sulle pitää olla tyhjä kenttä jos tiiaikakin pitää saada just silloin kun haluaa. Käyttäisit sitä osakkeenomistajan oikeutta ja varaisit aikasi aiemmin. Voihan se haluamasi aika olla osakkeenomistajankin varaama, miten sitten suu pannaan, onko pelipäivä pilalla?

    Säälittävää ruikutusta. Toivottavasti en varaile sinun haluamiasi tiiaikoja, änkeät vielä samaan ryhmään. Social golfer??!!

    Vuosikausia on kaukojäsenyydestä jauhettu

    Golfliiton palstoilla.

    Harvoin jos ollenkaan olen nähnyt puhuttavan

    varsinkin täällä pääkaupunkiseudulla yleisestä ilmiöstä.

    Lähes kaikki kohtaamani ’kaukojäsenet’ ovat

    olleet yrityspelioikeuksilla pelaavia, joita

    seurat eivät ota yritysjäsenikseen.

    Esim. yrityspelioikeudella saa pelata 6 nimettyä,

    mutta vain 4 tai 3 hyväksytään seuran jäseniksi.

    Loput joutuvat hankkimaan jäsenyytensä mistä

    sen vaivattomimmin saavat.

    Jos seuroille ei yritysjäsenten jäsenmaksu kelpaa,

    annettakoon tulonsiirto maakuntien kentille.

    Mielelläni käyn niilläkin pelaamassa gf:llä

    työ- ja lomamatkoilla.

    Nimetön

    Kyllä se on turhaa hörhöilyä tuollaiset kaukojäsenyydet. Pääsevät vain kaikenmaailman moukat harrastamaan golfia, ja olemaan niinkun parempia ihmisiä, för fan.

    Kunnon kynnysraha vain, vaikka 200 000 kruunua jäsenmaksuksi kerhoihin niin kenttäpula och peliaikaongelmat poistuvat hups sentään.

    Härreguud mihin tämä touhu vielä meneekään.

    Jåå det är just kun sanoit. Kunnon maksu vaan pelaamiselle niin saadaan nämä fiinjävel påis golfbanor. Niillähän ån erikoisia sukunimiäkin. Eikä niinkuin meillä bättre folkilla kuten Tillander.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Mistä koostuvat kaukojäsenet?

Etusivu Foorumit Yleistä Mistä koostuvat kaukojäsenet?