Aihe: Minea Blomqvist diskattiin Meksikossa - Golfpiste.com

7.1.–14.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][0]
KilpailuaSuomalaista

Minea Blomqvist diskattiin Meksikossa

Etusivu Foorumit Säännöt Minea Blomqvist diskattiin Meksikossa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • -Palloni meni toiseksi viimeisellä reiällä (kentän kahdeksas) hieman viheriön yli alueelle jonka selkeästi tulkitsimme väyläksi. Merkkasin pallon kuten kuuluu ja jatkoin peliä. Sitten meille ilmoitettiin että tämä alue ei ollutkaan väylää. Minua jäi ihmetyttämään tuo, että miten väylä voi ylipäätänsä jatkua viheriön ylilyönnin jälkeen…. ainakaan oma, pelattava väylä….?

    Voi LUOJA ! – ammattilaisgolfari!!???

    Talvisääntöähän voi soveltaa myös (väärällä) väylällä, harvemmin kyllä väylä jatkuu reiän takana, toisaaltahan talvisääntöähän yleensä sovelletaan niissä kentän osissa, jotka on leikattu väyläpituuteen, tai lyhkäisemmäksi, esim. forella, ei tietenkään griinillä, mutta nyt ei voi kuin todeta, että kyllä suomalaiset (ammatti)golffarit ovat sääntötietoudeltaan korkeintaan kansallista tasoa, oliko Minnin pakko edes ottaa droppia, olisko lyötävästä paikasta voinut jatkaa, ei kai talvisääntöä ole joka kerta pakko soveltaa…no, nyt meni jatkokierros ja rahat…

    No olipa raffi tai semiraffi leikattu lyhyeksi, kun sitä ei erottanut lyhyeksi leikatusta alueesta.

    Sillä ei siis ole väliä, onko pallo väylällä vai ei, vaan sillä, onko se lyhyeksileikatulla vai ei. Lyhyeksileikattua voi olla muuallakin, kuin greenille johtavalla väylällä.

    Siperia opettaa?

    Annika, jota Uraali jo kai on läksyttänyt, pyysi samaisessa kisassa tuomaria avuksi kun ei itse osannut sanoa (’the way the fairway was cut..’ tjms) oliko pallonsa väylällä vai ei. Eli kentänhoitajat tai masiinat vastuuseen! Toisaalta taas Annikan flightin tuntumassa lienee tuomari lähempänä kuin toisilla keskimäärin ja ei tarvitse kentän pelitahtia pysäyttää tarpeettoman kauan.

    En siis tunne kumpaakaan tapausta.

    Niin, en mä nyt lähtis Minniä tosta pelkästään osottelemaan. Kyllä osa vastuusta pitää sälyttää tuomarien/kentänhoitajien piikkiin. Jos yli 10 pelaajaa diskataan saman syyn vuoksi, niin kaikki ei voi olla kohdallaan.
    Mut toki sen reffin voi aina huhuilla paikalle, jossei varma ole asiasta.

    Tuolla http://www.golf -sivustolla Minni sanoo, että hän löi lähetysmislyöntinsä ’hieman ohi griinistä’, ei siis ’yli’. Olen nähnyt ulkomailla lukuisia sellaisiakin tapauksia, että on vaikea erottaa griinin reunaa väylästä, kun griinin ympäristö on niin lyhyeksi leikattu. Tämmöistä lyhyttä leikkausta voi olla griinin takanakin.

    Talvisääntöä sovelletaan, kuten joku aiemmin jo mainitsikin, kentän lyhyeksi eli väyläpituuteen tai alemmaksi leikatulla osalla, ei kuitenkaan griineillä. Tällainen alue voi väylän lisäksi olla esimerkiksi raffiin leikattu polku/kulkuväylä (esim. tiiltä väylälle tai edelliseltä griiniltä seuraavalle tiille). Näin ollen on toki mahdollista, että griinin lähistöllä tai jopa takana saattaa olla alue, jolla talvisääntöä voi laillisesti soveltaa.

    MUTTA – jos pelaajalla yhtään on epävarmuutta siitä, onko talvisäännön soveltaminen jossain tietyssä kohdassa laillista, hänen kannattaa ehdottomasti pyytää paikalle tuomari. TAI sitten lyöntipelin kyseessä ollessa pelata nk. toinen pallo säännön 3-3 mukaan ja pyytää tuomarilta tulkinta epäselvään kohtaan kierroksen jälkeen ENNEN tuloskortin palauttamista.

    Ammattilainen Minni Blomqvist caddienään toinen ammattilainen Roope Kakko eivät tehneet kumpaakaan –> kallista hölmöilyä. Toivottavasti Siperia opettaa tässä kumpaakin…

    Talvisääntöä saa sovelletaa siellä missä paikallissääntö sanoo, että sitä saa soveltaa. Se voi tarkoittaa kaikkien reikien väyliä tai vain pientä plänttiä jollain määrätyllä reiällä.

    vieraspelaaja kirjoitti: (12.3.2007 16:23:35)
    Talvisääntöä saa sovelletaa siellä missä paikallissääntö sanoo, että sitä saa soveltaa. Se voi tarkoittaa kaikkien reikien väyliä tai vain pientä plänttiä jollain määrätyllä reiällä.

    Tähän viestiin on eksytynyt pieni ajatusvirhe, eli talvisääntö
    ei varmaan kuulu minkään kentän PAIKALLISsääntöihin, joissa siis määriteltävät asiat ovat yleensä pysyviä, sen lisäksi on olemassa Golfliiton paikallissäännöt (sähköjohtoihin osuvat lyönnit uusittava ym.), jotka ovat yleensä voimassa kaikilla kentillä, tässä alkuperäisessä viestissä on varmaan tarkoitettu esim. tilapäisiä sääolosuhteista johtuvia ’paikallissääntöjä’, jotka ovat voimassa jossakin klubikisassa, eli oikea sana olisi kai kilpailusäännöt, toisaalta kai golfkentillä käytetään ilmaisua ’tänään voimassa olevat paikallissäännöt’ vai puhutaanko sittenkin näin ’talvisääntö tänään voimassa väylillä ? ja ?’, eli talvisääntö ei ole mielestäni paikallissääntö, vai onko Golfliiton paikallissäännöissä se 15 cm siirtomitta..

    Tästähän vois aloittaa uuden ketjun ’ Hölmöimmät paikallissäännöt’, tulee ekaks mieleen Virvik Golf männävuosina, talvisääntö kesäkuussa…

    TP Combo kirjoitti: (13.3.2007 7:41:23)

    vieraspelaaja kirjoitti: (12.3.2007 16:23:35)
    Talvisääntöä saa sovelletaa siellä missä paikallissääntö sanoo, että sitä saa soveltaa. Se voi tarkoittaa kaikkien reikien väyliä tai vain pientä plänttiä jollain määrätyllä reiällä.

    Tähän viestiin on eksytynyt pieni ajatusvirhe

    Mitähän tähän sanoo yippee?

    TP Combo kirjoitti: (13.3.2007 7:41:23)

    vieraspelaaja kirjoitti: (12.3.2007 16:23:35)
    Talvisääntöä saa sovelletaa siellä missä paikallissääntö sanoo, että sitä saa soveltaa. Se voi tarkoittaa kaikkien reikien väyliä tai vain pientä plänttiä jollain määrätyllä reiällä.

    Tähän viestiin on eksytynyt pieni ajatusvirhe, eli talvisääntö
    ei varmaan kuulu minkään kentän PAIKALLISsääntöihin, joissa siis määriteltävät asiat ovat yleensä pysyviä, …

    Talvisääntö ON paikallissääntö, jonka sanamuodosta löytyy sekä englanninkielinen R&A-sääntölordien laatima malli että edellisestä Suomen Golfliiton tekemä suomennos. Toisin kuin TP Combo väittää, paikallissäännöt eivät nimttäin välttämättä ole pysyviä. Toki suuri osa paikallissäännöistä on pysyviä, ja nämä pysyvät paikallissäännöt usein painetaan jopa kentän omaan tuloskorttiin.

    Mutta lisäksi aina on mahdollista, että kentällä on tilapäisten olosuhteiden (esim. rankkasateet) vuoksi voimassa myös sellaisia paikallissääntöjä, jotka poistetaan käytöstä olosuhteiden korjaannuttua normaaleiksi. Tällaisia tilapäisiä paikallissääntöjä ovat esimerkiksi talvisääntö; pehmeällä kentällä raffissa omaan alastulojälkeensä uponnut pallo; ja esimerkiksi jollakin väylällä tehtyjen remonttien ja remontin takia väylällä liikkuneiden työkoneiden johdosta vapautus, jos pallo pysähtyy työkoneen (renkaan)jälkeen. Tilapäiset paikallissäännöt tiedotetaan pelaajille useimmiten caddie masterin toimistossa tai jollakin ilmoitustaululla (esim. ykköstiillä). Kentän sääntötoimikunnan, kapteenin tai jonkun muun on huolehdittava tällaisten tilapäisten paikallissääntöjen jatkuvasta päivittämisestä vastaamaan todellisia olosuhteita sekä golfsääntöjä.

    Lisäksi, kuten TP Combo mainitseekin, on Suomessa olemassa Golfliiton nk. pysyväispaikallisäännöt, joita on 4 kpl (pallo osuu sähköjohtoon/tolppaan, irtokivet bunkkerissa, etäisyyttä osoittavat mittapaalut sekä sprinklerin kansi griinin välittömässä läheisyydessä). Nämä ovat oletusarvoisesti voimassa kaikilla Suomen golfkentillä, ELLEI kenttä itse tee asiasta omalla kentällään korvaavaa paikallissääntöä. Lisäksi kannattaa huomioida, että nämä neljä pysyväispaikallissääntöä ovat ymmärtääkseni vain kotimainen Suomen Golfliiton käytäntö, joten nuo pysyväispaikallissäännöt eivät sellaisinaan automaattisesti päde ulkomaisilla kentillä.

    Tällaisia tilapäisiä paikallissääntöjä ovat esimerkiksi talvisääntö; pehmeällä kentällä raffissa omaan alastulojälkeensä uponnut pallo; ja esimerkiksi jollakin väylällä tehtyjen remonttien ja remontin takia väylällä liikkuneiden työkoneiden johdosta vapautus, jos pallo pysähtyy työkoneen (renkaan)jälkeen.

    Näin se taitaa olla, kuten Observer huomauttaakin, että paikallissäännöt sisältäen talvisäännöt ovat aika olennainen osa sääntöjä, ja niiden hallitseminen voi joskus olla vaikeaa, esim. ’työkoneen jälki’, tämä paikallissääntö ei kuitenkaan muistaakseni koske traktorin jälkiä, koska traktorin jälki ei ole epänormaali kenttäolosuhde, joista siis paikallissäännöllä vapaudutaan, Re: Kallista hölmöilyä ammattilaisilta ’bunkkerissa olevat irtokivet’, kysynkin muistaako kukaan sen ammattilaisgolfarin nimeä. joka Australiassa pelatussa PGA-kisassa (myös European Tourin kisa) diskattiin, koska oli edellisenä päivänä ottanut irtokiviä bunkkerista, tuo kisa pelattiin siis Australian PGA:n säännöillä, jotka eivät salli irtokivien poistamista, toisin kuin European Tourin säännöt…

    omalta ’peliuralta’ löytyy tapaus toissakesän Mid SM -kisoista Porvoo Golfissa, en suostunut antamaan pelikaverille vapaata droppia, tämä väitti että pallo on tilapäisessä vedessä väylä 6:n raffissa, väitin kuitenkin vastaan, perusteena, että pallo ei ollut vedessä, eikä lyöntiasentoa otettaessa tullut vettä esille, pelikaveri kyllä yritti kovasti saada vettä esille painamalla jaloilla alustaa/lyöntipaikkaa, mutta vettä ei herunut, mutta mutta kaveri teki kuitenkin kivan parin siitä paikasta, että ei aina välttämättä kannata turvautua sääntöihin ja poikkeuksiin, vaan ’play as it lies’…

    KL

    TP Combo kirjoitti: (13.3.2007 10:45:54)

    Näin se taitaa olla, kuten Observer huomauttaakin, että paikallissäännöt sisältäen talvisäännöt ovat aika olennainen osa sääntöjä, ja niiden hallitseminen voi joskus olla vaikeaa, esim. ’työkoneen jälki’, tämä paikallissääntö ei kuitenkaan muistaakseni koske traktorin jälkiä, koska traktorin jälki ei ole epänormaali kenttäolosuhde, joista siis paikallissäännöllä vapaudutaan,

    Tähän pieni korjaus: traktorikin voi olla työkone.

    Joskus kentän paikallissäännöissä annetaan vapaa droppi työkoneen jäljistä. Tällöin tuskin koskaan määritellään minkälaisesta työkoneesta on kyse, joten jää pelaajan harkinnan varaan tunnistaa työkoneen jälki muiden kentällä liikkuneiden ajoneuvojen jäljistä. Tämä tehtävä voi kieltämättä olla pelaajalle ylivoimainen, koska kentällä liikkuu työkoneiden lisäksi myös kentänhoitajia kuljettavia ajoneuvoja. Traktori kuitenkin mitä ilmeisimmin on tulkittava työkoneeksi, koska henkilökunta itseään paikasta toiseen siirtäessään miltei poikkeuksetta kulkee golfautoilla tai Guzman-tyyppisillä ajoneuvoilla, joista jälkimmäisetkin on kiistatta tulkittava työkoneiksi, koska niiden kuormalavalla on tapana kuljettaa paitsi henkilökuntaa niin myös kenttätyöhon liittyviä välineita tahi poiskuljetettavia jätteitä.

    Yksissä seuramme mestiksissä tunsin kokeneeni vääryyttä, kun erään väylän raffissa oli sateisen kelin myötävaikutuksella syntyneitä syviä työkoneen jälkiä, mutta niistä ei ollut mitään mainintaa ko. kilpailun paikallissäännöissä. Palloni kuitenkin päätyi yhteen noista urista (tyhmä minä, miksi en lyönyt väylälle…) ja sieltä oli minun pelaamani, huonolla menestyksellä.

    TP Combo kirjoitti: (13.3.2007 10:45:54)

    Re: Kallista hölmöilyä ammattilaisilta ’bunkkerissa olevat irtokivet’, kysynkin muistaako kukaan sen ammattilaisgolfarin nimeä. joka Australiassa pelatussa PGA-kisassa (myös European Tourin kisa) diskattiin, koska oli edellisenä päivänä ottanut irtokiviä bunkkerista, tuo kisa pelattiin siis Australian PGA:n säännöillä, jotka eivät salli irtokivien poistamista, toisin kuin European Tourin säännöt…

    En tiedä oliko juuri tämä tapaus mutta ainakin The Great Nick Faldo on joskus ollut tulilinjoilla tämäntyyppisissä jutuissa.

    P. PersiMonni kirjoitti: (13.3.2007 21:59:22)

    TP Combo kirjoitti: (13.3.2007 10:45:54)

    Re: Kallista hölmöilyä ammattilaisilta ’bunkkerissa olevat irtokivet’, kysynkin muistaako kukaan sen ammattilaisgolfarin nimeä. joka Australiassa pelatussa PGA-kisassa (myös European Tourin kisa) diskattiin, koska oli edellisenä päivänä ottanut irtokiviä bunkkerista, tuo kisa pelattiin siis Australian PGA:n säännöillä, jotka eivät salli irtokivien poistamista, toisin kuin European Tourin säännöt…

    En tiedä oliko juuri tämä tapaus mutta ainakin The Great Nick Faldo on joskus ollut tulilinjoilla tämäntyyppisissä jutuissa.

    Joo, Faldo diskattiin kuuden lyönnin johdossa 1994 Alfred Dunhill Mastersissa tuosta syystä. Tuskinpa se kuitenkaan paljon elintasoa laski, joten voikohan sitä kutsua ’kalliiksi hölmöilyksi’ …

    Jep, Nick Faldoa tässä haettiin, loppujen lopuksi ammattilaisgolfareille tulee yllättävän paljon möhläyksiä, ja sääntömokia, esim. Sergio Garcia sai British Openissa 2 rankkua väärästä dropista, eli yritti vapautua tulostaulun vaikutuksesta, mutta kuin ei vapautunut kokonaan, katsottiin, että halus vaan parantaa pallon asemaa… Ian Woosnamilla oli Mastersissa 15 mailaa bägissä, ja caddiehan sai siitä potkut, ja avashan Mika Piltzikin kerran World Cupissa par-4:n wedgellä, kun caddiella oli muut mailat 10-teellä ja Mika seiso ykkösellä!
    Eli kai se Minnikin vielä sieltä tulee, muistaahan ainakin tuon säännön paremmin, tosin ihmeellistö tuomaritoimintaa, mutta pelaajajan on aina vastuussa omista tekemisistään!

    Jep, Nick Faldoa tässä haettiin, loppujen lopuksi ammattilaisgolfareille tulee yllättävän paljon möhläyksiä, ja sääntömokia, esim. Sergio Garcia sai British Openissa 2 rankkua väärästä dropista, eli yritti vapautua tulostaulun vaikutuksesta, mutta kuin ei vapautunut kokonaan, katsottiin, että halus vaan parantaa pallon asemaa… Ian Woosnamilla oli Mastersissa 15 mailaa bägissä, ja caddiehan sai siitä potkut, ja avashan Mika Piltzikin kerran World Cupissa par-4:n wedgellä, kun caddiella oli muut mailat 10-teellä ja Mika seiso ykkösellä!
    Eli kai se Minnikin vielä sieltä tulee, muistaahan ainakin tuon säännön paremmin, tosin ihmeellistö tuomaritoimintaa, mutta pelaajajan on aina vastuussa omista tekemisistään!

    Ei tää diskaaaminen niin suuri asia ole- oon menny samalla
    lailla Gävlen juhlakisaas männä vuan ns. halpaan – tosin svedupellet avittivat –
    ja putosin palkintopallilta – mutta kaikesta oppii.

    Eihän sitä pituushypyskään numeroo tehä nummeroo ,
    vaikka hyppääjä yrittää lyhenttä hyppyynsä- punain lippu vain nousee.
    Mikäs se on sitten kummemp assiia kolohvikentäll.

    Tai vähän paino putoo tänään makihuppaajall – tulee pien pelkoribul …a
    ja ei kerkee tankkaan. Sama voimalajien punnituksiis .. kuuluu
    eloon immeisen.. tehä vihreitä.

    Suomalainen perinnehän on, etteivät kotimaiset huiput välitä säännöistä. Sitten kun tulee turpiin niin syytellään muita pikkumaisiksi. Liiton pitäisi panostaa huippujen asennekoulutukseen. Minnit ja Roopet narahtaa liian usein.

    En usko, että MEISSÄ suomalaisissa yllensäkään on mittään normaalia nekatiivisempaa- mones asias meisiisssää on paljon

    ……………………..kkeksimääräistä POSSSIITIIVISEMPPAA.

    Kaverilla upposi reikänelinpelissä pallo alastulojälkeen raffissa. Väitin, että siitä ei saa vapaata droppia. Hän soitti kuitenkin tutulleen, ’joka tuntee nää sääntöasiat’ ja aloitti puhelun tyyliin, että ’eiks niin, että nykyään saa raffista vapaan dropin alastulojäljestä, jos kentällä on voimassa talvisäännöt’ ja sai tilaamansa vastaukseksi, että joo, kyllä näin on. Kyseessä oli kuulemma golfliiton sääntöuudistus, joka on voimassa vain Suomessa. No, ihmisiin pitää uskoa, eli vapaa droppi. Chippi greenille, putti sisään ja pirkku ja mulle hävitty reikä reilulla parilla.

    Korrekti tapa kysyä säännön perään olisi tietenkin ollut, että ’mikä on sääntötulkinta, kun pallo on raffissa alastulojäljessään ja talvisääntö on voimassa’, jossa kysyjän asemaa ko. tilanteessa ei olisi voinut päätellä.

    No, jatkorei’illä tuli voitto, joten homma ei kaatunut siihen, mutta kiinnostaisi kuulla, että meninkö siihen vanhaan halpaan, että reikäpelissä kiistatilanteiden ratkaisuista ei voi kisan jälkeen valittaa?

    eitietoo kirjoitti: (12.6.2007 23:55:53)
    ..mutta kiinnostaisi kuulla, että meninkö siihen vanhaan halpaan, että reikäpelissä kiistatilanteiden ratkaisuista ei voi kisan jälkeen valittaa?

    Reikäpelissä kiista pitää ratkaista ennen reiän tuloksen ratkeamista.
    Tämän jälkeen ei voi enää valittaa.

    2-5 Doubt as to Procedure; Disputes and Claims
    In match play, if a doubt or dispute arises between the players, a player may make a claim. If no duly authorized representative of the Committee is available within a reasonable time, the players must continue the match without delay. The Committee may consider a claim only if the player making the claim notifies his opponent (i) that he is making a claim, (ii) of the facts of the situation and (iii) that he wants a ruling. The claim must be made before any player in the match plays from the next teeing ground or, in the case of the last hole of the match, before all players in the match leave the putting green.
    A later claim may not be considered by the Committee unless it is based on facts previously unknown to the player making the claim and he had been given wrong information (Rules 6-2a and 9) by an opponent.
    Once the result of the match has been officially announced, a later claim may not be considered by the Committee unless it is satisfied that the opponent knew he was giving wrong information.
    Yleensä siis pitäisi saada ratkaisu heti kun sitä tarvitaan, mutta jos sellaista ei ole saatavissa, sen voi saada myöhemminkin.
    Siis: jos tuomaria ei saada paikalle, peliä on jatkettava, mutta pelaaja voi saattaa asian ylempien ratkaistavaksi myöhemmin, jos on toiminut säännön edelleeyttämällä tavalla, eli ilmoittanut vastustajalle tekevänsä prosestin, todennut faktat, ja ilmoittanut haluavansa asiasta tuomarin tai toimikunnan ratkaisun. Protesti on tehtävä ennen kuin seuraavalta tiiltä lyödään ulos, ratkaisu voi tulla myöhemminkin, jos sitä vielä tarvitaan.

    eitietoo kirjoitti: (12.6.2007 23:55:53)
    Kaverilla upposi reikänelinpelissä pallo alastulojälkeen raffissa. Väitin, että siitä ei saa vapaata droppia. Hän soitti kuitenkin tutulleen, ’joka tuntee nää sääntöasiat’ ja aloitti puhelun tyyliin, että ’eiks niin, että nykyään saa raffista vapaan dropin alastulojäljestä, jos kentällä on voimassa talvisäännöt’ ja sai tilaamansa vastaukseksi, että joo, kyllä näin on. Kyseessä oli kuulemma golfliiton sääntöuudistus, joka on voimassa vain Suomessa. No, ihmisiin pitää uskoa, eli vapaa droppi. Chippi greenille, putti sisään ja pirkku ja mulle hävitty reikä reilulla parilla.

    Korrekti tapa kysyä säännön perään olisi tietenkin ollut, että ’mikä on sääntötulkinta, kun pallo on raffissa alastulojäljessään ja talvisääntö on voimassa’, jossa kysyjän asemaa ko. tilanteessa ei olisi voinut päätellä.

    No, jatkorei’illä tuli voitto, joten homma ei kaatunut siihen, mutta kiinnostaisi kuulla, että meninkö siihen vanhaan halpaan, että reikäpelissä kiistatilanteiden ratkaisuista ei voi kisan jälkeen valittaa?

    Nopeasti mietittynä ei kai talvisäännöllä pääse vapautumaan jos pallo on uponnut raffissa alastulojälkeen, ainoastaan väylällä omaan jälkeen uponneesta pallosta saa vapaan dropin?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Minea Blomqvist diskattiin Meksikossa

Etusivu Foorumit Säännöt Minea Blomqvist diskattiin Meksikossa