Aihe: Miksi pelaat golfia? - Golfpiste.com

22.–29.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][5]
KilpailuaSuomalaista

Miksi pelaat golfia?

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi pelaat golfia?

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tässä kun alkaa kausi päättyä ja huomaa jo vatsanpohjassa kutkuavan, kun ei meinaa malttaa odottaa seuraavan kesäkauden alkua, laitetaan pieni kysely pystyyn:

  Miksi pelaat golfia?

  Itsellä on helppo listata seikkoja ihan tärkeysjärjestyksessä.

  5. En ole riippuvainen muista. Harrastaminen ja onnistumisen kokemukset (ne pienet ”voitot” kierroksella) ei vaadi kuin itseni ja kentän.

  4. Ympäristö: saa olla ulkona, kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä.

  3. On mahdollisuus tietyissä rajoissa vaikuttaa kenen kanssa harrastaa. Onko parempaa, kuin läheisten (perhe tai tuttavat) kanssa kevyen kuittailun ryydittämä kierros kauniina kesäiltana?

  2. Onnistumisilla on huomattavasti suurempi vaikutus mielialaan, kuin monessa muussa harrastamassani lajissa, koska niin iso osa tekemisestä on aivojumppaa: rauhallista pohdintaa, suunnittelua, keskittymistä – ennen hetkellistä, hyvin nopeaa fyysistä suoritusta. Toimiva yhtälö!

  1. Tämä menee kirkkaasti kärkeen: golfkierroksella en mieti mitään muuta, kuin pelaamista. En arjen mahdollista harmautta, en työasioita, en loppuviikon kiireitä, en mitään. Ja tämä tapahtuu täysin huomaamatta ja itsestään, aivan omalla painollaan – juuri kaikkien edellämainittujen seikkojen vuoksi. Ollappa jo toukokuu!

  KL1

  Saan liikuntaa ja voin nauttia ulkoilmasta ynnä maisemista, hyvää seuraa unohtamatta.

  a) hyvää liikuntaa
  b) sosiaalista kanssakäymistä
  c) kilpailuvietin purkamista

  1) Liikunta
  2) Hauska peli
  3) Seurapeli

  Allekirjoitan edellämainitut ja lisään.. Aloitin 47-vuotiaana 4 vuotta sitten. Hienoa, kun voi oppia jotain uutta vielä tässä iässä. Ihan peruslyönnin onnistumisesta saa isoja kicksejä. Ja paljon on vielä oppimista…

  1) Oppiminen ja pelin suunnittelu. En lähde koskaan vain lätkimään vaikka usein tulee sekundaa. Lasken aina lyönnit ja syötän ainakin 30 tulosta vuodessa.HCP on mulle itselleni. Yritän hillitä itseni etten pilaa toisten kierrosta ärinällä. Muutenkin käytöstavat kunniaan.

  2) Liikunta ja ulkoilu, auttaa pitämään elintavat terveellisinä.

  3) Peliseura tuttujen kanssa ja yhtä tärkeetä ettei peli ole samoista pelikavereista kiinni, ei aina jaksa säätää muiden menojen mukaan. Tutuilla kentillä on ihmisiä joiden seurasta nauttii ja tuntemattomatkin ovat ok. Voin pelata kun mulle sopii. Yksin kiertäminen on vähän tylsää mutta joskus pikakierros yksin.

  Nykyisin pääasiallinen syy harrastamiseen on sosiaalinen puoli, saa liikkua hienossa ympäristössä sopivassa seurassa.

  Kilpailen myös kohtalaisen paljon ja se antaa sopivaa haastetta ns. hupikierrosten vastapainoksi. En luultavasti pelaisi, mikäli tätä haasteellisuutta ei olisi.

  I love golf. Ei muuta, siinä kaikki.

  Minulle golf on ensisijaisesti ikään kuin luontoa ja kenttäsuunnittelijaa vastaan pelattavaa shakkia, jossa valittujen siirtojen toteutumiseen liittyy epävarmuus. Suunnittelun pähkäily on älyllinen pähkinä purtavaksi. Kuten Möllikkä, minäkään en koskaan ”vain lätkimään palloa”, vaan jokainen kierros tuottaa dataa, joka kertoo siitä, mitä olen oppinut ja siitä miten ikäni rapistuuttaa suorituskykyäni. Markovilainen päätösprosessi…

  Golfin liikunta hillitsee rapistumistani ja vaikka se ei olekaan olennaisin juttu – muutakin liikuntaa kun on, tehokkaampaakin – pidän sitä suuressa arvossa.

  Olen luonteeltani enemmän sellainen Kauhean luonnon majava, joten sosiaaliset suhteet eivät ole päällimmäisenä mielessäni golfia pelatessa. Pelaan paljon ventovieraiden kanssa; arvioisin, että 60 kierroksellani tänä vuonna olen pelannut yli 100 henkilön kanssa. Pelikaverit ovat käytännössä poikkeuksetta olleet mukavia ja itsekin yritän olla vähintään siedettävää peliseuraa. Täytyy sanoa, että tällainen määrä kohtaamisia, vaikka vain noin neljän tunnin ajaksi, on ehkä virkistävämpääkin kuin ihan ensi alkuun tulisi mieleen.

  Golf kantobägillä on aivan erinomainen palautusmuoto tiukan maratonharjoitteluni lomassa.

  KL1

  Onko bägin kantaminen hyväksi?

  Aika mielenkiiintoinen artikkeli.

  A) Rahoittuu mieltä ja tuo tyyneyttä arkeen
  B) Saan olla kotoa/töistä poissa
  C) pääsen mittaamaan omaa kehitystäni ja kilpailemaan

  #1371588 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Nyt vain siksi että yritän iskeä Paige Spiranacin.

  Paige

  #1371589 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Nyt oli loistava syy nollaiglulta 😀

  #1371590 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  @ -no-eagle-: Mutta missä on edellinen mallinaisystävä??

  #1371699 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  E

  #1372096 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  JTS

  Ennen kaikkea itselle golfin pelaamisessa on kyse liikunnasta ja ulkoilusta. Mikäs sen mukavampaa hienona kesäpäivänä (ja miksi ei syyspäivänäkin) nauttia luonnosta ja hyvin hoidetusta miljööstä. Miksi ei joku muu ulkoilulaji? Golffissa saan myös haastettua itseäni kun täytyy aina miettiä, että minkälainen lyönti olisi paras ja miten ko. reikä kannattaa pelata. Sosiaalinen puoli on myös yksi tärkeä aspekti, vaikka yksilölajista onkin kyse niin lähes aina kuitenkin ryhmässä on muitakin pelaajia.

  #1372207 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  @ -no-eagle-: Mutta missä on edellinen mallinaisystävä??

  Taisi olla nigeriasta ?

  Paigen kanssa on hieman ollut säpinää.

  #1372315 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  1) Motorisesti haastava laji, joka tarjoaa silloin tällöin sopivasti onnistumisia ja samalla opettaa olemaan riittävän nöyrä 😉
  2) Treenaamalla saa näkyviä tuloksia
  3) Arjen kiireet unohtuvat kun fokus pitää olla suorituksessa
  4) Ulkoilua kauniissa ja rauhallisissa maisemissa ja lähes poikkeuksetta mukavassa seurassa

  #1372544 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Juurikin näin.

  #1372564 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  #1372586 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Venyttelyvideoita voi katsoa juutuubista vaikkei pelaisikaan golfia. Venytelläkin voi ja kannattaakin. Ymmärrän myös miksi haluat katsoa tuota(kin) videota, erityisesti kohta noin 4:30 eteenpäin tarjoaa hyvää tietoa venyttelystä… 😀

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Miksi pelaat golfia?

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi pelaat golfia?