23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Miksi palstalla hiljaista?

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi palstalla hiljaista?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Lyhyt ihmettelyn aihe, Suomessa yli 100 000 rekisteröitynyttä golfin harrastajaa, mutta palstalla vain muutama kommentti viikossa? Miksi näin?

    Talvella on aikaa louskuttaa leukoja, nyt on mukavampi keskittyä asiaan ihan käytännössä.

    Täällä on jonkun näköinen automaatti, joka tuomitsee uuden viestiketjualoituksen roskapostiksi.

    Keskusteluahan ei synny ilman aktiivisia keskustelijoita. Jos kaikki käyvät vain kääntymässä ”ei uusia juttuja” niin eipä siinä paljon juttua synny.

    Oma tunteeni on, että moni vanhempi jäsen on jo kirjoittanut juttunsa. Ei ole enää uusia asioita, eikä vanhoja jaksa kaivella.

    Uudemmat alustat, kuten Face, ovat syöneet paljon perinteisiltä foorumeilta, eikä nuoremmat koskaan ole foorumeille välttämättä eksyneetkään. Face sinänsä ei ole oikeasti toimiva alusta keskusteluhistorian seuraamiseen, mutta ehkä helpoin hetkelliseen avautumiseen.

    Jos Facesta aika jättää, niin mikähän olisi seuraava?

    Pera, mitä tällä tarkoitat?

    En valita, kunhan ihmettelen hieman. Parempi tämä moderoitu versio on kuin mitä joskus aikoinaan. Itsekin täällä vierailen melko harvakseltaan.

    Niin siis koko foorumin ilmapiiri muuttui yhden bännin jälkeen.
    Tosin myös Postin määrä väheni, mutta eiköhän aiheetkin ole aika vähissä? Kun posti on asiasta eikä henkilöstä.

    Niin siis koko foorumin ilmapiiri muuttui yhden bännin jälkeen.

    Parempaan vai huonompaan…?

    mutta palstalla vain muutama kommentti viikossa? Miksi näin?

    Tiedän, mutta en kerro.

    EFC

    Morjens! Täällä on ihmetelty palstan hiljaisuutta. Itse olen tällä foorumilla ollut ensimmäisiä kertoja 90-luvulla ihan ensimmäisten jäsenien joukossa. Palstaa tuli seurattua aktiivisesti melko pitkä aika, mutta muutama vuosi sitten aikoi ilmeisesti tähän olemaan ns. tunnit täynnä ja nykyään käyn täällä varmaan parin kuukauden välein toteamassa hiljaisuuden. Pitkäaikaisista jäsenistä KL näyttää edelleen tänne kirjoittavan ja muutama muukin tuttu nimimerkki (Tommy Armour ja Putti-possu) näkyivät tuossa kun katsoi viimeisten viestien kirjoittajia. Mutta siis miksi? Varmaan Facet ja muut ovat nykyään suositumpia, vaikka Moderaattorin mielestä Face ei keskusteluun sovikaan, mutta keskustelijathan sen päättävät. Toinen syy on pitkäaikaisten, värikkäiden persoonien poistuminen täältä syystä tai toisesta 😉

    Jos joku onnistuu Facessa keskustelemaan yhdessä ketjussa sujuvasti niin hyvä, itse en jaksa edes yrittää, koska käyttöliittymä ei siihen oikein sovellu.

    Nimetön

    Facessa ei tosiaan oikein onnistu kuukausien jankutus ”Lipulla vai ilman?” tai ”Kesäaika vai talviaika?”. Jos se nyt on sellaista keskustelua jota kaivataan. Jotkut varmasti kaipaa, eihän sitä muuten olisi. Facen ketjut elää korkeintaan pari päivää.

    Nimimerkkien käyttö on vähän vanhanaikaista jo. Helpompi huudella kuin omalla profiililla mutta omalla naamalla tulee ehkä ajateltua enemmän mitä sanoo.

    Miksi palstalla ei keskustella? Vastausta voi etsiä sitä kautta, miksi ylipäänsä jossain keskustellaan. Keskustelulla on kaksi perustehtävää. Ensimmäinen on rationaalinen. Haetaan ja tarjotaan tietoa, josta on hyötyä. Mikä paikka? Mikä aika? Mikä väline? Mikä hinta? Keskustelun toinen tehtävä on moraalinen. Mikä on hyvää ja tavoiteltavaa? Mikä on pahaa ja tuomittavaa? Miten tulen yhteisön kunnioitetuksi jäseneksi?

    Ensimmäinen tehtävä ei ole enää niin merkittävä, koska suuri osa tiedosta on netissä helposti saatavilla. Sellainen tieto, joka ei ole netissä saatavilla, on usein vaikea pukea sanoiksi ja välittää nettifoorumilla. Toinen tehtävä ei ole enää niin merkittävä, koska golf ei ole enää yhtenäiskulttuuri. On monta eri alakulttuuria, joilla on erilaisia moraalikäsityksiä. Kaikki näkemykset hyväksytään ja tuomitaan kuitenkin, mutta kummallakaan ei ole erityistä merkitystä, koska hyväksynnällä ja tuomitsemisella ei ole yhteisöllistä kontekstia.

    KL1

    Kolmas kategoria on tuo jenkeissä niin suosittu ’mitä mieltä asiasta xyz’. Puhtaimmillaan se on selkeää mielipiteiden vaihtoa, joka joskus yltyy oman mielipiteen vankkumattomaksi puolustamiseksi. Tämä lienee myös aika yleinen keskustelunaihe ihan elävässäkin elämässä.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Miksi palstalla hiljaista?

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi palstalla hiljaista?