26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Miksi palstalla hiljaista?

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi palstalla hiljaista?

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1290179 Ilmoita asiaton viesti

  Lyhyt ihmettelyn aihe, Suomessa yli 100 000 rekisteröitynyttä golfin harrastajaa, mutta palstalla vain muutama kommentti viikossa? Miksi näin?

  #1290253 Ilmoita asiaton viesti

  Talvella on aikaa louskuttaa leukoja, nyt on mukavampi keskittyä asiaan ihan käytännössä.

  #1290310 Ilmoita asiaton viesti

  Täällä on jonkun näköinen automaatti, joka tuomitsee uuden viestiketjualoituksen roskapostiksi.

  #1290318 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Keskusteluahan ei synny ilman aktiivisia keskustelijoita. Jos kaikki käyvät vain kääntymässä ”ei uusia juttuja” niin eipä siinä paljon juttua synny.

  Oma tunteeni on, että moni vanhempi jäsen on jo kirjoittanut juttunsa. Ei ole enää uusia asioita, eikä vanhoja jaksa kaivella.

  Uudemmat alustat, kuten Face, ovat syöneet paljon perinteisiltä foorumeilta, eikä nuoremmat koskaan ole foorumeille välttämättä eksyneetkään. Face sinänsä ei ole oikeasti toimiva alusta keskusteluhistorian seuraamiseen, mutta ehkä helpoin hetkelliseen avautumiseen.

  Jos Facesta aika jättää, niin mikähän olisi seuraava?

  #1290319 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Pera, mitä tällä tarkoitat?

  #1290451 Ilmoita asiaton viesti

  En valita, kunhan ihmettelen hieman. Parempi tämä moderoitu versio on kuin mitä joskus aikoinaan. Itsekin täällä vierailen melko harvakseltaan.

  #1290460 Ilmoita asiaton viesti

  Niin siis koko foorumin ilmapiiri muuttui yhden bännin jälkeen.
  Tosin myös Postin määrä väheni, mutta eiköhän aiheetkin ole aika vähissä? Kun posti on asiasta eikä henkilöstä.

  #1290478 Ilmoita asiaton viesti

  Niin siis koko foorumin ilmapiiri muuttui yhden bännin jälkeen.

  Parempaan vai huonompaan…?

  #1290491 Ilmoita asiaton viesti

  mutta palstalla vain muutama kommentti viikossa? Miksi näin?

  Tiedän, mutta en kerro.

  #1291399 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Morjens! Täällä on ihmetelty palstan hiljaisuutta. Itse olen tällä foorumilla ollut ensimmäisiä kertoja 90-luvulla ihan ensimmäisten jäsenien joukossa. Palstaa tuli seurattua aktiivisesti melko pitkä aika, mutta muutama vuosi sitten aikoi ilmeisesti tähän olemaan ns. tunnit täynnä ja nykyään käyn täällä varmaan parin kuukauden välein toteamassa hiljaisuuden. Pitkäaikaisista jäsenistä KL näyttää edelleen tänne kirjoittavan ja muutama muukin tuttu nimimerkki (Tommy Armour ja Putti-possu) näkyivät tuossa kun katsoi viimeisten viestien kirjoittajia. Mutta siis miksi? Varmaan Facet ja muut ovat nykyään suositumpia, vaikka Moderaattorin mielestä Face ei keskusteluun sovikaan, mutta keskustelijathan sen päättävät. Toinen syy on pitkäaikaisten, värikkäiden persoonien poistuminen täältä syystä tai toisesta 😉

  #1291418 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Jos joku onnistuu Facessa keskustelemaan yhdessä ketjussa sujuvasti niin hyvä, itse en jaksa edes yrittää, koska käyttöliittymä ei siihen oikein sovellu.

  #1291441 Ilmoita asiaton viesti

  Facessa ei tosiaan oikein onnistu kuukausien jankutus ”Lipulla vai ilman?” tai ”Kesäaika vai talviaika?”. Jos se nyt on sellaista keskustelua jota kaivataan. Jotkut varmasti kaipaa, eihän sitä muuten olisi. Facen ketjut elää korkeintaan pari päivää.

  Nimimerkkien käyttö on vähän vanhanaikaista jo. Helpompi huudella kuin omalla profiililla mutta omalla naamalla tulee ehkä ajateltua enemmän mitä sanoo.

  #1291444 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi palstalla ei keskustella? Vastausta voi etsiä sitä kautta, miksi ylipäänsä jossain keskustellaan. Keskustelulla on kaksi perustehtävää. Ensimmäinen on rationaalinen. Haetaan ja tarjotaan tietoa, josta on hyötyä. Mikä paikka? Mikä aika? Mikä väline? Mikä hinta? Keskustelun toinen tehtävä on moraalinen. Mikä on hyvää ja tavoiteltavaa? Mikä on pahaa ja tuomittavaa? Miten tulen yhteisön kunnioitetuksi jäseneksi?

  Ensimmäinen tehtävä ei ole enää niin merkittävä, koska suuri osa tiedosta on netissä helposti saatavilla. Sellainen tieto, joka ei ole netissä saatavilla, on usein vaikea pukea sanoiksi ja välittää nettifoorumilla. Toinen tehtävä ei ole enää niin merkittävä, koska golf ei ole enää yhtenäiskulttuuri. On monta eri alakulttuuria, joilla on erilaisia moraalikäsityksiä. Kaikki näkemykset hyväksytään ja tuomitaan kuitenkin, mutta kummallakaan ei ole erityistä merkitystä, koska hyväksynnällä ja tuomitsemisella ei ole yhteisöllistä kontekstia.

  #1291459 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kolmas kategoria on tuo jenkeissä niin suosittu ’mitä mieltä asiasta xyz’. Puhtaimmillaan se on selkeää mielipiteiden vaihtoa, joka joskus yltyy oman mielipiteen vankkumattomaksi puolustamiseksi. Tämä lienee myös aika yleinen keskustelunaihe ihan elävässäkin elämässä.

  #1291470 Ilmoita asiaton viesti

  Minusta keskustelu Golfpisteen forumilla on paitsi viihdyttävää, myös hyödyllistä. Ihan samalla tavoin kuin debatti yleensäkin.

  Keskustelulla, johon osallistuu laaja joukko alan harrastajia, voidaan myös vaikuttaa asioihin. Tällaisia teemoja ovat menneinä vuosina olleet esimerkiksi sitoutunut golfari -teema, sekä golfyhtiöiden päätökset yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Myös ongelmallisten golfyhtiöiden asioiden ruotimisella on mielestäni ollut kyseistä yhtiötä laajempaa merkitystä – ne ikään kuin toimivat varoittavina esimerkkeinä muille.

  Keskustelu on myös ollut omiaan laajentamaan näkökulmia ja auttaneet ymmärtämään muiden näkökulmia, vaikka usein tuntuukin siltä, että keskustelijat ovat liiaksi lukkiutuneita omiin mielipiteisiinsä. Kun keskustelu tapahtuu anonyymejä nimimerkkejä käyttäen, keskustelijat voivat esittää myös radikaaleja ajatuksia ilman, että samalla tulkittaisiin oman yhteisön viralliseksi kannanotoksi. Tässä mielessä esimerkiksi keskustelut kesäajasta tai lipputankorumbasta ovat olleet ainakin minulle avartavia. Myös monet matkailuaiheet ovat antaneet hyödyllistä tietoa ajatellen omia golfmatkoja.

  Lisäksi on kehuttava sääntöosiota ja erityisesti KL1-nimimerkkiä, joka jaksaa vuodesta toiseen kertoa perusteltuja sääntötulkintoja, toki muitakin keskustelijoita unohtamatta. Näitä väittelyitä on hyvä käydä perustellusti täällä forumilla, niin on hieman valmiimpi kentällä tapahtuviin yhteydenottoihin.

  Toivonkin, että yhä useampi forumin seuraaja ottaisi osaa keskusteluihin ja poikkeavat mielipiteet ovat aina keskustelun suola.

  #1291823 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä kuinka monen suulla puhun, mutta aikansa kutakin.

  Aikansa sitä oli oma viehätyksensä kirjoitella ja lukea, mutta nyt kun some on ollut olemassa jos vuosikausia, niin onhan tämä nähty.

  Tunteita herättävistä aiheista kuten lokit, osakeomistus, maksut, hidas peli, omien jälkien korjaus ja jne on jo kaikki noin kymmenen kertaa sanottu.

  Oma osuutensa on moderoinnilla eli jankkaus, trollaus ja pelkkä älyvapaa eipäs-juupas kiistely on loppunut.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi palstalla hiljaista?