Aihe: Miksi klubiravintolat ei yleensä kannata… - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Miksi klubiravintolat ei yleensä kannata…

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi klubiravintolat ei yleensä kannata…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183492 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hirveän yleistä on että klubin ravintoloitsija ei ole tyytyväinen vuoden myyntiin, ongelma on ollut joillakin klubeilla jo pitkään? Pitäisikö jäsenistön ostaa/lunastaa 500 euron kortti jolla saa sitten kesän aikana syödään tai juodaan koko rahan edestä? Silloin ravintoloitsjan tulot olisivat ainakin osittain taatut… Onko parempia ideoita?

  #365794 Ilmoita asiaton viesti

  Mamma laittaa eväät mukaan.

  Laittaiski, edes joskus.

  #365795 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Englannissa on joissakin klubeissa tuon kaltainen käytäntö, siellä on muutenkin klubikulttuuri aivan eri suunnassa kuin meillä.

  Ystäväni joka on englantilainen sanoo että, jos esimerkiksi etiketistä luovutaan niin siihen on erittäin vaikea palata koskaan takaisin.

  Toisekseen kännykät ovat ehdottoman kiellettyjä monissa klubirakennuksissa, kaverinikin aina juoksee ulos puhumaan kun olen soittanut hänelle.

  Ja ihmiset tosiaan käyttävät klubiravintolan palveluita, osittain siksi että hinnat ovat kohdallaan, mutta esimerkiksi lähes joka lauantai heillä on koko klubin jäsenistön illallinen jossa on hyvä pitää pikkutakki päällä.

  Mun mielestä jos kerran vähänkään haluaa arvostaa golfia oikeana golfina, tulisi ottaa mallia sieltä mistä se laji on kotoisin.

  #365796 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Esimerkki kertoo kaiken:

  Lidlistä 6 puolenlitran vischyä 1,6 euroa

  Meijän lupilla 1 puolenlitran novelle 2 eukkii

  Hmm.. kummastakohan ostais?

  Sama pätee kaikessa muussakin, eikä niitä hintoja voi ketään pakottaa maksamaan.

  #365797 Ilmoita asiaton viesti

  Niinhän siinä käy, kun hypätään kyytiin matkalta. Halutaan olla radikaaleja ja tehdä asiat eritavalla. Sitten annetaan kaikenmaailman vastarannankiiskien hyppiä nenille. Uusista asioista tulee perinne, kun asiat on tehty niin jo edellisenäkin vuonna.

  #365798 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kysymys on kai siitä mitä kukin golfklubilla arvostaa. Itse en ainakaan olisi jäsenenä klubilla, jossa olisi jokin pakollinen ostokortti. Minä liittyisin mielelläni golfseuraan, jolla olisi hyvä kenttä ja harjoittelualue, mutta ei lainkaan klubiravintolaa ja klubirakennusta, jos se näkyisi vastaavasti halvempina pelimaksuina.

  #365799 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä ainakin meikäläiselle on tärkeää myös toimiva klubi ja klubikulttuuri! Missä sitä pelin jälkeen kaljat ottaisi tai lounasta söisi (esim. kierrosten välillä). Ja tapaisi vaikka kavereita. Maksan nyt kotiruokalounaasta 7,5 egeä ja ei se minusta mikään kohtuutuon hinta ole hyvästä ja riittävästä ruoasta. Kahvikuppi on euron, mikä on okei. Kaljapullo muutaman euron.

  Miksi kaiken pitää olla aina niin hemmetin halpaa, kaiken muun kustannuksella. Kohta aletaan vaatia, että ravintolaan saa viedä omat ruoat mukaansa, kun on niin perkeleen kallista.

  #365800 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Miksi ei kannata…

  Kannattaa kyllä jos alkaa kohtelemaan ihmisiä kuten kylä kaupoissa aikanaan,sanotaan päivää ja olkaa hyvä jne…

  Ja laittaa hinnat sille tasolle että ne houkuttaa ostamaan eikä suinkaan aja ihmisiä Lideliin.

  Ja tarjota jotain sellasta jota vois ostaakin jotain tavallista, jugurttia,sämpylöitä,puuroa,makkara´keittoa yms..

  Mielestäni Suomalaisen golfin olisi aika jo herätä ja alkaa tajuta että kyse on urheilusta ja/tai vapaa ajan vietosta eikä enää vai herrojen harrastuksesta.

  Pelioikeus maksaa jo maltaita ni miksi meidän pitäis laittaa toinen mokoma rahaa klubille ja luulla olevamme jotakin suurta jota emme ole…vielä

  Suomalainen ei ole tyhmä vaikka hullu onkin.

  No ei vaineska=)

  Kiellä en sitä etteikö tarvittaisi kokuostiloja hallituksen kokouksille ja yrityksille yms…

  Mutta asioita jota voisi olla klubeilla junnuille kerho/seura tila jossa voisivat jutelle ja opiskella golffia vaihtaa ajatuksia ja viettää aika muutenkin esim. Pingistä pelaten,kuntosali laitteita jotta voisivat kehittää fysiikkaa sadepäivinä ja muutenkin.

  Siinä penni ajatuksistani,kommentoikaa….

  #365801 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ihan totta!

  Hinnat kohalleen ja valikoima uusiksi!

  Voihan hienossakin ravintolassa myydä edullisia tuotteita, useinhan ravintola on klubin puolesta jo valmiiksi rakennettu hienoksi, jos vuokra on sopiva niin eihän siinä tarvii enään muuta kuin tarjota palvelu ja sen hinnoitteluun ja laatuun sopii panostaa.

  Esittelee vaikka klubilaisille sopivia paketteja, jossa on useamman safkat ja täten hinnat kohillaan.

  Itsekkin syön erään eräässä lounasravintolassa päivisin 7,50 pöperön hinta saa syödä niin paljon kuin haluaa, ja ruat on todella herkullisia.

  Siis mureeta pihviä ja hyviä keittoja samaan rahaan….

  Ainoa haittapuoli on että siellä käy paljon ihmisiä.

  #365802 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä on vaikea saada mitä tahansa yritystä kannattamaan jos toiminta-aika on korkeintaan kuusi kuukautta ja siitäkin vain 2.5 kuukautta varsinaista sesonkia, jolloin viikolla päivälläkin käy asiakkaita. Ei siinä alehinnalla paljon kannata myydä ja korkealla hinnalla katoaa loputkin asiakkaat. On siinä tasapainoilemista!

  #365803 Ilmoita asiaton viesti

  Taas näyttää alkavan tyypillinen keskustelu: Sisäfilettä pitäisi saada kaurapuuron hinnalla 🙂

  Ei ole ravintoloitsijalla helppoa, kun varsinainen ruokailusesongin aika on suomalaisella klubilla hyvin lyhyt. Silti pitää koko ajan olla varastossa kaikki raaka-aineet jokaista listalta löytyvää ruokaa varten ja tietysti paikalla pitää olla ruuan tekijä. Monella klubilla on ravintolan sopimukseen kirjattu, että ravintola pitää olla muutamaa keskikesän viikkoa lukuunottamatta niin kauan auki, kun kentältä tulee vielä porukkaa.

  Ainakin meidän klubilla saa erinomaista ’kotiruokaa’ ja parempaakin ruokaa. Hinta on edullinen ja palvelu erinomaista. Syön usein klubillamme ja teen sen erittäin mielelläni.

  Suurin ongelma kannattavuuteen on varmaan se, että on pelaajia, jotka juoksevat ensin Alepaan ostamaan tarjousvoita, sitten K-kauppaan ostamaan tarjousreissaria, sitten Natsi-Alepaan (Lidl) tarjousmetukan perään, sitten Essolle tarjousmarsia hakemaan ja sitten kotiin tekemään näistä eväät kierrokselle ja keittämään kaffet termariin toissa vuonna ostetusta tarjouscostarikasta. Ja ei, kun kierrokselle säästämään. Klubilla ei kierroksen jälkeen luonnollisestikaan syödä tai seurustella, koska pakastimessa on odottamassa isoäitivainaalta perinnöksi saatua tarjousmaksalaatikkoa.

  Ps. Hulk. Tuo ’ennakkomaksu’ on jo käytössä mm. Pörssiklubilla.

  #365804 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pörssiklubilla?

  Onhan noissa pointinsa sesongin pituus ja omat eväät, mut voisko omat eväät johtua siitä ettei ravintoloitsija pysty kilpailemaan omia eväitä vastaan.

  Eli hinnoissa ei ole tinkimisen varaa vai?

  Itse syön aina kuin on mahdollista klubillani, ja vähintään otan parit bisset.

  Mutta usein tosiaan yksin, tosin yksi syy voi olla sekin että minä olen klubilla.

  #365805 Ilmoita asiaton viesti

  Ravintolat eivät käytännössä voi koskaan kilpailla hinnoilla pelaajien omia eväitä vastaan, vaikka saakin raaka-aineet usein edullisemmin, kuin kuluttaja. Ravintoloitsijalle aiheutuu kuluja, jotta se saa raaka-aineet myytävään ja syötävään kuntoon. Kuluttajalla näitä kuluja ei juuri ole.

  Vertauksena vaikkapa pihatyöt: Omalta takapihaltaan saa lehdet haravoitua edullisemmin itse, kuin ottaisi siihen jonkun firman tekemään homman.

  #365806 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä tuoho pitäis keksiä jotakin muuta vetävää kuin ruoka ja juoma. Ei hintoja voi laskea houkuttelevimmiksi. Silloinhan kate pienenee…

  Pitäisi olla enemmän klubi-iltoja ja muita organisoituja juttuja kuten kehitys-, näkymä-, suunnittelu-, kilpailu- ja muita keskusteluiltoja…

  #365807 Ilmoita asiaton viesti

  Täsmennyksenä edelliseen viestiin: Tarkoitin ’omia eväitä’ laajassa mielessä, eli käytännössä kaikki ns. oma ruoka, eikä vain se reissari siellä bägin taskussa.

  #365808 Ilmoita asiaton viesti

  Harvoin on aikaa jäädä syömään. Täytyy ehtiä kaupan kautta kotiin laittamaan perheelle ruokaa. Asia olisi varmaan toisin, jos olisin ruokataloudessa ainoa ruokailija. Silloin söisin aina klubilla.

  Toinen asia on tarjonta. Ainakaan omalla klubillani ei tee mieleni syödä keitettyjä perunoita ja kastiketta pastasalaatin kera. Haluaisin raikkaita vähäkalorisia salaatteja ja kevyitä keittoja.

  #365809 Ilmoita asiaton viesti

  Opeta miehes laittamaan ruokaa, niin ei aina sun tarvitse… 🙂 Meillä toimii. Ja molemmat pelaavat golfia. Lapsi on vielä liian pieni pelaamaan…

  Tuosta valikoimasta sen verran, että vaikeahan se on valikoimalla kaikkia tyydyttää, varsinkin jos hinnat ovat edullisia. Mutta mitä nyt itse tuolla maalla olen seurannut, niin esim. lohikeitto tai lihakeitto tekevät hyvin kauppansa. Suurimmalle osalle kelpaa ihan tavallinen kotiruoka.

  Kaikkea ei voi saada, varsinkaan halvalla. Koskakohan keskityttäisiin pelaamiseen ikuisen valittamisen sijasta.

  #365810 Ilmoita asiaton viesti

  Tuli heti mieleen pari vastakohtaista klubiraflaesimerkkiä.

  Porvoo Golf tarjosi männäsuvena seisovaa pöytää toudella sopuhintaan, 6.50 eur yleensä ja mukana tietty leivät, juomat, keitot ja salaatit, eikä tässä vielä kaikki, jälkkärikahvit kaupan päälle.

  Toki saatto ’säästää’ ja ottaa kahvin ( 1.5 eur) reissarin ( 2.5 ) ja panaanin ( 1 eur ). Säästö ei ollut oikeen kaksinen, yksittäishankintoina ja niimpä ei ainakaan minun tarvinnut koskaan yksin syödä. Ja huomionarvoista oli, että usein oli klubilla syömässä muitakin kuin pelaajia.

  Vastakohtana sit taas Nurmijärvi, klubin katto korkeammalla ja ehkä siksi myös hinnat. Ei käynyt kesän aikana silmään alle 9 eur hintaa, vaikka tarjolla olis ollu hernaria. En kyllä nähnyt paljo kenttähenkilökunnan lisäksi kenenkään syövänkään mestassa, itsekin tyydyin aina ’ohravelliin’, lasken kuitenkin pienessä päässäni aina hintoja markoiksi pyöristäen eli minulle ainakin kulassikeitosta 60 mk hieman liikaa.

  Eli taitaa silti kannattaa hinnoitella safkat lounasruokala tasolle ni ei tarviis kokin kaivaa keittiön takana nenää ja plaadata mallua, asiakkaita odotellessa.

  #365811 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Parsa bamlaa asiaa….

  Porvoossa on näemmä homma hallussa.

  Itse käyn syömassä lounas ravintolassa, jossa on yksi kokki ja yksi keittiömies sekä kassanhoitaja,

  Lounas pufeessa on aina alkurakana erittin maukas keitto ja pääruoka on todella monipuolinen aina kebabista viinihärkään ja ihan kunnon wienerleikkeitä, lisukkeena saattaa olla täytettyjä tomaatteja lisäksi mitä uskomattomimpia herkkuja.

  Hinta on edelleen 7,5 ja parkkipaikat täynnä, mesta on suht kaukana tyäpaikaltamme, mutta pomoni kanssa mielummin ajamme muutaman kilometrin kuin maksamme huonosta ruoasta.

  Paikka on todella suosittu vaikka se on piilotettu autokaupan keskelle, mutta fakta on et sen mestan kulut on kutakuinkin samat kuin golfklubilla, ja sesongista voi tietysti puhua, mut usein klubiravintoloitsijalla on toinen paikka mitä hän pyörittää vakituisesti.

  Olen jo titenkin tustunut nykyiseen lounaspaikan pitäjään koska kehumme ’kaikki asiakkaat’ kilpaa aina ruan maittavuutta.

  Ok!

  Voin kertoa salaisuuden mesta on Olarin Bilia, ja siellä käy täältä muitakin, mikä on sinänsä yksi lisä, mitä toivoisin olevan siellä klubillakin.

  Siis ystäviä joiden kanssa jakaa ruokkahetki

  #365812 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei minun kohdallani ole kyse siitä, että pitäisi saada mahdollisimman halvalla, vaikka en klubilla syökään. Ei minulla koskaan ole eväitäkään kierroksella. Kyllä minä pärjään hyvin kierroksen ja monta tuntia sen jälkeenkin ilman ruokaa. Muutaman kerran olen klubilla syönyt, mutta se miksi en yleensä syö johtuu mm. siitä, että pienen lapsen isänä peliajat ovat muutenkin tiukassa enkä halua käyttää ylimääräistä tuntia syömiseen. Toisinaan juon pullon olutta kiekan jälkeen, mutta sitäkään ei voi yleensä enempää kumota, kun on autolla liikkeellä.

  Kuten jo totesin, minulle ei klubirakennus ja ravintola ole lainkaan tärkeitä osia hyvää golfkenttää. Klubikulttuuristakaan en niin perusta; yleensä se näyttää olevan keski-ikäisten ja eläkeläisten seurustelua. Mieluummin käyn Hesari Clubilla. Ehkä sitten 20 vuoden päästä tilanne on toinen. Minulle tärkeintä on itse peli ja siihen liittyvät puitteet.

  Skotlannissa opiskeleva kaverini kertoi muuten käyneensä siellä hienolla kentällä, joka sijaitsi jollain saarella. Kentällä ei ollut lainkaan klubitaloa. Vain pieni kioskintapainen tönö, jossa caddie master istuskeli. Jos caddie master ei ollut paikalla, pudotettiin laatikkoon green feen hinta, joka oli 10 punnan luokkaa. Vaikka sen kummempia puitteita ei ollutkaan, oli kenttä kuulemma hieno links -tyyppinen ja hyväkuntoinen mesta, jossa paikalliset ukot viihtyivät sankoin joukoin. Siellä kaverini kertoi aistineensa jotain sellaista aitoa tunnetta, jollaiseksi toivoisi golfin muuttuvan Suomessakin: tavalliset ihmiset harrastavat todellista kansanurheilua pelin itsensä vuoksi. Ei kuulemma ollut tiukkoja pukeutumisvaatimuksiakaan, vaikka on niin kulttuurimaa kuin olla voi.

  #365813 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Katsokaapas tätä linkkiä. Siellä ei ole klubitaloa, eikä varmaan kunnollista klubikulttuuriakaan. Voi niitä parkoja.

  http://www.scotlands-golf-courses.com/Courses/details.asp?cid=522

  #365814 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jep onhan siellä golfratojakin, mutta itse en henkilökohtaisesti ostaisi viikon lomamatkaa, jotta saisin pelata noin hienolla kentällä jossa on niin linkskentälle tyypilliset valtavat griinitkin.

  Ethä vain väitä että scotteja ja heidän tapojaan suosii koko Englanti, mun kaverini joka on skotlannista siis long driving äijä, kertoi muiden Englantilaisten kanssa mitä eroa on P irkuissa, Irkuissa, skoteissa ja briteissä.

  Välit eivät ole kovinkaan kaksiset ja se johtuu osittain eräästä vanhasta kuninkaasta joka käytti naapureita hyväkseen imemällä niistä kaiken irti, ja tuhoamalla luostareita ja kirkkoja.

  Siis jos skoteissa on mieletön määrä kenttiä, eikä sielä tarvitse tehdä mitään muuta kuin leika kentän ruoho, siis jos rakennetaan tuon tyyppinen ’ns. pay&Play kenttä’ niin onhan varmaa että siellä on paljon paikkoja joissa on lyhyeksi leikattuja alueita.

  Je voihan sitä ajatella että lammaspaimenetkin olivat eräänlaisia erakoita, joten meidänkin täytyy olla.

  Jos joku pyytää että tehdään jotain toisin niin onko aina pakko tehdä se niin, että tyrät rytkyy ja tuntuu pahalle jälkeenpäin.

  Viittaten aikaisempiin kommenteihin: kunnioittaa kulttuuria…..

  Jos näin on, niin eikun keppi käteen ja lampaan paskaa hakkaamaan, näsäviisaius voi olla myös h*****n ärsyttävää kuten näkyy

  #365815 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä hintalaatu ratkasee, jos ahneus iskee ja kate pitää maksimoida niin silloin saatta iskea asiakas kato.

  Sama käy kohta klubeillekkin kun greenfeet ja osakkeet on karanneet, ketä sitten on golfikentällä?

  TJ, kädiemasteri, kenttämestäri, ja ravintoloitsija pelaa keskenään.

  No aina joku kilpailee hinnalla!

  Olkoon se sitten naapurin ravintola tai kenttä.

  #365816 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tekstisi oli sen verran rönsyilevää, että en nyt ole aivan varma mitä tarkoitit. En tietenkään väitä, että kaikkialla Briteissä olisi samanlaista, vai missä muka niin olen vihjannut? Olen kyllä hyvin perillä skottien suhteesta Englantiin ja Skotlannin ja Englannin yhteisestä historiasta, mutta en nyt näe sillä olevan hirveän suoraa yhteyttä golfiin. Briteissä ja etenkin Skotlannissa on kyllä kenttiä joka lähtöön, osa hienoja historiallisia paikkoja, vaikkakin puitteiltaan vaatimattomia.

  Pointtini oli se, että golfareitakin on kaikenlaisia eikä ole olemassa vain yhtä oikeanlaista golfkulttuuria, johon kuuluu tietty klubikulttuuri. Toisille klubitoiminta on olennainen osa golfia, toiset eivät siitä välitä. Toisten mielestä kierroksen jälkeen kuuluu syödä klubilla, mutta mielestäni se ei oikeuta heitä haukkumaan piheiksi niitä, jotka eivät klubitoiminnasta välitä tai vaatia muitakin käyttämään klubin ravintolapalveluja, jotta tappiollinen ravintola saataisiin kannattamaan.

  #365817 Ilmoita asiaton viesti
  dog

  Meidän perhe pelasi tämän kesän Nurmijärvellä ja jo keväällä päätimme, että aina pelikierroksen jälkeen syömme siellä myöskin klubiravintolassa. Hinta oli ehkä hiukan korkea, mutta ruoka oli mielestämme suht hyvää. Keskikesällä rupesi kyllästyttämään se, että ruokalista oli koko ajan sama, viikosta toiseen, joten loppukesästä jätimme ruokailut väliin ja laitoimme kotona, kun ei mitään uusia ruokia ilmestynyt listalle.

  Kaiken huipuksi, kun vierailimme loppukesästä Kytäjällä ja siellä oli sama ravintolan pitäjä kuin Nurmijärvelläkin ja sama tuttu ruokalista.

  Onneksi heiltä löytyi listan ulkopuolelta mieleistä syötävää.

  Mielestäni vaihtelu virkistäisi, olisi juhlaa pelin päätteeksi myös syödä, niin kotiin tullessa ei tarvitsisi ensimmäiseksi rynnätä keittiöön ruuan valmistukseen, vaan voisi rauhassa rentoutua.

  Ainakin meidän perhe olisi käyttänyt ravintolan palveluja enemmän.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi klubiravintolat ei yleensä kannata…