Aihe: Mikä on Suomen yliarvostetuin kenttä? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Mikä on Suomen yliarvostetuin kenttä?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä on Suomen yliarvostetuin kenttä?

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #189645 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kerropa mielipiteesi. Mikä on mielestäsi, suomen yliarvostetuin golf-kenttä. Kiinnostaa tietää koska joillain pelaajilla on tiettyjä ’pyhiä’ kenttiä jotka ovat aina heidän mielestään niiiin hyvässä kunnossa ja niitä jos arvostelee niin he eivät ymmärrä tätä. Perusteluna on yleensä kentän hinta tai osakkeen saatavuus??jne. Yksi kenttä ainakin Turun suunnalla nauttii tätä pelaajien suunnatonta arvostusta vuodesta toiseen… Vastauksia ja kannanottoja odotellen…

    #509498 Ilmoita asiaton viesti

    Tali ilman muuta. Mukamas hieno perinteinen klubi.

    Talista kuulee paljon juttuja, joissa vieraspelaajia ei toivoteta kovinkaan tervetulleiksi. Tätä pidetään vielä yllä alhaisella hcp-rajalla ja monille onkin tavoitteena se 24 jotta pääsee Taliin pelaamaan.

    Turha tavoite. Tali on oikeasti aika tylsä hieman alamittainen kenttä ahtaassa paikassa keskellä kaupunkia. Taustoja tietämättä joku ulkomaalainen voisi hyvinkin luulla sitä joksikin halvaksi public -kentäksi sijainnin, layoutin ja huonon kunnon perusteella.

    Ihan OK pikkukenttä sinänsä, mutta ei mitään sen enempää. Tosiaankin älyttömän yliarvostettu, ainakin niiden mielissä jotka eivät siellä ole käyneet. Ja ehkä niiden Talin seniorien keskuudessa, jotka eivät koskaan käy muilla kentillä.

    #509499 Ilmoita asiaton viesti

    Minkähintainen greenfee?

    #509500 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    hinnan mukaan yliarvostettu on Sarfik, jos vertaa kenttää pelaamisesta maksamaansa hintaan.

    se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa…vai miten se mainos menikään…

    #509501 Ilmoita asiaton viesti

    Olisikohan näiden korkeiden green fee maksujen takana ajatus ettei green fee tilaajia tulisi niin paljoa kentälle jotta osakkailla jotka ovat maksaneet osakkeestaan jopa 400.000 mk olisi mahdollisuus käyttää pelioikeuttaan.

    Kuulin että jos kenttä haluaa olla golfliiton kuvioissa mukana, on sinne pakko päästää green fee pelaajia. Norcenter joka on myös green feeltään kalleimmasta päästä, oli kuulemma kentän alkuaikana em. vaatimuksen täyttääkseen varannut yhden flightin viikossa vieraspelaajille, mutta tästä tuli liitosta nootti. En tiedä tarkemmin pitääkö tarina paikkaansa…

    Varmaan Talikin haluttaisiin pitää vain sen jäsenten käytössä, mutta koska kenttä on kaupungilta vuokratulla maalla, joudutaan myös green fee pelaajat päästämään kentälle.

    #509502 Ilmoita asiaton viesti

    Se riippuu mistä maksaa liikaa…

    Jos arvostaa ruuhkatonta kenttää (36 reikää), loistavia harjoitusmahdollisuuksia ja mukavaa klubitaloa, niin kyllä siitä joutuu myös maksamaan…

    n. 15 min päässä Helsingin keskustasta ei montaa kenttää löydy jossa aina pääsee pelaamaan ilman ajanvarausta, joutumatta odottamaan tuntikausia…

    Jos kenttä vielä kaiken lisäksi tekee noin 170k € voittoa vuoden aikana, niin uskaltaisin väittää että sijoitus on aivan ok…

    ps. en itse omista osaketta kyseisellä kentällä, joten turhat kommentit voi jättää kirjoittamatta…

    #509503 Ilmoita asiaton viesti

    Hinnallisesti kallein on Masters. Sarfvikissahan jo tulevien rakennusoikeuksien arvo on sitä luokkaa, että niillä rakentaisi pari uutta 18 reiän kenttää, nyt kun Sundsbergin/Sarfvikin alueen kaavoitus on edennyt. Tämä rakennusoikeus on tietysti silkkaa rahaa, joka pitää vähentää osakkeen arvosta, jotta päästään pelkän golfin peluun arvoon.

    Golfillisesti Tali on yliarvostuin.

    #509504 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kyllähän Sarfik kenttänä on vallan mainio ja harjoittelumahdollisuudet ovat ihan Ok.

    Itse henkilökohtaisesti käytän sen 400K mummoa johonkin muuhun ja tyydyn siihen, että joudun varaamaan ajan edellisenä päivänä kun menen omalle kentälleni.

    Muita omasta mielestäni yliarvostettuja kenttiä ei tule mieleen.

    #509505 Ilmoita asiaton viesti

    ’Yksi kenttä Turun suunnalla’ nauttii arvostusta siitä yksinkertaisesta syystä, että sen kunto on lähes aina askeleen muita kenttiä edellä. Olen pelannut kesäkuussa sekä Aura Golfissa että tässäkin ketjussa mainitussa Nordcenterissä, ja kenttien kunnoista ei voida todellakaan puhua samassa lauseessa, vaikka jälkimmäinen ainakin hintojensa sekä puitteidensa puolesta ihan kärkipäähän yleensä mielletäänkin. Ruissalon kohdalla voidaan tietysti puhua siitä, ovatko väylät 8-11 kuinka vaihtelevia ja haasteellisia, mutta Ruissalon väylille ja viheriöille en ole kotimaasta löytänyt vertaisiaan. Länsi-Suomalaisittain verraten kova greenfee tietysti karsii satunnaisia pelaajia, mutta ei taida AG tällä hetkellä vieraspelaajia kovin aktiivisesti kentälleen edes houkutella.

    PS. En ole AG:n jäsen…

    #509506 Ilmoita asiaton viesti
    A
    #509507 Ilmoita asiaton viesti

    Sampo:

    No joo, Auran kentästä pidetään kyllä hyvin huolta ja uusi klubirakennuskin on makea, mutta kuitenkin olen myös sitä mieltä, että useimpien pelurien kohdalla kyse on yliarvostuksesta. Oma kokemukseni (viime kaudella muutama kierros AG:ssa) oli suurten odotusten jälkeen jotenkin pettymys, kenttä ei tarjonnutkaan mitään mullistavaa. Tai sitten peli ei kulkenut ja jäi siksi huono maku, voihan se olla niinkin…

    Jokatapauksessa upeita, jopa upeampia ja edullisempia kenttiä löytyy Turun lähistöltä.

    #509508 Ilmoita asiaton viesti

    Kävin juuri pelaamassa Ruisalossa, oli todella hyvät greenit. liekö parhaat mitä Suomesta tähän aikaan löytyy. On hintansa arvoinen.

    Muuten ne 8-11 väylät ovat muuttamassa ilmettään sitä mukaa kun istutukset/puut ko. väylien reunoilla kasvaa. Tokihan siellä voisi olla enemmän rakennettuja kumpuja, bunkkereita tai jopa vesiesteitäkin väylien syrjässä. Mutta saa ihan hyvin pelata että pääsee par’iin nykyisilläkin virityksillä.

    Kumma juttu ettei nyt tule mieleen esimerkkiä yliarvostetusta kotimaisesta kentästä. Kyllä kaikista löytyy ihan mukavasti haastetta.

    Ulkomailta voisi löytyä esimerkkejä. Espanjan aurinkorannikko (costa del golf) alkaa pian olla liian yliarvosttua aluetta. Muutamilla kentillä greenfeet ovat jo liian suuria verrattuna ko. kenttien tasoon ja pelisysteemeihin (ruuhkaisia).

    #509509 Ilmoita asiaton viesti

    On käsittämätöntä miten vuodesta toiseen ihmiset jaksavat haukkua Talia.Käsittämättömintä on Talin layoutin haukkuminen.Suomessa on todella vähän kenttiä,jotka pystyvät layoutin puolesta kilpailla Talin kanssa.Esim. Sarfvikin uusi puoli on hienossa kunnossa,mutta layoutiltaan se ei tarjoa pelaajalle juuri mitään.Golfkenttää olisi syytä mennä katsomaan takatiiltä,seistä siellä vähän aikaa ja ihmetellä..Harva kenttä pystyy tarjoamaan niin hienoja golfreikiä,kuten Talin nro. 2 ja 16.On totta,että Tali on ollut arvolleen sopimattomassa kunnossa viimeiset vuodet,mutta nyt näyttää taas paremmalta,kun griinejä on uusittu.Talia haukutaan lyhyeksi ja helpoksi,mutta Janne Mommon -8 viime vuodelta on Finnish amateur openin historian paras voittotulos.Yleensä voittotulos on pyörinyt -5 korvilla!Vertailuna voidaan sanoa FGT II voittotuloksen Lohjalla olleen -12.Itse en ole seniori,vaan kilpapelaaja,joka on nähnyt hyvin monia suomalaisia kenttiä.Aura golf on toinen kenttä,jonka kritiikkiä en ymmärrä..Suomen parhaimman kuntoinen kenttä ansaitsisi parempaa!Päätöksenä kaikesta pölinästä voin hyvillä mielin kertoa Sarfvikin olevan Suomen yliarvostetuin kenttä!

    #509510 Ilmoita asiaton viesti

    Talin 16? Höh? Talin 2? Vielä suurempi höh?

    Kuudellatoistahan ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin lampi greenin edessä ja epäsiisti pusikko vasemmalla takana. Muutenhan se on helppo. Takana ja oikealla on tyhjää tasaista tilaa vaikka kuinka paljon.

    Kakkonen? Itse en ainakaan pidä siitä että avauksen hukki kantaa viereiselle jalkapallokentälle lasten keskelle. Tai lähestyminen kolmosväylälle. Par on kyllä takatiiltä vaikea tehdä, ei siinä mitään.

    Kuten jo aiemmin totesin, Tali on kiva pikkunätti kenttä, mutta montaa väylää en kyllä layoutin puolesta omalle kotikentälleni vaihtaisi. En, vaikka Tali jonain vuonna olisi kunnossakin.

    #509511 Ilmoita asiaton viesti

    Mikähän sun mieltäs oikeasti painaa? Jos Tali on pikkunätti kenttä niin voit varmasti kertoa onnistuneista kierroksista siellä, vai? Harva klubipelaaja pystyy pelaamaan omaan tasoitukseensa siellä. Tarkoitan vieraspelaajia, jotka tulevat helpolle kentälle tekemään tulosta. Väylällä 16 olet varmasti usein tehnyt birkkuja ja pareja kun se on niin helppo. Katsokaa te muut kuitenkin vaikka virtual Golferista kuinka vaikea väylä on. Backtee 199m kelt 159m, lähes aina sivuvastainen tuuli. Kakkosella pitää olla hyvin räkäinen hukki jos futiskentälle pääsee. Väylähän kulkee eri suuntaan. Ja onhan se parin teko sieltä(out) todella vaikeata vaikka olisi avannut keltaisiltakin… Eli Jukka, kismittääkö sinua kuitenkin ehkä pelaamasi huono kierros Talissa vai ehkä huono palvelu tai joku muu? Kentässä ei kuitenkaan kauheasti ole vikaa. Jos olisi, siellä ei pelattaisi isoja kilpailuja ym… Yliarvostetuinta kenttää en kyllä keksi. Onhan jotain pettymyksiä ollut, mutta ei niitä kenttiä kukaan ole minulle kauheasti kehunutkaan.

    #509512 Ilmoita asiaton viesti

    Ei millään pahalla. Mut ei se 16 mun mielestä oo järin vaikee(kokemus). On niitä vaikeempiakin paikkoja nähty ja pelattu.

    #509513 Ilmoita asiaton viesti

    Arsu, kaikkien pelaajien mielestä vaikea ei tarkoita samaa kuin hyvä tai nautittava.

    #509514 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jaa yliarvostetuista kentistä en osaa sanoa mitään kun kenttien kiertämistä ei ole kovin paljoa takana… Kuitenkin voi sanoa, että Oulussa kenttä oli (on?) hiukka kehnossa kunnossa.. Johtunee suuresta käyttäjä määrästä. Nivalassa kenttä on pikkunätti ja oli toukokuun viimeisellä viikolla lähes täydellisessä kunnossa.

    Paltamo ihan jees (en ala vetämään kotiinpäin)

    Katinkulta.. Jotenkin en päässyt kenttään sisälle viime kesänä kun kävin kiertämässä.. Ehkäpä vaatisi toisen tai kolmannenkin kierroksen, että kenttään pääsisi kunnolla sisälle. Mutta muuten ihan kiva kenttä kainuun männikössä…

    #509515 Ilmoita asiaton viesti

    Talin kakkonen on vaikea väylä ja 16 takaa tietysti pituutensa puolesta myös. Muuten ei. Mutta erityisen hyviä väyliä ne eivät ole.

    Ymmärtääkseni tässä oli kuitenkin tarkoitus keskustella yliarvostetuista kentistä, ei vaikeista. Ne ovat kaksi eri asiaa.

    Ja Talissa olen kyllä pelannut hiukan keskimääräistä parempia tuloksia, mutta sillähän ei viestiketjun aiheen kanssa ole mitään tekemistä.

    #509516 Ilmoita asiaton viesti

    Talin kakkosta parempaa par nelosta on Suomesta hyvin vaikea löytää. Tarvitsee pituutta, tarkkuutta ja järkeä.

    #509517 Ilmoita asiaton viesti

    Jokainen kenttä , jossa golfari asettaa kentän ihmisen edelle. tarkoitan, sitä että kenttä on pelaajia varten – kivoja pelikokemuksia varten ylipäätään. En tule millekään kentälle ihailemaan sen hintaa tai siellä pelaavia immeisiä.. On tietysti kivaa, jos pelikokemus
    on hyvä sekä fyysisenlaadun etää yrityskuvan osalta- on toki kenttiä joilla en viitsi pelata ollenkaan, mutta se vuorovaikutuslaatuu immmeiset ratkaisee lopulta kaiken
    ’You can build the most wonderful course but it´s people who decide ’. Walt Disney

    Lue lisää: Yliarvostetuin kenttä

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä on Suomen yliarvostetuin kenttä?