23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Mielipiteitä keski-ikäisestä miehestä

Etusivu Foorumit Yleistä Mielipiteitä keski-ikäisestä miehestä

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tapahtui tänään länsi-uusimaalaisella rangella: Olin testaaamassa mailoja rangella, kun sadekuuro yllätti. Jätin melkein täyden korillisen palloja rangelle ja menin pitämään sadetta klubitalon katoksen alle. Kun sade oli taukoamassa, niin noin 50v ’herrasmies’ marssii kaikessa rauhassa rangelle pallokorini luo ja alkaa mättämään niitä. Korin tyhjettyä ottaa kamansa ja marssii tiiauspaikalle kierrosta aloittamaan. Minä seuraan tapahtumia sateen suojasta enkä viitsi mennä keskeyttämään a.o. ’herrasmiehen’ touhuja. Kun sade taukoaa, niin kaveri on jo puolivälissä ykkösväylää enkä viitsi juosta perään. Kun jotkut jaksaa valittaa siitä, että junnut pitää lippistä päässä milloin missäkin, niin kyllä tällainen on mielestäni ihan eri sarjan kusipäisyyttä.

    Et sitten pystynyt ottamaan rangepallojasi mukaan, jos ne oli sinulle niin rakkaita? Et jättänyt myöskään mailaa tai bagiasi pallojen viereen merkiksi siitä, että olet vielä tulossa takaisin? Tiesitkö edes itse, että aioit vielä jatkaa harjoittelua?
    Ei ole mitenkään harvinaista, että palloja hylätään rangelle kun starttiaika lähestyy. Selvästi isännättömät pallot on rangella vapaata riistaa, yhtä hyvin junioireille kuin vähän vanhemmillekin.

    Itse olen törmännyt vastaaviin asioihin harjoitellessani kuin Juha.

    Suomessa golf on tietyllä tavalla edelleen persaukisten peli. Nämä golffarit, jotka pöllii sinun rangepallosi, ovat samoja tyyppejä, jotka etsivät veteen tai umpimetsään lyömäänsä 1 EURO:n arvoista palloaan varttitunnin ja kenttä seisoo.

    Itselleni on lähes vastaavia pallojen pöllimisiä sattunut useita. Äärimmäisessä tapauksessa vietiin 60 omaa harjoituspalloa vetoketjulla suljetusta golfkassista. Ehkä nuo nuhruiset vesipallot menivät tarpeeseen.

    Ei näillä kannata mieltään vaivata – meitä on niin monenlaisia golfareita kentällä. Juhan kohdalla keski-ikäisen miehen päivä oli pelastettu.

    Minä olen tässä asiassa vieraspelaajan kanssa samoilla linjoilla. Olin itse eilen kotikenttäni rangella. Tulin kaverini kanssa paikalle juuri sateen päätyttyä. Rangella ei ollut kuin 2 paikkaa vapaana, toinen täysin tyhjä ja toisella oli ’astiassa’ vajaa kori palloja – ei mitään muuta merkkiä lyöjästä. Odottelin hetken paikan takana, ketään näyttänyt olevan tulossa siihen. Löin pallot, hain toisen korin ja lähdin kentälle pelaaman etuysin – pallojen ’omistaja’ ei koskaan ilmaantunut.

    Olisiko minun mielestänne pitänyt odotella sitä, että rangella vapautuu toinen paikka ? Vai laittaa ko. kaverin pallot takaisin koriin ja hakea omat pallot ? Kuten vieraspelaaja totesi, monet lyövät ennen kierrosta esim. ½-koria ja jättävät ystävällisesti loput pallot seuraavalle – näin ainakin itse toimin usein.

    Eikös se ole rangella ihan yleistä, että palloja jää lyömättä ja sitten paikalle tullut hakkaa ne mielellään veke. ei kai siinä mitään…

    Mitä jonkun mainitsemaan persaukisuuteen tulee, keskimääräistä golfkerhon jäsenmaksua KALLIIMPAA jäsenmaksua (lähes 1000 e) nyhtävälta kuntosalilta jäsenet varastavat kuulemma toistensa shampoita yms. Eli ei se taida olla lompakon paksuudesta kiinni.

    Nimenomaan, Ferrari parkissa ja ******* pystyssä 20 sentin palloa etsimässä tuntitolkulla (kierroksessa).

    Tuollainen on tilannekohtaista. Itseltäni jää rangen lyöntipaikalle usein palloja, juuri ennen kierrosta tapahtuvan verryttelyn jäljiltä. Ne ovat tietenkin seuraavan pelaajan käytettävissä.

    Toisaalta lyön rangella niin monta tuhatta palloa kesässä, etten rupea niissä säästelemään. Kun hakee tarvitsemansa pallot koneesta, niin ei tarvitse koskaan kyräillä, mahdollisesti jonkun muun itselleen varaamia palloja. Helposti syntyy ihan turhasta asiasta väärinkäsitystä ja ikävä tilanne, kuten nimim. ’Juha’ edellä kertoi.

    Itseäni harmittaa eniten ne, jotka jopa kentältä pyrkivät keräämään ’löytöpalloja’. Olen muutaman kerran kiirehtinyt oikein kysymään, nostiko ko. pelaaja varmasti oman pallonsa ylös ja näin saanut pelastettua oman pelipalloni. On varmasti nolo tilanne ’keräilijälle’.

    Pidän myös täysin turhana etsiskellä syvälle outtiin lyötyjä palloja. Parempi on keskittyä lyöntiinsä kakkospallolla, kuin hajoittaa ajatuksiaan/keskittymistään muutaman euron hintaisen pallon etsintään. Toki asiaan kuuluu, että pelikaverin palloa etsitään. Siinä pitäisi kuitenkin olla motiivina mahdollisesti pelattavan/pelissä olevan pallon löytäminen.

    Vaikka pitäisikin pystyä suhtautumaan kaikkeen ymmärtäväisesti, niin tällainen ’säästäminen’ ja nuukailu pallojen suhteen ei mielestäni ole oikein asiallista. Mutta golfaajiakin on niin monenlaisia. Voihan olla että joitain kanssapelaajia on ärsyttänyt se, etten ole viitsinyt etsiä omaa, outtiin lyömääni palloa.

    Sade ei nimenomaan ollut vielä tauonnut ja k.o. herrasmies varmasti tiesi, että sadetta oli pitämässä useampikin rangelta suojaan poistunut. Pitäisikö tämä enemmistön ’löytäjä saa pitää’ periaate laajentaa myös kaikkeen muuhun: mailoihin, lompakoihin yms. kamaan, mitä kentiltä sattuu löytymään? Kyse ei ole tavaran arvosta vaan periaatteesta. Samaa perään kuulutettiin taannoisessa pukeutumiskeskustelussakin. Miksi tässä, paljon vakavammassa asiassa voidaan joustaa???

    Esittämäsi tarkennukset ei vaikuta asiaan mitenkään, jätit pallosi rangelle yksikseen, ilman mitään merkkiä siitä, että aioit vielä joskus palata. Mistä kukaan tietää kaikkia aikeutasi ja aikomuksiasi, jos et niistä mitään kenellekään kerro? Johdatko yritystäsi samalla tavalla, antamalla työntekijöiden arvailla aikeesi?
    Mitä muuten olisit tehnyt, jos sade ei olisi tauonnut tai alkanut laantua? En oikein jaksa uskoa, että olisit mennyt takaisin, tarttunut tukevalla otteella sankoon ja viskannut pallot kerralla pitkin rangea, luultavasti olisit jättänyt ne paikoilleen.
    On ihan turha vertailla rangepalloja lompakoihin tai sateenvarjoihin, ellet sitten pidä tapana viskoa lompakoita ja sateenvarjoja harjoittelumielessä toreille ja turuille.

    Huh huh !!!!

    ’Huh huh !!!’?

    Mitähän tällä yritit sanoa? Miten meidän tulisi tämä salattu sanomasi tulkita? Sinun on kuuma? Huutomerkkinäppäimesi on juuttunut? Et voi imagosyistä enää myöntää olleesi ehkä väärässä edes 2 euron rangepallokorin suhteen?

    Kyllä kokemukseni on , että suurin osa harrastajia mieltää yksikseen jätetyt pallot ’vapaaksi riistaksi ’.

    Näin pitääkin olla . Se on reilua ja järkevää . Jos käytäntö olisi toinen , viskattaisiin kiusallaan lyömättömät pallot rangelle antamatta niitä muiden käyttöön . Siinähän ei olisi järkeä . Veikkaan kyllä , että Juha ja hänen hengenheimolaiset tekevät niin nykyäänkin jos todellakin jostain ihmeen syystä he jättävät palloja lyömättä . Nyt esitetyssä tapauksessa taisi sade sekoittaa ajatukset ja pystyyn jäänyt pallokori jäi kaivelemaan .

    Laihialla vastaava asia on ratkaistu paikallissäännöllä: liikkuva pallo ei ole löytöpallo.

    Kyllä itse olen tottunut ostamaan rangepalloni. Mutta meitä golfareita on moneksi.

    Tiedän tyyppejä, jotka kyyläävät rangella toisten jättämiä (?) palloja, pelaavat rangepalloilla kentällä, pöllivät seuran lähipelialueelle järjestämät pallot, etsivät 15 minuuttia hävinnyttä palloaan, siivoavat tiiausalueet tiitikuista jne.

    Ei kaiken tarvitse olla ehdottomasti kiellettyä ollakseen ei sopivaa. Hyvät käytöstavatkin ovat olemassa ja tietty henkilökohtainen tyyli, josta sinut tunnetaan golfkentällä.

    kertoisitko vielä, miten toimit, jos sinulta sattuu jäämään muutama pallo yli?
    – viet takaisin automaattiin?
    – viskot kentälle?
    – starttiajan lähestyessä kiristät tahtia, ettei yksikään maksettu pallo vain jäisi käyttämättä?
    – jätät rangelle sankoon tai maton viereen odottamaan seuraavaa harjoituskertaasi, kun siinä samalla voi näppärästi varata lyöntipaikankin huomiseksi tai ensi viikoksi?

    Seve on niin ahkera harjoittelija, että minulta ei yleensä jää palloja.

    Tiiauspaikalle ei tule juuri koskaan kiire, koska en lähde pelaamaan kiireellä.

    Ehkä joskus on jäänyt palloja. Tällöin annan pallot vieressä harjoittelevalle kaverille. Tämä on minusta kohteliaampi tapa kuin jättää paikat levälleen.

    Hyvä Jii.

    Omituiset ongelmat Juhalla ja Severianolla Range-pallojen kanssa.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Mielipiteitä keski-ikäisestä miehestä

Etusivu Foorumit Yleistä Mielipiteitä keski-ikäisestä miehestä