23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Masterin erimielisyydet lopettivat yhden kisan Suomesta

Etusivu Foorumit Yleistä Masterin erimielisyydet lopettivat yhden kisan Suomesta

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • On sääli (ks Golfpisteen etusivun juttu) että Suomesta häviää toinen Challenge Tourin kisa. Tosin tämä oli odotettavissa sen jälkeen, kun kisa siirtyi Master Golfista jonnekin kauas Sipooseen. Eihän Talmaan yleisöä tullut, ja sponsorit tietysti kyllästyivät sekä siihen että suomalaispelaajien surkeaan peliin. Uskon kuitenkin, että kisa olisi voinut jatkua pidempään Masterissa, mutta jäsenet heittivät sekä Pesosen että kisat pihalle. Nyt täytyy vain toivoa, että Suomen kilpagolfin todellinen lippulaiva, eli Volvo Finnish Open pystyy jatkamaan. Toivottavasti joku TV-kanava äkkiä tekee sopimuksen Finnish Openin televisioinnista – se kisahan pitää näyttää televisiossa, eikä Talman kisaa.

    En tiedä, onko erimielisyyksiä ollut, mutta olen kuulluut, että toimitusjohtaja omavaltaisesti oli evännyt kisan ja OY:n hallitus tästä hyvästä tarjosi hänelle monoa. Miten lie?

    Ikävää kuitenkin, jos Talma ei pystynyt kisaa enää pitämään.

    Ikävä juttu tää Masters-kisan loppuminen muuttui Challenge-kisaksi Talmaan. Pesonen väitti, että viimeinen vuosi tuotti tappiota – ehkä ne viisi oli voitollisia.

    Golf on muuttumassa urheilulajiksi elitistisen hahmonsa ohella.

    Espoon Volvo on hyvä esimerkki, että kilpailun järjestämien on pitkäjänteistä puuhaa, vaatii kuten muukin kilpailu-urheilu,
    sponsorien lisäksi paljon hyviä vapaaehtoisia golfin frendejä.

    Lisäksi suljettu toiminta voi kostautua, sillä näyttää siltä, että golfin ’ Lellikin päivät ’, HS tänään, ovat ohitse ja alkaa arjen työ – siihen tarvitaan paljon lajiuskollisuutta.

    Mastersin kisa oli jo taskussa – nyt menetimme sen. Tuleeko
    Vanajalle uusi ehompi kisa – Ahokkaan mielestä ei ?

    Yksikääntämäntasoinen golfkisa ei pyöri ilman sponsorirahaa ja talkootyötä. Espoon kisalla on pääsponsorina Volvo joka panee pitkän pennin kisan järjestämiseen (ja muut sponsorit). Talman (entisen Masterin) kisan järjestelyistä vastannut Pauli Pesonen on hommannut kisalle sponsorit ja sen lisäksi kenttä on voinut hankkia omia sponsoreitaan. Talmassa talkooväkeä oli selvästi enemmän kuin Espoossa ja myös yleisöä, vaikka kerättiin pääsymaksu (meni junioritoiminnan tukemiseen lyhentämättömänä). Ei kisa ainakaan Talmassa loppunut siihen, että siellä ei ollut yleisöä tai talkooväkeä tarpeeksi. Sponsoreiden hankkimisenkin olilsi luullut olevan helpompaa kuin Espoossa koska kisa televisioitiin osittain.

    Ongelmana näissä isoissa kisoissa on perusjäsenen kannalta se että mahdollinen huippupelaajien näkeminen ja kentän huomioarvon lisääntyminen ei tunnu riittävän korvaamaan sitä että kenttä ei ole jäsenten käytössä kilpailuviikolla.

    Toinen asia sitten on mitä kentän käytöstä maksetaan klubille joka on sitten aina pois promoottorin kukkarosta.

    Toivottavasti Suomesta löytisi vielä sellaista hulluutta että joku järjestäisi toisenkin kisan Espoon lisäksi. Tällöin Suomeen saataisiin nähtäväksi Euroopan huipugolfia (jota myös challenge tour on). Luulen kuitenkin että yksi syy siihen että Suomessa jatkossa järjestetään vain yksi kisa voisi löytyä European Tourin toimiston suunnalta.

    Challenge Tourin kisa Masterissa loppui yksiselitteisesti siihen, että se toi golfyhtiön kentille jaettujen tuhansien ilmaisten pelilippujen johdosta suuret ruuhkat ja itse yhtiölle suuren taloudellisen tappion, ei sunkaan voittoa niinkuin tj Pesonen haastattelussa väittää (voittoa kilpailut tuottivat vain Kauppahuone Pesoselle!).

    Lue lisää: Carisma

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Masterin erimielisyydet lopettivat yhden kisan Suomesta

Etusivu Foorumit Yleistä Masterin erimielisyydet lopettivat yhden kisan Suomesta