Aihe: Master Golf kokemuksia 2022 - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Master Golf kokemuksia 2022

Etusivu Foorumit Yleistä Master Golf kokemuksia 2022

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1374525 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olisi ajatuksissa hankkia pelioikeus Master Golfiin 2023.

  Oliko 2022 kentät OK kunnossa?

  Kuinka paljon aikaisemmin pelioikeuden omaava voi varata lähtöajan?

  Onko yleensä tilaa yksinmenevälle? Tyyliin ”aurinko rupes paistamaan, lähdenpäs tästä golffaa.”

  Muutenkin ajatelmia, kommentteja, yms. Master Golfista olisi kiva kuulla.

  Kiitos vastauksista jo etukäteen.

  terv Juhis

  #1374526 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Master Golfin sivuilta löysin vain tämän:

  Ajanvaraus jäsenille 7 vrk aikaisemmin
  Ajanvaraus vieraille 3 vrk aikaisemmin.

  Jos tuo pitää paikkansa, pelioikeutetun pitää olla jäsen saadakseen varata 7 vrk aikaisemmin. Muuta tietoa en Masterin kotisivuilta löytänyt ja pikkaisen epäilen tuon tiedon paikkansa pitävyyttä. Joku muu varmaan kertoo miten se on oikeasti.

  Onko yleensä tilaa yksinmenevälle?

  Kahden kentän kompleksissa on aina tilaa yksin pelaavalle.

  Näin vieraspelaajan näkökulmasta Master-kenttä on täysin yliarvostettu. Forest on omasta mielestäni paljon mielenkiintoisempi. Mukavia pelata kumpainenkin joka tapauksessa, ja kahden kentän kompleksissa on aina mahdollisuus valita jompi kumpi.

  #1374559 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Harjoittelualueet ovat erinomaiset. Kentät aika vaatimattomia, amatöörimäisesti suunniteltuja ja osin umpeen kasvaneita. Pienet greenit, ei kiinnostavia muotoiluja. Hieno klubitalo ja muutenkin täysin toimiva paketti jos kenttien suunnittelu ei merkitse mitään.

  #1374576 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Samaa mieltä edellisten kanssa.

  Hyvät harjoittelualueet sekä sijainti,
  Forest on selkeästi mielenkiintoisempi kokonaisuus.
  Masterin etuysissä on paljon hyvää.

  yleisesti greeneissä ei juuri muotoja, samanlainen kuin Tali.

  Bunkkerit ovat heikkotasoisia ja niissä on myös hoidollisia haasteita.

  Glubitalon ruoan tason on hyvästä-tyydyttävää, viime vuosina taso on minusta vähän heikentynyt, mutta edelleen golfkenttien parhaimmistoa. Syytä en tiedä.
  lähialueeltä käydään kohteessa syömässä, jolloin ei ole pelkästää golffareiden varassa?

  Viime vuosina panostettu taukokioskeihin ja siinä onnistuttu.

  Taitava kenttäsuunnittelija saisi Masteristä huippukentän. Todennäköisest kohtuullisen kustannuksilla, koska kentän lähellä on väljää.

  Kenttä hyödyntää huonosti Bodominjärven mahdollisuudet. Ehkä taitava metsuri ja neuvottelut Espoon kanssa teki kohteelle taikoja.

  Nykyinen kausimaksu määräytyy sijainnin ja kahden kentän perusteella.

  #1374577 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kentät on ihan ok, ei mitään ihmeellistä.

  Mutta pisin miinus tulee rangen sijainnista ja sen hinnoittelusta vieraspelaajille. Joutuu pysähtymään matkalla klubille ja maksamaan 5 euroa 45 pallosta.

  Viime talvena kun juttelin erään henkilön kanssa ja kerroin, että sorry nyt en enää käy teillä pelaamassa, kun nostitte hintoja yli minun kipukynnyksen. Hän (istui ainakin tuolloin hallituksessa) sanoi, että ei se mitään meillä on kyllä rahaa kassassa vaikka vieraspelaajia ei kävisi.

  #1374589 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  yleisesti greeneissä ei juuri muotoja, samanlainen kuin Tali.

  Tuota en allekirjoita. Master -kentällä on todella monella griinillä liikaakin muotoa tai ainakin vääränlaista. Ne ovat joko kauttaaltaan tai isolta osalta kallellaan tai sitten on kaksitasogriini, jossa iso kynnys tasojen välillä. Griinien nopeuden ollessa kova, on lähestymislyönti ja putti tosi vaativia suorituksia, ellet ole oikeasta suunnasta tulossa.

  #1374593 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Masterin sivuilta lainattua:

  Master Golfin jäseniksi voivat liittyä osakkeen omistajat, pelioikeuden käyttäjät ja heidän perheenjäsenensä (puoliso sekä kaikenikäiset lapset ja lastenlapset).

  Masterilaiset voivat varata lähtöaikoja seitsemän päivää aikaisemmin.

  Moneen muuhun klubiin verrattuna Masterissa on vähän pelioikeuksia, ja osakkeenomistajilta niitä jää varsin vähän vuokrattaviksi. Kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti pelioikeuksien vuokrat ovat normaalia korkeammat osakkeenomistajan saadessa vuokraamastaan pelioikeudesta kohtuullisen tuoton (päinvastoin kuin monilla muilla kentillä). Ruuhkainen kenttä Master ei ole. Em. syistä osakkaiden pelioikeudet ja osakkailta vuokratut pelioikeudet voidaan pitää (ja mielestäni kannattaakin pitää) samanarvoisessa asemassa peliaikoja varattaessa.

  Oliko 2022 kentät OK kunnossa?

  Yleensä Masterin kentät ovat olleet OK-kunnossa, mutta 2022 ei kaikilta osin niin ollut. (Tämä tieto paljon pelaavalta espoolaiselta, jolla Masterin lisäksi oli pelioikeus myös Hillsiin ja Kytäjälle). Poikkeusvuodelle 2022 tuskin kannattaa suurta painoarvoa antaa.

  #1374594 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  PG: Moneen muuhun klubiin verrattuna Masterissa on vähän pelioikeuksia ….Ruuhkainen kenttä Master ei ole … osakkaiden pelioikeudet ja osakkailta vuokratut pelioikeudet voidaan pitää (ja mielestäni kannattaakin pitää) samanarvoisessa asemassa peliaikoja varattaessa.

  Itse asiassa Masterissa on aika paljon pelioikeuksia, koska yksi osake oikeuttaa koko perheen pelaamiseen (nimetty pelaa ilmaiseksi ja perheenjäsenet pienehköllä maksulla, mutta samoilla varaus- ja kutsuvierasoikeuksilla). Siten vertailukelpoinen pelioikeusmäärä lienee noin 2 tuhatta verrattuna sellaiseen, jossa pelioikeus vain nimetyllä henkilöllä.

  Master ei ole varsinaisesti ruuhkainen, mutta kyllä prime-aikojen peliajat aika lailla kortilla. Tietenkin yksittäinen pelaaja yleensä mahtuu mukaan. Masterissa 10-vaille ajat on varattu paikan päällä varattaviksi, jota varsinkin lähistöllä asuvat hyödyntävät.

  Osakkainen ja pelioikeuden vuokranneiden pelaamista ei edes voida erotella, koska yhtiöjärjestyksessä on määritelty POH (PeliOikeudenHaltija), jolle kuuluu nimetty pelioikeus ja perheenjäsenille se perheenjäsen-oikeus. Jos tästä periaatteesta haluttaisiin poiketa osakkeenomisjia suosivaksi, tarvitsi se yhtiöjärjestyksen muutoksen (ja käsittääkseni suostumuksen kaikilta).

  #1374600 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Itse asiassa Masterissa on aika paljon pelioikeuksia, koska yksi osake oikeuttaa koko perheen pelaamiseen (nimetty pelaa ilmaiseksi

  Todellako?

  #1374622 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  OB

  Liekkö kaikki kommentoijat edes pelanneet kenttiä ? Esim pisin greeni taitaa olla n. 48 metriä pitkä ! Koko perhe pelaa tietyin määrityksin toki mutta korvausta vastaan. Tämä vuosi pois lukien kentät ovat olleet erinomaisessa kunnossa. Olisi kiva tietää mikä väylä on umpeenkasvanut ? Kassa on kunnossa, ei ole eikä pummeja ja lokkeja tarvita. Kentät eivät ole koskaan olleet niin täynnä ettemme olisi päässeet pelaamaan plus/miinus 20 minuuttia halutusta ajasta viidentoista vuoden aikana. Tuskin kovinkaan huono paikka kun katsoo ketkä siellä vierailevat ja treenavat ! Miinuksena on ollut ravintelin profiloituminen ravintolaksi, eikä golfareita palvelevaksi paikaksi. Ravintolan hinnat myös joitakin kauhistuttaa mutta sämpylän osto lienee vapaehtoista. Rangen pallot turistille myös arvokkaita mutta jäsenelle lähes ilmaisia.

  #1374639 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Minäkään en ymmärrä kommenttia umpeenkasvamisesta. Luultavasti kirjoittaja tarkoittaa puiden tai pensaiden karsimisen tarvetta, jota pitäisi suurimmalla osalla Suomen kenttiä harrastaa enemmän.
  Masterin ravintola on yksi parhaita golfravintoloita Suomessa. Kahvikin jauhetaan pavuista ja kahvi on aina tuoretta ja todella hyvää. Cädärin toimiston väki samoin kuin ravintolahenkilökunta iloista ja palveluhenkistä ja toimari on huipputyyppi.

  #1374642 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kassa on kunnossa, ei ole eikä pummeja ja lokkeja tarvita

  Mitä nuo ovat? Olenkohan mä jompi kumpi? Onko pari tonnia maksava vuokralainen tommonen?

  #1374643 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Masterissa oli hyvä meininki jo aikoja sitten ja ainakin silloin oli palvelu kohdallaan. Satuttiin vielä samaan aikaan kentälle kun Kimi Räikkönen oli siellä käymässä.

  Tuo on tietysti harmi jos ravintola on täynnä ei pelaavia asiakkaita, sama juttu esim. Kulloo golfissa ja Tapiola golfissa.

  #1374648 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Umpeen kasvamisella tarkoitin tosiaan puiden tukkimia väyliä erityisesti Masterilla.

  Isolla muokkauksella noista saisi erinomaiset kentät, mutta jäsenistölle kelpaa selvästi nykyinenkin, ja mikäs siinä. Itselle ei kelpaa.

  #1374654 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Itse asiassa Masterissa on aika paljon pelioikeuksia, koska yksi osake oikeuttaa koko perheen pelaamiseen (nimetty pelaa ilmaiseksi ja perheenjäsenet pienehköllä maksulla, mutta samoilla varaus- ja kutsuvierasoikeuksilla). 

  Masterin pelioikeuden vuokraaja perheenjäsenineen saa näin ollen samat edut kuin osakas perheenjäsenineen. Siis enemmän etuja mitä vuokrapelioikeuteen muilla kentillä yleensä kuuluu. Ja osittain siksi Masterin pelioikeus on suht. kallis. Toinen syy lienee normaalia pienempi vuokratarjonta, joka puolestaan johtunee normaalia pienemmästä osakkeiden (ja samalla varsinaisten pelioikeuksien) määrästä.

  Vuoden 2020 toimintakertomuksen mukaan yhtiöllä on 1000 samanarvoista osaketta. Lainaus yhtiöjärjestyksestä: ”4.1. Osakkeenomistajalle kuuluu henkilökohtainen pelioikeus. Jos osakkeenomistaja ei halua itse käyttää tätä pelioikeuttaan, hän voi tilapäisesti, kuitenkin vähintään yhdeksi pelikaudeksi kerrallaan, luovuttaa pelioikeutensa hallituksen hyväksymälle henkilölle.”

  Varsinainen (oma tai vuokrattu) pelioikeus on rajoittamaton, kun taas perheenjäsenet ovat oikeutettuja vain alennettuun greenfee-maksuun – tänä vuonna 28 tai 33 euroa peliajankohdasta riippuen. Silti merkittävä etu vähän pelaaville perheenjäsenille.

  Osakas pelaa sata kierrosta tonnilla ja vuokrapelaaja puolellatoista, mutta perheenjäsen joutuisi pulittamaan siitä kolme tonnia… Taitaa tyytyä korkeintaan 50 kierrokseen? (Retorinen kysymys. Ihan muuten vain näitä asioita itselleni selvittelen).

  P.S. Kausien starttilukuja (lähde Masterin toimintakertomukset):

  2017: 36 623
  2018: 39 094
  2019: 39 781
  2020: 54 758 
  2021: 48 890

  #1374696 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Masterissa on tosiaan yleensä liukkaat greenit, jotka vähän kompensoi muotoja puutteita.

  Tämä vuosi oli lähialueen kenttiin verrattuna haastteelisempi, ennustukseni 2022 on muihin kenttiin verrattuna suhteellisesti suurempi pudotus.

  Tarkoitin järkevällä harvennuksella Masterin etuysin oikeita reunoja, toki muualtakin voi olla tarvetta harventaa puskia.

  Itse pelaan vieraspelaajana tunttujen kanssa ja voin suositella sitä muillekin.

  Jos menen yksin pelaamaan, niin hyödyntäisin lähialueen muita kenttiä.

  #1374703 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Meillä on onneksi 2 ilmaista lähtöä osakkaille masteriin,pickalaan ja lohjalle.

  #1374991 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Uno: Masterissa on tosiaan yleensä liukkaat greenit, jotka vähän kompensoi muotoja puutteita.

  Oma käsitykseni on aika lailla päinvastainen
  – griinit eivät erityisen muodokkaita erityisesti Master-kentän puolella
  – griininopeus aika hidas verratuna muihin ”laatukenttiin” pk-seudulla (oman arvioni mukaan nopeus alle 2,5m, kun esim Sarfvikissä kesällä noin 3m)

  #1374998 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  ”Jos menen yksin pelaamaan, niin hyödyntäisin lähialueen muita kenttiä.”

  Mitäs tämä tarkoittaa? Yksin pelaava pääsee helposti muuallekin (mahtuu siis pelaamaan) vai että yksinpelaava tunkeutuu ryhmään, joka ajatteli saavansa pelata rauhassa.

  #1375731 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Master golfista ainakin ollut hyvä keittiö, kun tuli tää uus yrittäjä. Kentästä en niin tiedä ku viime kerrasta aikaa 4 vuotta, mutta ainakin siellä oli dogleg-väyliö mitkä vaatii vähän mielikuvitusta. Onko kuseessö sosiaalinen yksinpelaaja joka löyttäytyy ryhmään kuin ryhmään vai yksin pelaaja joka pelaa täysin yksin loppu illan takatiilähtöjä valikoiden?

  VASTAUS TÄHÄN:

  Onko yleensä tilaa yksinmenevälle? Tyyliin ”aurinko rupes paistamaan, lähdenpäs tästä golffaa.”

  -> Toteutuu 100%:sti

  Tilaa kentällä on joka päivä ja lisäksi kummallakin kentällä kerran tunnissa rännilähtö, johon saa varata ajan vain 2 tuntia ennen lähtöä paikan päällä. Itsellä 10v. kokemus.

  Kentillä ja seuran toiminnassa erittäin hyvä henki, ei ollenkaan leuhka (kuten joku täällä vihjaili) vaan kodikas ja lämmin.

  Kevät 2022 pilasi osittain väylät mutta kylvöt korjasivat laatua jo syksyyn tultaessa.

  Lukekaa tulosraportit kun kenttää (osaketta) valitsette!

  Osaisiko joku kertoa miksi se on huono asia jos ravintolassa käy muita kuin golffareita?

  KL1

  Käsittääkseni ketjussa aiemmin viitattiin tilanteeseen, jossa ravintola on täynnä muita kuin pelaavia asiakkaita, ts. pelaavat asiakkaat eivät mahdu ruokailemaan. Moinen tilanne lienee perin kuvitteellinen eikä hyvin menestyvä klubiravintola ole keneltäkään pois, päinvastoin. Suositussa ravintolassa ruoka on yleensä keskimäärin parempaa kuin monessa muussa ja hintatasokin kohdallaan.

  Muutaman kesän vuokralaisena Masterissa pelanneena ja paljon muita kenttiä kokeneena voisin sanoa, että Masterin edut ovat juuri vähäisempi ruuhkaisuus kuin muilla kentillä , erinomaiset harjoitteluolosuhteet ja kaksi ihan erityyppistä kenttää.

  Greenit ovat hyvässä kunnossa normaalisti ja niissä ihan kyllä muotoja riittää. Muuten kenttä väylineen on ns. jämähtänyt vanhaan aikaan ja on monelta osin 80-luvun kuosissa, bunkkerit ovat lapion nähneet vuosikymmen sitten. Puitteet ovat kuitenkin potentiaaliset ja kunnon kenttäremppa missä väyliin ja bunuihin panostetaan ,niin voisi tehdä tuosta loistavan kokonaisuuden.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Master Golf kokemuksia 2022

Etusivu Foorumit Yleistä Master Golf kokemuksia 2022