26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Mar Menor

Etusivu Foorumit Matkailu Mar Menor

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pitäisi päästä lyömään palloa vähän etelämmäksi. Päällimmäisenä vaihtohtona on Mar Menor Residence ja Nicklaus-kentät Mar Menor, La Torre, Saurines, El Valle, H.Riquelme, Alhama
    Toisena vaihtoehtona on La Serena huoneisto, pelata pääasiassa
    La Serena Golfia ja bongailla joitakin lähikenttiä.
    Kommmentteja, ehdotuksia, suosituksia otetaan kiitollisena vastaan.

    Suosittelen Mar Menor -vaihtoehtoa ja luettelemiasi kenttiä, ovat huippukenttiä. Jokaisessa on oma kiinnostavuutensa. La Serenan voi pelata, jos aikaa jää.

    Vietettiin joulu ja uusivuosi Mar Menorin resortissa pelaten kaikki kentät mitä kompleksiin kuuluu. Kentät olivat mielenkiintoisia ja Niclauksen tapaan muodokkaita ainakin greenien osalta. Mieleenpainuvimpia kenttiä oli El Valle, La torre ja Mar Menor. Alhamassa oli meidän epäonneksemme keltaiset ja valkoiset teeboxit hiekotettu joten pelattiin se sinisiltä. Haastava kenttä silti 🙂
    Mar Menorin resortti ehdotttomasti siistein ja värikkäin. El Vallen klubitalo on upea ja 18 greeni aivan terassin kupeessa mistä oli mukava seurata lähestymisiä. Kenttä oli ehdottomasti mieleenpainuvin ja risk & reward väyliä oli myös muutama. La Torre par 68 oli myös upea hienoineen par 3 väylineen. Ja siellä jäi mieleen 190m par 3 väylä nro 9 joka lyötiin koko matka veden yli.
    Mar Menor oli enemmän puistokentän tyylinen joka antoi paljon mahdollisuuksia teeltä. Upeimmat väylät siellä oli 13, 14 & 15. Noi kolme väylää kiersi pienen lammen ja teeltä sai miettiä tarkaan mihin sijottaa pallon.

    Saurines taas täysin aavikkokenttä jossa sai nauttia pitkistä rulleista ja 18 greeni kuvaamisen arvoinen. Miinuspuolena oli se että kentältä ei löytynyt rangea vaan 4 lyöntipaikkaa joista lyötiin verkoon.
    Hacienda Riquelmesta jäi mieleen vaahteranlehden muotoiset bunkkerit ja hitaimmat greenit. Ei kuulunut meidän suosikkeihin.
    Alhama Signature olisi jäänyt varmasti paremmin mieleen jos olisi päässyt haastamaan kenttää valkoisilta. Erittäin muodokkaat greenit ja niissä sai olla tarkkana ettei putti livahtanu greeniltä ulos.

    Mutta suosittelen ehdottomasti kyseistä pakettia. Cädärit olivat joustavia ja teeaikoja sekä pelattavia kenttiä pysty muuttelemaan helposti.

    Ehdottomasti suosittelemme Mar Menoria! Näistä kuudesta kentästä meidän suosikit olivat: El Valle, Mar Menor, La Torre ja Saurines. Alhama oli meistä erikoinen ja kannattaa käydä tarkistamassa ainakin kerran – varaudu pitkiin rulleihin. Haciendan voi meidän mielestä jättää väliin. Sääolosuhteet (tuuli) vaikuttavat peli-fiiliksiin, mutta 90 % kokemukset olivat hyviä – satoi kerran yöllä maalis-huhtikuun 2014 aikana.
    Kannattaa tarkistaa myös La Manga Golf, jossa on kolme hyvätasoista kenttää.
    Hotellihuone oli Mar Menorin 15. reiän kohdalla ja terassilta oli kiva seurata muiden pelaajien edesottamuksia reillä 13-14-15, Mar Menorin 'Amen Corner'.
    Pääsiäisaika Espanjassa on tosi mielenkiintoinen ja voimme suositella 'Semana Santa' Pääsiäiskulkueita ja muita kekkereitä (juhlat kestävät 10 päivää) esim. Cartagenan vanhassa kaupungissa.

    Resorteissa pelattava golf on ihan oma juttunsa. Pelaat talojen välissä 2 – 3 reikää, sitten kävelet puoli kilometriä ja taas muutama väylä ennen seuraavaa pitempää siirtymää. Kenttien vaikeus on tehty vesiesteillä ja kapeilla väylillä, korkeuseroja ei paljon ole.

    Olemme olleet kahtena talvena Mar Menorissa yhteensä 8 viikkoa longstay-paketeilla.
    Asunto on hyvä, ainoa ongelma on, että suomalaisten matkanjärjestäjien parvekkeet ovat pohjoiseen tai koilliseen eikä sinne juuri aurinko paista. Varustelultaan ne on ihan OK ja läheinen Intercontinental turvaa tarvittavat huoltopalvelut hyvin. Omatoiminen ruuanlaitto onnistuu ja olo porttien takana on turvallista. Lähistöltä muutaman kilometrin säteellä löytyy hyviä ruokakauppoja.

    Kentät ovat hyvinkin erilaisia. Mar Menor on ehkä lähimpänä suomalaista kenttäsuunnittelua ja E Vale on ehdoton huippu sekä reitityksen että maisemien osalta.
    Saurines on erämaakenttä ja La Torre lähes pelkkää bunkkeria. Hacienda Riquelme on kentistä tylsin ja Alhama Signature taas puolestaan kokemus, joka ei hevin unohdu.
    Tammikuussa kun oma kävelykunto ei ollut parhaimmillaan pelasimme Alhaman kahdesti autosta ja silloin se tuntui ihan mukavalta kun pitkähköt siirtymät eivät haitanneet.

    Kustannuksiltaan talvigolf on naurettavan halpaa. Tammikuussa gf oli 5,- EUR/kierros ja helmikuun alusta se nousi ollen 8,- EUR/kierros. Päälle tulee kärry, joka maksaa 70,- EUR/4 viikkoa. Autosta kahdelle tuli 30,- EUR lisää per kierros.

    Mar Menorin paketti edellyttää jonkin verran omatoimisuutta lähinnä autoilun osalta, mutta tiet ovat hyviä ja liikenne suhteellisen hiljaista. Jos haluaa shoppailla välipäivinä Cartagenaan on vain n. 20 km ja Carrefourin alennusmyynneistä löytyy vaikka mitä ostettavaa. Eläminen Espanjassa on halpaa, ruoka ja viinit ovat suomalaisen mittapuun mukaan puoli-ilmaisia.

    Jos vaihtoehtoina ovat yhden kentän paketti ja 6 kentän vaihtoehdot niin ei kahta sanaa kumman valitsisin!

    Tultiin juuri Mar Menorista ja ei ole kuin positiivista palautetta.
    Kierrettiin Mar Menor, El Valle kahdesti, Alhama ja Saurines kahdesti. Itselle mieluisin Saurines vaikka range puuttuukin.
    Kaikkien kunto erinomainen, Sauriksessa siirtymät pisimmät.

    Hotelli oli loistava ja autolla suhaaminen kenttien välillä onnistuu hienosti. Kannattee katsastaa myös La Manga, Gartagena ja Murcia. Mielenkiintoisia kaupunkeja.

    Täällä olleiden suositusten ja GolfTailorsien nopean reagoinnin ansiosta tuli päädyttyä Mar Menoriin. Golfillisesti Nicklaus-kenttien paketti on erinomainen, mutta asuminen Mar Menor Golf Resortissa ei oikein sytyttänyt.

    Vajaan kuukauden aikana tuli Alhamaa lukuunottamatta pelattua kaikki kentät vähintään kahdesti. Kentät olivat pääosin hyvässä kunnossa, mutta luonnollisesti talvimoodissa (väylät täysin ruskeita) ja niillä tehtiin jonkin verran huoltotoimia. Tässä on oma kenttärankingini:
    1. El Valle (5634 keltaisilta), vaihtelevia väyliä, korkeuseroja
    2. Saurines (5952), kumpuilevia väyliä ja muodokkaita viheriöitä
    3. Alhama (6059), pitkä, väljästi rakennettu kenttä, keskeneräinen, mahdollistaa erilaisia pelitaktiikkoja, aineksia parhaaksi Niclaus-kentäksi alueella
    4. Mar Menor (5801), melko tasainen kenttä, takaysi väljempi ja miellyttävämpi pelata
    5. Riquelme (5854), syviä bunkkereita vaikeuttamassa griinille tuloa
    6. La Torre (4981), lyhyt kenttä, pitkiä siirtymiä, paljon bunkkereita ja desert-alueita

    Asunto Mar Menor Residences:ssä oli keskitasoa: halvalla rakennettu ja kalustettu, pikku asioita rempallaan espanjalaiseen tyliin. Sijainti oli 'pimeällä puolella', siellä, josta ne aurinkoiset mainoskuvat on otettu 'Amen Cornerille'. Alueella ei golfin lisäksi ole juurikaan mitään tekemistä.

    Jos jonain päivänä päädyn Murcian seudulle, ostan Nicklaus-kenttien golfpaketin ja vuokraan asunnon jostain ihmisten ilmoilta (San Javier, Santiago de la Ribera, Los Alcazares, Murcia, ??). Majapaikan sijainnista lukisin mielellään suosituksia.

    Hyviä kommentteja … olisko vertailua Aurinkorannikkoon niin golfin kuin asumisen suhteen

    4par kirjoitti: (28.2.2015 12:24:20)

    Asunto Mar Menor Residences:ssä oli keskitasoa: halvalla rakennettu ja kalustettu, pikku asioita rempallaan espanjalaiseen tyliin. Sijainti oli 'pimeällä puolella', siellä, josta ne aurinkoiset mainoskuvat on otettu 'Amen Cornerille'. Alueella ei golfin lisäksi ole juurikaan mitään tekemistä.

    Jos jonain päivänä päädyn Murcian seudulle, ostan Nicklaus-kenttien golfpaketin ja vuokraan asunnon jostain ihmisten ilmoilta (San Javier, Santiago de la Ribera, Los Alcazares, Murcia, ??). Majapaikan sijainnista lukisin mielellään suosituksia.

    Tylsiähän noi resortit kyllä on. Mutta Menorin resortti ehdottomasti viihtyisin ja lähimpänä kaikkea muuta sivistystä. Alahaman resortista sai mieleen keskitysleirin 😀

    Torre Pachero Mar Menorin vieressä olisi tietysti yksi majoitus vaihtoehto? Itse valitsisin Alcazaresin. Ja jos haluaa vielä isompaan kaupunkiin niin pikkasen kauempana löytyy Cartagena. Onhan noita vaihtoehtoja.

    #1192158 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kellään tuoreita kokemuksia Mar Menorista?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Mar Menor

Etusivu Foorumit Matkailu Mar Menor