Aihe: Mallipaikallissääntö E-12 - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Mallipaikallissääntö E-12

Etusivu Foorumit Säännöt Mallipaikallissääntö E-12

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1322226 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Tässä pientä pohdittavaa niille, joita sääntöjen ymmärtämisen vaikeus ja niiden tulkintojen hankaluus kiinnostaa pintaa syvemmältä. Kehoitan lukemaan sekä kyseisen mallipaikallissäännön että säännöt 14.3c ja 16.1c hyvin tarkasti ennen vastaamista (https://www.randa.org/en/rog/2019/rules/committee-procedures/8e).

  In stroke play, with Model Local Rule E-12 in effect, your ball is in an animal hole in a bunker and you decide to take back-on-the-line relief outside the bunker. You place a tee in the ground to create a reference point on the reference line and drop a ball in the relief area. The dropped ball first touches part of the ground in the general area in your relief area, but it then bounces and accidentally hits your foot that is outside the relief area. After hitting your foot, the ball rolls and comes to rest on a spot that is within one club-length of where it first touched the ground when dropped, but on the line marking a red penalty area. You play the ball from where it came to rest. How many penalty strokes do you get, if any?

  a. 0
  b. 1
  c. 2
  d. 3

  #1322289 Ilmoita asiaton viesti

  b.1
  Vapautuminen bunkkerin ulkopuolelle yhden lyönnin rangaistuksella. Pudottaminen taisi mennä kaikkine kiemuroineen OK.

  #1322309 Ilmoita asiaton viesti

  Pudottaminen taisi mennä kaikkine kiemuroineen OK.

  Mukaan taitaa astui 16.1c(2) ja siitä viimeinen kohta, joka koskee vapautumisalueen sijaitia eli
  ”Jos useampi kuin yksi kentän alue on yhden mailanmitan päässä vertailupisteestä, täytyy pallon pysähtyä vapautumisalueelle sille kentän alueelle, jota pallo ensimmäisenä kosketti sitä vapautumisalueelle pudotettaessa.”

  #1322333 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  b.1
  Vapautuminen bunkkerin ulkopuolelle yhden lyönnin rangaistuksella. Pudottaminen taisi mennä kaikkine kiemuroineen OK.

  Jukka on oikeassa.

  Tuo E-12 on jatkoa alkuperäisen säännön laatimisessa tapahtuneelle hölmöilylle, joka toivottavasti korjataan joskus tulevaisuudessa muihin sääntöihin niveltyvällä tavalla. Kaikissa muissa droppitilanteissa pallon tulee jäädä samalle kentän alueella kuin missä referenssipiste on, paitsi tässä E-12:ssa. Tämän on suuressa viisaudessaan vahvistanut USGA ja R&A tuli vikisten perässä…

  #1322352 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvin löydetty KL, aina oppii näköjään uutta. Loordit sitten osaavat paikata mokiaan uusilla mokilla. Alkuperäinen sääntö oli huono, joten tehtiin huono paikallissääntö sitä korjaamaan.

  Asiasta maksalaatikkoon, kaipaisin jonkunlaisia täsmennyksiä sille, milloin dropatessa tulee kyseeseen tahallinen vaikuttaminen pallon liikkeeseen. Otan esimerkin: pelaaja ottaa pelaamattomasta paikasta dropin, vapautumisalue on rinteessä mutta ruohoa on vain yläosassa ja alempana esim haketusta tms huonoa aluetta. Pelaaja asettuu seisomaan pallon alapuolelle dropatessaan ja pallo kimpoaa maasta hänen jalkaansa ja jää ruoholle. Pelaaja ei siis liiku eikä aktiivisesti pyri pallon kulkua estämään. Kuitenkin aika selvää on, että alkuasetelmassa pallon tielle asetutaan. Onko kahden penaltin paikka vai ei?

  #1322354 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Näin äkkiä ja tilannetta näkemättä tuo vaikuttaa aika klassiselta tapaukselta, eli asetutaan pallon tielle estämään sen kulku huonompaan paikkaan. Sääntöhän ei erittele sitä missä vaiheessa pelaaja liikkuu tai on liikkumatta, olennaista on teon tahallisuus. Näin minä tuon ymmärrä ja penaltit ovat paikallaan.

  Sama tilannehan tulee vastaan esimerkiksi silloin, kun palloa dropataanvinorinteeseen ja pallo mitä luultavimmin valuu ulos vapautumisalueelta. Pelaajalla on kuitenkin lupa pysäyttää pallo vasta sitten, kun se on vierinyt ulos vapautumisalueelta, vaikka pallon vauhdista voisikin päätellä, että se niin tulee tekemään. Ennen sääntöuudistusta tästä käytiin joskus keskustelua sivuvesiestedropin yhteydessä. Palloa ei saanut pysäyttää ennen kuin se oli valunut takaisin estealueelle, vaikka oli selvää, että niin tulee käymään.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Mallipaikallissääntö E-12