16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Malesian golf

Etusivu Foorumit Matkailu Malesian golf

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Oletko käynyt Malesiassa Kuala Lumpurin ympäristössä pelaamassa. Kerro kokemuksiasi. Olen kiinnostunut erityisesti Afamosa Resortin kentästä.

    trs

    Kiersimme 2003 joulukuussa Kuala Lumpurista etelään sijaitsevan Melakan silloisen kenttätarjonnan, neljä eri kenttää. A Famosa Resort ei silloin vielä ollut auki, joten kokemusta nimenomaan siitä ei ole. Ayer Keroh, Orna ja Tiara Melaka olivat kaikki ok, Golden Valleyta ei voi suositella, ellei siellä ole tehty tuon jälkeen huomattavia muutoksia.

    Jonkin verran lisätietoa em. kentistä löydät myös osoitteesta http://www.malesiamatkat.com.my

    Meikäläinen on lähdössä Malesiaan, mutta hiukan etelämmäksi eli tuonne Johor Bahrun (ja Singaporen) lähelle.

    Syynä on lähinnä se, että pääsee Finskin koneella ilman vaihtohärdellejä ja Resortilla näyttää olevan 3 kenttää.

    Lue lisää: Palm Resort

    Käytiin poikain kanssa Malesiassa/Sinkkulassa 2002 tammikuussa, Oltiin Singaporessa, Kuala Lumpurissa (kummassakaan ei tosin pelattu) ja Melakassa missä kierrettiin kahta kenttää, Tiara Melakaa ja Ayer Kerohia. Tuolloin oli just 3kk kulunut 911:stä joten länsituristeja ei ollut (muslimimaassa) käytännössä ollenkaan, Caddiet oli kaikki saaneet potkut ja kentillä oli 2h tyhjää edessä ja takana, tiiaikojen varaamisestakaan ei tarvinnut huolehtia.

    Ayer Keroh ei minua vakuuttanut, mutta Tiara oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Tiivaihtoehdoissa löytyi (eikä välttämättä kannata valita sitä toisiksi taaimmaista jollei usein toistuva ~190 m carry avauksesta lammen yli ole piece of cake). Muutenkin pituudet ja kenttien suunnittelu vaikutti rohkeammalta kuin Suomessa. Kunto oli tuolloin ’vain’ tyydyttävä, lehtiä oli aika paljon kentillä. Ja ei eväitä autoon, varastelevia apinoita oli paljon. 🙂

    Kerro tuoreet terveiset palattuasi. Sama kohde suunnitteilla. Miten sattuikaan, viime vuonna samassa paikassa Thaimaassa ja taas..

    Itse asiassa olen myös lähdössä tänä vuonna samaan aikaan kuin viime vuonnakin…

    Olin viime keväänä ryhmämatkalla (17 henkeä) pelaamassa Malesiassa 2 viikkoa golffia, joista toisen viikon olimme Afamosassa. Afamosassa on kolme 9-reiän kenttää, joista arkisin yksi oli kunnostuksen alla, joten 18 reikää oli pelattavana arkisin ja viikonloppuisin 27-reikää. Kentät olivat hyväkuntoisia ja mukavia pelata keskivertopelaajalle, joita meidän porukka edusti. Kentillä oli autot oli käytössä, mutta nillä ei saanut ajaa kuin väylien reunalla menevällä tiellä.

    Huhtikuun alussa, kun olimme Afamosassa, niin paikka oli aivan tyhjä. Meidän ryhmän lisäksi siellä oli ruotsalaisia nuoria noin 10 hengen ryhmä ja joitakin paikallisia. Näin ollen peliaikojen suhteen ei ollut ongelmia. Afamosa on Malesian loma aikoina ihan täynnä, mutta muuten tyhjillään, näin ainakin meidän matkanjohtaja sanoi. Majoittuneena olimme erillistaloissa, joissa oli sitten muutama makuuhuone, olohuone ja keittiö(jossa ei saanut tehdä ruoka). Hotelleissa emme käyneet, mutta ne olivat ulkoa siistin näköisiä ja noin 20 kerroksisia.

    Kenttien puolesta paikkaa voi suositella, mutta muuta toimintaa siellä ei kauhean paljon ole. Paikka on suunnattu meidän mielestä lapsiperheille, joista jotkut golffaavat ja toiset sitten viettävät lomaa muuten.

    Tässä pari linkki, joista voi olla apua tutustumisesssa paikkaan:

    Avovaimon kertomus reissusta

    http://www.helinmatkat.fi/page/26

    Helin matkojen malesin golf-matkoista(jutun lopussa Afamosan kentältä kuvia Melakan linkin takana))

    http://www.helinmatkat.fi/page/29

    Hyvä matkakertomus niiniteeltä. Malesia alkaa vaikuttamaan entistä todennäköisemmältä kohteelta ensi talveksi.

    Ilmeisesti seuraavassa Fore lehden numerossa on juttua tästä viime kevään Malesian matkasta, johon kannataa varmaan myös tutustua, jos haluaa lisäinformaatiota Malesian golfista.

    Meillä oli matkassa myös Caddie lehden toimittaja, joka kirjoittaa jutun Caddie lehteen. En ole varma onko juttu ollut jo lehdessä, koska en ole nähnyt viime numeroita Caddie lehdestä.

    #640822 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Talven pelimatkaa suunnitellessa kaivoin tämän ketjun esille. Meitäkin alkoi kiinnostaa tuo Palm Resort – Range, koska suunnitteilla matka sinne? Löytyykö pelikavereiden kokemuksia em. paikasta? Kolme kenttää on kyllä loistojuttu. Paikassa voisi viipyä muutamaa päivää pidempäänkin, jos hotelli on muuten ok. Netissä näytti olevan vähän ristiriitaisia arvosteluja (esim. asia-hotels.com:ssa).

    #640823 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olemme tuolla viikon 49. Niin, kyllähän varmaan joka paikasta löytyy tykkään – en tykkää arvosteluja, mutta golfia tuonne nyt lähinnä lähdetään pelaamaan, ja kyllä kai sieltä ne oluetkin saa. Ja jos ei saa niin mennään sitten siihen lähikaupunkiin, eikä Singporekaan niin kaukana ole.

    Onhan toi paikka nimetty ’No.2 Best Golf Resort in Asia, 2002 Asian Golf Monthly Awards – Asian Golf Monthly Magazine’ joten ei se ihan susi voi olla.

    Mainittakoon, että suoralenno (Finnair), kuljetukset lentokenttä hotelli, majoitus (deluxe huone, yksin), aamiainen ja unlimited golf… hinta paketille n. 1.350€, joka ei mielestäni ole paha.

    #640824 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Totta puhut, tärkeintähän tietysti on ne kentät. Olisi hienoa, jos voisit reissusi jälkeen laittaa kokemuksiasi reissusta tälle palstalle. Meillä reissu tiedossa vasta pääsiäisen tienoilla – näillä näkymin suunnataan ehkä Borneon saaren puolelle, golfia toki luvassa sielläkin.

    #640825 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Range, voitko kertoa, mitä kautta buukkasit pakettisi Palm Resortiin? Olisin kiinnostunut menemään paikan päälle tammikuun lopulla, mutta pelkät Finskin lennot Singaporeen näyttävät pyörivän halvimillaankin 1150 EUR pinnassa.

    #640826 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tää onkin yksi ihmeellinen asia, jota pienen ihmisen pää ei ymmärrä.

    Eli kun yrität buukata itse lentoja, niin lennot on kalliimpia kuin, että otat jonkun toimiston kautta lennot ja majoituksen!!!

    Joku ’paketti-systeemihän’ noilla on.

    Otahan yhteyttä BB:hen, hänen kauttaan järkkäsin matkan.

    Birgit Borgström

    Senior Travel Consultant

    Select Travel Oy

    Bulevardi 28

    00120 Helsinki, Finland

    Tel +358 9 751 951 27

    Fax +358 9 751 951 51

    http://www.selecttravel.fi

    #640827 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos suora lento ei ole ehdoton vaatimus, kannattaa tsekata myös Matkantekijöiden ’paketit’. Hinnaston mukainen lentohinta Singaporeen (via Kuala Lumpur) 935 €; Palm Resortin eka yö 35 €/hlö/2 hh, seuraavat 19 €/hlö/2hh eli viikon paketti irtoaisi hintaan 1084 €…

    Nämä hinnat siis Malesian stopover -paketilla, edellyttää MAS:n lentojen ostamista.

    Lue lisää: Matkantekijät

    #640828 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Monet kiitokset Rangelle ja Pilville yhteystiedoista. Katsotaan nyt sitten, mihin päädytään vai päädytäänkö mihinkään.

    Tackar och pockar!

    #640829 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Reissu on nyt tehtynä ja oli kaikinpuolin ihan mukava.

    Jos joku sanoo minulle, että Thaimaassa on kuuma pelata, voin vastata: ’Höpön höpö, kokeilepa Malesiaa’.

    Tuo meidän kohde nimittäin oli lentomatkana 1400 kilometriä etelämpänä kuin Bangkok, ja sen kyllä tunsi auringon paisteen polttona.

    Verrattuna Thaimaaseen, niin Sofitel Palm Resort klubilla ei ollut caddy pakkoa, mutta siellä oli aina yksi kolmesta kentästä Caddy-mahdollinen, muilla ajeltiin autoilla.

    Kentät oli yllättävän hyvässä kunnossa, ottaen huomioon auringon poltteen, mutta sadettakin tuolla on useammin kuin Thaikuissa.

    Kentän kovuudesta kertonee sekin, että greeneiltä oli mahdotonta löytää tippumispaikka… tosin mielenkiintoista oli se, että ne pitivät myös hyvin.

    Kentät oli viidakkokenttiä ja tosi upean näköisiä. Tiiauspaikoista jotkut olivat niin lähellä viidakkoa, että välillä tuli aidosti kiire lyödä, sillä semmoinen rätinä ja kahina sieltä kuului.

    Hintataso oli seuraavanlainen:

    Green fee: 12-15€

    Buggy/ caddy: 7€

    Klubilla: Chicken Curry 2€ ja Carlsberg pullo 2,5€ ja jos haluaa oman autonsa pesettää käsin kierroksen aikana, hinta on huima 2€… muutenkin kaikki oli ’puoli-ilmaista’ paitsi olut..

    Koska meidän kohde ei ollut eurooppalaistan käyttämä (nähtiin kourallinen valkoihoisia) niin palvelukin oli mielenkiintoista.

    Kun sai vihdoin tilauksen tehtyä, niin pöytään tippui tavaraa sitä mukaan kuin tilauksen mukaiset (yllättävän mausteettomat) ruoat ja juomat saatiin tehtyä. Esimerkiksi yhdelle tuli ensin pääruoka ja toisella alkuruoka ja kolmannelle ei mitään, tai kaikki samaan aikaan.

    Koska meidän kohde oli kuitenkin ’alueen paras’ oli pelaajia ruuhkaksi asti, jopa niin että jouduimme odotteleen autoja…. tosin kentät kyllä vetivät sitten hyvin kun liikkeelle päästiin.

    Itse valitsisin mieluummin golf-kohteeksi Thaimaan kuin Malesian, sillä vaikka Malesiassa on ’ilmaista’, niin pidän Thaimaan ystävällisyydestä ja yleisestä palvelusta, järjestelmällisyydestä ja ruoasta enemmän.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Malesian golf

Etusivu Foorumit Matkailu Malesian golf