Aihe: Mailojen fittaus - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

Mailojen fittaus

Etusivu Foorumit Välineet Mailojen fittaus

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nyt on tullut aika päivittää 15-vuotta vanhat Callaway X18-mailani uusiin ja ensi kertaa ns ”hyviin” mailoihin, pelaan singlehändärillä. Ajatuksenani on mennä ainakin rautojen fittaukseen ja kysynkin mielipiteitä sen ajankohdasta sekä paikasta:

  -Kannattaako mielestänne mennä fittaukseen näin kauden lähestyessä loppua (lyönti hyvin stabiili) vai kauden alussa (lyönnissä vielä jonkin verran vaihtelua)? Tarkoituksena on ostaa mailat hyvin pitkäksi ajaksi, joten sinänsä ei ole väliä onko mailat vuoden 2020 vai 2021 mallistosta. Mahtaakohan mailojen hinnoissa/aleissa olla eroa syksyllä ja keväällä?

  -Mihin menisitte fittaamaan mailat pk-seudulla? Ainakin Golf Centeristä sekä Golf Balancen Pyykölästä olen kuullut paljon hyvää. Golf Centerissä houkuttaisi se, että pääsee lyömään ulos, jolloin näkee koko lyönnin livenä eikä vain tietokoneelta.

  -Voisiko vaihtoehtona olla lyöntianalyysi, jopa molemmissa paikoissa, jolloin (toivottavasti) saisi asiantuntijoilta yhtenäisen mielipiteen millaiset mailat ovat oikeat?

  Ihan hyviä ajatuksia tuossa ja kokeile vaikka kaikkia noita ja teet sitten itse päätöksen mitkä ja mistä mailat ostat. Itse kun ostin edelliset mailat niin kävin eri demotapahtumissa ja lisäksi kävin kahdessa eri liikkeessä lyömässä jotta sain tarvittavan datan. Itselle tärkeää oli että sai myös omassa rauhassa lyödä rangella palloja ja vielä useampana eri päivänä. Eli perehdy kaikessa rauhassa ja sitten syksyllä kun alennuksia tarjolla niin ostat haluamasi mailat. Helposti menee 2000-3000 euroa, vaikka olisi alennustakin.

  Kaikki tuo toki vaatii aikaa ja perehtymistä, ei saa olla kiire mihinkään. Sitten on mailat moneksi vuodeksi ja voi olla tyytyväinen ostoksiinsa.

  Kun mielipidettä kysyt, niin ehdottomasti silloin kun lyönti on kohdallaan… eli jos näin on nyt syksyllä niin ei kun Golf Center Tagiin Toni Salakarin pakeille. Hyviä kokemuksia itsellä. Ja tosiaan ulos lyödessä näkee oikeasti lentoradan. Mikä ainakin itselle kertoo paljon… ja sitten Trackmanin data antaa lisätietoa.

  Niin kyllä se lyönti pitää nähdä, eli ulos rangelle. Ihan ehdoton.

  Sain juuri hyvää palvelua Golf Skyn Vantaan liikkeestä uusiessani raudat. Itse tykkään fittauksessa lyödä enemmän seinään, koska siinä pystyy keskittymään mailan tuntumaan. Kyllä se trackman kertoo sitten oleellisen suorituskyvystä. Sattui vielä löytymään valitsemani misukat suoraan hyllystä oikeilla spekseillä. Viime kaudella fittasin ajurin Tapiolassa. Näistä kahdesta peukuttaisin Golf Skyta. Tapiolakin saa kyllä sellaisen hillityn littipeukun, että ei senkään kanssa varmasti pahasti pieleen mene varsinkaan jos arvostaa tuota pihalle lyömistä. Ehdottomasti kannattaa fitata nyt eikä ensi keväänä.

  Kiitos hyvistä vinkeistä, päädyin aloittamaan mailojen fittaamisen sillä, että menen Tapiolan Golf Centeriin. Sen jälkeen pitää miettiä riittääkö tuo yksi fittaaminen vai koittaako myös jotain toista. Tärkeä myös saada mailat tosiaan testiin rangelle, jotta näkee selkeämmin lyönnit kuin pelkässä fittauksessa

  Kyllä sen sitten tietää kun on hyvät mailat käsissä. Ongelmana nykyään on että esim. rautamailoista pääsee lyömään vain seiskaa, toisin kun joitakin vuosia sitten. Rautamailat on vielä se kallein osuus, olisi mukavampaa jos pääsisi lyömään eri numeroita. Tapiola golf on ihan hyvä paikka testata.

  KL1

  Ongelmana nykyään on että esim. rautamailoista pääsee lyömään vain seiskaa, toisin kun joitakin vuosia sitten.

  Siinä tapauksessa kannattaa valita fittaaja, jonka luona pääsee testaamaan wedgestä rautaneloseen. Sellainen on esim. Golfpaja.

  Itse fittautin mailani tuolla muutama vuosi sitten ja esim. pitkien rautojen lie-kulmaa muutettiin pikkaisen lyhyisiin verrattuna. Wedgeihin laitettiin eri varret kuin muihin rautoihin, mikä tuntuu hyvältä ratkaisulta sekin. Nyt minulla on itselleni parhaiten sopivat mailat koskaan.

  Tänä syksynä ei ole ajankohtaista itsellä rautafittaus, mutta ensi vuonna ehkä jo. Miten tuo golfpaja toimii? Heillä/hänellä on siis kaikista (isoimmat/tunnetuimmat) mailamerkeistä kaikki mallit wedgestä neloseen testattavana ja vielä niin että niihin saa eri varsia kiinni?

  Vai joku kehäpainoitteinen maila jota verrataan TaylorMaden vastaavaan ja sitten siihen voi laittaa haluamansa varren kiinni? Ja sama juttu cavity back -mallista jne.? Kuulostaa melko isolta investoinnilta ostaa kaikkien merkkien rautamallit kokonaisina sarjoina fittausta varten. Tietenkin jos kauppa käy kun häkä niin kai ne jossain vaiheessa maksaa itsensä takaisin, tosin joka vuosihan ne mallitkin vaihtuvat.

  Vähän epäilen että ei siellä kyllä kaikkia merkkejä ole edustettuna. En ole ikinä kyseisestä mailapajasta kuullutkaan, KL1 voi varmasti kertoa enemmän mistä on kyse.

  Eiköhän se Tapiola golf ole varmin paikka jos haluaa fittausta.

  Eiköhän se Tapiola golf ole varmin paikka jos haluaa fittausta.

  Jos vain paras kelpaa, http://www.vilicustomgolf.fi vaikka kyllä noista kaupoistakin ihan hyvää palvelua varmaan saa

  KL1

  brooklyne kirjoitti: Vähän epäilen että ei siellä kyllä kaikkia merkkejä ole edustettuna. En ole ikinä kyseisestä mailapajasta kuullutkaan, KL1 voi varmasti kertoa enemmän mistä on kyse.

  Ei siellä olekaan kaikkia eikä kukaan ole sellaista väittänytkään, koskapa on yhden mailamerkin edustaja. Silti sieltä löytyi minulle toimivin setti ikinä.

  mkärki kirjoitti: Heillä/hänellä on siis kaikista (isoimmat/tunnetuimmat) mailamerkeistä kaikki mallit wedgestä neloseen testattavana ja vielä niin että niihin saa eri varsia kiinni?

  Hassu ajatus ylipäätään. Toivottavasti ei vakavassa mielessä kirjoitettu…

  Niin kyllä tuohon mailojen fittaukseen saa yhden kauden kulumaan jos viitsii paneutua asiaan ja tutustua eri merkkeihin. Tarkoittaa demotilaisuuksissa ja eri myyjillä käyntiä. Yhdellä käynnillä harvoin asia hoituu, jos haluaa tehdä kattavaa vertailua.

  Isoja eroja noissa mailoissa on, sen sanon, ihan vaikka olisi tavallinen harrastaja, niin erot huomaa kyllä. Kannattaa nähdä vaivaa ja opiskella välinepuolta, muuten on ihan myyjien vietävänä.

  Jaa sellanen golfpaja…

  Jos on aina ajanut Skodalla ja pääsee koeajamaan vain uusinta mallia bensa- sekä diesel-moottorilla, niin onhan se uusi Skoda sitten varmasti paras ikinä…

  KL1

  Olipa kerrassaan asiantunteva ja älykäs kommentti ilman minkäänlaista tietoa omasta historiastani ja peliurallani käyttämistäni mailoista.

  Kyllä on KL1 taas vauhdissa. Buginen tämä softa muuten.

  Turhaa tuollainen ylianalysointi. Käykää ammattilaisen luona hakemassa itsellenne kunnon vehkeet, kerralla kuntoon. Miksi tuhlata koko kesää tai lukea turhia foorumeita vinkkien toivossa. Nopeat päätökset säästävät aikaa pelinautinnolle.

  Välinemyyjistä ainakin kolmen suurimman brändin fittaajat ovat ammattilaisia. Golf Centerissä ja Golf Balancessa ainakin kouluttavat myyjiään jatkuvasti mailamerkkien tehdaskäynneillä, Trackmanin puolesta jne. He ovat siellä auttamassa teitä ja minua, tuomassa lisäarvoa asiakkaan pelaamiseen. Ja toivottavasti saavat siitä vielä ihan katettakin, jotta voivat jatkossakin auttaa.

  Ps. Missään ei pääse testaamaan muita rautoja kuin i7 (valmistajien fittausmailat ovat i7, koska sillä lyönti on keskimäärin toistuvinta) ja wedgejen testaamisesta kumimatolta ei ole mitään hyötyä ja nurtsilta lyödessä kukaan ei osu niin hyvin wedgeillä, että kannattaa kiinnittää huomiota johonkin bounceihin.

  Keskitytään olennaiseen, sosiaaliseen ja mahtavaan urheilulajiin itselle sopivilla välineillä!

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Mailojen fittaus

Etusivu Foorumit Välineet Mailojen fittaus