23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista

Mailat lyhyelle miehelle

Etusivu Foorumit Välineet Mailat lyhyelle miehelle

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1328873 Ilmoita asiaton viesti

  Hei foorumilaiset,

  Kuka osaisi sanoa tai neuvoa, mistä löytäisin sellaisen välineiden sovitusta tekevän tahon jolla olisi kokemusta, osaamista ja ennen kaikkea varastossa sopivia tarvikkeita jotta lyhykäiselle miehelle saataisiin uusi golfsetti? Tässä kohtaa lyhyt tarkoittaa tosiaan hukkapätkää eli pituutta löytyy vain 162 senttiä. Minulla on myös ”pitkähköt” kädet eli kun seison suorana niin kämmenet ovat reiden puolivälissä.

  Tämä asettaa ihan omanlaisensa haasteen perus-välinesovitukseen jossa pystytään kokeilemaan erilaisia varsia, jäykkyyksiä ja lapamalleja sopivan setin löytämiseksi. Minulle tämä vaihtoehto on yleensä jo lähtökohtaisesti out koska ”standardimittainen” mailat eivät pituudeltaan vain sovi.

  Minulle ei tule ego-ongelmaa siitä että pelaisin ns. naisten tai junioreiden mailoilla kunhan a) ne ovat sopivan kokoiset, b) niistä löytyy tarvittava jämäkkyys vaikka mailanpään nopeus lähtisikin kasvamaan ja c) pystyn niiden avulla kehittämään swingitekniikkaa eteenpäin maailman tappiin saakka. Minä en tule tästä kasvamaan muuten kuin korkeintaan leveyssuunnassa =)

  Yhtä ainoaa oikeaa swingiä ei tietenkään ole olemassa, mutta suhteellisesti ajateltuna mailan kuuluu olla tietyn mittainen ja kokoinen jotta sen saa kulkemaan optimaalisia ratoja pitkin.

  P.S. Olen ollut jo yhteydessä Espoon TAGiin. He totesivat ykskantaan ettei testivarsivalikoimasta löydy lyhyempiä varsia.
  P.P.S. Minulla on jo yhdet, custom-fitatut mailat vuodelta 2006 ja harrastusta takana useampia vuosia. Taidollisesti ajateltuna olen omasta mielestäni aloittelija, mutta en ehkä nyt aivan täysin kokematon kuitenkaan. Perusharrastaja, joka haluaa kehittyä paremmaksi.

  #1328875 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin Pingin värikartan mukaan 1/2″ lyhyempi varsi on riittävä.
  Lavan kulma (upright tai flat) määräytyy ”ranteesta lattiaan”-mitalla
  Sulla varmaan sellainen 82-85cm? Joten 1 ast FLAT riittäisi (red dot)

  Luulisi nyt että TAGilla olisi testimailoja jotka ovat 1/2″ lyhyemmät..?
  Vaikka sitten naisten valikoimasta.
  Sanoit kyllä että olet ollut yhteydessä mutta onkohan ollut väärinymmärrys…?
  Vaikka en pidä Golfsky palvelusta niin sieltä kantsii kysyä, ainakin TRE aika hyvä valikoima ollut

  Ainakin demopäivillä fittaajan kärryssä tuollaisia lyhyempiä on näkynyt.

  PING Värikartta

  #1328889 Ilmoita asiaton viesti

  Pingin menetelmä, jossa ”kaikki” mitoitetaan pelaajan mukaan – ei siis vain varren mitta ja jäykkyys, vaan myös lie-kulma, gripin paksuus, jne. Eikä lisähinta kaupan valmiisiin vaihtoehtoihin ole erityisen suuri. Siis kannattaa mennä oikean asiantuntijan pakeille, joka ei ole sitoutunut yhteen merkkiin ja jolla kunnon mittavälineet ja ammattitaito (esim. Vili Custom Shop)

  #1328943 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos ajatuksista. Ranteesta maahan -mitan keskiarvo on ~78cm.

  Ihmettelin tuota varren pituuttaa TAGin kaverille, ja hän oli sitä mieltä ettei pidemmän varren kanssa fittauksessa kuulemma ole ongelmaa; lie-kulmien säädöllä ja ottamalla alempaa kiinni saadaan oikea mitta kyllä kohdalleen. Varren lyhentäminen käsittääkseni keventää kokonaispainoa ja sitä kautta vaikuttaa siihen mystiseen ”fiilikseen”, mutta tälläkin foorumilla on puhuttu paljon hyvää TAGin palvelusta joten kait heihin voi tässä suhteessa luottaa?

  #1328944 Ilmoita asiaton viesti

  Varren lyhentäminen käsittääkseni keventää kokonaispainoa ja sitä kautta vaikuttaa siihen mystiseen ”fiilikseen”

  Tuota ”fiilistä” kutsuttanee svingipainoksi, ja kyllä ammattitaitoinen fittari ja mailanrakentaja (tai tehdas) saa sen sinulle tilauksen mukaisesti sopivaksi.

  #1328945 Ilmoita asiaton viesti

  Ei muuta kuin fittaamaan. Kyllä lie kulma, varsi ja varren pituus saadaan hyvin mitoitettua myös hieman pidemmällä mailalla. Räätälöidyt mailat tilataan usein suoraan valmistajalta, joka huolehtii kyllä swingipainot kuntoon.

  #1328947 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eikös Ian Woosnam pelannut aika lailla fläteillä mailoilla, mutta normivarsilla? Jotain sellaista muistan lukeneeni. Woosy on aika lyhyt kaveri, vain 164 cm lattiasta ylöspäin.

  #1328948 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä yksi viitteellinen taulukko. Sen perusteella 1,5” varren pituudesta pois ja lie kulmat pysyisi vakiona. Joissain taulukoissa 1” pois. Swingi-painon ja varren muut ominaisuudet sitten osaava fittaaja laittaa kohdalleen swingisi perusteella. Kyllä niitä esim. TAGista löytyy. Toisaalta artikkelissa myös todetaan, että aina ei varren lyhentämisessä ole hyötyä raudoissa. Mene ja tiedä.

  https://www.gogolf.fi/määritä-sopiva-mailojen-pituus-ja-lie-kulma-kehon-mittauksella

  #1328949 Ilmoita asiaton viesti

  Tuota ”fiilistä” kutsuttanee svingipainoksi, ja kyllä ammattitaitoinen fittari ja mailanrakentaja (tai tehdas) saa sen sinulle tilauksen mukaisesti sopivaksi.

  Ehkä tämä onkin siis se ongelma; minusta tuntuu etten tiedä miltä filliksen pitäisi tuntua tai mikä sen swingipainon pitäisi edes olla. Olen kokeillut naisten kevyempiä varsia ja niillä saan ala- ja ylävartalon välille enemmän ”viritystä”, kun taas nykyisillä mailoilla sama tuntuu haasteellisemmalta. Sokerina pohjalla en ole edes varma siitä pitäisikö sitä ”viritystä” oikeasti tapahtua vai ei.

  #1328950 Ilmoita asiaton viesti

  TV:tä katsellessa olen monesti pohtinut naisten LPGA:lla aika yleistä tapaa pitää mailaa alhaalta kiinni – siis siten, että käsien yläpuolelle gripistä jää näkyviin 5-10 cm. Tyyppiesimerkki on Brooke Henderson, joka on 1,63 m pitkä ja hänellä on lähes kaikilla mailoilla tämä grippi. Olen pohtinut tätä ja erityisesti sitä, etteikö heillä ole varaa ostaa oikeanmittaisia mailoja 😉

  Eli varsinainen kysymykseni on se, miten paljon mailan ominaisuudet muuttuvat, jos a) vartta lyhennetään tuo 2 tuumaa tai b) pelaaja ottaa gripin 2 tuumaa normaalia alempaa. (siis olettaen, että lie-kulmat ovat lyönnissä fitattu kohdalleen).

  PGA-golfarien peli poikkeaa täysin omasta pelistäni, joten välineiden vertaaminen Roryyn ei ole kovin antoisaa. Sen sijaan moni LPGA-naispelaaja pelaa aika lailla samoja mittoja hyvien klubituupparien kanssa. Varsinkin Aasialaisnaisten dominoidessa LPGA-golfia, suurin osa pelaajista on noin 1,6 m pitkiä. Siten heidän välinevalintansa ovat paljon relevantimpi vertailukohta klubimiehille (esim. Pingin Pro-sivulla on aika monelta tarkat speksit).

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Mailat lyhyelle miehelle