Aihe: Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset

Etusivu Foorumit Säännöt Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1349919 Ilmoita asiaton viesti

  FB golfkirppiksellä oli myynnissä wedge, jossa oli lyijyteippi. Toisaalta pari viikkoa sitten oli juttu PGA:lta, jossa pelaaja diskattin, koska mailassa oli teipinpalat, joita käytetään pallotutkassa. Minä yritin löytää säännöistä kohtaa, jossa olisi kerrottu, mitä mailalle saa tehdä ja mikä on kiellettyä, mutta löysin vain yleisen tason sääntöjä. Mihin siis perustui tuo DQ ja missä on kerrottu, miten esimerkiksi näitä teippejä saa käyttää tai mitä ”tussimerkintöjä” saa piirrellä mailaan tai palloon.

  #1349927 Ilmoita asiaton viesti

  DQ taisi tulla siitä, että otti ne teipit pois ja täten muokkasi mailaa kesken kierroksen. (Vaikka teipeillä ei ollutkaan mitään todellista vaikutusta) Sama lyijyteippien kanssa, saa laittaa, mutta ei poistaa kesken kierroksen. Ajuria saa säätää ennen ykkösen avausta, mutta ei kesken kierroksen. Mailaan tehtävien muokkausten pitää luonnollisesti pysyä sääntöjen rajoissa.

  #1349932 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Equipment Rules on oikea paikka etsiä ja sieltä 1.a(iv) (sivu 14).

  Ne teipinpalat olivat sääntöjen vastaisia, koska sellaiset ovat helposti irrotettavissa. Halutessaan saa ennen kierrosta piirtää merkintöjä mailaan vaikka tussilla, koska sellaisia merkintöjä ei voi siirrellä kierroksen aikana. Noilla teipinpaloilla ei ollut mitään tekemistä mailan suorituskyvyn kanssa eikä ko. pelaaja niitä kesken kierroksen siirrellyt, vaan diskaus tuli Equipment Rules’in rikkomisesta.

  Lyijyteippi puolestaan on perinteisesti ollut ja on hyväksytty, tosin sitä ei saa lisätä eikä vähentää kesken kierroksen. Paikaltaan irronneen lyijyteipin saa kiinnittää takaisin paikoilleen.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset