16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset

Etusivu Foorumit Säännöt Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • FB golfkirppiksellä oli myynnissä wedge, jossa oli lyijyteippi. Toisaalta pari viikkoa sitten oli juttu PGA:lta, jossa pelaaja diskattin, koska mailassa oli teipinpalat, joita käytetään pallotutkassa. Minä yritin löytää säännöistä kohtaa, jossa olisi kerrottu, mitä mailalle saa tehdä ja mikä on kiellettyä, mutta löysin vain yleisen tason sääntöjä. Mihin siis perustui tuo DQ ja missä on kerrottu, miten esimerkiksi näitä teippejä saa käyttää tai mitä ”tussimerkintöjä” saa piirrellä mailaan tai palloon.

    DQ taisi tulla siitä, että otti ne teipit pois ja täten muokkasi mailaa kesken kierroksen. (Vaikka teipeillä ei ollutkaan mitään todellista vaikutusta) Sama lyijyteippien kanssa, saa laittaa, mutta ei poistaa kesken kierroksen. Ajuria saa säätää ennen ykkösen avausta, mutta ei kesken kierroksen. Mailaan tehtävien muokkausten pitää luonnollisesti pysyä sääntöjen rajoissa.

    KL1

    Equipment Rules on oikea paikka etsiä ja sieltä 1.a(iv) (sivu 14).

    Ne teipinpalat olivat sääntöjen vastaisia, koska sellaiset ovat helposti irrotettavissa. Halutessaan saa ennen kierrosta piirtää merkintöjä mailaan vaikka tussilla, koska sellaisia merkintöjä ei voi siirrellä kierroksen aikana. Noilla teipinpaloilla ei ollut mitään tekemistä mailan suorituskyvyn kanssa eikä ko. pelaaja niitä kesken kierroksen siirrellyt, vaan diskaus tuli Equipment Rules’in rikkomisesta.

    Lyijyteippi puolestaan on perinteisesti ollut ja on hyväksytty, tosin sitä ei saa lisätä eikä vähentää kesken kierroksen. Paikaltaan irronneen lyijyteipin saa kiinnittää takaisin paikoilleen.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset

Etusivu Foorumit Säännöt Mailan sallitut ja kielletyt muokkaukset