Aihe: Mailan lapojen käsittely - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Mailan lapojen käsittely

Etusivu Foorumit Välineet Mailan lapojen käsittely

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Onko kanssa palstalaisilla kokemusta mailojen lapojen käsittelystä.

  Raudat ja putteri ajan saatossa kun kokee kolhuja ja pinta alkaa ikääntymään.

  Olisi tarkoitus hieman käsitellä putteria joka on materiaaliltaan stainless steel. Lapa on alunperin kirkas kromin värinen ja haluaisin saada mailaan matta pinnan, jenkki termein puhutaan satin pinnasta.

  Onko kotikonsteja klommojen paikkailluun, vanhojen logojen ja tekstien musteiden poistoon ja itse pinnan sävyttämiseen?

  Sääntöjen mukaan lapaa ei saa muotoilla joten et voi hitsata klommoja, en suosittele myöskään super-epoxia, toisin sanoen osta uudet mailat tai tyydy vanhoihin… Kyllä kait putteria voi maalata/ ehostaa, varmaksi en tiedä.

  KL1

  Kyllä mailan saa palauttaa alkuperäiseen tilaansa vaikka hitsaamalla, eivät sitä mitkään säännöt kiellä, joskin kierroksen kestäessä korjaustoimenpiteitä jossain määrin rajoitetaan. Tarkkana pitää kuitenkin korjaamisen kanssa olla, jotta mailasta tulee tismalleen samanlainen kuin se oli alkujaan.

  Mattapintoihin en uskalla ottaa kantaa, siinä määrin ovat mailojen ominaisuuksia koskevat säännöt laajoja ja jossain määrin tulkinnanvaraisiakin.

  Tarkkana pitää kuitenkin korjaamisen kanssa olla, jotta mailasta tulee tismalleen samanlainen kuin se oli alkujaan.

  Missä sanotaan, että korjaus-/säätötoimien jälkeen mailan täytyy olla kuten alkuperäinen? Mitenkä esim wedge-mailojen grindaus suhtautuu yo väittämään? Tietenkin täytyy toimia sääntöjen rajoissa (kts Randan sivuilta ”A Guide to the Rules on Clubs and Balls” ), mutta mielestäni vapausasteita omaan virittelyyn on runsaasti.

  Alkuperäiseen kysymykseen Google tarjoaa apua vaikkapa haulla ’how to satin finish my golf club heads’
  Tässä pari ideaa:
  https://www.thehackersparadise.com/forum/showthread.php/90787-Turning-polished-chrome-irons-to-brushed-satin

  http://www.golfwrx.com/forums/topic/692236-satinized-my-epon-blades-how-to-do-it-without-a-dremmel/

  KL1

  4par, siellä sääntökirjan kohdassa Appendix II kerrotaan asiasta.

  Kun kirjoitin ’samanlainen’, niin tarkoitin sitä, että mailan tulee korjaamisen jälkeen olla sellainen kuin se oli mailan tyyppihyväksynnässä. Kävimme tätä asiaa läpi kaksi vuotta sitten R&A:n koulutuksessa, ja siellä tuli esille monia asioita, joihin mailan sääntöjenmukaisuus voi kariutua.

  Urien höylääminen on hyvä esimerkki siitä, että App II antaa tietyt raamit, joiden sisällä tulee toimia. Aina ei ole suinkaan mahdollista kunnostaa kuluneita uria sääntöjen puitteissa.

  KL1 auta minua: Jos unohdetaan ammattikisojen määräykset ja eliittipelaajien kilpailumääräykset/paikallisssäännöt, sanotaanko jossain kohtaa liitteessä II, että muutoksen jälkeen mailan/lavan tulisi olla alkuperäisen/ tyyppihyväksynnän mukainen? Käsittääkseni tavallisten tuuppareiden mailojen ei tarvitse olla ’tyyppihyväksyttyjä’ (sallittujen mailojen listalla) uutenakaan; riittää, että ne ovat sääntöjen mukaisia.

  Erityisen mielenkiintoista olisi lukea ongelmakohdista, joita R&A koulutuksessa tuli esiin mailan/lavan muokkauksen suhteen, ja joita ei ehkä ole riittävän selvästi tuotu esiin liitteessä II tai dokumentissa ’A Guide to the Rules on Clubs and Balls’. Mielestäni urien työstäminen on selvästi määritelty, mutta mitä muuta olisi syytä huomioida?

  KL1

  Sori, 4par, tämä aihe on aivan liian laaja käsiteltäväksi täällä. Kenties voimme palata siihen jossain toisessa yhteydessä.

  tämä aihe on aivan liian laaja käsiteltäväksi täällä. Kenties voimme palata siihen jossain toisessa yhteydessä

  Tämä on todella mielenkiintoinen aihe ja klubituuppareidekin olisi hyvä ymmärtää, missä kulkee hyväksytyn ja laittoman raja (ainakin suunnilleen). Ajattelen esimerkiksi sellaisia toimenpiteitä, kuin:
  – urien terottaminen/puhdistaminen
  – lavan vääntely
  – lisäpainot/lyijyteipit
  – kaikenlainen ”kovertaminen” esim painon vuoksi tai merkinnät
  – suuntaus- ja tähtäysviivat
  – Speden idea kiinnittää peili putterin varteen

  KL1

  P-P, lue se Appendix II, nuo kaikki löytyvät sieltä.

  Lyijyteipeistä löytyy myös deccarintynkää säännön 4 alta.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Mailan lapojen käsittely

Etusivu Foorumit Välineet Mailan lapojen käsittely