Aihe: Liian myöhään aloittaneet - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Liian myöhään aloittaneet

Etusivu Foorumit Yleistä Liian myöhään aloittaneet

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #185021 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olisi hauska kuulla miten taidot ovat edistyneet SM (SuperMan) iässä aloittaneilla? Itse olen päässyt jonkin verran alle 24:n?

  #387662 Ilmoita asiaton viesti

  Mikä on SuperMan ikä?

  #387663 Ilmoita asiaton viesti

  Just aamulla ajattelin hampaita harjatessa, että miksen aloittanut golfia kymmenen vuotta sitten kolmekymppisena. Kolmen kauden jälkeen tasuri kolmessakympissä ja vaikeeta on.

  #387664 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Virallinen SuperMan -sarjan ikäraja on 55 v, mutta ajattelin viisikymppisenä tai varttuneempana aloittaneita.

  #387665 Ilmoita asiaton viesti

  Itse en tuohon porukkaan mahdu, mutta lähipiirissä on noita ~50 jälkeen aloittaneita paljon.

  Vaarini aloitti 68 vuotiaana ja saavutti tasoituksen 30-35. Nyt 82 vuotiaana on joutunut lopettamaan. Faijan tasuri n. 13. Aktiivisin golffari tätini 17 ja hänen miehensä 6. Liuta muita pelaavia sukulaisia ovat niukan singelin ja 30 välissä.

  Itse aloitin vasta noin 20 vuotiaana, joka on jo ’liian’ myöhään. Pikkuveli aloitti hieman kympin jälkeen. Miksen minä 🙁

  #387666 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikki on suhteellista. Vaikka olisin aloittanut SuperMan iässä en kokisi aloittaneeni liian myöhään:)

  #387667 Ilmoita asiaton viesti

  Itse en myöskään vielä ole SM-miehiä, mutta kylläkin liian myöhään aloittanut. Miten niin liian myöhään??? Jos haluaisi todella oppia pelaamaan niin 44v. aloitusikänä on aivan liian myöhään. Kolme kautta ja tasuri nihkeästi alle 30. Realistinen tavoite lienee jokin 24-26 taso parhaimmillaan ennenkuin jäykistyvä svingi ja tanakoituva vartalo vie lopunkin terän pelistä.

  Nuorempi poikani aloitti 11 vuotiaana. Hänestä saamme ehkä ensimmäisen singelin perheeseen.

  #387668 Ilmoita asiaton viesti

  Siitäkin huolimatta etten ymmärrä asiasta mitään: tanakka vartalo ei ymmärtääkseni ole este golfin peluulle, swingi vaan tulisi pyöräyttää pehmeästi kehon ehdoilla. Mitä jäykkyyteen tulee, erilaisia venytysohjelmia säännöllisest harjoittamalla vanhakin vertyy… paraskin puhuja;)

  #387669 Ilmoita asiaton viesti

  Itse koen myös aloittaneeni liian myöhään tämän lajin. Olin 25v, kun aloitin. Jos olisin aloittanut 10 vuotta aiemmin olisin vakavissani ajatellut ammattilaisuraa. Nyt tavoitteena on tasoitus nollaan (saa mennä plussan puolellekin) ja seniortourille. Siihen on onneksi vielä aikaa.

  #387670 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eihän aloittaminen ole koskaan liian myöhäistä. Golf on ainoa ulkonaliikkumismuoto, josta maksaa vapaaehtoisesti. Itsellä tavoite olisi saada tasuri ykkösellä alkavaksi, mutta viime kesän perusteella tuntuu kohtalaisen hankalalta.

  #387671 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mä olen aloittanut kaikki lajini myöhään, myös uimisen. Toisaalta olen lopettanut useimmat aikaisin, kuten uimisen. Tennkisen aloittaminen vasta 32-vuotiaana harmittaa eniten. Golf ei niinkään vaikka olin jo 42.

  En usko tasurin laskevan mun harjoittelulla enää koskaan alle 15,3:n, joka oli 4 v:n pelin jälkeinen huippu. Kyvyt kyllä riittäis vaikka singeliin mutta pinna ei.

  Kroppa on tällaisella SM-7:llä tosiaan joustava kuin suomalainen esimies (vrt. rautakanki), kiitostakin se jakelee yhtä paljon eli ei koskaan. Toissa kesän huippukierrokset tein kipulääkkeiden kanssa.

  #387672 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Suoritin greencardin juuri tuossa SM-iässä (55) 2001 syksyllä. Peliä tuli silloin vain 1 kiekka.

  2002 n. 10 kierrosta, ja tasuri 47.

  2003 n. 30 kierrosta, tasuri nyt 28.

  Tavoite vielä joskus päästä < 20 lukemiin. Millaisen määrän kierroksia se sitten vaatiikaan …

  #387673 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo jäykkyys! Kuinka moni teistä tekee tosissaan töitä notkeuden ja elastisuuden eteen? Esim. venyttelemällä ja lihaskuntoa treenaamalla saa ihmeitä aikaan. Kunnossa oleva kroppa voisi laskea epäsuorasti monenkin pelaajan tasoitusta huimasti.

  #387674 Ilmoita asiaton viesti

  Tänään taas menossa jumppaan. Siellä venytellään 15 min. loppuun, joka tekee tosi hyvää tämmöiselle jäykälle päätetyöntekijälle.

  Nyt alkaa jo hengästyttäää….

  #387675 Ilmoita asiaton viesti

  .. ja muut: Uskokaa tai älkää, mutta kesällä 2002 mä jaksoin venytellä n. 2 viikon ajan 30 min päivittäin. Vartalo lähti jonkun verran paremmin kääntymään.

  #387676 Ilmoita asiaton viesti

  Jeps, suoritin green cardin toissa vuonna, jolloin täytin 57. Viime vuosi oli ensimmäinen pelivuosi. Tasoitus putosi 54:stä 22:een. Se, miten siihen pääsin, löytyy muutama kymmenen threadia taaempaa otsikolla ’Vuoden 2003 yhteenvetoni’.

  Kyllähän elämässä olisi paljon voinut tehdä toisin. Golfinkin olisi voinut aloittaa jo yksivuotiaana kuten Tiger. Se ei silloin kuitenkaan taatusti tuntuisi tällä hetkellä yhtä mukavalta. Muuten – palasin hetki sitten Kivenlahden hallista. 600 lyöntiä tuntuu edelleen luissa ja ytimissä. No tiedänpähän olevani edelleen olemassa.

  Ikä on toki golfissa jonkinmoinen rasite. Sen todellisen suuruuden tietää vasta kun on tosissaan yrittänyt. Aika moni tuossa edellisissä viesteissä vaikutti kovin lannistuneelta. Kyllä se pallo mailaa tottelee, kun sitä on aikansa pieksenyt. Seniori kyllä joutuu takomaan huomattavasti enemmän kuin vaikkapa 15-kesäinen.

  Kymmenestä ylimääräisestä kilosta huolimatta notkeus ei ole minulle vanhana judokana ongelma. En minä sentään enää saa jalkaa niskan taakse kuten kymmenen kiloa sitten, mutta kyllä kroppa svingiin taipuu. Ja uskon taipuvan jokaisella seniorialoittajalla (jollei ole vammainen), jos vain haluaa.

  #387677 Ilmoita asiaton viesti

  No nyt mää hiffasin, mitä toi S(ado)M(maso) -ikä tarkoittaa. Venytyspenkkejä ja muuta hauskaa;).

  Astangajooga riittää minulle. Sitten joskus, kun olen SM-iässä, tasuri on yksinumeroinen, toivottavasti.

  #387678 Ilmoita asiaton viesti

  Mä oon 19.10.2004 — 60 vuotias kuten moni tietää ja yhä useampi panee pvm:n kalenteriinsa ??? Ideoita päivän osalta otan mielläni vastaan missä pelataan ja miten ja tarvitaanko karsinnat jne.

  Tasoitus on tänään 15.2, jonka pelaan millä tahansa kentällä tällä maapallolla ja kuussa vielä paremmin.

  Simultaanikarsinnassa tein kylmiltäni minulle hurjan tuloksen 82 ( 44 + 38 ) 50 %:n tasoitus 75 ( 15.2 olisi ollut 66.8 ) .

  Aloiti n pelaamiseni USA:ssa Innisbrookissa 1988 oikein PRO:n, Nauhurin ja tosikierrosten avulla . Jatkoin kolohvia Suomessa Nevaksessa 1989 – 1998 . Ekana vuonna tasoitus oli 24 ja 1996 13.2.

  Entisenä urheilijana – varsinkin mäkihyppääjänä- en tuntenut pahempaa ongelmaa. PRO:ni Lee Elstone ( Nykyään kotisarellaan Jerseyssä PRO:na ) sanoi minun olevan koska tahansa singelipelaaja, jos olisin harjoitellut systemaattisesti edes yhden kauden .

  Aina tuli työ yms. esteitä sinkkupeliin. Tänään kierrän kentän keveämmin kuin 44 vuotiaana. Olen laihempi , terveempi ja rrennompi – en skagaa svingiäni – nautin kuin Matti Hautamäki
  Oberstdorfissa – koska halllitsen teknisesti koko tarvittavan
  golfrepertuaarin 19. reikää myöten. Ei Mattikaan pelkää, kun
  hyppy on hallinnassa – silloin vain annetaan mennä ja naaatitaan.

  Kyllä kolohvin voi alkaa 44,54, 64, 74 tai 84 vuotiaana.
  94 vuotiaan kannattaa maksaa vain 3 väylää kerrallaan.

  EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA HARMITA VAIKKA ALOITIN 9 VUOTTA YLI IKÄMIESRAJAN – KYLL ON HULPPEETA VINGATA !!!!

  NNNAAATITAAAAAAAN !!!!!!!!!!!!!!!

  #387679 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllähän noita voimistelu-, notkistelu ja kuntoilupäätöksiä tulee tehdyksi – periaatteessa.

  Valitettavasti ovat jääneet lupausten asteella.

  Täytyisi tarttua itseään niskasta kiinni. Esim. mäkisuksella kuvittelisin olleen etua mäkihyvyn vaatimasta ja kehittämästä koordinaatiokyvystä.

  Vaimolla on paljon parempi swingi kuin minulla ja hän hyötyy telinevoimistelutaustastaan.

  #387680 Ilmoita asiaton viesti

  Puoli tuntia päivässä ja keväällä teet spagaatin;)

  #387681 Ilmoita asiaton viesti

  Aloitin 47 vuotiaana. Tasoitus oli kolmen kauden jälkeen 16,2. Nyt olen 61 vuotias. Tasoitus on nyt 18,3. Mielestäni aloitin sopivaan aikaan. TEKNINEN ERITTELYNI ON: Syön verenpaine-, kolesteroli-, ja veritulpanestolääkettä. Selkärangassani on virallisen diagnoosin mukaan skolioosi, spondylolisteesi ja Scheurmannin tauti. Korjautin viime kesänä tekohampaani sekä tilasin juuri eilen uudet silmälasit. Tunnen itseni terveeksi ja nuorekkaaksi nimenomaan oikeaan aikaan aloitetun Golfin takia. Terveisiä muillekin Supermaneille !

  #387682 Ilmoita asiaton viesti

  Liian myöhään aloitin nelikymppisenä, 117 kg, 190cm. Takana n.85 kierrrosta hcp 18. Tilapäinen golfin aiheuttama riisitauti – 13 kg on takana ja paino on taas ennallaan. Into on kova ja pro:ni on luvannut, että pelaan vielä kentän par:iin 🙂 Pakkohan se on uskoa!!

  #387683 Ilmoita asiaton viesti

  Tervehdys! Olen aika kaukana tuosta SM-iästä, mutta minulla on ’hyvä’ omakohtainen kokemus tietynlaisen notkeuden tarpeesta ja toisaalta vääränlaisesta harjoittelusta.

  Kun ulkokausi loppui otin puntit kunnolla ohjelmaan mukaan. Maximipainoilla maastavetoa ja muita miehekkäitä voimaliikkeitä. Parin kuukauden kovan rääkin ja kepoisen venyttelyn jälkeen pääsi jo mukavaan ’julliin’. Lyönti ei lähtenyt ollenkaan kun kroppaa kiristi joka suunnalta. Swingi oli sellainen karmeesti ulkoa sisään tuleva huitaisu. No järki käteen, puntti muutettiin omasta mielestäni lähinnä äitiysvoimistelua vastaavaksi ja päivittäiset venytysharjoitukset mukaan. Menee siinä omalla painollaan illalla telkkaria katsoessa.

  Ja katsos kummaa, lyönti on alkanut löytyä uudestaan omasta mielestäni välillä jopa erinomaisesti. No toisaalta kevään ensimmäinen kierros Teijossa palauttaa taas maan pinnalle.

  Ikä kuin ikä, kyllä itsensä tönköksi saa väärällä harjoittelulla ja laiminlyömällä kuuntelemasta omaa kroppaa. Vaki Pro, jonka palveluja silloin tällöin käytän sanoi minulle hyvin:’ Kuule ….., et sä samaan aikaan voi olla golffari ja Weiderin oppilas!’ Minä olen kaikkein miuluiten golffari!

  #387684 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Täällä on vähän epätietoisuutta mikä se virallinen SM-ikä sitten olisi. Kyllä Golfliitto senkin on määritellyt: kyseisenä vuonna 65 vuotta täyttävä on virallisesti Superseniori, joille on omat SM-kisat ja monia muita hyviä tapahtumia. Itse aloitin aivan liian myöhään, 42-vuotiaana, mutta tahkottuani 10 vuotta kävi hcp 9:ssä. Mutta se oli Kontiolahden SM-vuonna 2001 se, kovan harjoittelun takana. Nyt on peli mennyt enemmän tuonne naatiskelun puolelle vaikka parastani joka lyönnillä yritänkin.

  Ja nyt: kuntosalille yhdessä salibandypoikien kanssa!

  #387685 Ilmoita asiaton viesti

  Jos liian myöhään aloittamisen kriteerinä on itseä tyydyttämättömät pelisuoritukset ja oman kropan kestämättömyys, niin täytän ne erinomaisesti (vaikka ikää ei ole edes täyttä kolmeakymmentä vielä lasissa).

  Olen aina ollut TODELLA jäykkä ja luontainen laiskuuteni on estänyt minua pääsemästä esim. Antti B:n kuvaamiin sankarillisiin venyttelylukemiin 🙂 …

  MUTTA: ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Aika paljon apua löytyi esim. astangajoogasta, joka on ollut varsinkin selälle suureksi avuksi ja ehkäissyt loukkaantumisia. Kun on kalenteriin merkattuna aika, jolloin lähteä venyttelemään (=joogaamaan), niin sinne tulee myös lähdettyä; kotona yleensä muut ärsykkeet vievät voiton.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Liian myöhään aloittaneet