26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Lennon bägimaksu 50€ – rahastustako?

Etusivu Foorumit Matkailu Lennon bägimaksu 50€ – rahastustako?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Suunnittelen taas viikon golfmatkaa. Eräs maksu, joka on mietityttänyt on bägin ylimääräinen 50€ veloitus lentojen yhteydessä.

    Joillekin matkoille olen matkatoimistolle etukäteen ilmoittamatta ottanut bägin mukaan. Tällöin bägi on aina otettu vastan lentokentillä ilman mitään kyselyitä, huomautuksia ja ennen kaikkea ilman mitään lisämaksuja siinä tilanteessa tai jälkikäteen. (Ainut tietenkin, jos painoraja ylittyy liian täyteen ahdatun sisällön vuoksi.) Tavarat ovat aina tulleet perille hienosti.

    Sitä vastoin kun etukäteen ilmoitan matkatoimistolle tuovani bägin lennolle mukaan, lätkäistään 50€ lisämaksu hintalappuun, yleensä vähän epämääräisellä lentoyhtiöitä syyttävällä selityksellä, että lentoyhtiö veloittaa / poikkeuksellinen laukkukoko tms.

    Mikä on totuus? Onko matkatoimistot keksineet hyvän rahastuskeino ’elitistisiä’ golffareita varten? Lisämaksuun ei kuitenkaan liity mitään vakuutusta, etua tms.

    Onko kellään TIETOA?

    Ei mitään: ’älä matkusta jos ei ole varaa, köyhä’ vastauksia kiitos!

    Kyllä reittilennoille ainakin meikäläinen on saanut ottaa bägin mukaan veloituksetta, kunhan matkatavoiden kokonaispainoraja ei ylity. Lippuja varatessa olen ilmoittanut, että bägi on mukana.

    Lomalennot on tosiaan tapaus erikseen nykyään. Selityksenä olen kuullut, että bägejä on niin paljon. Lomalennoillahan bägi tulee max 15kg lisänä muiden matkatavaroiden ’päälle’.

    Sillä ei ole mitään merkitystä oletko ilmoittanut bägistä etukäteen vai et. Euroopan lomalennolla (huom!) bägi maksaa aina tuon 50 euroa, sen sijaan reittilennolla se ei maksa mitään.

    Pari kertaa isompien golf-ryhmien matkoja järjestäneenä oma kokemukseni on, että riippuu ilmeisesti lentoyhtiöstä. Bägin kuljetus on meillä ainakin sisältynyt hintaan, emmekä ole erillistä maksua maksaneet. Lisäksi oma bägini taisi viimeksi painaa melkein 25 kiloa :o), eikä ylimääräistä siitäkään veloitettu. Jostain syystä ovat matkalaukkujen painon suhteen tarkempia, mutta johtunee siitä, että laukkuja on suhteessa enemmän lennoilla kuitenkin mukana.

    Naisilla on yleensä tunnetusti tavaraa muutenkin enemmän matkoilla mukana kuin miehillä ;o) – oma taktiikkani onkin, jos mahdollista, niin kannattaa lentokentällä nostaa vaa’alle yhtä aikaa yhden miehen ja yhden naisen matkalaukku :o), kun punnitsevat ne yhdessä ja jakavat painon kahden matkustajan kesken, ei ’ylipainoa’ yleensä tule :D.

    Käsittääkseni mikään lentoyhtiö ei veloita REITTIlennoillaan bägin kuljetuksesta.

    Kyllähän se on selvää rahastusta.

    Esim. USA:ssa on ollut käytäntö että 2 laukkua saa laittaa ruumaan ilman lisäveloitusta. Toinen voi olla vaikka golfbagi. Kotoinen lentoyhtiömme kyllä aina ollut näissä asioissa lievästi sanoen ahne.

    Sanookapa miksi samalla hinnalla matkustaa 50 kg:n neito ja 130kg:n äijän köriläs.

    Mahtuu siihen jokunen golfbagigin tuohon painoeroon.

    Mut jos miettii sitä tilaa… ihminen tarvitsee noin 3-5 kuutiometriä tilaa. Bägi 1-1,5. Joillakin henkilökohtainen space on vielä suurempi!

    Ja vaikka ajattelis painon mukaan, ni suhde on vielä huonompi… varsinki golfareilla!!!! 😉

    Tosin tosigolfarihan kitisee lennon aikana keskimäärin 10 kertaa palvelua tai lentoemoa tarjoamaan viinaa, golfbägi ei.

    Ja golfarille tarjotaan 2-3 kertaa lennon aikan jotain, bägille ei.

    Bägi ei käy vessassa!

    Bägi ei kaipaa lennon aikana leffoja tai muuta viihdykettä.

    Miksi bägi pääsee matkalle 20 kertaa halvemmalla? Sitä voi miettiä…

    Oonkohan mä kohta ei-toivottu (d)raivoaja tiille ku tiille???

    Sulla on varmaan joku pro-bägi?? meinaan tota reilua kuutiometriä!!! mun mielestä kantobägejä menee kuutiometriin about kymmenen

    ’Sanookapa miksi samalla hinnalla matkustaa 50 kg:n neito ja 130kg:n äijän köriläs.’

    Tuostahan saatais vaikka kokonaan uusi keskustelu aikaiseksi =D

    Matkatoimistot ovat keksineet törkeän rahastuskeinon.

    Soitin erääseen lentoyhtiöön ja kysyin minkä kokoinen saa matkalaukkuni olla, kun se ei ylitä painorajoja. Vastaus oli ettei ole mitään rajoituksia laukun koolle, sanoin laittavani golfbägin matkalaukkuun,jolloin virkailija sanoi, että siinä tapauksessa perimme lisämaksua.

    Toiseen lentoyhtiöön soitin ja kysyin bäginkuljetuksesta ja he sanoivat perivänsä lisämaksua. Kysyin saanko kuljettaa golfbägin kokoisessa matkakassissa harjoja jolloin vastaukseksi sanottiin että saa kuljettaa ilman lisämaksua. Sitten kysyin saanko kuljettaa golfbägini mailoineen jos laitan jokaiseen mailaan pienen harjaksen kiinni jolloi nämä mailat ovatkin harjoja eikä golfmailoja. Vastaus oli, että periaatteesa saa kuljettaa ilman lisämaksua.

    Eli bägin kuljetusmaksu on selvää rasismia.

    Lähetin asiasta kuluttaja-asiamiehelle kirjeen ja toivon muidenkin yrittävän vaikuttaa tätä kautta asiaan.

    #640672 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ’Matkatoimistot ovat keksineet törkeän rahastuskeinon. ’

    Eihän matkatoimistoilla ole asian kanssa mitään tekemistä, vaan maksua perivät lentoyhtiöt. Esimerkiksi Finnairin maksukäytännön osalta selkeät ohjeet löytyvät Finnairin nettisivulta kohdasta ’Erikoismatkatavarat’.

    #640673 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Selvää rahastusta, mutta niin moni muukin asia. Esim. Riikaan ryanilla pääsee joskus sentillä, joskus eurolla, mutta bägi edestakasin maksaa 50 euroa.

    Toisaalta esim. BA ei aina veloita. Kävimme Keniassa pelaamassa, ja lensimme BAlla Hki-LHR-NBI. Sallittu kilomäärä oli 30, jos siihen sisällytti bägin.

    #640674 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lentosi HEL-LHR-NRI koostui arvatenkin reittilennoista, joten eihän se bägi silloin mitään maksa. Kun lentää Euroopasta ulos painoakin saa olla enemmän kuin 20 kg/henk. Luullakseni mikään lentoyhtiö (halpalentoyhtiöitä lukuunottamatta) ei veloita bägistä maksua reittilennoilla, elleivät painorajat ylity. Vai onko joku joutunut maksamaan jonkun ’perinteisen’ yhtiön reittilennolla bägistä? Charter-lennot ovat sitten kokonaan toinen juttu.

    #640675 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Finnmatkojen nettisivuilla:

    ’Golfvarusteet ovat erikoismatkatavaroita ja lentoyhtiöt veloittavat niiden kuljettamisesta. Golfbägi saa sisältää vain golfvarusteita eikä sen paino saa ylittää 15 kiloa. Bägin kuljetus charterlennoilla Eurooppaan (Air Finland, Finnair ja Finnmatkat Lomalento) maksaa 50 euroa (kevät 2005). Kaukokohteisiin: Air Finland 75 e, Finnair 75 e ja Finnmatkat Lomalento 50e. Varaa bägikuljetus matkavarauksen yhteydessä. Finnairin reittilennoilla maksu on 75 euroa (ilman etukäteisvarausta maksu määräytyy ylipainokilojen mukaan). Maksut kattavat edestakaisen kuljetuksen.’

    Lue lisää: Finnmatkat + hyvä tietää

    #640676 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tässä kopio tekstistä Finnairin omalta websivustolta:

    ’Golfvarusteet

    Yksi setti golfvarusteita saa sisältää mailojen ja golflaukun lisäksi yhden parin golfkenkiä. Normaaleilla reittilennoilla golfvarusteet kuljetetaan veloituksetta, mikäli ne sisältyvät lipussa sallittuun matkatavaramäärään. Jos matkatavaroiden yhteispaino ylittyy, golfvarusteille lasketaan erikoisylipainohinta, jota sovelletaan vain yhdelle golfvarustelaukulle asiakasta kohti.

    Golfvarusteista veloitetaan seuraavasti:

    Finnairin liikennöimällä reittilennolla kun lippu on kirjoitettu Finnairin lentonumerolle (AY): Suomesta Viroon, Pietariin, Riikaan ja Tukholmaan ylipainona kuljetettavasta golfvarustelaukusta, joka saa painaa enintään 15 kg, veloitetaan 15 euroa, ja mualle Eurooppaan 30 euroa.

    Finnairin liikennöimällä reittilennolla kun lippu on kirjoitettu Finnairin lentonumerolle (AY): Euroopasta Kaukoitään ylipainona kuljetettavasta golfvarustelaukusta, joka saa painaa enintään 15 kg, veloitetaan 70 euroa.

    Kappaleperusteisilla lennoilla veloitetaan 50 % normaalista 1 kollin ylipainohinnasta.

    Kotimaanlennoilla veloitetaan normaali ylipainomaksu.

    Lomalennoilla veloitetaan 50 euroa menopaluulennosta.

    Finnair Plus Platinum- ja Gold -asiakkaamme saavat kuljettaa veloituksetta yhdet golfvarusteet.’

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Lennon bägimaksu 50€ – rahastustako?

Etusivu Foorumit Matkailu Lennon bägimaksu 50€ – rahastustako?