16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Lähipelin merkitys tuloksen tekemiseen(harjoittelu)

Etusivu Foorumit Yleistä Lähipelin merkitys tuloksen tekemiseen(harjoittelu)

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190441 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    MOI! Oon pelannu 14v tätä kreisiä mailapeliä ja muodostanu sellaisen käsityksen et tääpeli alkaa 100m päästä kupista.Tarkoitan et aika pahasti saa kämmätä tiillä ja jopa väylällä mut jos ei pysty lyömään satkusta realistisen yhden putin päähän kupista on kusessa. Joten täytyy vaan ihmetellä miks monet viettää tunteja rangella ja eivät lähipeli alueella tai harjoitus griinillä!? Heitelkääs mielipiteitä mihin kannattais panostaa harjoittelussa.

    #519553 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Itellä rautapeli kulki alkukesästä hyvin, mutta metrinkään putit eivät uponneet joten tasotus ei paljon laskenu, sitten vietin parina päivänä peräkkäin muutaman tunnin puttailemassa ja chippailemassa ja hokkus pokkus peli rupes kulkee

    #519554 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuulin jostakin, että kilpailukausien välillä Parnevik treenaa 60 % ajasta lähipeliä ja kilpailukauden aikana 80 %.

    Oliskohon vieläkin liian vähän, kun menestys on viime aikoina ollut vaisumpaa?

    #519555 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mielestäni tuo lähipeliharjoittelun ja rangeharjoittelun välinen suhde riippuu jonkun verran pelaajan tasostakin eli mitä parempia tuloksia sitä enemmän panostusta lähipeliin.

    Korkealla tasoituksella tai siis paljoilla lyönneillä pelaavan pitää harjoitella enemmän sitä, että ylipäätään pääsee sinne lähipelietäisyydelle siedettävällä lyöntimäärällä.

    Joku nyrkkisääntö kait on 50/50 noiden kahden välillä. Tuon viiskymppisen jakaminen lähipelin eri osa-alueisiin on sitten kait tilannekohtaista?

    #519556 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Harjoittelun pääpaino kannattaa ilman muuta olla lähipelissä. Dave Pelziä lainaten- 60 prosenttia pelistä pelataan 60 yardin sisällä griinistä! Hyvä nyrkkisääntö on, että vähintään tuplamäärä lähipeliä rangeharjoitteluun. Tunti rangella= kaksi lähipelialueella jne. Uskallan väittää, että aloittelijakin oppii pelin varmasti nopeammin lähipelin kautta! 15 metrin chipin liike vaatii samat prinsiipit kuin täysi svingi. Älä juokse ennenkuin osaat kävellä.. Ja lyhyt liike on helpompi sisäistää kuin pitkä, eikö?

    #519557 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Belz jakaa muistaakseni lähipelikirjassaan treenin neljään osaan.

    n.1/3 lähipeliharjoittelua tsippi,pitsi jne

    n. !/3 puttitreeniä

    n. 1/3 powerria eli pitkiä lyöntejä

    loput mental-golfia.

    Lähipeliä reilu 2/3 harjoituksesta.

    Belz mm. esittää, että jos 20 tasoituksella oleva pelaaja antaa PGA-pron lyödä kaikki alle 100 yardin lyönnit tulos on kutakuinkin par kentällä kuin kentällä.

    #519558 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tere taas.Kun kirjoitin ton keskustelun avaus viestin lähdin liikkeelle ajatuksesta.

    – sen verran jo osataan että 10stä rauta7sta 7kpl lentäisi suunnilleen tavoite matkan.

    Tää juttu tuli mieleen kun oon seurannu omalla kentällä lähipeli harjoitus alueen käyttöastetta/ranggen käyttöastetta.Jälkimmäinen vetää porukkaa puoleensa ja lähipeli alueella saa lähes aina olla itekseen.

    Kuitenkin kentällä monet tuskailee lähipelinsä kanssa.

    Olisko vaan paljon mukavampi katella kun pallo lentää……………

    Hyviä talvi treenejä kaikille!panostetaan lähipeliin ja saadaan kiksejä kevään ensi peleistä.

    #519559 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Moikka ! Voihan sitä avauksen ja väylältäkin vielä lyödä ihan ok, mutta siinä 30m säteellä reiästä se tulos tehdään.

    Heikompikin pelaaja saa sen pallon väylältä greenin lähelle, mutta sit kun tarvis tehdä hyvä chippi niin siihen tyssää. Se, että saako pallon 1 – 2 metrin säteelle reiästä yhdellä chipillä ratkaisee useimmin tuloksen.

    Se on turhauttavaa, että olet griinillä parilla hyvällä väylälyönnillä ja sit chippaa 2 kertaa ja pari puttia vielä päälle. Syö miestä ja pirusti.

    Kotinurmikko riittää hyvin chippiharjoitteluun ja puttaaminen sisällä tavallisella matollakin jeesaa jo puttilinjojen ja mailan taakseviennin parantamiseen.

    Itse meinaan ensi keväänä tosiaan todella panostaa kotinurmikon chippiharjoitteluun ja samalla voi harjoitella puolisvingiäkin.

    #519560 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Älä nyt griinillä chippaile. Tulee pahaa jälkeä. Heh…!

    #519561 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä näin on. Kokemusta löytyy vaikka olenkin vain keskitason klubituuppari. Alkukkesästä peli oli ihan kateissa tulokset oli aivan katastrofeja. Kunnes kerran ennen kierrosta menin lähipelialueelle kaverin kanssa treenaamaan n. 2h ja joku kolahti kohdalleen. Seurauksena että tasoitus rupesi tippumaan. Sen jälkeen rupes tulemaan tulosta kun sai chipin 2 m:n säteelle kupista ja putti tai pari sisään.

    #519562 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllähän sitä kannattaa viettää aikaa juuri rangella. Lyhyitä rautoja(sw-r8), juuri niillä tullaan greenille (in regulation) ja on vielä kaksi puttia par’iin. Näin pääsee usein kokeilemaan myös birdietä. Tottakai sitten tarvitaan myös chippiä jos/kun lähestyminen vierähtää greenin ulkopuolelle.

    Pitäisi vaan päästä enemmän treenaamaan ruohorangelta. Pelkästään maton päältä lyöminen ei mielestäni oikein riitä tähän harjoitteluun.

    Jos aikoo tehdä tulosta pitää hallita kaikki pelin osa-alueet. Vaikka lähipeli ja putit on tärkeä osa ei pelkästään sen osaamisella pysty riittävästi korjaamaan tulosta.

    #519563 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mielestäni harjoittelun painotus riippuu hyvin suuresti omasta osaamisestasi ja tavoitteistasi. Nyrkkisääntöinä voisi pitää vaikkapa suunnilleen seuraavia:

    Jos haluat rikkoa 100 lyöntiä kierroksella niin:

    Treenaa pitkiä lyöntejä kuten avauksia.

    Pyri saamaan lyönti sellaiseen kuntoon, että olet griinillä GIR+1 lyönnillä (siis par3:lla 2 lyönnillä, par4 3:lla ja par5 4:llä).

    Tietystikään tulosta ei saa sitten pilata 2 chipillä + 3 putilla per väylä, joten jollakin tavalla pitää lähipelinkin toimia.

    Jos haluat rikkoa 90 lyöntiä niin:

    Pistä lähipelisi kuntoon, siis keskity chippeihin, pitcheihin ja putteihin. Oletuksena on siis se, että pitkät lyönnit ovat ainakin suunnilleen kunnossa.

    Jos haluat rikkoa 80 lyöntiä niin:

    Avausten on oltava kunnossa.

    Lähestymisten on oltava kunnossa.

    Lähipelin ei kärsi olla huonoa.

    Ja kun haluat pelata vielä paremmin, pitää kaikkien pelin osa-alueiden olla kunnossa. Ei siis pelkästään lyöntien vaan myös hermojen hallinnan ja pelistrategian.

    #519564 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Avauksella on siinä vaiheessa merkitystä kun pallon saa lentämään niin pitkälle, että on mahdollisuuksia päästä par4:llä 2:lla ja par 5:lla 3:lla päälle. Muuten on sama mihin avauksen huiskasee kunhan saa sen lentämään tuollaset 120m niin pärjää jo monella väylällä ja sitten ei muuta kun chippi ja putti sisään niin bogihan siitä on tuloksena. Mutta eihän golf olisi mitään ilman pitkää drivea. Pari kertaa olen pelannut maila + putteri kisan eikä tulokset ole olleet yhtään huonompia kuin koko maila-arsenaalin ollessa mukana ts. alle 20:n tasotukseen pääsee kun malttaisi pelata vain muutamalla mailalla esim. R7,R9,PW,SW,putteri. Mutta tylsäähän se sellanen peli olisi.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Lähipelin merkitys tuloksen tekemiseen(harjoittelu)

Etusivu Foorumit Yleistä Lähipelin merkitys tuloksen tekemiseen(harjoittelu)