26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Ladyt kehnoa peliseuraa?

Etusivu Foorumit Yleistä Ladyt kehnoa peliseuraa?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 107)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    ’ Wanna be lady’ pelaajana, joka on pelannut parhaat kierroksensa miesten kanssa ja huonoimmat kierroksensa naisten kanssa haluaisin haastaa miespalaajat keskusteluun jonka sisältönä on ’lady’pelaajien huono etiketin tuntemus, harjoittelun puute ja sillä brassailu; suora lainaus; ’Itse en treenaa ollenkaan, tämä on vaan sellaista ajanvietettä, harjoitteletko sinä ?’ Omat kokemukseni naispelaajista ovat olleet kautta linjan varsin oudompia ja mikä on kummallisinta yleensä näiden naisten miehet ovat mitä miellyttävimpiä ja kannustavinta seuraa mitä voi sukupuolesta riippumatta toivoa mukaan matkalle 4 tunniksi metsään. Ymmärrän toki, että laji vetää puoleensa eri ikäisiä ihmisiä mitä erilaisemmilla syillä harrastaa, ja onhan se hienoa että sellaisetkin jotka eivät muuten mitään tekisi saavat nyt liikuntaa ja tutustuvat mukaviin ihmisiin ja voivat viettää aikaansa ulkona. Onko meidän muiden joita kiinnoistaa urheilla ja se tarkoittaa kunnianhimoa; päämäärätietoisuutta sekä tuloksen haluamista ja toisten tsemppaamista eikä niinkään kierroksen maustaminen negatiivisilla kommenteilla, jos niitä itsekseen kelailee se on sitten ihan oma juttunsa. Tähän olen törmännyt mm. Sarfikissa, Mastersissa, Peuramaalla sekä Pickalassa. Ymmärrän kyllä rouvien kaipaavan liikuntaa ja pikku jaloittelua, mutten sitä etteivät he ymmärrä olla hiljaa muiden lyödessä, tai etteivät he tajua siirtyä takavasemmalle tiiauspaikalla tai mitään muutakaan johon kyllä löytää ohjeita ja neuvojiakin vaikka niitä paljon parjattuja besserwisereitäkin. Miten on, miltä teistä vaikuttaa kiinostaako naisia tämän hienon lajin fyysinen eikä niinkään sosiaalinen puoli ja tulokseen keskittyminen, tai jos sekään ei kiinnosta niin ainakin sen seikan kunnioittaminen että suurin osa kentälle ilmaantuvista ihmisistä sukupuoleen katsomatta on innoissaan oppimisprosessista ja yrittämisestä; siihen tarvitaan sääntöjen tuntemusta, harjoittelua sekä toisinaan myöskin hiljaisuutta. Onko tämä ihan utopiaa? Lady who prefers gentlemen

    Olen pelannut paljon sekä miesten että naisten kanssa, myös vaimoni pelaa. En usko, että sukupuolten välillä on loppujen lopuksi suurta eroa. On vain tainnut käydä niin, että muutamat ääripään yksilöt ovat leimanneet vähemmistönä olevat leidit.

    Toisaalta minusta kyllä tuntuu, että golf-kentällä nainen voi olla ’susi’ toiselle naiselle. Tätä on vaikea selittää, mutta naisgolfareitten välillä olen huomannut ’jotain ylimääräistä kilpailua’ mitä ei miesgolfareiden välillä ole. Miehillä toki on keskinäistä kilpailuhenkeä, mutta tämä kohdistuu kokonaan vain ja ainoastaan lajiin ja pelaamiseen (poikkeuksiakin toki on). Naisten väliseen kilpailuun tuntuu liittyvän paljon muutakin, kilpailua pukeutumisessa, sosiaalisuudessa, lajituntemuksessa (no tätä vähän miehilläkin) ja ehkä ennen kaikkea kilpailua miesten silmissä, siis siinä mielessä, että kuka on ’hyväksyttävin’ golf-lady. Edelleen, vaikea kuvailla, mutta uskon, että aika moni muu tunnistaa tästä mitä tarkoitan.

    Yritän uudestaan: Miehet kilpailevat keskenään kuka pelaa parhaiten, naiset keskenään kuka on ’katu-uskottavin’ golfari miesten ja toisten naisten silmissä. Ne naiset, jotka eivät välitä muista golf-ladyistä, joilla ei siis tätä kuvailemaani kilpailuvietin ilmentymää ole, ovat ehdottomasti niitä parhaita naispelikumppaneita. Omia itsejään.

    Nyt osuit naulankantaan jjjj.

    Olen kärsinyt näistä ’Leideistä’ jo vuosia. Perustyyliin kuuluu: etiketin laiminlyönti, sääntöjen heikko tuntemus, jatkuva lyöntien kommentointi ja yleinen pälinä. Miksi he tulevat kentälle aviomiestä miellyttääkseen ja terrorisoivat kaikkien kierrosta?

    Eräskin kehoitti draivaamaa seuraavien niskaan, että oppivat pitämään reipasta vauhtia. Itse ’Leidi’ kaiveli eväitään ja pallojaan pusikosta vähän väliä minuuttitolkulla.

    Harjoittelu ei heitä kiinosta, vaan tärkeämpää on morjestella tutut klubilla ja syödä 4-tuntisen raahautumisen jälkeen rasvainen lounas (mieluiten club sandwich) kaljan kera.

    Pari kertaa olen osunut 25-30 vuotiaiden leidien seuraan ja parempaa kierrosseuraa sai hakea… Händärit tais olla kympin paremmalla puolella, ja se näkyi myös muussa olemisessa. Läppä lensi, ja omille vain mogille kikatettiin.

    Ihmettelen, että miesten käytöstapoja aina arvostellaa ja siunaillaan, mutta etiketin tuntemuksen puute naispelaajilla on uskomaton juttu. Ovea vaaditaan avattavaksi, mutta kentällä ’Leidit’ viisveisaavat etiketistä. Miksi näin? Eikö greencard kursseilla paneuduta muuta kuin svingiin?

    Kotimaan kentistä pahimmat ylilöynnit ovat osuneet kohdalleni Mastersissa, Ringsidessä ja Talmassa.

    Odottelen kauhulla tämän pitkän kauden traumaattisia kierroksia…

    clapin kanssa samoilla linjoilla – siinä kisataan jostain aivan muusta kuin pelitaidosta. ’Katu-uskottava golfari’ osuu varmasti lähelle – hyvä termi =)

    Luulen aika tarkkaan tietäväni ko. ’leidit’ – burberryssä ei säästellä, kanssanaisia on vaikea tsempata, ellei kyseessä ole se kenen kanssa pelaa 90% kierroksista ja auta armias, jos oma mies kehuu jotain muuta! Rakkaat leidit – eihän sitä omaa vaimoa jaksa joka kierros joka lyönti kehua. Ja jo ihan kohteliaisuussyistä on uutta tuttavaa tsempattava eri tavalla. Oma avokasani ei valitettavasti pelaa. Ainakaan vielä…

    Takaisin asiaan: jos minä kolmekymppisenä miehenä menen kahden edellä mainitun leidin kanssa kierrokkselle, olen aika varma, että tulemme juttuun ja kun se yksi draivi onnistuu ja / tai pääsen par5 kaks på, niin ihastellaan pitkiä lyöntejä, kysellään händäriä, kauanko on pelannut yms yms. Jos arvon leidit saavat kolmekymppisen (en tiedä jjjj:n ikää) naisen seuraansa, joka pelaa omaan tasuriinsa ja lyö draivit pidemmälle ja tarkemmin kuin muut, niin … no – joko kohtaamasi ylimielinen asenne, jonka kantaja ei todellakaan ole kentällä kuin juoruamassa tai samansuuntainen kuin tuossa koitin kuvailla. Jotenkin pidän – anteeksi kaikki kivat leidit – jälkimmäistä tilastoharvinaisuutena.

    Kuten clap jo sanoi, todella vaikea selittää tyhjentävästi.

    Naiset ovat yleensä mukavaa peliseuraa. He eivät ehkä ole hyviä pelaajia, mutta se ei minua mitenkään haittaa. On toki myönnettävä, että kaikkein rasittavimmat tapaukset peliseurana ovat ne muutamat ladyä leikkivät, joita lienee kaikissa seuroissa. Jos peliryhmässä on nainen tai naisia, on tunnelma aina hieman erilainen, kuin pelkässä miesryhmässä. Eli pientä jännitettä positiivisessa mielessä on ilmassa. Voin myös kuvitella, että kahden ns. ladyn seuraan liittynyt kolmas nainen voi saada ’kylmää kyytiä’

    Jos taas otsikosta on jäänyt yksi t-viiva pois, niin semmoinenhan ei pidä ollenkaan paikkansa, pikemminkin päinvastoin.

    Kuvailit hyvin naisten meinikiä…joka pätee muuallakin kuin pelikentällä.
    Surullista, eli itse peli jää toisarvoiseksi jutuksi kuitenkin, riippuu tietysti monesta tekijästä, ehkä pelaaminen alkaa kiinnostaa vasta sitten kun siinä kehittyy ja sitä kautta oppii yhtä sun toista, ehkä eniten itsestään ja ne eivät aina ole niitä kivoja juttuja..

    Nimetön

    No ei todellakaan,mut voi ….. ku sil ämmäl on just sävysävyyn ostettu pinkki lippa,pinkki bägi,pinkki paita ja kaks numeroo liian snadit pinkit byysat siihen revaan ja ku se sit on niin ……..golffaria voi v…u ei pysty,muuten naiset ovat loistavaa peliseuraa ja jos ne vielä hyväksyy mut jotenkuten seuraavalle rundille uudestaan niin mä olen ylittäny itteni.Sit nää Leadbetter olkihattuset ’golffarit’ meidän klubilla,no olkoon,mä otan taas bissen et en ois näin känkkäränkkä.Ei menny tänään eka rundi kovin hyvin,kuten näkyy,ryhmän lady löi palloa kyllä välillä hienosti,eikä ollu pinkeissä.

    No mieluummin sitä kattelee naisia pinkeissä housuissa, kuin miehiä, joilta niitä nykyään myös löytyy…
    Naiset keskittyvät monesti ihan muuhun kuin pelaamiseen.Esimerkkinä: Parivuotta sitten elokuun viikonloppuna kenttä oli ihan täynnä eivätkä kaikki halukkaat päässeet ees pelaamaan sitten ryhmään sattui nainen, joka pelasi puolet reijistä loppuun ja muuten keräili ja söi marjoja metsästä…:)

    Eräänä viime vuoden perjantai-iltana lauantain varaus klo 10.00 tiiajalle näytti: minä, rouva ja kaksi ladya – en nukkunut silmäystäkään…

    Minä pelasin viime kesän hyvin vaihtelevassa peliseurassa kun oikein golffaavaa kaveria ei löytynyt ja aina olin ns. ulkopuolisena flaitissani. Peliseura tosiaan vaihteli ja suurin osa ihmisistä oli ihan mukavia, mutta todellisia mulkkujakin mahtui joukkoon. Naiset olivat lähes poikkeuksetta ihan mukavia, mutta tosiaan tietyillä Burberryladyillä kyllä näkyi, että ollaan golffareita ja rahaa löytyy. Mutta niin kuin todettu, etikettituntemus oli kyllä lähes poikkeuksetta todella kehnolla tasolla, puttilinjojen päältä käveltiin huoletta joka ikisellä griinillä eikä edes huomattu asiaa, eli siis ei edes tiedetty että ei kovin mielellään kävellä kanssapelaajien puttilinjoilta. Itse olen siinä mielessä rauhaa rakastava kaveri ja en yleensä sano asiasta yhtään mitään, koska ei se minua nyt niin suunnattomasti häiritse. Lisäksi naisilla tuntuu lyönteihin valmistautuminen kestämään aivan tolkuttoman kauan verrattuna miehiin, poikkeuksiakin löytyy toki. Viime kesänä pelasin kaverin kanssa kahden 55-60 vuotiaan leidin kanssa kierroksen, molemmat oikein hienostorouvia. Pelata eivät osanneet oikeastaan kumpainenkaan ja toisella jokaiseen lyöntiin valmistautuminen vei valehtelematta vähintään minuutin, kierroksella saatiinkin sitten kulumaan kesän ennätys 5 tuntia ja 10 minuuttia. Normaalisti kun kierrämme neljän hengen porukassa tuntia nopeammin. Näilläkin rouvilla etikettituntemus oli todella heikolla tasolla, vaikka tiedän että kuuluvat vielä ns. seuran aktiivijäseniin ja ovat taatusti pelanneet kauan. Toinen heistä oli kyllä erittäin mukava ja ystävällinen ja vielä pelasikin hyvää tahtia, mutta toinen olikin sitten täysi katastrofi.

    NIINPÄ… olen tässä jo odotellut että kuka tämän asian uskaltaa ottaa esiin 🙂

    Itse pelaan ’tosissani’ joka kierroksen (n 100krt/kesä) ja mielellään ilman suurempia sosiaalisia keskusteluja. Noudatan aina harkkarikierroksillakin sääntöjä ja varsinkin etikettiosuutta. Pelikierros kestää yleensä aina alle neljä tuntia miesseurassa ja välillä pelaan seuran vuoksi keltaiselta tiiltä. Mieheni ja minä olemme yleensä ’haluttua’ peliseuraa koska keskitymme kumpikin omaan peliimme ja haluamme pelata golfia ilman ’koukeroita’.
    Kotikentällämme viikonloppuisin on välillä aika ’kauheaa’. Nettiajanvarauksemme kautta saamme välillä seuraksemme TOSI golfleidejä. Kolmen väylän jälkeen olen täysin kyllästynyt heidän jatkuvaan kälätykseen ja viiden väylän jälkeen nauran itsekseni heidän ’bogeille’ (todellisuudessa vähintään triploja). Rouvien miehet ovat usein pitkän linjan innostuneita seniorigolfareita, mutta välillä hämmästelen miten heidän vaimonsa 15 vuotta /nyt 23 tasotuksella pelannut naisgolffari ei osaa alkeellisimpiakaan golfsääntöjä. Kierros kestää aina reilusti yli neljä tuntia…
    Olen oppinut uppoamaan vielä syvemmälle omaan maailmaani ja uskon kaikki heidän ilmoittamansa tuloksensa, jos siitä on heidän ’honourinsa’ kiinni… Heidän kaltaisensa sopivat loistavasti naistoimikuntiin pohtimaan erilaisia parannuksia esim klubin kukkaistutuksiin ja järjestämään keskenään leikkimielisiä kilpailuja.
    Minä haluan pelata vain golfia ja kilvoitella itseni kanssa haastavassa lajissa.

    Niin. En halua vaikuttaa mitenkään sovinistiselta tms. mutta itse koen pelaamisen yli 35-40 v. ,yli 20 hcp:llä naisten kanssa erittäin rasittavana (varsinkin jos ryhmässä ei ole yhtään miestä, toki tuttujen kanssa asia on erikseen).
    Kun pidän pelaamisesta pelin takia en sen sosiaalisuuden takia, mutta toisillahan on toiset mietteet eikä sille mitään voi.
    Esimerkkinä; viime kesänä aloitin kierroksen kahden varsinaisen hienostorouvan kanssa ja jo ensimmäisen väylän jälkeen päätin tehdä ”Houset” ja sanoin kiitos ja hyvää pelipäivää.

    Don’t hate the player, hate the game.

    Ganga kirjoitti: (16.4.2007 20:53:37)
    Niin. En halua vaikuttaa mitenkään sovinistiselta tms. mutta itse koen pelaamisen yli 35-40 v. ,yli 20 hcp:llä naisten kanssa erittäin rasittavana (varsinkin jos ryhmässä ei ole yhtään miestä, toki tuttujen kanssa asia on erikseen).
    Kun pidän pelaamisesta pelin takia en sen sosiaalisuuden takia, mutta toisillahan on toiset mietteet eikä sille mitään voi.
    Esimerkkinä; viime kesänä aloitin kierroksen kahden varsinaisen hienostorouvan kanssa ja jo ensimmäisen väylän jälkeen päätin tehdä ”Houset” ja sanoin kiitos ja hyvää pelipäivää.

    20 vuoden golfaamisen aikana olen kerran osunut ryhmään, missä oli ehkä aavistuksen tässä ketjussa esitettyjä ’Lady’-piirteitä, eikä silloinkaan siitä ollut omalle pelille mitään haittaa. Kerran tosin joutui oikein keskittymään kovasti omaan peliin, ettei se hajoaisi, kun peliseuraksi osui varsin viehättävä puolijulkkis, jonka liki läpinäkyvä hame ulottui tuskin vesirajan alle, eikä alla olevien bikinien väri jäänyt epäselväksi 😮
    Välillä täytyy oikein ihmetellä, kuinka ahdasmielistä porukkaa on olemassa. Varsinaisia neitejä on kuitenkin Gangan kaltaiset kaverit, jotka eivät pysty keskittymään omaan tekemiseensä jos peliseura ei ole sopivaa.

    Olen lukenut tätä viestiketjua ihan ihmeissäni. Mieheni ja minä pelaamme paljon erikseen, koska toinen on lapsen kanssa. Pelaan siis paljon tuntemattomassa seurassa ja olen aina iloinen, jos mukaan sattuu naisgolffari. Silloin joku muukin on kiinnostunut pelistäni ja on pientä kisaa avausten onnistumisesta jne. Yleensä joutuu pelaamaan kolmen miehen kanssa, jotka kulkevat aivan omia polkujaan.
    Pahin tapaus sattui muutama vuosi sitten. Peliseurana oli kolme miestä, jotka tuskin suostuivat tervehtimään, kun liityin seuraan. Vähän ihmetytti, kun yksi herroista tyynesti kääntyi selin ja virtsasi keltaiselle tiiausmerkille. Toisella väylällä kaivettiinkin jo kaljapullot esille. Pallot lentelivät kyllä pitkälle, mutta pitkälle metsään kirousten saattelemina. Mikään ei tahtonut onnistua, mutta en kommentoinut asiaa. Kuudennella tiiauspaikalla oli yhden peliseuralaisista taas virtsattava tiiauspaikan reunalta. Siinä sitten herrat päättivät pelata reiän kilpaa ja häviäjä tarjoaisi kaljat klubilla yhdeksän reiän jälkeen. Yllättäen tämä motivoikin sitten heidät kaikki pelaamaan reiän pariin eli huonoista pelimiehistä ei ollut kyse. Klubilla pyytelivät kovasti kaljalle, mutta vetosin lapsenhoito-ongelmiin ja jätin heidät jatkamaan keskenään.
    Yleensä on kyllä ollut myös miellyttävää miesseuraa. Pinkit housut eivät haittaisi yhtään.
    Golfholisti eli intohimoinen golffari voi kyllä olla nainen ihan yhtä hyvin kuin mies. Molemmista voi myös löytyä omalla tavallaan hankalaa peliseuraa. Lopettakaa naisten mollaaminen.

    Kotikentällämme viikonloppuisin on välillä aika ’kauheaa’. Nettiajanvarauksemme kautta saamme välillä seuraksemme TOSI golfleidejä. Kolmen väylän jälkeen olen täysin kyllästynyt heidän jatkuvaan kälätykseen ja viiden väylän jälkeen nauran itsekseni heidän ’bogeille’ (todellisuudessa vähintään triploja). Rouvien miehet ovat usein pitkän linjan innostuneita seniorigolfareita, mutta välillä hämmästelen miten heidän vaimonsa 15 vuotta /nyt 23 tasotuksella pelannut naisgolffari ei osaa alkeellisimpiakaan golfsääntöjä. Kierros kestää aina reilusti yli neljä tuntia…
    Olen oppinut uppoamaan vielä syvemmälle omaan maailmaani ja uskon kaikki heidän ilmoittamansa tuloksensa, jos siitä on heidän ’honourinsa’ kiinni… Heidän kaltaisensa sopivat loistavasti naistoimikuntiin pohtimaan erilaisia parannuksia esim klubin kukkaistutuksiin ja järjestämään keskenään leikkimielisiä kilpailuja.

    ’Leidit’ siis ovat tabu, josta ei voi oikein edes keskustella !

    Jotenkin tuntuu, että nämä puutteet käytöksessä, ja huonossa huumorissa henkilöityvät varsin usein seurojen pitkäaikaisiin jäseniin. Toimikuntien valiot yleensä ilmoittvat olleessaa ainakin vuodesta -77 jäseninä, ja törttöilevät kentällä sen minkä kerkiävät. Siis: astuvat puttilinjojen päälle, pälättävät toisten löydessä ja vahtivat toisten kierrosten sujuvuutta. Oma kierros saa helposti kestää lähemmäksi viisi tuntia. Mitä pitkäaikainen toimikunnassa istuminen on opettanut kentällä toimimisesta, ei ilmeisesti juuri mitään.

    holisti kirjoitti: (16.4.2007 21:30:22)

    Vähän ihmetytti, kun yksi herroista tyynesti kääntyi selin ja virtsasi keltaiselle tiiausmerkille. Toisella väylällä kaivettiinkin jo kaljapullot esille. Pallot lentelivät kyllä pitkälle, mutta pitkälle metsään kirousten saattelemina. Mikään ei tahtonut onnistua, mutta en kommentoinut asiaa. Kuudennella tiiauspaikalla oli yhden peliseuralaisista taas virtsattava tiiauspaikan reunalta. Siinä sitten herrat päättivät pelata reiän kilpaa ja häviäjä tarjoaisi kaljat klubilla yhdeksän reiän jälkeen. Yllättäen tämä motivoikin sitten heidät kaikki pelaamaan reiän pariin eli huonoista pelimiehistä ei ollut kyse. Klubilla pyytelivät kovasti kaljalle, mutta vetosin lapsenhoito-ongelmiin ja jätin heidät jatkamaan keskenään..

    Niin huono käytös on huonoa käytöstä. Muista itse pelanneni Peuramaalla ’Leidin’ seurasssa, joka poltti ketjussa, ryysti jo kolmosella sixpackkistä kaljaa kun kerran oli kiire risteilylle Tukholmaan. Kasilla hän vain hävisi puolijouksua klubin suuntaa. Taisi olla kiireempi ruotsinlaivalle ja taxfreen vastustamattomien tarjousten pariin.

    Ganga kirjoitti: (16.4.2007 20:53:37)
    Niin. En halua vaikuttaa mitenkään sovinistiselta tms. mutta itse koen pelaamisen yli 35-40 v. ,yli 20 hcp:llä naisten kanssa erittäin rasittavana (varsinkin jos ryhmässä ei ole yhtään miestä, toki tuttujen kanssa asia on erikseen).
    Kun pidän pelaamisesta pelin takia en sen sosiaalisuuden takia, mutta toisillahan on toiset mietteet eikä sille mitään voi.
    Esimerkkinä; viime kesänä aloitin kierroksen kahden varsinaisen hienostorouvan kanssa ja jo ensimmäisen väylän jälkeen päätin tehdä ”Houset” ja sanoin kiitos ja hyvää pelipäivää.

    Don’t hate the player, hate the game.

    Yleensä yli 35vee ja yli 20 handari on varma merkki ’Leidistä’. Ykköstiillä kannattaa myös tarkkailla, jos bägi sattuisi olemaan varsin iso ja kalliinpuoleinen. Tämä on myös indikaatio mahdollisesta toimikuntajyrästä. Jos bagissä vielä roikkuu vähintään viiden viime vuoden pelilätkät seura on taattua. Usein myös mies on päässyt mukaan….

    Siis: viisi tuntiä raskasta taivallusta kommenttien saattelemana. Suomalainen mies kyllä huomaa kun ’Leidi’ laittaa järjestykseen koko kentän asiat ja vähän muutakin rundin aikana. Useimmiten hän vain tyytyy etsiskelemään palloja esteistä vältääkseen punastelemasta vaimonsa puolesta vieraiden silmissä. Näin on jatkunut jo siis vuosia ja hänet on vaiennettu.

    firestick kirjoitti: (15.4.2007 22:50:26)
    No mieluummin sitä kattelee naisia pinkeissä housuissa, kuin miehiä, joilta niitä nykyään myös löytyy…
    Naiset keskittyvät monesti ihan muuhun kuin pelaamiseen.Esimerkkinä: Parivuotta sitten elokuun viikonloppuna kenttä oli ihan täynnä eivätkä kaikki halukkaat päässeet ees pelaamaan sitten ryhmään sattui nainen, joka pelasi puolet reijistä loppuun ja muuten keräili ja söi marjoja metsästä…:)

    Minua eivät asut häiritse, jos pysytään etiketissä. Tietenkin vanhalla pikeepaidan kuvatuksella ei sopisi ilmestyä kentällekään.

    Paksupekka kirjoitti: (16.4.2007 21:07:24)
    Välillä täytyy oikein ihmetellä, kuinka ahdasmielistä porukkaa on olemassa. Varsinaisia neitejä on kuitenkin Gangan kaltaiset kaverit, jotka eivät pysty keskittymään omaan tekemiseensä jos peliseura ei ole sopivaa.

    Jos tuo sinun mielipiteesi ei ole ahdasmielisyyttä niin sitten se on nuoleskelua.

    Nimetön

    Mielenkiintoisia näkökulmia jokaisella keskustelijalla lajiin, jonka ydin on kuitenkin se että jokainen pelaa omaa peliään ja antaa muille rauhan pelata omaansa.

    Tässä ei ole kyse ensisijaisesti naisista, eikä ole tarkoitus tehdä tästä mitään typerää vääntöä miesten ja naisten välille keskittyen pintapuolen asioihin.

    Muoti on kiva juttu, ja kauniit vaatteet tekevät kenestä tahansa kauniin mutta itseäni ei kiinnosta tällä palstalla kiistellä vaatteista niiden väristä tai tyylistä, puhumattakaan niiden kantajan iästä tai viehättävyydestä vaan siitä seikasta että osa kentälle ilmaantuvista naisista ei tunnu olevan ’ihan oikeasti’ kiinnostuneita omasta kehittymisestään tai pelaamisen tasosta ylipäänsä, vaan pelailevat juuri niistä ’sosiaalisista syistä’ yhtä hyvin voisi sanoa terrorisoimisen ja reseptien jakamisen riemusta juuri niin paljon sosiaalisia taitoja on henkilöllä joka omaa monologiaan jauhaen taapertaa raskasta kärryä perässään raahaten läpi metsien.

    Tuntuu vaan niin käsittämättömältä että on olemassa kuitenkin iso joukko ihmisiä jotka vaan ilmestyvät paikalle ja alkavat huitomaan palloja metsiin olettaen että kun tarpeeksi kauan ’harrastaa’ tällä tyylillä jokin mystinen lukko aukeaa ja voilá ; peli liikkuu eteenpäin pantterin lailla! So not mamma.
    Ei kai tämä asia avautumisella muutu.

    jjjj kirjoitti: (16.4.2007 22:39:25)

    Muoti on kiva juttu, ja kauniit vaatteet tekevät kenestä tahansa kauniin mutta itseäni ei kiinnosta tällä palstalla kiistellä vaatteista niiden väristä tai tyylistä, puhumattakaan niiden kantajan iästä tai viehättävyydestä vaan siitä seikasta että osa kentälle ilmaantuvista naisista ei tunnu olevan ’ihan oikeasti’ kiinnostuneita omasta kehittymisestään tai pelaamisen tasosta ylipäänsä, vaan pelailevat juuri niistä ’sosiaalisista syistä’ yhtä hyvin voisi sanoa terrorisoimisen ja reseptien jakamisen riemusta juuri niin paljon sosiaalisia taitoja on henkilöllä joka omaa monologiaan jauhaen taapertaa raskasta kärryä perässään raahaten läpi metsien.

    Olen samoilla linjoilla jjjj. Muoti kuuluu kuvaan. Kehitystä pitää olla.

    Reseptien (jostain lehdestä lukastujen) jakamien alkaa yleensä takaysilla, ja on todella raskasta kuultavaa keneltä tahansa. Proolle voi mennä opimaan lisää ja ilman treeniä ei pääse eteenpäin.

    IDEA:

    Joku PROhan voisi keskittyä ainoastaan sääntöjen ja etiketin opetukseen !
    Asiakkaita löytyy varmasti.

    jjjj kirjoitti: (16.4.2007 22:39:25)

    Ei kai tämä asia avautumisella muutu.

    Ei muutu, eikä kuulukaan muuttua.
    Meitä ykköstiille kokoontujia riittää moneen junaan: harrastamme lajia eri lähtökohdista, eri syistä ja eri tavalla.

    Voisi sanoa että myös ärsyttävillä ihmisillä on oikeus pelata golfia. Luojan kiitos että on, se takaa sen ettei meikäläistäkään voi potkia kentältä.

    Kieltämättä olen joskus pelannut ryhmässä, jossa jonkun toiminta tai ajatusmaailma ottaa pattiin. Olen silloin yrittänyt ajatella että maailmassa on tasapaino myös tässä asiassa: Jokaista sellaista ihmistä kohti, jota minä pidän ärsyttävänä, löytyy jostain yksi ihminen joka pitää minua ärsyttävänä. (Jos asiaa lähestyy matemaattisesti niin tämähän on vieläpä helppo todistaa.)

    Tässä vinkki niille, jotka eivät halua olla ärsyttäviä: ainoa tapa vähentää teitä inhoavia ihmisiä on vähentää ärsyttävänä pitämiensä ihmisten määrää 🙂

    KL

    ruusunen kirjoitti: (16.4.2007 23:03:24)

    IDEA:

    Joku PROhan voisi keskittyä ainoastaan sääntöjen ja etiketin opetukseen !
    Asiakkaita löytyy varmasti.

    Tuota en oikein ymmärtänyt. Ei niitä etiketistä ja säännöistä piittaamattomia ihmisiä sen pron maksaviksi asiakkaiksi mitenkään kumminkaan saisi, kun kerran asia ei kertakaikkiaan kiinnosta. Etiketin jo luonnostaan / hyvien käytöstapojensa ansiosta hallitsevien ihmisten taasen ei tarvitse niitä asioita sen kummemmin opetella.

    Paksupekka kirjoitti: (16.4.2007 21:07:24)

    20 vuoden golfaamisen aikana olen kerran osunut ryhmään, missä oli ehkä aavistuksen tässä ketjussa esitettyjä ’Lady’-piirteitä

    Jos nuin on, niin sittenhän et voi tietää kuinka perkeleellistä sitä kälätystä on kuunnella, kun koittaa keskittyä lyöntiin….

    Viran Omainen kirjoitti: (17.4.2007 7:14:26)

    Paksupekka kirjoitti: (16.4.2007 21:07:24)
    20 vuoden golfaamisen aikana olen kerran osunut ryhmään, missä oli ehkä aavistuksen tässä ketjussa esitettyjä ’Lady’-piirteitä

    Jos nuin on, niin sittenhän et voi tietää kuinka perkeleellistä sitä kälätystä on kuunnella, kun koittaa keskittyä lyöntiin….

    Kyllä niitä kälättäjiä ryhmiin on osunut, mutta niitä löytyy myös ’lady’-ryhmien ulkopuolelta. Viimeeksi viime viikonloppuna pari miestä. Itse ymmärsin ’Lady’-piirteillä myös muutakin, kuin pelkkää kälätystä. Toisaalta lyöntiin keskittyessä en yritä kuunnella muita, joten heidän jutustelunsa ei etenkään harjoituskierroksilla haittaa. Kisoissa toki toivon, että pelikaverit eivät kauheasti juttele, vaikka tuskinpa sitä omalta höpöttelyltäni edes kuulisin 😮
    Täydellistä hiljaisuuttahan on turha toivoa kentälle, joten kannattaa yrittää opetella tulemaan toimeen myös ulkopuolisten äänten kanssa. Sen olen huomannut, että jos lyöntiin valmistavien rutiinien aikana suo ajatuksen ulkopuolisten juttelulle, niin sen jälkeen sitä ei enää pysty olemaan huomioimatta ja riski epäonnistumisesta kasvaa.
    Jos ryhmään sattuu joku, joka ei huomaa hienotunteisia vihjeitä ’häiriöinnistään’, kannattaa asia ottaa puheeksi ja koittaa kohteliaasti kertoa omista odotuksista. Suomalainen taitaa vaan yleensä pitää oman naamansa happamana ja kirota pelikavereita hiljaa mielessään…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 107)
Vastaa aiheeseen: Ladyt kehnoa peliseuraa?

Etusivu Foorumit Yleistä Ladyt kehnoa peliseuraa?