23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Ladies in the clubhouse?

Etusivu Foorumit Yleistä Ladies in the clubhouse?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Vaikka tämä palsta taitaa pitkälti miesten valloittama olevankin, vilahtaa joukossa aina silloin tällöin jokunen leidienkin heittämä kommentti. Naispuolisena henkilönä minua kiinnostaisikin kerätä leidit yhteen ja kuulla hieman jokaisen golfharrastuksesta. Mistä kipinä lajiin syttyi, mikä on parasta golfissa, vähän minkä tason pelaajattaria olette, kauanko olette lajin parissa viihtyneet ynnä muuta mukavaa… Saattaapa palstan miehiäkin kiinnostaa, tiedä vaikka mitä annikoita täältä löytyisikään. Ai niin joo, pitäisköhän meidän naistenkin ottaa jossain välissä draivipituuskisat? Pompuilla, alamäkeen, kuivalla kelillä kovaan myötäiseen tietty…

    Hyvä idea,

    Voisimme yhdessä ajaa naisten etuja vaikka Ladies First -tunnuksen alla.

    Itse kuulun alottelijoihin, mutta innokkaisiin sellaisiin. Tasoitus on 30: työllä ja tuskalla hankittu, mutta nyt jo melko vakiintunut.

    Ystäväpiirini on laajahko ja aika moni harrastaa golffia siellä ja täällä. Olisi hauskaa kerätä joukko kokoon muiden samanhenkisten kanssa ja pelata yhdessä.

    Mukana ollaan!

    Yleensähän peliseura on aika mies-voittoista ja harvoin pääsee pelaamaan samalta tiiltä muiden kanssa. Olisi todella hauskaa tavata muita ’leideja’.

    Pisin draivi-kilpailuhan on ihan must ja asiaan kuuluvasti aloitankin uhon jo nyt: Lyön säällä kuin säällä varmasti yli 200 m! ; ) Tiina S, otatko haasteen vastaan?

    Lady Golf: Tottakai otan haasteen vastaan =)!!

    Sitten Birkon kysymyksiin eli kipinä syttyi reilu kymmenen vuotta sitten kun isä pakotti alkeiskurssille. Todellakin PAKOTTI. No koukkuunhan sitä jäi eikä paluuta ollut… =)

    Parasta taitaa olla se kun tätä peliä voi pelata niin monella eri tavalla, tasolla ja kaikenlaisessa & kaikentasoisessa seurassa, aloittelijat, kokeneemmat, mummut ja junnut ym. Missä muussa lajissa löytyy vastaavaa?

    Hieno laji!

    Kyllähän meitä naispuolisiakin golffareita täältä löytyy. Ja varmasti enemmän kuin tähän mennessä vastanneet kolme kappaletta:)

    Itse ajauduin tämän hienon mutta ah niin vaikean lajin pariin mieheni (yllätys!) kautta. Pelitaipale on vielä alkuvaiheessaan, tasoitus 41, mutta toki aina valmiina draivipituuskisoihin! Jos nyt en kuitenkaan vielä ala uhoamaan:)

    Toki olisi mukava kasata pelaajattaret yhteen ihan konkreettisestikin. Omasta ystäväpiiristäni ei juuri (nais)pelaajia löydy, eikä sen oman miehen kanssakaan aina jaksa kenttää kiertää…

    Kipinä joka pari vuotta sitten muuttui suorastaan pakottavaksi innoksi, syttyi viisi vuotta sitten avomiehen raahatessa puoliväkisin green card-kurssille.

    Kurssi suoritettiin ja ekat pari vuotta meni silloin tällöin pistäytyessä kentällä. Yhtään en osannut, enkä edes täyttänyt korttia koskaan… enhän ollut edes opetellut pisteiden laskua. Varmaan miestä hävetti, eikä se osannut kyllä opettaa yhtään. Pelasin pääasiassa samanlaisen aloittelijaladyn kanssa, joten eihän me oikeastaan edes tajuttu kuinka tumpeloita olimme, kun ei meidän kahden 54:n joukkoon sopinut enää muita, joista olisi voinut ottaa mallia. Ja miehet tietysti pelasivat mieluummin keskenään kuin oman puoliskonsa kanssa.

    Siitten miestä alkoi ilmeisesti hävettämään tumpelovaimo tosissaan ja pari vuotta sitten samainen mies raahasi kursseille Vierumäelle ja silloin kolahti tosissaan. Innostuin lajista sitä mukaa kun peli alkoi parantua ja tuli ihania onnistumiselämyksiä!

    Tasoitus on nyt +/- 24 ja se riittääkin varmaan lähes kaikille kentille eli parin vuoden takainen tavoite on saavutettu. Pitäisi varmaan alkaa miettimään uutta tavoitetta. Oliskohan vähintään 50 kierrosta per 2003 hyvä tavoite!

    Omalta kohdaltani jälkiviisaana sanoisin, että aloittelevan naisgolfarin kannattaa ottaa tunteja ja käydä kursseilla, edes lukea oppaita/katsoa videolta oikean näköistä peliä. Minä en tätä ymmärtänyt ja niinpä meni kolme vuotta ihan hukkaan… tuhertaessa ja oppiessa ihan vääränlaista golfia.

    Ihanan nöyryyttävä laji!

    Vasta oikeastaan tänä kesänä alkaa (alkoi) pelaaminen. Viime syksynä greencard ja kiduttavan pitkän talven jälkeen vihdoin kentälle. Muutama kierros nyt takana vaihtelevalla menestyksellä, ja monia monia hyviä kierroksia edessä (ja vain hyviä, eikös juu). 🙂

    Draivikisaan ei ehkä IHAN vielä päätäni pistäisi, mutta eiköhän sitä kohta(?) saattaisi jo uskaltautuakin. 🙂

    Olen ehdottomasti mukana draivikisassa! 200 metriä, been there, done that. (Ei kuitenkaan ihan säällä kuin säällä.)

    Kipinä syttyi kymmenisen vuotta sitten juniorina, mutta aika monta välivuotta (muutama kierros vuodessa) on tullut pidettyä, kunnes viime vuonna parempi puolisko innostui lajista toden teolla.

    Nykyään golf vie kummankin vapaa-ajasta suurimman osan ja odotamme kesälomaa innolla.

    Milloin pidetään draivikisat? ;o)

    Nimetön

    Onhan meitä tällä moneen junaan..

    Itse aloitin vasta pari vuotta sitten, miehen innostamana tietenkin. Tasoitus ei meinannut aluksi tippua millään, toisen kesäni lopulla sain sen sitten nykyiseen 36, mitä itse pidin ja pidän jo jonain saavutuksena.. toki tämän kesän tavoite on saada sitä taas vähän alas..

    Harjoittelen enemmän kuin pelaan ja miltei aina pelaan itseäni huomattavasti parempien (miesten)seurassa, mikä antaa potkua omaan peliin. Ensimmäinen kierros naisseurassa oli mieleenpainuva; muistan ihmetelleeni, että tämänhän voi ottaa huumorillakin tämän pelin. Miehillä kun se pakkaa se peli olemaan niin totista taistelua että välillä ei uskalla sanoa sanaakaan väylien välillä..

    Lyöntien pituudella en voi lähteä brassailemaan, mutta katsotaan kauden lopulla, onko taitoa ja voimaa tullut lisää.. toivottavasti edes vähäsen!

    Heippa Ladyt,

    ei ole vähään aikaan ehtinyt lukea golfpisteen keskustelua, kun on ollut pari lomapäivää ja aika on kulunut golfkentällä. 🙂 Naisten draivikisaa olisi kiva katsella, omat lyöntini eivät ole pitkiä vaan aina tarkkoja, joten tulostakin tarvittaessa syntyy. (Miehiltä saa honourin helposti tällä tavalla)

    Golfi on sopivan nöyryyttävää, kasvattavaa, ilostuttavaa ja kaikkea mahdollista, että täysin olen koukussa kahden kesän jälkeen. Mottoni on: ’Tärkeintä on oman itsensä ’voittaminen’ eikä tasoitukset tai vertaaminen muihin pelaajiin’. Tunnuslauselyönnin jälkeen: ’Tästä on hyvä jatkaa sanoi puuha pete’ 🙂

    Lue lisää: http://www.ladieseuropeantour.com/

    Nimetön

    Kipinä syttyi 6 vuotta sitten – ajattelin, että kiivaalle luonnolleni laji voisi olla omiaan tasoittamaan tietä itsehillintään. Sitä se on opettanut ennen kaikkea. Tosin olen olosuhteiden pakosta pitänyt pelaamisessa ja harjoittelussa pari välivuotta eri aikoina. Nykyisin tasoitus + / – 10, siinä välillä se liikkuu riippuen, miten päässyt mailaan kiinni ja onko talvella ollut mahdollisuutta harjoitella ja pelata.

    Houkuttelin aikanaan oman mieheni green card -kurssille ilmoittamalla, että menen itse joka tapauksessa. Niin kauan kuin HÄN osuu liikkuvaan palloon, hän ei aloita mitään naurettavaa ’ruutupöksyjen’-lajia, ilmoitti puolisoni nohevasti. No, innostukseni saattelemana päätti kuitenkin kokeilla ja koukkuun jäi, kuten minäkin.

    Parasta golfissa – hyvä, tasainen ja sujuva kierros ja mukava vaivaton peliseura. Ja se, että mailat kulkevat aina mukana, lähes kaikki ystävät ja tutut pelaavat jossain määrin, joten yhteistä liikuntaharrastusta löytyy. Harkkakierrokset pelaan enimmäkseen tosin miesten kanssa, joitakin vakio lady-sparrauskavereita löytyy. Lähinnä kisoista tuttuja, joiden kanssa harjoitellaan.

    Pisin draivi…pompuilla alamäkeen tuulella ja ilman ihan riittävästi, lähestymislyönti ja lähipeli ratkaisee. Em. riittää harjoittelemista, hyvä tulos tulee sohlattua usein huolimattomalla lähipelillä.

    Tsemppiä kaikille lady-golffareille. Kun jaksaa harjoitella, niin tulokset paranevat vähitellen.

    Sain aikoinani isältäni ylppärilahjaksi mailat ja pelioikeuden, mikä oikeastaan aluksi poiki vain ajatuksen pyrkiä kentälle kesätöihin nurmikkoa leikkelemään, pelaaminen ei tuntunut kovinkaan tähdelliseltä puuhalta, hidasta ja pitkäveteistä tuumailin… Kuinka ollakkaan pääsin nurmenleikkuuhommiin ja kun viiden työkaverin yhteenlaskettu tasotus oli tuskin 10, niin eipä mennyt aikaakaan kun omakin pallo alkoi löytää tiensä viheriöille. Kentälle mentiin 7-8 ailkoihin aamulla ja työpäivän jälkeen jatkettiin rangella ja kentällä ja takaisin kotiin selvisin yleensä hieman ennen puoltayötä.Tasoitus tuli kolinalla alas ja palkintokaappi täyttyi jos minkälaisesta pystistä… oi niitä aikoja=)

    Nykyään kehitys on niin hidasta, ettei sitä edes huomaa; itse asiassa jos tarkkoja ollaan, niin mielestäni löin paremmin 5 vuotta sitten kuin nyt, ilmeisesti vuosien varrella sitä on oppinut tekemään tulosta vähän heikommallakin lyönnillä! Luultavasti kyseessä lienee kuitenkin tämä ’aika kultaa muistot’ -ilmiö… mene ja tiedä, mutta taivahan tosi on ainakin sanonta ’tieto luo tuskaa’. Ennen oli vain pallo ja kohde, nykyään siihen väliin mahtuu grippiä ja stanssia ja starttia ja kiertoa ja sitten pallo ei yllättäen enää mene lähellekkään kohdetta…=(

    MUTTA drivekisassa olen tietenkin mukana, kunhan sektori on riittävän leveä!

    Hei!

    Golf on vienyt minutkin, aloitin pelaamisen kunnolla 96 ja tasoitus nyt n. 17. Pelaan seurassa, missä n. 1/3 on naisia ja joista 53 %:lla tasoitus 0-36, eli hyvässä seurassa ;o)) Pelaamisen aloitin todettuani, miten tylsää on golflesken elämä. Tänä päivänä golfilla ei ole mitään tekemistä parisuhteeni kanssa ja pelaan paljon, yli 100 kierrosta/kausi.

    Hyvää golfkesää kaikille!

    Hyvä avaus Birkko,

    Leidejä näyttää myös tältä clubilta löytyvän, vaikkei aktiviteetti yhtä kiivasta ja hormonaalista ole kuin heillä…

    Minun golfaus alkoi siltä Amerikan matkalta kun mieheni oli työkomennuksella Floridassa. Aikaa siitä onkin jo vierähtänyt vuosi jos toinen, mutta peli intoa löytyy vuosi vuodelta eikä loppua näy. Startti lajiin lähti luonnollisesti ystäväperheiden ’kimppakyytinä’ ja eläkkeelle siirtymistä tässä näiden samojen ystävien kanssa odotellaan, ennemmin tai myöhemmin golfista tulee varmasti lähes täysipäiväistä hupia.

    Palstan -annikoita- varmasti miehet kiinnostavat ja meidänkin perheessä on uusittu golf asustusta kiivaasti, ties mistä kipinä tälle kaudelle on löytynyt (niinpä!?, tainnut kommentit pukeutumisesta osua omantunnon puolelle, vaikkei siihin meillä niin tarve olisi ollut – piristävää kyllä että shoppaus on ollut osittain yhteistä puuhaa nykyään) .

    Draiveihin osallistutaan – harjoiteltu on. Ja pitäkää varanne – onnistunut alamäki, myötätuuli drive voi yllättää myös annikan!

    Iloa kauteen

    Nimetön

    Jees. Itse aloitin golfin viime syksynä. Viime elokuun viimisenä viikonloppuna suoritin green cardin.. Nyt on tasoitus 37, viime vuoden jälkeen. Tänä vuonna tavoitteena olisi saada se ainakin alkamaan kakkosella.. 🙂

    Kotiseurani on Nakkilagolf.. Kannattaa tulla Nakkilaan pelailemaan joskus! 🙂

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Ladies in the clubhouse?

Etusivu Foorumit Yleistä Ladies in the clubhouse?