16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Kummako hommako

Etusivu Foorumit Yleistä Kummako hommako

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Avomieheni aloitti golfin 2003 hcp 54. Hän pelaa vain kerran tai kaksi kesässä,viime kesänä ei kertaakaan. Ja ainut milloin hän pelaa on kilpailut. Tänä vuonna tasoitus oli 29 slope 36. Eilen osallistui bestball kilpailuun jonka voitti yhdessä pelikaverinaan n.11 hcp:llä pelaava. Nyt asia on viety kilpailutoimikuntaan että avomieheni tasoitusta pitää alentaa että se ei ole realistinen. Mihin siis vertaamme kun ei tuo ukkopahanen pelaa kuin kisoissa eli korttia alentavaa tai ylentävää on vaikea ollut jättää.. Eilinen kierros tulos oli n.100 lyöntiä. Muutama kisa on ollut henk.koht ja muutama joukkuekilpailua. Oliko tämä selkeää,näin vapunjälkeen? 🙂

    72 + 29 on pitkällä matikalla laskettuna 101 eli slopen kanssa tuosta tulee ehkä 40bp..
    Taitaa joku toinen himoita sitä firmakisan palkintopallipakettia oikein tosissaan, kun pitää lähteä tommosesta valittamaan..
    Antakaa sille valittajalle palkinnoksi Herätyskello.

    Meidän sataantuhanteen golfariin mahtuu monenlaista pelaajaa, joukossa muutama vilunkivillekin. Sellaiset pelaavat liian isolla tasoituksella ja käyvät pokkaamassa tasoituskisojen palkintoja. Erityisesta he harrastavat sellaisia kisoja, jotka eivät vaikuta tasoitukseen, esimerkiksi scramblet ja muut joukkuepelit joihin tuo best ball-kisakin kuuluu.

    Koska näitä huijareita on, joutuvat syyttömätkin varmasti epäillyiksi jos pelaavat liian hyvin tasoitukseensa nähden.

    Sinänsä tuo avokaasi tapa pelata vain pari kisaa vuodessa on hieman epäilyttävä eikä varmasi aseta hänen händäriään oikealle kohdalle. Jos tämän kerran kisa oli avoin kisa (siis ei joku firman asiakaskisa tai vastaava) niin ihmettelen sitä kaveria, joka best ball-kisaan pyytää kaveriksi sellaisen, joka ei ole pariin vuoteen pelannut. Ellei sitten tiedä, että kaveri pelaa paremmin kuin tasoituksensa.

    Mutta kuten sanoin, myös syyttömat joutuvat kärsimään muutaman händärihuijarin tekemisistä.

    ts

    Mää niin tohon tapaukseen sinänsä kantaa ota, mutta onkohan tossa EGA:n ’ 4 korttia jätettävä vuodessa’ – kuviossa sittenkin jotain järkeä. Jos ei jät neljää korttia, ei tasoitus ole voimassa, eikä siten kisoihin voi osallistua.

    Sitä mää en kyllä ymmärrä, mitä helvattia kilpailutoimikunnalla on ton tasotuksen muuttamisen kanssa tekemistä.

    Minä käsitän niin että asia on viety tasoitustoimikuntaan, jonka tehtävä on tosiaan huolehtia siitä että pelaajat pelaavat ’oikeilla’ tasoituksilla, tässä tapauksessa jatkossa. Siinä mielessä myös Bestball-kilpailut voivat vaikuttaa tasoitukseen jos toimikunta niin katsoo. Ei tietenkään takautuvasti, eikä tuossa sanota, että kukaan kanssakilpailija olisi mitään ’protestia’ jättänyt.

    ts

    Siks toisekseen.. ei Suomessa saa onnistua. Ei edes yhtenä päivänä kesässä.

    Se aiheuttaa pahaa mieltä kanssakilpailijoille ja uskokaa tai älkää…jopa kateutta.

    Olen kuullut varmana huhuna, että liiton junnukisoissakin jatkossa palkinnot jaetaan parhaiten hymyileville… kunhan vaan täyttävät ikäkriteerit.

    Mitenkä sen tasoituksen sitten saa takaisin jos ei ole jättänyt niitä neljää korttia?

    ts

    Lasky kirjoitti: (1.5.2007 23:43:42)
    Mitenkä sen tasoituksen sitten saa takaisin jos ei ole jättänyt niitä neljää korttia?

    Hmm.. tämähän meneekin nokkeluustestin puolelle. Jos tasoituksen menettää, kun ei ole jättänyt neljää korttia, sen saa takaisin kun ****** ***** *******

    Tasoitusmääräyksien kohdassa ’Tasoituksen saaminen ja säilyttäminen’ sanotaan mm:

    Pelaajan täytyy vuodessa pelata vähintään yksi tasoitustulos, jotta hänen tasoitustaan pidetään yllä.

    Jos on ollut pelaamatta 2-10 vuotta kaikissa tasoitusryhmissä tarkkaa tasoitusta nostetaan kahdella lyönnillä, jos tasoitus on 36 tai suurempi ei muutoksia tehdä.

    Jos on ollut pelaamatta yli kymmenen vuotta kaikissa tasoitusryhmissä tarkkaa tasoitusta nostetaan kolmella lyönnillä, jos tasoitus on 36 tai suurempi ei muutoksia tehdä.

    Tasoituksen voi menettää jos pelaaja menettää jäsenyytensä joko pysyvästi tai tilapäisesti tai luopuu Suomen Golfliiton alaisen seuran jäsenyydestä. Ei siis väärällä tasoituksella pelaamisesta. Jos pelaaja on pelannut kilpailussa oikeaa tasoitustaan korkeammalla tasoituksella ja tämä vaikuttaa hänen saamiensa tasoituslyöntien määrään, on toimikunnan tehtävänä sulkea pelaaja kilpailusta (sääntö 6-2b)

    Pelaajan valitustie tasoituskysymyksissä on:
    – seuran tasoitustoimikunta
    – seuran hallitus
    – liiton sääntö- ja tasoitustoimikunta, jonka pätös on lopullinen.

    No huh huh. Onneksi mä en pelaa tasoituksellisia kisoja, kun se kerran näyttää aiheuttavan noin paljon pahaa mieltä.

    Muutaman kohtaan tarkennus.. pelikaveri oli mun iskä 🙂 eli appiukko uskals pyytää.
    Taisin eilen sanoa ääneenkin klubilla nätisti että sitäkö rangaistaan joka on lahjakas ja onnistuu.. yhteis pistemäärä oli 49 pistettä eroa toiseensijaan oli 1 piste.
    Eikai siinä mitään laskekoon sen tasoituksen vaikka 20 ni uskon että se seuraavan kerran sisuuntuu ja taas voittaa,mitäs sitten 😉

    Vai että protesteja lopputuloksista on pistetty vireille? Voi voi, ettei olisi toisiksi tulleet pelanneet vähintään sen 100 kierrosta viime kaudella ja nyt ollaan nyreissään… Perussuomalaista touhua sanon minä. Eli ei ole kumma homma että näin kävi.

    Vielä kun rohkenisit kertoa, montako pistettä tämä ’lahjakas onnistuja’ teki ihan itsekseen, niin voitaisiin keskustella asiapohjalta. Jos hän vastasi joukkueen 49 pisteestä yksikseen esim. 48 pisteestä, tasoitustoimikunnan pitäisi puuttua asiaan ihan pyytämättäkin. Jos taas pisteitä tuli luokkaa 38-39, ei asiasta valitaisi kukaan, paitsi jos tämä oli esim. kolmas ’onnistuminen’ peräkkäin.
    Paraspallokisassa ei lasketa mitään yhteistulosta, vain parempi tulos jokaiselta reiältä, jolloin 49 pistettä tarkoittaa, että vähintään 13 reiällä (useamin kuin kaksi kertaa kolmesta) on tehty parempi tulos kuin pelaajien tasoitus edellyttäisi, ja loput tasoituksen mukaisesti. Jos molemmat ovat yhdelläkin reiällä tehneet vain henkilökohtaisen bogin, luvut ovat vielä pahemmat.

    Mikä tasoitus on 29 slope 36? onko se 29 vai 36? Onko noin ’n. 100’ lyöntiä 104 vai 95?

    Millä perusteella muuten arvelet, että ukkosi on ’lahjakas’? pelaako hän jatkuvasti alle tasoituksensa? Millaisia tuloksia hän on oikein tehnyt, kun arvelet, että hän olisi voittanut myös tasoituksella 20?

    Minä pelailen noin 5 – 10 kierrosta vuodessa, ja sillä saan noin suunnilleen pidettyä tasoitukseni tuossa 30 hujakoilla. Yhden kerran on kilpailut mennyt sen verran hyvin, että pallopaketti kainalossa on pääsyt kotiin lähtemään (silloinkin neljäs) nettotuloksen ollessa punaisen puolella. Kilpailussa oli yleisestikin ottaen aika kova tasoituksellinen taso, mutta voittajankin netto taisi olla luokkaa 64. Kilapilun järjestäjä huonosti peitellyin sanakääntein epäili onnistuneita händärikeinottelusta kehoittaen ’jättämään niitä kortteja’. Tämäkin keskustelu taas juontuu siitä ajatuksesta, että tasoitus pitää saada harkkakierroksilla kohdalleen, että kaikki voivat pelata kilpailussa netoksi kentän par-tuloksen ja seuran puheenjohtajan (tai tämän poika) yksi alle. Niinkö?

    taas kerran aihetta äimistelee

    Jotenkin kuvailemasi kisa kuulostaa mielenkiintoisemmalta ja jännittävämmältä kuin kisa, jossa muiden tasoitus on pelattu kohdalleen ja yhdellä on. 7-10 lyöntiä liikaa tasoitusta.

    Täytyy kyllä sanoa, että lahjakkaasta pelaajasta on kyse jos tasoitus on 29, vaikka pelaa vain 1-2 kertaa vuodessa ja joskus ei kertaakaan. Tämänkin vuoden pelit taitaa olla keskimäärin pelattu tuon best ball’in jälkeen ja välineet voi siirtää hyvillä mielin varastoon. Koska tuo henkilö aloitti 2003 eikä pelannut 2006 lainkaan on hän siis pelannut elämänsä aikana noin neljä golfkierrosta, mikäli on esim. joka toinen vuosi pelannut tuon mainitun yhden kierroksen ja joka toinen vuosi kaksi kierrosta.

    Pelaajan pitää itse huolehtia siitä, että tasoitus on kohdallaan ja vastaa pelitaitoja. Toimikunta voi käyttää harkintavaltaansa ja laskea pelaajan tasoitusta, jos sen tietoon on tullut, että pelaajan pelitaso on parempi kuin mitä tasoitus osoittaa. Tiedän, että näin käytännössäkin tapahtuu, enkä tiedä yhtään tapausta, jossa olisi menetelty väärin tai epäoikeudenmukaisesti. Lähes aina kuitenkin toimenpiteen kohde pitää toimikunnan ratkaisua epäoikeudenmukaisena.

    Harvalla on muuten oma isä avomiehenä.

    Chip Greenside kirjoitti: (2.5.2007 12:19:59)

    Harvalla on muuten oma isä avomiehenä.

    Eikäs se nyt ollut sen avomiehen pelikaveri tämä isä eli se ~11HCP peluri. Ko? Kö?

    kebax kirjoitti: (2.5.2007 12:25:26)

    Chip Greenside kirjoitti: (2.5.2007 12:19:59)

    Harvalla on muuten oma isä avomiehenä.

    Eikäs se nyt ollut sen avomiehen pelikaveri tämä isä eli se ~11HCP peluri. Ko? Kö?

    Jepjep. Jopa näillä aivoilla tämä selvä.

    Chip Greenside kirjoitti: (2.5.2007 12:19:59)
    Täytyy kyllä sanoa, että lahjakkaasta pelaajasta on kyse jos tasoitus on 29, vaikka pelaa vain 1-2 kertaa vuodessa ja joskus ei kertaakaan. …

    Nyt mennään hiukka OT, mutta kerrotakoon kuitenkin.
    Pikkubroidini pelasi muutama vuosi takaperin 3 vuoden pelaamattomuuden jälkeen Wiurilassa keltaisilta 78. Eihän se vielä kovin hääppönen tulos ole, mutta kun tasoitus oli silloin 11. Sen lisäksi sen mailat oli tauon aikana pöllitty verkkokellarista ja se pelasi ekaa kertaa uusilla mailoillaan. Ennen rundia kävi rangella lyömässä muutaman lyönnin draiverilla ja parilla raudalla. Muista mailoista se poisti muovit ennen ensimmäistä lyöntiään kentällä 😮
    Mä otin skrätsinä siltä turpiin useamman lyönnin vaikka mulla oli sentään pari lyöntiä alhaisempi händäri ja olin pelannut tuon kolmen vuoden aikana kuitenkin muutamia kymmeniä kierroksia. Wiurilassakin useamman kerran.
    No olihan broidi junnuaikoinaan muutaman vuoden aikana saanut opetusta viikoittain ja harjoitellutkin ahkerasti. Kaikesta huolimatta hän sai mut kateudesta melkein kirkkaanvihreäksi.

    Tais tulla lukastuksi hieman huolimattomasti. Muu osa kirjoituksestani perustunee oikeaan ymmärtämiseen.

    Paksupekka kirjoitti: (2.5.2007 12:40:02)

    Chip Greenside kirjoitti: (2.5.2007 12:19:59)
    Täytyy kyllä sanoa, että lahjakkaasta pelaajasta on kyse jos tasoitus on 29, vaikka pelaa vain 1-2 kertaa vuodessa ja joskus ei kertaakaan. …

    Nyt mennään hiukka OT, mutta kerrotakoon kuitenkin.
    …. Kaikesta huolimatta hän sai mut kateudesta melkein kirkkaanvihreäksi.

    Hiukka OT tämäkin, mutta sukkahousunkirkkaanvihreäksikö?

    Johtaja XXL kirjoitti: (2.5.2007 12:44:37)

    Paksupekka kirjoitti: (2.5.2007 12:40:02)

    Chip Greenside kirjoitti: (2.5.2007 12:19:59)
    Täytyy kyllä sanoa, että lahjakkaasta pelaajasta on kyse jos tasoitus on 29, vaikka pelaa vain 1-2 kertaa vuodessa ja joskus ei kertaakaan. …

    Nyt mennään hiukka OT, mutta kerrotakoon kuitenkin.
    …. Kaikesta huolimatta hän sai mut kateudesta melkein kirkkaanvihreäksi.

    Hiukka OT tämäkin, mutta sukkahousunkirkkaanvihreäksikö?

    Tosiaan, tuossahan on selvä kirjoitusvihre. Siinä pitäisi lukea osittain kirkkaanvihreäksi 😉

    No oli miten oli veikkaan että avomieheni lahjakkuus johtuu siintä että aikoinaan hän kierteli mukani kisoissa caddien ominaisuudessa ja tsiikaili miten typyt lyö 🙂
    Herne: Avomieheni pelasi isäni kanssa ..
    plaa plaa siintä vaan veikkaan että on lahjakas kun olen nähnyt hänen lyövän palloa.
    Ups unohdin mainita että viime espanjan matkalla pelasi 3 kierrosta lomagolffia tulos kai siellä 100 luokkaa,puhe olikin vain suomen kesän peleistä joita ei vime vuona ollut yhtän mutta edellisen vuoden maaliskuussa 3 kierrosta myös lomagolffia.
    no oli miten oli,mutta ei voi olla kuin ylpeä.

    Mäkin olen varmaan onnesta ja ylpeydestä soikea, kun parin viikon päästä marssimme veljeni (HCP 54) kanssa seuran avauskilpailuihin, jossa hän tulee todennäköisesti pelaamaan tuloksen 100 lyönnin pintaan, ehkä jopa alle eikä hän ole koskaan pelannut golfkierrosta Suomessa. Sitä lomagolfiahan, jota on pelattu n. 7 vuotena ei lasketa golfiksi =D

    Eipähä tuosta tule varmaan kuin 68 pistettä – golf on?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
Vastaa aiheeseen: Kummako hommako

Etusivu Foorumit Yleistä Kummako hommako