23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Kuka jaksaa harjoitella talvella?

Etusivu Foorumit Yleistä Kuka jaksaa harjoitella talvella?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188863 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuka jaksaa tosissaan käydä talvella hakkaamassa palloa jossain kuplassa? Riittää, että kesällä saa pelata. ps. Sitä paitsi golfkuplien hinnat ovat aivan törkeän hintaisia.

    #499638 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tiedän että tämä kuullostaa omituiselta mutta aion käydä talven aikana mätkimässä palloa sisätiloissa – HARJOITTELEMASSA SIIS;)

    Hinnat on törkeitä; ne on ollut törkeitä ja tulevat olemmaan törkeitä…

    #499639 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Hirvee hinku jatkaa alkanutta svingiremonttia.

    Kuplien hinnat ovat kipurajoilla. Täytyy hyödyntää vapaapäiviä niissä paikoissa, joissa pallot ovat ’ilmaisia’.

    Ja ulkona lyödään toivottavasti vielä pitkään omilla palloilla, kunhan vain saa aurausapua rangelle.

    #499640 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lahjattomien on pakko harjoitella. Ja kaikkihin riippuu tietysti siitä, mitä pitää tärkeänä.

    Viime talvi oli ensimmäiseni. Lyöntejä kertyi 26 000. Nyt en usko pääseväni samaan. Olen kuitenkin jo varannut seurani tarjoaman 10 kerran opetuspaketin.

    Pystyn hyödyntämään myös halpoja aamupäiviä. Kivenlahdessa voi nyt syksyllä 6 eurolla hakata niin paljon kuin rahkeista lähtee.

    #499641 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vähän samoilla linjoilla. Kyllä nyt on hyvä pitää 2-3 kuukautta taukoa kokonaan. Keväämmällä voi käydä jonkun kerran muistelemassa svingin saloja. Kivenlahteen tosiaan tulee mentyä, saa rauhassa olla ja huiskia. Lyhyisiin rautoihin ja perusasioihin voi keskittyä. Draiveria ei juuri kannata halleihin kanniskella.

    #499642 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ehkä vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Kolme aikaa on varattu pro:lta kuitenkin talven ajaksi.

    #499643 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tänään taas eksyin Vermolle pressua takomaan.

    Ei alkoholistikaan juo sen takia että se on kivaa vaan sen vuoksi että sen täytyy…

    #499644 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Onhan se kukkarolle hupaa jos tiiviisti käy talvitreeneissä. MUTTA, se on vähän mihin tähtää ja mikä itsestä tuntuu mielekkäältä. Pidän treenaamisesta ja keskiarvo on neljä hallikertaa viikossa. Jos vaikka vielä sattus kehittymään talviharjoittelulla niin mikäs sen mukavampaa.

    #499645 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Varmaan ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella on omat tavoitteensa sekä hauskuutensa.

    Minä harjoittelen mielelläni sekä talvella hallissa että kesällä rangella. Eikä se yhtään vähennä pelaamisen riemua, päinvastoin.

    Harrastan monia muitakin urheilulajeja. Näissä on myös tapana harjoitella.

    Esimerkkinä vaikka ammunta jossa on hyvin paljon samoja elementtejä kuin golfissa. Siinäkin varsinainen suoritus kestää muutaman sekunnin kerrallaan ja jokaiseen laukaukseen pitää keskittyä täydellisesti. Esim. 60 laukauksen kisa vetää hyvin vertoja golf-kierrokselle, vaikkei siinä tarvitsekaan kävellä ihan yhtä paljon. Henkisesti ammunta lienee tiukempi laji kuin golf.

    Toinen esimerkki voisi olla vaikka biljardi, jossa olen myös kilpaillut sm-tasolla. Tässäkin pelissä on iso merkitys taktiikalla ja keskittymisellä toteuttamaan etukäteen suunniteltua suoritusta.

    Kaikkiin näihin líittyy olennaisena lajiharjoitelu.

    Ainakin meikäläisen on harjoiteltava, koska en ole synnynnäinen ts. ’natural-born-golfer’, jolle onnistuu kaikki ilman harjoitusta.

    Mutta omaksi onnekseni harjoittelukin on kivaa.

    #499646 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä mä ainaski sen verran jaksan ’harjoitella’ että käyn Vermossa kerran – pari viikossa mättämässä pari sankoa palloja. Tosin harjoitteluksi tätä en kutsuisi, koska todellakin vaan läiskin niitä palloja milloin takaseinään, milloin niihin riippuviin juttuihin.

    Mutta pysyypä ainakin jonkinlainen idea siitä miten sitä mailaa voisi heilauttaa. Tai ehkä treenistä käy se kun lyö pitchejä niille ’griineille’? Ja sitä onnistumisen riemua kun kolme palloa neljästäkymmenestä osuu sille korokkeelle. Miksköhän mä lyön melkein aina siinä pitkäksi? Pitäishän toi jo tietää…

    #499647 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Talvella harjoitellessani iskostan kovaan päähäni ennenkaikkea perusteita: asentoa, grippiä, svingiratoja yms.

    Mutta ennenkaikkea käyn hallissa, koska golfpalloa on niin kiva lyödä. Niin simppeliä se on.

    Kyse ei siis ole jaksamisesta vaan tilaisuudesta päästä lyömään.

    #499648 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Talviharjoitteluni jää varmasti vähäiseksi, vaikka mieleni tekisikin hakata palloja Nallisportin verkkoon.

    Pari korjausta tarvivaa seikkaa on mielessäni, sellaisia joita voisi hyvinkin pyrkiä korjaamaan jopa tekniikkatreenein:

    – backswingiä olisi syytä lyhentää, tällä hetkellä meinaa etummainen kyynärpää taittua backswingin huipulla. Siitä ei hyvä seuraa.

    – 20-40 -metristen pitchien perustekniikkaa on syytä parantaa, jotten enää toppaisi niin montaa palloa bunkkeriin.

    – pitkillä ja keskipitkillä raudoilla olisi tarpeen saada osuma palloon paremmaksi. Siis saada pallo aina (?) ilmaan myös rautakolmosella ja jopa kakkosella hyvältä makuulta.

    … kovia tavoitteita siis, ajatellen että mahdollisesti voin käydä noin kerran kuukaudessa hallissa lyömässä keskitalvesta eteenpäin. Ja onhan minulla vielä aavistus draiverin ja väyläpuiden slaissitaipumustakin korjattavana ensi kesäksi – hallissa ei tuota kannata kyllä edes miettiä.

    #499649 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minäkin kuulun noihin ahkeriin talviharjoittelijoihin. Viime talvena tuli käytyä hallissa 1-2 kertaa viikossa ja tulevana talvena vähintään saman verra.

    Hallissa minulla noin 70-80% ajasta kuluu erillaisia wedge lyöntejä / chippejä ja putteja harjoitellessa. Loput ajasta menee sitten rautoja ja puita lyödessä joissa pyrin keskittymään lähinnä swingiin ja oikeaoppisen osuman tunteeseen.

    #499650 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Omalta kohdaltani täytyy sanoa, että svingimuutokset, siis karkeiden virheiden korjaukset, on pakko tehdä talvella, kun kesällä olen mielummin kentällä kuin rangella.

    Joka kevät olen prolta pari tuntia ottanut ja opit ovat kulkeneet bägissä pari kierrosta ja sen jälkeen taas lyön vanhalla ja turvallisella tyylillä, jolla saan aikaiseksi kivan slaissin tai pullin.

    Tänä talvena ajattelin muokata svingin alusta alkaen pron opastuksella. Saas nähdä kuinka miehen käyn ensi keväänä kun kentät aukeavat.

    #499651 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Viime talvena kävin ensimmäisen kerran säännöllisesti lyömässä palloa 2 krt/viikko, valitettavasti lyömässä. Tulevana talvena käyn vain n.1,5 krt/viikko ja en välttämättä swingaa ennen helmikuuta kertaakaan ’kunnolla’. Edustan tätä venyttely on h**ojen hommaa (en enään), olen toisin sanoen opetellut aika mahtavan paketin voimaa ja ilman yhtään tekniikkaa. Treenaan vain pelkkiä käsien vapautuksia sekä vartalonkiertoja tynkä swingien avulla. Moni muukin voisi ottaa neuvosta vaarin

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Kuka jaksaa harjoitella talvella?

Etusivu Foorumit Yleistä Kuka jaksaa harjoitella talvella?