20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista

Kuinkas sitten kävikään?

Etusivu Foorumit Säännöt Kuinkas sitten kävikään?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #1288154 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Herättelenpä ihmisiä uudistuneiden sääntöjen ihmeellisyyksiin kuvailemalla tilanteen, joka sattui pelaajalle Z tänään.

    Pelaaja Z löi pallonsa viheriölle. Saavuttuaan pallolleen hän lähti sihtailemaan puttiaan asettaen putterinsa lavan pallon taakse (ei kiinni palloon). Katsoessaan kohti reikää hän yhtäkkiä kuuli vaimean kopsahduksen. Kääntäessään katseensa hän huomasi, että hänen pallonsa nojasi hänen putterinsa lapaan. Pallo oli näköjään lähtenyt omia aikojaan liikkeelle ja pysähtynyt putterin lapaan. Pelaaja Z nosti putterinsa pois pallolta, jolloin pallo lähti vierimään viheriön rinnettä alaspäin päätyen ja pysähtyen väylälle.

    Mistä pelaajan Z tuli peliään jatkaa ja montako rangaistuslyöntiä hänelle tuli? Sääntökohdat esille vastauksiin.

    #1288155 Ilmoita asiaton viesti
    MOD Q8
    Moderaattori

    Lähtötilanne: Pallo griinillä, sitä ei ole pelattu vielä griinillä, sitä ei ole myöskään vielä merkattu.

    Pallo liikkuu (9.2a -> kyllä)
    Pelaajan ei tiedetä liikuttaneen palloa (9.2b)
    Pallon on sysännyt liikkeelle ”luonnonvoima” -> pallolla jatketaan siellä mihin se päätyy (9.3)
    Pallo osuu vahingossa pelaajan varusteeseen, ei rangaistusta ja peliä jatketaan sieltä mihin pallo päätyy koska palloa ei pelattu vielä viheriöllä (11.1a ja b)
    Pallo liikkuu kun mailaa nostetaan, ei rangaistusta (9.4b poikkeus 3)
    Pallo asetetaan säännön 9.4 mukaisesti siihen paikkaan missä se pysähtyi mailaan (tulkinta 11.1b/2)

    Oliskohan tämä sopiva soppa. Tuossa voisi vähän oikoa, koska tuo tulkinta kertoo lähes suoraan miten menetellään.

    Näin mielestäni.

    #1288156 Ilmoita asiaton viesti

    Kokeillaanpa.

    9.3 Ball moved by natural forces. Painovoima lienee luonnonvoima, joten ei rankkua ja pelattava uudesta paikasta.

    11.1 Ball in motion accidentally hits person or outside influence ja erityisesti 11.1b exception 1, kohta ”griinillä”. Pallo on asetettava paikkaan jossa se ensiksi pysähtyi lepäämään henkilöä (mukaanlukien pelaajan varuste) vasten.

    Eli asetetaan siihen missä kopsahti lapaan, eikä rankkuja, koska luonnonvoima ja koska osui pelaajan varusteeseen vahingossa.

    #1288157 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Samaan päädyin itsekin kuin Q8 ja Jiiär, joten ruling lienee oikea.

    Laitoin tämän tänne siksi, että se mielestäni mainiosti kuvastaa sääntöjen onnistunutta yksinkertaistusta ja kohtuullistamista. Pelaajasta riippumattomista syistä johtuen hänelle ei tule rangaistuksia eikä kohtuutonta haittaakaan.

    Tämä on myös hyvä esimerkki siitä, että pallo on syytä aina edes lyhyesti merkitä ja nostaa viheriöllä aina pallolle saavuttaessa.

    #1288192 Ilmoita asiaton viesti

    Voisi myös arvella, että mailan laittaminen pallon taakse sai pehmeän maan taipumaan juuri sen verran, että pallo lähti liikkeelle, jolloin pelaaja aiheutti pallon liikkumisen: Ei rangaistusta (9.4b, poikkeus 3), pallo palautetaan alkuperäiselle paikalleen (9.4a). Vai?

    #1288194 Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Jotain näyttöä täytyisi olla tuossa tapauksessa eikä sellaista tässä ollut. Muuten olet toki oikeassa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Kuinkas sitten kävikään?