- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa?

Etusivu Foorumit Välineet Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1311675 Ilmoita asiaton viesti

  Hankin nykyiset golf-settini (Wilson CI6) vuonna 2007, joten kysymys kuuluu, että kuinka paljon raudat ja draiverit ovat kehittyneet viimeisen ~15 vuoden aikana? Itse olen lähtökohtaisesti tyytyväinen nykyiseen rautasettiin, joten sen osalta ei liene kiirettä, mutta driverin osalta olen enemmänkin mietteissäni…

  Mitä mieltä olette golf-välineiden kehitysvauhdista? Osa vaihtaa välineitä muutaman vuoden välein, kun osa pelaa samoilla vuodesta toiseen. Olisiko syytä jo päivittää esim. driveri uuteen?

  #1311676 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä minä jo päivittäisin kaikki, sillä esim. puumailat ja niiden graffavarret ovat kehittyneet huimasti 15 vuodessa. Varsissa on lisäksi paljon enemmän vaihtoehtoja niin puille kuin raudoillekin, joten kunnon fittaussessio kannattaa, jos vakavissaan pelailee. Jos ei halua uusiin satsata niin pörssi ja Tori ovat pullollaan hyvää, muutaman vuoden ikäistä kamaa sopuhintaan. Omat mailanpäänopeudet + lyönnin tempo olisi ainakin hyvä hahmottaa, jos käytettyjä aikoo ostaa. Eri valmistajien vaikkapa Stiff teräsvarsissa saattaa olla isojakin eroja kiertojäykkyydessä, kick pointissa jne jne.

  #1311832 Ilmoita asiaton viesti

  Raudoissa on tapahtunut paljon kehitystä eritoten game improvement -mailoissa. Bladeissa tms ei niinkään. Itsellä Mizunon mp63 kymmenen vuoden takaa ja tuntuma niissä edelleen mahtava ja mitta riittävä. Kaikki muu bägissä onkin sitten pyörähtänyt ympäri kolmisen kertaa viimeisen vuosikymmenen aikana.

  Drivereissa on tapahtunut paljon kehitystä. Eritoten niiden anteeksiantavuudessa ja toistettavuudessa. Oheisella videolla Rick Shiels todistelee, että ei niinkään mitassa.

  Sanoisin, että verraten 15v takaiseen, nykyään on paljon helpompi löytää itselleen sopiva setti ja sitä kautta tuoda iloa omaan peliin.

  #1311858 Ilmoita asiaton viesti

  Drivereissa on tapahtunut paljon kehitystä. Eritoten niiden anteeksiantavuudessa ja toistettavuudessa. Oheisella videolla Rick Shiels todistelee, että ei niinkään mitassa.

  Kiitokset vastauksista! Kyllähän tuon ja muiden vastaavien testivideoiden perusteella tekniikka on mennyt eteenpäin.

  Jatkokysymyksenä esittäisin vielä sen, että kuinka usein ja millä perusteilla teette välinehankintoja? Pysyttekö itselle tutussa ja turvallisessa merkissä vai vaihteletteko merkkien välillä?

  #1311889 Ilmoita asiaton viesti

  Kehittyyhän nuo välineet, ainakin valmistajien mukaan pallo lentää joka vuosi 10 metriä pitemmälle heh. Palloissa taitaa olla se isoin kehitys, ja tietysti graphitevarret ovat parantuneet.

  #1312245 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo välineiden kehitys on niin tapauskohtaista.

  Suurin osa rautamailoista – ei juuri lainkaan. Esim. Ping Eye 2 raudat julkaistiin 80-luvulla ja niillä voisi pelata nykyäänkin aivan mainiosti.
  Driverit – Tapauskohtaista: Viimeisen 10 vuoden aikana ehkä pari prosenttia, viimeisen 30 vuoden aikana huikeasti.

  #1312246 Ilmoita asiaton viesti

  Kaverini pelaa tasan 30 vuotta vanhoilla Mizunon taotuilla pienilapaisilla rautamailoilla niin, että kateellisena voin vain ihailla hänen lyöntejään. Keväisin ruosteen poisto lyöntipinnoilta, vaikka hänestä se lähtee pelaamallakin. Draiverit ja väyläpuut sekä hybridit kehittyvät jatkuvasti.

  #1313250 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan mukavasti mailojen muokattavuus on parantunut viime vuosina.

  Harkinnan tuloksena päädyin hankkimaan säädettävän draiverin, jota voi muokata niin pohjapainojen kuin nostokulman osalta asteen-pari molempiin suuntiin. Tämän myötä ei välttämättä tarvitse lähteä hankkimaan uutta draiveria, mikäli nostokulmaa haluaa vaihtaa pelitaitojen kehittymisen/muuttumisen myötä.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa?