Aihe: Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa? - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista

Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa?

Etusivu Foorumit Välineet Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hankin nykyiset golf-settini (Wilson CI6) vuonna 2007, joten kysymys kuuluu, että kuinka paljon raudat ja draiverit ovat kehittyneet viimeisen ~15 vuoden aikana? Itse olen lähtökohtaisesti tyytyväinen nykyiseen rautasettiin, joten sen osalta ei liene kiirettä, mutta driverin osalta olen enemmänkin mietteissäni…

    Mitä mieltä olette golf-välineiden kehitysvauhdista? Osa vaihtaa välineitä muutaman vuoden välein, kun osa pelaa samoilla vuodesta toiseen. Olisiko syytä jo päivittää esim. driveri uuteen?

    Kyllä minä jo päivittäisin kaikki, sillä esim. puumailat ja niiden graffavarret ovat kehittyneet huimasti 15 vuodessa. Varsissa on lisäksi paljon enemmän vaihtoehtoja niin puille kuin raudoillekin, joten kunnon fittaussessio kannattaa, jos vakavissaan pelailee. Jos ei halua uusiin satsata niin pörssi ja Tori ovat pullollaan hyvää, muutaman vuoden ikäistä kamaa sopuhintaan. Omat mailanpäänopeudet + lyönnin tempo olisi ainakin hyvä hahmottaa, jos käytettyjä aikoo ostaa. Eri valmistajien vaikkapa Stiff teräsvarsissa saattaa olla isojakin eroja kiertojäykkyydessä, kick pointissa jne jne.

    Raudoissa on tapahtunut paljon kehitystä eritoten game improvement -mailoissa. Bladeissa tms ei niinkään. Itsellä Mizunon mp63 kymmenen vuoden takaa ja tuntuma niissä edelleen mahtava ja mitta riittävä. Kaikki muu bägissä onkin sitten pyörähtänyt ympäri kolmisen kertaa viimeisen vuosikymmenen aikana.

    Drivereissa on tapahtunut paljon kehitystä. Eritoten niiden anteeksiantavuudessa ja toistettavuudessa. Oheisella videolla Rick Shiels todistelee, että ei niinkään mitassa.

    Sanoisin, että verraten 15v takaiseen, nykyään on paljon helpompi löytää itselleen sopiva setti ja sitä kautta tuoda iloa omaan peliin.

    Drivereissa on tapahtunut paljon kehitystä. Eritoten niiden anteeksiantavuudessa ja toistettavuudessa. Oheisella videolla Rick Shiels todistelee, että ei niinkään mitassa.

    Kiitokset vastauksista! Kyllähän tuon ja muiden vastaavien testivideoiden perusteella tekniikka on mennyt eteenpäin.

    Jatkokysymyksenä esittäisin vielä sen, että kuinka usein ja millä perusteilla teette välinehankintoja? Pysyttekö itselle tutussa ja turvallisessa merkissä vai vaihteletteko merkkien välillä?

    Kehittyyhän nuo välineet, ainakin valmistajien mukaan pallo lentää joka vuosi 10 metriä pitemmälle heh. Palloissa taitaa olla se isoin kehitys, ja tietysti graphitevarret ovat parantuneet.

    Tuo välineiden kehitys on niin tapauskohtaista.

    Suurin osa rautamailoista – ei juuri lainkaan. Esim. Ping Eye 2 raudat julkaistiin 80-luvulla ja niillä voisi pelata nykyäänkin aivan mainiosti.
    Driverit – Tapauskohtaista: Viimeisen 10 vuoden aikana ehkä pari prosenttia, viimeisen 30 vuoden aikana huikeasti.

    Kaverini pelaa tasan 30 vuotta vanhoilla Mizunon taotuilla pienilapaisilla rautamailoilla niin, että kateellisena voin vain ihailla hänen lyöntejään. Keväisin ruosteen poisto lyöntipinnoilta, vaikka hänestä se lähtee pelaamallakin. Draiverit ja väyläpuut sekä hybridit kehittyvät jatkuvasti.

    Ihan mukavasti mailojen muokattavuus on parantunut viime vuosina.

    Harkinnan tuloksena päädyin hankkimaan säädettävän draiverin, jota voi muokata niin pohjapainojen kuin nostokulman osalta asteen-pari molempiin suuntiin. Tämän myötä ei välttämättä tarvitse lähteä hankkimaan uutta draiveria, mikäli nostokulmaa haluaa vaihtaa pelitaitojen kehittymisen/muuttumisen myötä.

    uudempi ohjaintekniikka

    Mistä on kysymys? Olen varmaan tippunut nykytekniikan kehityksestä. Omat mailani ovat umpityhmiä, ei niissä ole mitään ohjaavaa tekniikkaa.

    Palloissa on tapahtunut ylivoimaisesti eniten peliin vaikuttavaa kehitystä. Kun robotti laitetaan lyömään uutta palloa vanhalla ja uudella driverilla, ero ei ole merkittävä.

    Itse pelaan bladeilla, kolmas setti menossa 25 vuoden aikana, aika samanlaiset on nykyiset möykyt kuin ensimmäiset, ei mainittavaa kehitystä.

    Drivereissa oli viitisentoista vuotta sitten (vaimilloinsenytoli) kausi kun valmistajat keksivät maksimoida COR arvon. Syntyi ns. trampoliinidrivereiden kategoria. Mullakin oli bägissä. Huikeita vehkeitä, niillä sai lyötyä pallon todella syvälle metsään. Muistoksi siitä kesästä jäi elämäni ylivoimaisesti pisin avaus ja todella monta ajurilla pilattua kierrosta. Suurin kehitys puumailoissa on tapahtunut anteeksiantavuuden lisääntymisessä. Viime aikoina valmistajat ovat kyenneet luomaan anteeksiantavuutta uhraamatta pituutta siinä määrin, että ammattilaisillekin on alkanut ilmestyä bägiin mailoja, joita markkinoidaan bogituuppareille.

    Varmasti ovat kehittyneet jos eroja testaa robotti tai ammattipelaaja. Muuten en usko, että klubipelaaja saa mitään etua uudemmista vehkeistä, ainakaan, jos keskimääräisellä kierrostuloksella tai hukattujen pallojen määrällä mittaa.

    Itseäni esimerkkinä pitäen en ole havainnut eroa uudella 500€ Ping-draiverilla vs Titleist 975:llä vuodelta 2001. Jälkimmäisellä on oikeastaan kivempi lyödä kun lavan tuntee paremmin.

    Puumailat ovat muuttuneet todella paljon. Jotain on pielessä jos ei huomaa eroa 975 vs uudessa Pingissä. Ilmeisesti uusi maila on täysin epäsopiva. Saman merkin sisarmallitkin eroavat toisistaan niin paljon, että jokainen huomaa eron vaikka löisi kaikkia samalla varrella. Esim. Taylorin Qi10 normi vs LS vs max. Saatikka sitten verrattuna muihin merkkeihin. Ja ei tarvitse olla ammattilainen.

    Eli kannattaa mennä vaan rohkeasti testaamaan ja ottaa se vanha mukaan vertailun vuoksi. Jos se 975 toimisi kuten uudet, niin niitä olisi bägit täynnä.

    Lie kulmat iha järjettömiä, nut ne on nimensä verosesti valhe-kulmia. Mun 1990-luvun ben hogan setin rauta-6 vastaa nykyää titun rauta-9:iä! Ei ihme että lyöntipituudet kasvanu

    Liddell, korkki kiinni, sitten ehkä erotat lie kulman ja loftin.

    Sori Range, my mistake. Nii juu loft oli se mitä tarkotin. Rakkaalla lapsella monta nimeä

    Kuinka usein vaihdatte mailoja, kysyi hän myös..

    Luin jostain ohjeen että puumailoilla ja draiverilla 150 kierrosta, raudoilla ja wedgeillä 300 kierrosta, putterilla pidempään. Vuodet on aika huono vertailu kun kierrosmäärät on niin erilaiset.

    En oikein tiedä noista luvuista, jospa tuplat olisi sopivat? Tai miksei noikin.

    ,,,?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa?

Etusivu Foorumit Välineet Kuinka paljon välineet ovat kehittyneet 15 vuodessa?