28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Kuinka monta kenttää olet pelannut Suomessa

Etusivu Foorumit Yleistä Kuinka monta kenttää olet pelannut Suomessa

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Olen aikonut pelata pikkuhiljaa kaikki Suomen kentät, nyt kasassa on 64. Kuinkahan monta kenttää löytyy yleisten kenttien lisäksi? Itse olen pelannut yhden eli Amerin kentän Bökarsissa.

  97. Kyllä noita ’seurattomia’ kenttiä on aika paljon, varmaankin yli 10.

  68 ja torstaina pitäisi mennä testaan Vanajanlinna.

  Kuinkahan tällainen tavallinen kenttäbongari pääsisi tonne Amerin kentälle ?

  Kaikki kentät 52/134 (löytyvät kenttäoppaasta)

  18 reikäiset 46/84

  Millainen tuo Amerin kenttä oikein on?

  Mitä muita kenttiä löytyy, mitkä eivät ole kenttäoppaassa kuin Laajasalo ja par 3 kentät?

  KL

  Aloitin golfharrastukseni tuolla Bökarsin 9-reikäisellä kentällä, siellä sain harjoitella rangella ja kentänkin pelasin muutamaan kertaan. Kenttä on varsin viehättävä ja ihan kunnon kokoinen, muistaakseni yksi par3 ja yksi par5, loput nelosia. Kenttä oli aikanaan Amerin johdon käytössä, mutta toimitusjohtajan vaihtuessa 90-luvun alkupuolella siitä tuli hänen oma hiekkalaatikkonsa, johon muilla ei juurikaan ollut asiaa.

  Kentällä järjestettiin kyllä kilpailuja, yhtä ProAm-kisaa olin katsomassa kymmenisen vuotta sitten. Mukana oli kansallinen kärki aika pitkälle ja tapahtuma oli varsin onnistunut. Muutama vuosi sitten Diners Club teki kunnianhimoisen suunnitelman viedä oman ProAm-kisansa Suomen finaalin sinne, mutta homma kaatui viime metreillä, en tiedä mihin. Toisaalta kisa ei olisi mitenkään sinne mahtunut osallistujamääränsä puolesta.

  Nykytilanteesta en tiedä, liekö Talermo vapauttanut kentän siihen tarkoitukseen, johon se aikanaan rakennettiinkin, eli asiakastapaamisiin ja ylemmän tason henkilökunnan virkistäytymiseen. Tavallisilla pelaajilla sinne ei tietääkseni ole asiaa ilman kutsua.

  Minulla ei ole kuin 19 kenttää pelattuna Suomessa ja niistäkin 5 on 9-väyläisiä. Mutta yksi niistä on Bökars (se Amerin), joten pari sanaa siitä.

  Vuosina 2000 ja 2001 satuin saamaan kutsun sinne partnerikisoihin, kun olin eräällä tavalla sidosryhmää. Se lienee ainoa tapa päästä sinne pelaamaan eli jotenkin pitää olla sidoksissa firmaan tai johtajiin, varmimmin kai pääjehuun.

  Kenttä on 9-väyläinen tasoituskelpoinen kenttä, jonka par 2001 oli 36 (2*par3 ja 2* par5). Olivat edellisestä vuodesta pidentäneet yhden parnelkun vitoseksi viemällä tiiauspaikan ’sata’ metriä rannasta kaislikon keskelle. Kenttä on muistaakseni ’entisen Amerilaisen’ Jack Nicklauksen suunnittelema. Minulle vaativa kenttä, mutta en minä näillä taidoilla vielä helppoa kenttää ole nähnytkään. Vaihtelevia väyliä välillä rannassa ja välillä metsässä. Mieleen on jäänyt, että molemmilla kerroilla kenttä oli aivan upeassa kunnossa. Mieleen jäi toki sekin, että toisella kerralla tuli 34 bp:llä tuupparisarjan (19 – 36) voitto.

  PS. Ja savusauna meren päällä on kokemisen arvoinen.

  Väylät 2 ja 8 ovat par3, väylä 3 on par5 ja väylä 5 on par4/5 riippuen siitä pelataanko tiiboxista joka on rannassa, vai mennäänkö luodolle avaamaan.

  Itsellä on 46 18r +9 ysireikäistä +5-6 pienempää. Erikoisuutena on vanha Pirkanmaan golfin kenttä Vammalan Karkussa, jossa oli muuten vaikein pelaamani reikä ikinä (avausreikä par3 190m klubilta ylämäkeen veden yli kukkulalla olevalle griinille)!!! Kenttä ei liene enää missään kunnossa vai onko muita havaintoja?

  Muita suljettuja, tasoituskelpoisia kenttiä ei varmastikaan ole Bökarsin lisäksi (olisi kiva päästä joskus sinne – tuo luodolta avaaminen on ihan mielenkiintoisen kuuloista…).

  Näitä ei-avoimia par3:sia ja pitch&putt-kenttiä lienee enemmänkin – mulla on vain 1 tiedossa. Isosaaressa, armeijan mailla on par3 9r (hyvin vaatimaton), jossa bongasin Sahtivaarin pelaamassa. Tietysti autolla!!! (pisin väylä on jotain 120m)

  Golfpisteen kenttäluettelosta löytyy 58 kenttää, jotka olen pelannut nykyisessä muodossaan. Lisäksi mm. Amerin Bökars useampaankin kertaan ja liuta lakkautettuja/muutettuja . Mm. Porin kenttä ennen kuin se siirtyi Kalaforniaan, oli ennen nykyisen urheiluhallin (jäähallin?) nurkilla keskustan tuntumassa. Par-3 kenttiä en ole laskenut mukaan.

  Silti puuttuu moni hieno tai paljon puhuttu kenttä: mm. Paltamo, Pääkaupunkiseudulta Gumböle ja Paloheinä, Kullo, uusi Hillside, kaikki Pohjois-Suomen kentät Katinkullasta ylöspäin sekä Vaasan kenttä. Puhumattakaan Suomen suosituimpien seurojen kentistä Pielis-Golfista ja Botnia Golfista.

  Joten paljon on vielä pelaamista.

  Kolmas kausi menossa ja kotimaan kentistä on tullut kierrettyä 33 eri täysmittaista kenttää + jokunen kenttä ulkomailla. Muutaman ihan uuden kentän ehtii vielä bongata tänä kesänä :o).

  Lepaalla on ainakin 9-reikäinen n. täysimittainen kenttä. Sitten on noita luomugolf-kenttiä ties missä. Puijolla Kuopiossa ja Koivulassa Kotkassa on vanhat par-3 kentät. Varmaan muitakin löytyy.

  Aikoinaan pääsin Amerin kentän korkkaamaan kun siellä oli Toyotan finaali. Aikaa siitä on niin paljon ettei edes muista koska se oli. Mutta ihan kivat puitteet :-).

  33 sloupattua kenttää kotimassa. Joka vuosi on tarkoitus 2-3 uutta/vuosittain. Tänä vuonna toistaiseksi vain HillSide.

  Kyy

  Nyt olis ton Hillsiden jälkeen 60 kenttää läjässä Suomessa ja 15 ulkomailla. Eli vielä riittää bongattavaa…

  Balttiarallaa 60-70 kenttää Suomessa pelattu. Tänä vuonna uusia kenttiä ovat Hillside ja huomenna tulee Kulloo. Sarfikiin ei ole vielä kutsu käynyt. Pohjoisen kentät ovat myös käymättä. Jospa Draivin holariarvonnassa napsahtaisi tuuri, niin silloin pääsisi Paltamoon.

  Ei Sarfvikiin tarvita kutsua pelaamiseen. Päiväpelimaksu, tyhjä kenttä, ehtii pelata molemmat kentät kun aloittaa klo 10 ja pelaa ensin vanhan kentän. Sitten green feehen sisältyvä lounas, ja perään uusi kenttä.

  Green feehen kuuluvat myös poletti ja taukotupien kahvit.

  Ei kai tämä ole se nykyinen LGV eli Lakeside Golf Vammala vai joka on Karkussa? Sehän elää ja voi hyvin ja laajennetaan juuri toisella 18:lla. On paljon korkeuseroa ja siinä mielessä aika raskas.

  Bongaukseen vastaan että vasta 14 kasassa eikä voi sanoa että hirveästi metsästäisin uutta. Jospa jollain pääkaupunkiseudun kentällä ehtisi tänä vuonna käydä… Tali voisi olla kiva.

  Kyllä Punainen Paroni tarkoitti kuten kertoikin Pirkanmaan Golfin 9-reikäistä kenttää, joka oli Karkussa. Sitten se suljettiin ja siirrettiin Tampereelle. Minäkin kävin siellä pelaamassa samalla reissulla kuin eka kertaa Lakesidessa.

  Yhtä tuttua kenttäbongaria harmittaa vietävästi se, kun tuo kenttä jäi pelaamatta, vaikka oli tarkoitus. Siirsivät sen bongauksen seuraavaan kesään, jolloin sitä ei enää ollut :(.

  Pikainen laskenta paljasti 21 klubia Suomessa, kenttiä on pari kappaletta enemmän. Pari uutta tullee vielä tämän vuoden aikana käytyä.

  Yhteensä 89 kenttää 12 maassa, Suomessa 35. Tänä vuonna kotimaan listaan on tullut/tulee 2 uutta.

  40:s tulee huomenna täyteen Suomessa.

  Nimetön

  26 klubia, joiden 18-reikäisistä kentistä yhteensä 30 ja 9-reikäisistä 7. Yhteensä 603 eri väylää.

  55 kenttää, joista kotimaan osuus 43.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Kuinka monta kenttää olet pelannut Suomessa

Etusivu Foorumit Yleistä Kuinka monta kenttää olet pelannut Suomessa