16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Kovia nettotuloksia Toyota-kisoissa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kovia nettotuloksia Toyota-kisoissa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Toyota Suomi Golf 1) La 28.7. Nokia River Golf, voittotulos 59 lyöntiä netto 2) Su 29.7. Lakeside Golf Vammala, voittotulos 57 lyöntiä netto. Onnea sekä menestystä myös seminifinaaliin Vierumäelle.

    KL

    Dexal kirjoitti: (29.7.2007 21:34:15)
    Toyota Suomi Golf

    1) La 28.7. Nokia River Golf, voittotulos 59 lyöntiä netto
    2) Su 29.7. Lakeside Golf Vammala, voittotulos 57 lyöntiä netto.

    Onnea sekä menestystä myös seminifinaaliin Vierumäelle.

    Mitä, onkos Aplel käynyt pelaamassa ja salaa suorittanut GC:n???? Vai kenties Milla Magian mies ollut asialla…?

    Tai sitten Dexal, olet vain kateellinen, kun toisilla peli kulkee….

    Kateellinen olen, ilman muuta.

    ts

    Näitä lukiessa, ja muistaessa, että ainakin 10 vuotta on meno ollut samanlaista, tule mieleen kisan sponsorin asema. Kun kisa saa tällaisen maineen, että vain vilpillä voittaa, ei se tee kovin hyvää tukijankaan tuotekuvalle.

    Jos näitä ’liian hyviä palkintoja’ halutaan jatkossakin kisoissa jakaa, lienee ainoa konsti panna suurimmaksi sallituksi tasoitukseksi 12. Tai sitten pelata kaikki scratchinä sarjoittain.

    Mutta voittajat varmaan iloitsevat hienosta ja rehdistä kisasta… eivät niinkää saavutetuista / tulossa olevista palkinnoista 😉

    Mitä tommosesta Tojota-voitosta sitten pääsee pokkaamaan semifinaalipaikan lisäksi?

    Eikö kummallakaan kertaa paikka irronnut:-)?

    Ei hutkita ilman tutkimista. Tulokset löytyvät molempien kenttien kotisivuilta. Lyhyesti:
    Voittaja hcp 23, netto 59 seura NGR, brutto 82, esim. 1 pirkku, 7 paria ja 10 bogeytä
    12. netto 73 = kentä par, suurin hcp

    LakeSide
    Voittaja hcp 29, netto 57, seura IkG, brutto 86 => esim. 17 bogia + 3 par
    13. netto 71 = kentä par, jos peli pelattiin vanhemmalla kentällä, suuri tasoitus.

    Näyttäkö tulostaso tämä puitteissa kovalta? Todella moni pelasi kentän nettopaariinsa eli olosuhteet ovat olleet hyvät. Nokian kisan netto on kova slopen ollessa 23, mutta kyseessä on oman seuran kaveri. Olisiko kaveri todella pystynyt pitämään händärinsä liian korkealla? 29 slopella voi tulla munkkikierros ja mm. eri kentillä voi olla muutaman lyönnin ero slopen suhteen. Toiset kentät rankaisevat vähemmin, varsikin suuren tasoituksen omaavia ja pitkälle lyöviä.

    Ei tasoituskisat ole aina oikeudenmukaisia. Scr -kisat ovat niitä oikeita kisoja ja händärikisoissa pitää hyväksyä, että huonompi voi voittaa :-). Pitää vain olla tyytyväinen, jos händärikisassa pystyy pelaamaan tasoitukseen tai alle. Palkinnon saaminen on extraa…

    ts

    Lavantauti kirjoitti: (29.7.2007 22:09:09)
    Mitä tommosesta Tojota-voitosta sitten pääsee pokkaamaan semifinaalipaikan lisäksi?

    No eihän tuolta tietty. mutta ei se händäri ehdi ’liikaa’ putoamaan finaaliin mennessä. Siellä sitten onkin jo jotain tavoteltavaa.

    Vielä tilastoja, pikaisesti laskien, tarkistamatta
    Nokia 105 0sallistujaa
    10:llä laski händäri
    23 pelasi bufferiin
    eli noin kolmannes pelasi bufferiin tai paremmin

    Vammala 107 osallistujaa
    9:llä laski tasoitus
    22 pelasli bufferiin
    eli noin kolmannes pelasi bufferiin tai paremmin

    Kirjoittelin kerran ylimalkaista tilastoa oman seuran hcp kisoista. Siinä yhteydessä huomasin, että mitä suurempi kisa on kyseessä, sen todennäköisempää on se, ettei 36 pisteellä pääse pokkaamaan. Molemmissa kisoissa oli yli 100 henkeä eli kyseessä olivat isot kilpailut.

    Ts:n kanssa olen samaan mieltä, että järkevämpää sekä urheilullisempaa olisi kilpailla scrätsinä tasoitusryhmissä. Tuskin nämäkään netot tekevät haittaa brändille. Julkisuus on aina hyvästä ja golf on kuitenkin ko. firmoille hyväntekeväisyyttä. Toyotoita menee kaupaksi muutekin eikä golffarit Toyotaa kisan takia osta. No saattavat toki sentään katsoa esittelyautoista, mahtuuko mailat takakonttiin. Takaluukulle minä ainakin ensiksi mensin :-).

    ei se aina tarkoita et on huijari jos netto tota luokkaa.. ite oon pelannut kisoissa netto 51 (händärillä 31 pelasin brutto 82) ja toisessa kisassa brutto 78 kun händäri oli 20 paikkeilla..

    Adi

    Tasoituskilpailuissa kilpailijoiden tasoitusten tulisi vastata about pelitaitoja tai tuloksentekokykyä. Silloin tuollaiset 50 jotain netot eivät olisi mahdollisia.

    Noin 30 tasoituksella ei kuulu pelata 82 brutto kierroksia, eikä 20 tasurilla 78. Näihin tiettyihin kisoihin vaan tahtoo kasaantua kaikki ’uskomattomat’ kierrokset.

    Huijareitako-mielestäni kyllä. Tai siten vaan tyhmiä……

    Adi kirjoitti: (30.7.2007 6:24:29)
    Tasoituskilpailuissa kilpailijoiden tasoitusten tulisi vastata about pelitaitoja tai tuloksentekokykyä. Silloin tuollaiset 50 jotain netot eivät olisi mahdollisia.

    Noin 30 tasoituksella ei kuulu pelata 82 brutto kierroksia, eikä 20 tasurilla 78. Näihin tiettyihin kisoihin vaan tahtoo kasaantua kaikki ’uskomattomat’ kierrokset.

    Huijareitako-mielestäni kyllä. Tai siten vaan tyhmiä……

    Toyotasta hieman OT, mutta eilen edellisessä flitessa kaveri latasi ykkösväylällä unelma paikalle..kuten pro…ihmettelin ja kysyin mikä miehen HCP..vastaus 25…ihmettelin edelleen…sitten kysyin että mikä on kesän paras rundi…vastaus ( brutto ) 78…sitten en enää ihmetellyt.

    mac

    Toyotan kisoista ei ole järjestäjä päästänyt joka vuosi finaaliin näitä ihme brutto tuloksia, eipä muuten palkintojen jaossa näkynyt voittajaa, toiseks eipä ainakaan Lake Sidessä ollut mikään ihanne peli keli, toiseksi vielä että paras Scr 73 kahdella pelaajalla joista Lehdolla händäri +1 ja pelitasoitus +3, eiköhän se jo kerro jotain ’ hyvästä peli-ilmasta!

    Tuntematta tapauksia, en voi väittää voittajia händärihuijareiksi. Double-Eaglen pelikaverilla ei taida tasoitus olla kohdillaan. 78 voi työstää hemmetin moisella tuurilla, muttei enään protason avauksia => kyse on siis taidosta.

    Allekirjoittanut on pelannut jollain 30+ händärillä noin 50 pb, jolloin sisääntulon pelasin lukemiin +3. Eipä ole tullut sen jälkeen montaa alle 40 puolikkaita pelattua.

    Sivusta seuranneena satun tietämään, että lauantain kisan voittanut henkilö pelasi edellisen päivän kilpailusta saamallaan tasoituksella. Kilpailuihin hän on osallistunut ja tuloskorttia hän on jättänyt ahkerasti muutenkin. Tasurihuijarista ei tässä tapauksessa voi puhua. Tiedän myös sen, että kierros oli pelaajan paras kierros. Näin se vaan menee, että prolta otetut tunnit ovat kannattavia. Kurssin jälkeen peli menee paremmin, jos on sellainen henkilö joka pystyy omaksumaan pron antamat ohjeet. Itse en siihen niin hyvin pysty, mutta suon nuo onnistumiset toisille. Tie voittoon käy vastoinkäymisten kautta, ja niitä mahtuu kaikkien kierroksiin.

    Mitenkään ottamatta kantaa näihin kilpailuihin. Itse olisi pitänyt pelata esim. Vammalan kenttä 14 alle par, jotta netto olisi 57 lyöntiä. Eli ihan oikeudenmukainen tämä tasoitusjärjestelmä ei ole.

    Mutta sitä vartenhan tässäkin kilpailussa on scr-sarja eli ei pidä valittaa vaan osallistua kilpailuihin, joissa on mahdollisuus menestyä!!

    Onnea voittajille!

    topix kirjoitti: (30.7.2007 9:08:47)
    Mitenkään ottamatta kantaa näihin kilpailuihin. Itse olisi pitänyt pelata esim. Vammalan kenttä 14 alle par, jotta netto olisi 57 lyöntiä. Eli ihan oikeudenmukainen tämä tasoitusjärjestelmä ei ole.

    Mutta sitä vartenhan tässäkin kilpailussa on scr-sarja eli ei pidä valittaa vaan osallistua kilpailuihin, joissa on mahdollisuus menestyä!!

    Onnea voittajille!

    Heh heh, miten niin epäreilu järjestelmä? Sun pitäis topix käydä pron luona, jotta pääset noihin netto 57:hin tai sitten sä et ilmeisesti vaan ole riittävän hyvä omaksumaan noita pron oppeja… 😉

    Itsekin Vierumäellä viime ja tulevana syksynäkin pelaamaan päässeenä voin kertoa, että kyllä ne voittajat ovat paikkansa ansainneet. Näissäkin molemmissa viikonlopun Hämeen kisoissa hcp-sarjan voittajat olisivat paikkansa lunastaneet uusillakin lasketuilla tasoituksillaan, toisella putosi 5,0 ja toisella 6,0. Nähdään Vierumäellä runsaan parin viikon päästä ja kenties Islannissa syyskuussa.

    En ole prolla käynyt, enkä käy 🙂

    Adi

    Onnea vaan voittajille. Voittoa en halua keneltäkään olla pois ottamassa.

    Eikö pelaaja kuitenkin voisi pelata tasoitustaan paremmin taitojaan vastaavaksi harjoituskierroksilla tai antaa tasoitustoimikunnan alentaa sitä ennen kilpailuihin osallistumista? Vai onko kilpailuissa noin 5-10 lyöntiä alle tasoituksen pelaaminen ainoa oikea tapa……

    Edelleenkään 30 tasoituksella, mikäli se vastaa pelaajan tasoa, ei tulos ole koskaan 50 ja jotain netto.

    Ihan VARMASTI on ko. pelaajat tienneet pelaavansa ja osallistuvansa kilpailuun liian korkealla tasoituksella.

    Jotenkin tästä keskustelusta jää mieleen sellainen että tasoitukselliset kilpailut (jopa lyöntipelisellaiset) kuuluvat vain singelipelaajille. On ilmeisesti niin että korkean tasoituksen sutijoiden olisi syytä ymmärtää olla osallistumatta kekkereihin koska saattavat huitaista netot halveksittavan alhaisiksi.

    mac

    Ei, vaan itsekkin singeli tasoituksella pelaavana oon sitä mieltä että sarjoja vois olla enempi esim. 0-10 hcp / 10-20 hcp / 20-36 jos nyt olis reilumpaa?

    Jos händärikisoissa ei pärjää sen takia, että tasoituskilpailut eivät ole reiluja, voi opetella pelaamaan ja mennä niihin kisoihin, missä ei tasoituksia tarvita. Tasoituskisoissa aina joillakin on sinä päivänä tasoitus pielessä.

    Odottelen edellen sitä Pappa Tykin kierrosta. Viimeksi pelasin aivan persiilleen. Vasta loppupuolella fiffasi, mistä kiikasti. Tulokset viidelle viimeiselle väylälle olivat par, bogey, par, par, bogey. Edellisellä kerrallla tuli keskellä rundia pelattua sarja bogey, pirkku, par, par, bogey, par, par, bogey. Joskus se kunnon kiekka napsahtaa ja kierros paukahtaa alle 80. Ihan ei 60 nettoon pääse, mutta lähelle (pääsisipä). Muuten molemat ed.luetellut kiekat oli kisakierroksia, eli kortti jäi ja kortteja on jäänyt noin 10 kpl.

    Mikään mahdottomuus 50 pisteen tai 60 netto ei ole isoimmilla tasoituksilla. Toki pitää omata perustaidot ja lyöntien on oltava tarpeeksi pitkät.

    Tasoituskisat eivät ole reiluja, mutta pitäiskö olla. Mun mielestä se aivan epäreilua, että yksikin scratch pelaaja paukuttaa meidän kentällä kokoajan parin tuntumaan ja pääsee vielä silloin tällöin pokkaamaan kisoisssa. Ei golf saa olla noin hauskaa ja helppoa. Että kehtaakin vielä tulla tasoituskilpailuihin meitä kiusaamaan :-).

    Fantti kirjoitti: (30.7.2007 11:39:49)
    Odottelen edellen sitä Pappa Tykin kierrosta.

    ???

    Itse asiaan sen verran, että tämä händärihuijauskeskustelu on kyllä loputon suo.

    Händärihän ideaalisessakin tapauksessa pystyy siihen, että pelaajien tulosten odotusarvot ovat samat. Mutta kun korkeahändärillisellä hajontaa on paljon enemmän, niin kyllä ne sitten kisat voittavat, kunhan ovat tarpeeksi laajalla rintamalla liikkeellä eli jollakin käy aina hyvä säkäkin (olisko tuo nyt sitten se ’mun kierros’).

    Jos todella haluttaisiin händärin kautta saada scratsin pelaajat ja hcp 36:t samalle viivalle tasoituskilpailun menestyksen suhteen niin sitten tarvittaisiin ainakin vielä toinen parametri – hcp:stä riippuvainen luku – tulosten vertailuun. Jos siis vaikka ajatellaan että nykyinen hcp ideaalisesti johtaisi siihen, että kaikkien tulosodotusarvo on esim 33 bp, niin sitten palkinnot ratkaiseva vertailutulos laskettaisiin skalattuna poikkeamana tästä eli vertailutulos olisi = (bp-33)/a(hcp), jossa skaalatekijän riippuvuus hcp:stä olisi sellainen että osapuilleen a(hcp=0)=1 ja a(hcp=36)=3 eli scratsin tulos 36 bp vastaisi hcp=36:n tulosta 42 (ja vastaavasti skratsin tulos 30 bp vastaisi samaa kuin hcp 36:n tulosta 24). Näin tulosjakaumat saataisiin päällekkäin hieman nykyistä paremmin.

    Tämä laskentatapa taas on niin monimutkainen ja epäintuitiivinen ja tulosjakaumien muotoerojen vuoksi edelleen epävarma, että siihen ei kannata ikinä mennä. Johtopäätös siis onkin, että hcp=0 ja hcp=36 pelaajien ei pidäkään ikinä olevan voiton suhteen samanarvoisessa asemassa. Siispä siirrytään kilpailuissa sarjasysteemin (4-5 sarjaa) ja sen sisällä tasoituksettomaan peliin!

    Tasoitusjärjestelmän kriittinen todennäköisyyslaskentaan perustuva analyysi pitäisi varmaan jonkun joskus jonnekin kirjoittaa. Sen verran epäintuitiivisia nämä jutut tuntuvat olevan. Taikka tiedä häntä – ehkäpä sellainen jo jostain löytyykin, täytyypä etsiä.

    Pappa Tykki kirjoitti: (30.7.2007 12:09:00)

    Fantti kirjoitti: (30.7.2007 11:39:49)
    Odottelen edellen sitä Pappa Tykin kierrosta.

    ???

    Meni nuo P:t sekaisin, tarkoitin Paksupekan kierrosta.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
Vastaa aiheeseen: Kovia nettotuloksia Toyota-kisoissa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kovia nettotuloksia Toyota-kisoissa