21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

Korineum / Pohjois-Kypros

Etusivu Foorumit Matkailu Korineum / Pohjois-Kypros

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Hei

  Itselläni on muutaman vuoden takaa positiivinen kokemus viikon oleilusta ja pelailusta Korineumissa. Mukavat maisemat, vaihteleva kenttä ja edullinen maa. Mikähän tilanne on nykyisin, onko kenelläkään kokemuksia? Onkohan sotaisan naapurikansamme golfarit vallanneet seutua, kun Eurooppaan on hankalampi päästä?

  Viimeeksi olin Korineumissa Marraskuussa 2022. Edelleen toimiva konsepti ja yksi suosikkikohteistani. Lento pompulla Istanbulin kautta on ainoa miinus. Kohde itsessään hyvä. Henkilökunta huippua, kenttä hyvä ja haastava, ruoka hyvää, hintataso edullinen. Kompakti kokonaisuus (=sopivan pieni vs Belek yms.).

  Jos hakee muuta kuin golfia, niin parempia kohteita on kyllä tarjolla, mutta golfarille tämä on huippukohde hinta-/laatusuhteeltaan.

  Olin Korineumissa huhtikuussa 2024. Lento suoraan Kyprokselle. Kenttä hyvässä kunnossa ja palvelut toimivat. Suosittelen.

  Olin maaliskuun lopulla viikon tuolla. Suora lento Finnairilla Vantaalta Larnakaan, josta noin puolentoista tunnin bussimatka Korineumiin.
  Kenttä upeassa kunnossa ja meidän suomalaisten lisäksi oli lähinnä brittejä, saksalaisia ja yksi virolainen porukka siellä.

  Voisiko Korineumin kävijä antaa palautetta kohteesta.
  Minulle se on vaihtoehto Fugelle, missä viimeiset neljä reissua on tullut oltua.
  Kaikki mahdollinen tieto kohteesta otetaan mielellään vastaan. Erityisesti plussat ja miinukset. Kiitos jo etukäteen.

  Tässä juttua Korineumista, josta kirjoitin toiseen ketjuun tammikuussa:

  Muistelen ilolla pelireissua Kyproksen Korineum Golf Resortiin, jossa sekä kenttä ja itse hotelliresortti ovat suosituksen arvoisia. Kenttä on haasteellisin, jonka olen pelannut, mutta myös todella koukuttava. Kentän pituus on melko vakio n. 5600m keltaisilta, väylämetreissä se ei tunnu kovin pahalta. Haasteeksi muodostuu kentän käveltävä matka, korkeuserot sekä väylien kaltevuus. Rannemittari näytti kierroksen pituudeksi n.11km mutta nousumetrejä on 250m! Ja saman verran alas. Pallo makaa harvoin edes väylillä kuten rangella, että voisi lyödä tasaiselta. Lähes poikkeuksetta kallistuu joko eteen tai taakse, jonka lisäksi usein myös sivusuunnassa. Avausväylä Par4 ottaa jo luulot pois, se nousee parikymmentä metriä tiiboksista, ja on haasteellista päästä kahdella griinille. Jos sattuu eteläinen tuuli niin se on klubipelaajalle lähes mahdotonta. Alkuväylät ovat muutenkin tiukat, Starter/Marshall lupasi tarjota kaljat, jos pelaamme väylät 3-5 pariin. Hänen ei tarvinnut. Viikon aikana pelasimme 7 päivää putkeen, joista 5 oli 18+9 väylää. Askeleita kertyi viikossa n.170.000. Öisin nukutti oikein hyvin!

  Olemme miehen kanssa Korineumissa Golfpassin matkalla pääsiäisenä 2023. Tässä plussat ja miinukset minun mielestäni:

  Plussat
  – kaunis ja vaihteleva kenttä
  – pelipäivinä sai pelata rajattomasti
  – helppous – ei autonvuokrausta, kenttäkuljetuksia yms.
  – hyvä palvelu
  – aamiaiset ja illalliset sisältyivät hintaan (paitsi juomat)
  – suorat lennot (ainakin Golfpassilla)

  Miinukset
  – suljettu resort, jossa ei pysty ostamaan mitään ulkopuolelta, eikä resortissa ollut kauppaa, tämän vuoksi eläminen siellä oli todella kallista. Saimme kulutettua ihan normaalilla lounaalla ja juomilla sekä kärry- ja autovuokrilla viikossa 750 euroa/kaksi henkeä.
  – kenttä oli erittäin haastava kävellä, eivätkö kärryt sisältyneet hintaan. Lisämaksu sähkökärryistä (ihan pakolliset vuoristoisuuden vuoksi) oli kahdelta hengeltä 20 euroa/kierros.
  – lisäkierros oli vuoristoisuuden vuoksi melkein pakko tehdä autolla ja tästä tuli iso lisähinta (me pelasimme joka päivä 27 reikää)
  – kuvat kaunistelevat totuutta. Huoneista ei todellakaan ole sellainen näkymä, kun mainoskuvat antavat ymmärtää. Huoneen ja rannan välissä on autotie, eikä alimmasta kerroksesta ole juurikaan näkymää.
  – ei niin korkeatasoinen resort, kun annetaan ymmärtää. Joka ilta ruokailu samassa buffetissa ja alkoi jo viikon lopulla tympimään.
  – Turkin puolella saarta, joten nettiä ei kalleuden vuoksi viitsinyt käyttää puhelimesta. Myös puhelut kalliita.

  Unohtui vielä miinuksista, että kenttä itsessään ei ollut haastava, mutta griinit sitäkin haastavammat. Suorastaan törkeän vaikeat. En ymmärrä, miksi lomaresortin kentälle on pitänyt turistien kiusaksi rakentaa noin vaikeat griinit 🤷‍♀️

  Itse kiersin 7,5 kierrosta kuuteen päivään ja näistä viisi kierrosta kantobägin kanssa. Kärryjen vuokraaminen ei siis ole pakollista vaan riippuu ihan pelaajasta haluaako niitä käyttää.
  Ite toki tottunut kantamaan bägiä kun 95% kierroksista kantaen muutenkin. Lisäksi oma kotikenttä on melko mäkinen.

  Griinien haastavuudesta täytyy olla eri mieltä Beegeen kanssa. Omat puttimäärät oli samaa luokkaa mitä yleensäkin. Piti vain tajuta, että tuolla ruoho kasvaa merta kohti ja kaikki griinit myös laskee mereen vaikka omat silmät väittäis toista.

  Hei

  Kiitos palautteesta, taidan siirtää katseet takaisin Espanjaan.
  Alicante alkaa kiinnostaa entistä enemmän. Jospa sieltä löytyisi sopiva setti klubituupparille. Hyviä pelejä kaikille, kun vain päästäisi pelaa 😃

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Korineum / Pohjois-Kypros

Etusivu Foorumit Matkailu Korineum / Pohjois-Kypros