Aihe: Kokemuksia Optishot simulaattorista ja kysymyksiä muille käyttäjille - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Kokemuksia Optishot simulaattorista ja kysymyksiä muille käyttäjille

Etusivu Foorumit Välineet Kokemuksia Optishot simulaattorista ja kysymyksiä muille käyttäjille

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #334505 Ilmoita asiaton viesti

  Optishot on nyt ollut käytössä 3 viikkoa. Kierroksia on tullut n. 10. Treenannut olen eri kentillä ja rangella vähän joka päivä harjoitus-käyttötavalla. Puolikkaita on tullut pelattua 37 lyönnillä. Mailasetin tietojen viritys vastaamaan oikeita lyöntejä on pistänyt eniten miettimään ja kokeilemaan. Softassa on neljä erityyppistä mailasettiä, joilla on nettisivujen mukaan erilaisia ominaisuuksia, joista ohjeet eivät kuitenkaan kerro mitään. Oletettavasti mailat reagoivat eri tavalla lyönnin keskeisyyteen sivusuunnassa.(sitähän optishot pystyy mittaamaan). En ole ehtinyt settien eroja kokeilemaan. Valitsin kehäpainotteisen setin pohjaksi, josta lähdin virittämään omaa settiäni. Kunkin mailan lyöntipituutta voi säätää loftilla, nopeusprosentilla ja pituusprosentilla ja koko setin pituutta lyönnin korkeusasetuksella (käytän normaalia). Lisäksi mailan tyyppi vaikuttaa siihen miten Optishot havaitsee mailan ja generoi siitä lyöntipituuden ja nopeuden. Mailan tyyppejä on rauta, puu, hybridi ja putteri. Maila pitää määritellä oikean typpiseksi, jotta softa lukee nopeutta järkevästi. Valitsemalla esimerkiksi puu1:n ja lyömällä wedgellä pallo lentää 230 m ja mailan pään nopeus on yli 100 mailia /h? En ole käyttänyt palloa koskaan Optishotissa. (määrittely myös –ei palloa) Wedget vaativat 110% pituussäätöä jostakin syystä vastatakseen viime kesän lyöntipituuksia kentällä. SW 56 100m, ja W52 110 mm (pituudet 35 tuumaa). Optishot antaa nopeudeksi 70-72 mailia/h. Keskirautojen lyöntipituudet vastaavat kesän kokemuksia kun loftit ovat speksien mukaisia ja pituusprosentti ja nopeusprosentti ovat 100:ssa ( R9 130 m, R8 140m, R7 150m ja R6 160m) (Mizuno MX-300 standardi mailan pituudet ja loftit) Hybridien säätö on ollut hankalaa. Pääsääntöisesti hybridit kantavat huomattavasti lyhyemmälle kuin todellisuudessa. Jos hybridin määrittelyn muuttaa puumailaksi, kantama ja softan ilmoittama lyöntipituus ovat luonnottoman pitkiä. Ilmeisesti eri hybridien pohjan muoto vaikuttaa siihen, miten Optishotin anturit pystyvät mailan havaitsemaan. Puumailat antavat aika suuria lyöntipituuksia perussäädöillä. Lisäksi Optishotin näyttämä mailan pään nopeus on aika optimistinen puumailamäärittelyssä. Olen verrannut nopeuksia tutkan antamiin. Mikään meidän perheen draiverista ei toimi järkevästi softassa. Optishottiin on saatavissa nettisivujen mukaan edullinen draiveri, jota anturit lukevat järkevästi. Parhaiten draiverina toimii w3 tai w5. Onko kokemuksia Optishotissa hyvin käyttäytyvistä hybrideistä? Entä draivereista? Millainen vaikutus mailasetin tyypin valinnalla on lyönteihin? Miten tracer –toiminon pallon vanat saa välillä poistettua vaihtamatta lippua tai väylää? Optishot on hauska laite ja hintaansa nähden hyvä hankinta. Pienen säätelyn jälkeen peli alkaa toimia kuten kesällä parhaina hetkinä.

  #302315 Ilmoita asiaton viesti

  Täältä pitäisi löytä optishotista parikin ketjua 2-3 vuoden takaa, jos etsit. Kokemusta on tuosta aika paljon. Lisää tulee kun hankimme työpaikan golfkerholle tuon laitteen. Olethan muistanut valita myös sen lyöntityylin valikosta (matala, keskikorkea, korkea tjs.) Normaalillahan se ottaa sen lavan oletetun kulman, mutta jos wedgelle laitat matala niin lentää ihan eri tavalla, muistaakseni. Hybridit, puut ja draiverit saattaa lukea pieleen, kun pohjissa on kaiken maailman tekstejä, kulmia, jotka heijastavat sen säteen väärin.

  #302316 Ilmoita asiaton viesti

  Kokemusta on. Ostin tuollaisen laitteen viime keväänä. Olen laittanut heijastanut kuvan projektorilla kankaalle ja siinä sitten pelailen. Kohtuullisen edullisen impact screenin olen saanut suodatinkankaasta. Se kestää oikeita golfpalloja hyvin, mutta on kyllä heijastusominaisuuksiltaan aika huonoa (Kuva ei tarkka).

  Peli on mukava ja se antaa mielestäni ihan ok tuloksia. Uuden päivityksen myötä myös range on muuttunut kiinnostavaksi. Peli tilastoi nyt 5:n, 9:n ja 21:n metrin kohteen halkaisijalle lyödyt pallot.

  Suurin ongelma Optishotissa on sen kykenemättömyys huomata paksua tai ohutta osumaa. Duffista rankaistaan jonkin verran, mutta kylkkäri lentää pelissä aina yhtä kauniilla kaarella. Peli onkin tämän takia aika helppoa Optishotissa. Koskaan en pelaa siinä yli 80 vaikka todellisella kentällä olen sen vain kerran alittanut. Toisaalta kaikki simulaattorit ovat helppoja. Kyllä tätä mieluummin hakkaa kuin Eagle Strokea/ Double Eaglea.

  Itsellä on kaikki mailat viritetty 92 % lyöntipituuteen. Se tuntuu toimivan kohtuullisen hyvin.

  En jaksa käyttää draiveria pelatessani, vaan olen lyönyt kaiken 3w:llä. Vanha draiverini Ben Hogan joku toimii hyvin. Nykyinen ajuri diablo black tour ei toimi käytännössä lainkaan.

  Tracer toiminnon sai mielestäni vasemman yläkulman valikoista pois.

  En ole huomannut mitään eroa mailaseteissä.

  Yleisenä simulaattori huomiona sanoisin, että kannattaa pelata puistokenttiä. Rinnekentät yms. eivät välity oikein kun aina lyödään tasaiselta. Puut taas toimivat useimmissa simulaattoreissa esteinä ihan niin kuin oikeastikin, joten tasaiset puistokentät antavat aidoimman kokemuksen. Puttaaminen Optishotissa on turhauttavaa eikä varmasti opeta mihinkään. Olen yleensä pelannut joko autoputilla tai päivityksen jälkeen niin, että alle 3 metriset annetaan! Pitää ladata joku päivä video optishotista…

  #302317 Ilmoita asiaton viesti

  Mites toi puttaminen ei toimi, se oli ainakin meidän mielestä yksi parhaimpia osa-alueita siinä. Monet seuran jäsenet valittelivat sitä, mutta eivät tajunneet ettei puttia saa jättää kesken, koska antureiden yli maila ei mene niinkuin on tarkoitettu. Putataan siis läpi kunnolla kuten muutenkin pitäisi, maila kulkee kummankin anturin yli eikä hidastella/lopeteta puttia osuman jälkeen ns. töksäyttämällä se ei vaan toimi.

  #302318 Ilmoita asiaton viesti

  Puttaamista optishotilla , tuossa aika huonollatuista videota siis puttaamisesta, sieltä löytyy muitakin videopätkiä tuosta vehkeestä.

  #302319 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitin, että se on mielestäni turhaa/turhauttavaa. Itse en osaa hahmottaa etäisyyksiä silmämääräisesti projektiosta ja kentällä taas ei metrit lipulle kiinnosta. Simulaattori ja todellisuus eivät siis ainakaan omalla kohdallani kohtaa.

  Lyöntiharjoittelusta ainakin uskon olevan sitten kesällä hyötyä. Mailan radan ja lavan asennon kun saa simulaattorissa pysymään toistuvasti suorassa, pysyvät ne myös kentällä aika lailla suorassa. Osuman puhtauden taas tuntee kyllä ja siihenkin osaa siten panostaa. Lisäksi vaivattoman tavan tuottaa mailanpäänopeutta löytää tällä vehkeellä kohtuullisen helposti kun voi kokeilla nopeasti erilaisia lyöntitapoja.

  On muuten kestänyt Optishot aikamoista paukuttamista. En itse käytä koskaan tiitä vaan lyön aina suoraan laitteen päältä eikä ole ongelmia tuhansien (??) lyöntien jälkeen vielä tullut. Ei muuten kannata jäädä pohtimaan miten voisi hyvin lyödä siitä tii-montusta. Siirtää vaan palloa sentin eteenpäin, ei se niin tarkka vehje ole.

  #302320 Ilmoita asiaton viesti

  tiikerimetsä kirjoitti: (27.12.2012 13:36:47)
  Tarkoitin, että se on mielestäni turhaa/turhauttavaa. Itse en osaa hahmottaa etäisyyksiä silmämääräisesti projektiosta ja kentällä taas ei metrit lipulle kiinnosta. Simulaattori ja todellisuus eivät siis ainakaan omalla kohdallani kohtaa.

  Lyöntiharjoittelusta ainakin uskon olevan sitten kesällä hyötyä. Mailan radan ja lavan asennon kun saa simulaattorissa pysymään toistuvasti suorassa, pysyvät ne myös kentällä aika lailla suorassa. Osuman puhtauden taas tuntee kyllä ja siihenkin osaa siten panostaa. Lisäksi vaivattoman tavan tuottaa mailanpäänopeutta löytää tällä vehkeellä kohtuullisen helposti kun voi kokeilla nopeasti erilaisia lyöntitapoja.

  On muuten kestänyt Optishot aikamoista paukuttamista. En itse käytä koskaan tiitä vaan lyön aina suoraan laitteen päältä eikä ole ongelmia tuhansien (??) lyöntien jälkeen vielä tullut. Ei muuten kannata jäädä pohtimaan miten voisi hyvin lyödä siitä tii-montusta. Siirtää vaan palloa sentin eteenpäin, ei se niin tarkka vehje ole.

  Virvikissä tehtiin puttia helpottamaan edessä olevalle greenille valkoiset maalitäplät. Muistaakseni oli eri greeninnopeuksille tehty mihin viiden metrin putin pitäisi päätyä jotta olis ainakin melkein kolossa. Helpotti huomattavasti hahmottamista niin lyhyemmissäkin kuin sitä pidemmissäkkin puteissa.

  #302321 Ilmoita asiaton viesti

  Puttia on helppo harjoitella treeni-moodissa, kun valitsee jonkun griinin sekä matkan ja pitää tracerin päällä.
  Normaalisti kun puttaa kentällä tulee katsottua harkkasvingissä palloa ja haettua sopivaa amplituudia.
  Optishotilla pitää miettiä metrimäärää ja hakea sopivaa svingiä. Homma onnistuu, mutta on aluksi oudon tuntuista. Puolen tunnin treenillä oppii kyllä saamaan jonkinlaisen tatsin siihen mikä on 10 m svingi, mikä 12 ja mikä 15m svingi.
  Olen tähän saakka pitänyt sellaista puttiasetusta päällä. jossa softa antaa alle 10m putit. Useimmiten kun olen joutunut puttaamaan yli 10:stä metristä on tullut 3 puttia. Nyt ei tule enää.
  Tsipeissä pääsen aika hyvin yhteen softan arpomaan puttiin, mutta niitä olen ehtinyt harjoittelemaankin.
  Putit ovat vähän turhauttavia simulaattoreissa.

  #302322 Ilmoita asiaton viesti

  Kovasti tekisi mieli tuo laite hankkia.
  Pääsisi purkamaan jollain lailla höyryjä, kun ei oikein perheellisellä tuohon golfmatkailuun ole aikaa tai varoja.
  Mutta mutta…

  Mistäs tuon nyt edulisimmin hankkisi, kun tuo Slopes on kadonnut johonkin bittiavaruuteen.

  Riittäköhän tuo 260cm huonekorkeus ?
  Puumailat voi varmaankin unohtaa vai ?

  Entäpä valaistus. Oletteko joutuneet käyttämään erikois virittelyitä vai onko normaali huonevalaistus riittänyt ?

  Vai sästäisinkö nyt vaan rahat ensikesän pelioikeuteen ja unohtaisin tuon turhana härpäkkeenä ?
  Eli ne joilla kokemusta on, onko tuo hintansa arvoinen ?

  #302323 Ilmoita asiaton viesti

  Arde kirjoitti: (20.1.2013 15:08:04)
  Kovasti tekisi mieli tuo laite hankkia.
  Pääsisi purkamaan jollain lailla höyryjä, kun ei oikein perheellisellä tuohon golfmatkailuun ole aikaa tai varoja.
  Mutta mutta…

  Mistäs tuon nyt edulisimmin hankkisi, kun tuo Slopes on kadonnut johonkin bittiavaruuteen.

  Riittäköhän tuo 260cm huonekorkeus ?
  Puumailat voi varmaankin unohtaa vai ?

  Entäpä valaistus. Oletteko joutuneet käyttämään erikois virittelyitä vai onko normaali huonevalaistus riittänyt ?

  Vai sästäisinkö nyt vaan rahat ensikesän pelioikeuteen ja unohtaisin tuon turhana härpäkkeenä ?
  Eli ne joilla kokemusta on, onko tuo hintansa arvoinen ?

  Mä olin Virvikin halliin tuollaista hankimmassa ja pari vuotta sitä siellä pyörittelin noin niinkun pääkäyttäjänä. Sen verran kuitenkin hyvät kokemukset jäi, että huomenissa tulee toinen laite ihan eri paikaan, siitä sitä sitten aloitetaan talkoilla virittelemään. Laite screeni ja lyöntimatto hankittiin Sportscoachilta. Onkos jollain tietoa mistä siihen saisi erinäisiä varaosia Suomesta, kun tulee jossain vaiheessa varmaankin tarvetta. Jotta sillä voi pelata mahdollisimman hyvin vaatii se kuitenkin totuttelua ja valaistuksen säätöjä. Päivänvaloa ei siedä ollenkaan. Noista puumailoista sanoisin että Draivereista silloin toimi noin 20% ja spooneista yleisesti noin 80%. Jos ne ei toimi etkä saa sitä optistick draiveria mistään, niin ei muuta kuin ohjelmasta valitaan draiveri ja käteen joku pitkärauta.

  #302324 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt on tullut pelattua koko tammikuu lähes päivittäin Optishotilla.
  Kokemukset ovat pelkästään positiivisia. Laite on paras hankintani pitkään aikaan.
  Harjoittelu sujuu mukavasti harjoitusmoodissa. Lähestymisiä 100 metristä voi harjoitella lyömällä vähän eri voimalla sopivilla mailoilla. Pienimpään hajontaan olen päässyt käyttämällä 100m:stä PW52:ta ja rauhallista ¾ svingiä. Ennen löin 100 m PW56 ja hajonta Optishotilla osoittautui aika suureksi.
  Lyhyitä pitsejä on hyvä treenata lyömällä 10 kpl 25 m:n lyöntiä sitten 30m, 40 m jne. aina 80 metriin saakka. Kun tätä tekee muutaman kerran niin tuntuma alkaa parantua ja varsinaisilla pelikierroksilla alkaa pallo pysähtyä lähelle lippua.
  Driveria ei ole pakko käyttää. Usein lyön driverilyönnit R7-R3 tai pitkällä 18 asteen hybridillä ihan miten mieleen juolahtaa. R7:lla lyödessäni R7:n oikeilla määrityksillä pallo lentää 150m, mikä vastaa hyvin kesäisiä mittoja. Jos lyön 18 asteen hybridillä sen oikeilla asetuksilla pallo päätyy 200-220 metrin päähän ihan niin kuin oikealla kentälläkin. R7 driverina pistää pallon lentämään 230-240 m ja 18 asteen hybridi 240-270 m. Mailan pään nopeudeksi härpäke näyttää tällöin 110 mph, mikä tuntuu liian suurelta. SWING-mate-nopeusmittari näyttää raudoilla n. 2-3 mph vähemmän kuin Optishot.
  Puttiasetuksena käytän 10 m:stä Optishot määrittää puttien määrän. Tällöin tarvitsee kierroksella putata tavallisesti 2-3 kertaa kun pallo on yli 10 m päässä reiästä.

  Tsippaukseen laite tarjoaa aina PW56:ta. Kun griiniasetukset ovat hitaita, pallo pysähtyy luonnottoman nopeasti todelliseen kenttään nähden. En ole kokeillut vielä griinien nopeuttamisen vaikutusta tsippien rulleihin. 8-12 m tsipit onnistuvat tarkimmin R9:llä, jolloin rullia tulee aika järkevästi.

  Jos tilan korkeus on 260 cm puut on melkein jätettävä käyttämättä. Mutta ei se paljon haittaa kuten jo kerroin.

  Rangematto on mielestäni hyvin tarpeellinen, koska Optishotin saa tällöin maton pinnan kanssa samalle tasolle. Matot maksavat 150-250e maton laadusta riippuen.

  Valaistusolot eivät ole haitanneet pelaamista. Normaalit kattolamput ovat päällä eikä ne aiheuta mitään häiriöitä. Auringosta ei ole paljon kokemuksia koska se paistaa tammikuussa aika alhaalla.
  Pelaaminen on hieman helpompaa kuin oikealla kentällä. Pelaamista voi vaikeuttaa määrittelemällä pitkät mailat niin, että lyöntipituudet vastaavat kesän lyöntejä tai ovat jopa lyhyempiä.

  #302325 Ilmoita asiaton viesti

  Svingari kirjoitti: (24.1.2013 20:08:56)
  Tsippaukseen laite tarjoaa aina PW56:ta. Kun griiniasetukset ovat hitaita, pallo pysähtyy luonnottoman nopeasti todelliseen kenttään nähden. En ole kokeillut vielä griinien nopeuttamisen vaikutusta tsippien rulleihin. 8-12 m tsipit onnistuvat tarkimmin R9:llä, jolloin rullia tulee aika järkevästi.

  Tuo aiheutti meilläkin aluksi hämmennystä, mutta kun huomasi että voit valita kuinka korkeaa aiot chipata niin muuttui ihan kivasti oikeaan suuntaan rullatessa. Vielä ei olla päästy kokeilemaan uutta laitetta, ainakin ohjelma näytti monipuolistuneen huomattavasti parin vuoden takaisesta.

  #302326 Ilmoita asiaton viesti

  Parin viikon päästä kaikki OptiShottiin liittyvät jutut varastossamme. OptiShot

  #302327 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Coat, Aki kirjoitti: (26.1.2013 11:13:02)
  Parin viikon päästä kaikki OptiShottiin liittyvät jutut varastossamme. OptiShot

  Kiitti!

  #302328 Ilmoita asiaton viesti

  Optishotin mittaamista mailan pään nopeuksista ja lyöntipituuksista ?
  Ihmettelen eri mailatyyppien mailan pään nopeuksien ja lyöntipituuksien yhteyttä Optishitilla ja käytännössä.
  Jos jollakin on tietoa mailan pään nopeuksista ja lyöntipituuksista niin kaipaisin kommentteja.

  Rauta9 Mixuno MX300 35,5”/lofti41 mailan lyöntipituus% ja nopeusprosentti 100 kaikissa kokeissa.
  8 lyöntiä simulattorilla
  Keskiarvo 78,1 mph, vaihteuväli 78-81 mph, lyöntipituuksien keskiarvo 120 m?
  Kentällä kunnon pallo lentää tällä lyönnillä 130 m

  R7 36,5”/Lofti33 83 mph 148 m , 8 lyöntiä
  Kentällä vastaavasti 150 m

  Puu3 Lofti 14 n. 110 mph 230 m, 4 lyöntiä

  Driveri Lofti10.5 n. 113 mph, 270 m, 4 lyöntiä.
  Parhaat driverilyönnit tasaisella n 250 m kentällä.

  Lyhyillä raudoilla simulattori anttaa 10 m liian lyhyitä lyöntejä.
  Keskipitkillä lyönnit vastaavat todellisuutta aika hyvin r7-r5
  Puilla lyönnit ovat liian pitkiä ja nopeudet myös.

  #302329 Ilmoita asiaton viesti

  Svingari kirjoitti: (27.1.2013 18:26:38)
  Optishotin mittaamista mailan pään nopeuksista ja lyöntipituuksista ?
  Ihmettelen eri mailatyyppien mailan pään nopeuksien ja lyöntipituuksien yhteyttä Optishitilla ja käytännössä.
  Jos jollakin on tietoa mailan pään nopeuksista ja lyöntipituuksista niin kaipaisin kommentteja.

  Rauta9 Mixuno MX300 35,5”/lofti41 mailan lyöntipituus% ja nopeusprosentti 100 kaikissa kokeissa.
  8 lyöntiä simulattorilla
  Keskiarvo 78,1 mph, vaihteuväli 78-81 mph, lyöntipituuksien keskiarvo 120 m?
  Kentällä kunnon pallo lentää tällä lyönnillä 130 m

  R7 36,5”/Lofti33 83 mph 148 m , 8 lyöntiä
  Kentällä vastaavasti 150 m

  Puu3 Lofti 14 n. 110 mph 230 m, 4 lyöntiä

  Driveri Lofti10.5 n. 113 mph, 270 m, 4 lyöntiä.
  Parhaat driverilyönnit tasaisella n 250 m kentällä.

  Lyhyillä raudoilla simulattori anttaa 10 m liian lyhyitä lyöntejä.
  Keskipitkillä lyönnit vastaavat todellisuutta aika hyvin r7-r5
  Puilla lyönnit ovat liian pitkiä ja nopeudet myös.

  Oletko kokeillut vaihtaa mailojen speksejä, tai syöttää omien mailojen tiedot ohjelmaan? Jos olet onko eroja?

  #302330 Ilmoita asiaton viesti

  Yllä oleva data on lyöty valitsemalla Game Improvement-setti ja siihen olen laittanut omien mailojeni loftit.
  Mailojen pituustiedoilla ei ole mitään merkitystä, koska härpäke ottaa nopeuden mailan liikkeestä.

  Kasasin oman settini myös Muscle Back-setistä kopioiden ja ainakin raudat käyttäytyivät täysin yhtenevästi Game Improvement-setin kopiosta tehdyn setin kanssa.

  Supportissa annetaan ymmärtää, että pitää kokeilla mikä setti sopii itselle. Siis seteissä pitäisi olla eroja. Muskelit on for better player ohjeen mukaan.

  Täyttyy tehdä kokeeksi jossakin vaiheessa kaikista settityypeitä koeversio parille raudalle, jollekin hybridille ja jollekin puulle ja lyödä peräkkäin 5 lyöntiä/maila rauhalliseen tahtiin.
  Luulisi erot selviävän.

  #302331 Ilmoita asiaton viesti

  Svingari kirjoitti: (29.1.2013 21:40:23)
  Yllä oleva data on lyöty valitsemalla Game Improvement-setti ja siihen olen laittanut omien mailojeni loftit.
  Mailojen pituustiedoilla ei ole mitään merkitystä, koska härpäke ottaa nopeuden mailan liikkeestä.

  Kasasin oman settini myös Muscle Back-setistä kopioiden ja ainakin raudat käyttäytyivät täysin yhtenevästi Game Improvement-setin kopiosta tehdyn setin kanssa.

  Supportissa annetaan ymmärtää, että pitää kokeilla mikä setti sopii itselle. Siis seteissä pitäisi olla eroja. Muskelit on for better player ohjeen mukaan.

  Täyttyy tehdä kokeeksi jossakin vaiheessa kaikista settityypeitä koeversio parille raudalle, jollekin hybridille ja jollekin puulle ja lyödä peräkkäin 5 lyöntiä/maila rauhalliseen tahtiin.
  Luulisi erot selviävän.

  Tänään pääsi vähän kokeilemaan uudempaa versiota, jotenkin tuntui että lukee paljon paremmin noita mailanasentoja kuin se reilu vuoden takainen versio. Laite oli vielä ihan päivänvalon ja loisteputkien loisteessa, eikä putterilla ja parilla lyhyellä raudalla ollut mitään ongelmia. Kokeiltiin vielä tulokulmia ja mailan asentoja niin hienosti näytti niitä lukevan, mikä vanhemman version kanssa oli välillä pieni ongelma. Taitaa olla laskentaohjelma kehittynyt aika paljon. Näyttää vielä laskevan mihin suuntaan pallo lähtee spinnaamaan tulokulmasta ja asennosta riippuen, toivottavsti laskisi edes siinepäin. Oliskos jollain tarkempaa tietoa?

  #302332 Ilmoita asiaton viesti

  Rauski

  Monenko kameran systeemi tuo parempi malli on..

  #302333 Ilmoita asiaton viesti

  Marx kirjoitti: (4.2.2013 20:54:15)
  Rauski

  Monenko kameran systeemi tuo parempi malli on..

  Nolla, kuten edellinenkin. Tämä ei katso pallon lentoa, vaan infrapunasäteiden avulla lavan liikkeen noin 25 cm:n matkalta osuma alueella, josta laskee jotain. Ei ole siis mikään swingin opetusväline.

  #302334 Ilmoita asiaton viesti

  No tänään saatiin sitten kokeiltua ko laitetta. Jotain siinä on tapahtunut kun samalla draiverilla jolla lyötiin pari vuotta sitten toimi nyt aivan moitteettomasti, aikaisemmin ei mitään järkeviä lukemia tai sai lyödä 5 kertaa ennenkuin sai edes pallon tiiboksista. Wedgeillä pitää kyllä nopeutta ja pituutta säätää vähän ylöspäin sellaiset 10%. Muilla näyttäisi olevan ihan oikeansuuntaiset lukemat. Sitten yhtä asiaa täytyy ihmetellä, että kun noin 10 HCP ja noin 15 HCP lyö palloja niin ne menee jotenkin paljon pienemällä %:lla kunnollisiin pelipaikkoihin kuin tuollainen about 0 händärinen;)

  #302335 Ilmoita asiaton viesti

  Olipa tänään mukava vetää noin 20 puttia, sillä polviputterilla, lavan asennot kyllä olivat tolkuttoman huonot kun kaikki oli haarukassa 0,4 astetta auki-0,3 astetta kiinni. Onneksi kaikissa oli osumakohta center;). Oli kiva katsoa kun pallot olivat siistissä kasassa/jonossa noin 10 metrin päässä ja maksimiero oli noin 1 metri. Hyvä harjoittelumuoto!

  #302336 Ilmoita asiaton viesti

  Tuli testattua Optishotin käyttäytymistä
  Löin kolme lyöntiä 4:llä eri mailla käyttäen Optishotissa
  driverin asetuksia.

  Tässä dataa
  PW45/32,25 tuumaa Optishot pituus 110 %
  DRIVER R11S, 87, mph, 2.1, 4.0, Inside/Out, 1.1, 0, 245, m
  DRIVER R11S, 89, mph, 6.5, 4.0, Inside/Out, 1.2, 0, 253, m
  DRIVER R11S, 96, mph, 3.4, 4.0, Inside/Out, 1.1, 0, 264, m
  Keskiarvo 91 mph/254 m

  R6 29/37 tuumaa /100%
  DRIVER R11S, 98, mph, 4.8, 0.0, Straight, 1.2, 0, 269, m
  DRIVER R11S, 96, mph, -1.3, 4.0, Inside/Out, 1.1, 0, 255, m
  DRIVER R11S, 103, mph, 9.7, 4.0, Inside/Out, 1.2, 0, 272, m
  Keskiarvo 99 mph/265 m

  Hyb 18 astetta/39,75 tuumaa/100%
  DRIVER R11S, 112, mph, 4.2, 0.0, Straight, 1.2, 0, 293, m
  DRIVER R11S, 101, mph, 0.7, 0.0, Straight, 1.2, 0, 277, m
  DRIVER R11S, 103, mph, 0.4, 0.0, Straight, 1.2, 2, 273, m
  Keskiarvo 105 mph/281 m

  Puu 3 14 astetta/41,5 tuumaa/100%
  DRIVER R11S, 107, mph, -0.8, 0.0, Straight, 1.2, 0, 293, m
  DRIVER R11S, 101, mph, -0.6, 0.0, Straight, 1.2, 2, 268, m
  DRIVER R11S, 116, mph, 3.7, 0.0, Straight, 1.2, 0, 301, m
  Keskiarvo 108 mph/287 m

  Lyöty kolme lyöntiä 4 eri mailla OPTISHOTISSA driverin asetuksin
  DRW10,5 astetta
  Voisi kuvitella vastaavan käytettyjen mailojen mittaista driveria
  Pallo lentää vähän liian pitkälle ja nopeudet ovat aika optimistisia.
  Kesällä drw-lyönnit ovat 200-270 m usein 230 m.
  Griinille on tullut lyötyä viime kesänä pari kertaa 250 m:stä
  Optishot ei ota huomioon mailan korkeusasemaa juurikaan, jolloin lyöntipituudet
  tulevat niin kuin osuttaisiin aina korkeussunnassa Sweetpotiin.

  Hauskoja treenejä:
  Pelaa sama kenttä esim etu9 kolmeen kertaan
  ensin punaisilta, sitten keltaisilta ja sitten valkoisilta.

  Väylän mitat voivat vaihdella par4:lla 260- 420 m ja par:lla 360-600 m.
  Punaisilta saa hyvää drive-harjoitusta ja päälle vajaita wedgejä.
  Pitkällä kentällä saa vetää kakkosta puilla ja hybrideillä todellaa kovaa par5:lla ja par nelosilla
  pääsee treenaamaan keskipitkiä rautoja ja välillä hybrideitäkin.

  #302337 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos svingari testeistä. Meidän laitteessa on joitakin lukuongelmia, mutta vaihdetaan loisteputket ensi viikolla sellaisiin missä on mahdollisimman vähän infrapuna-aluetta, värilämpötila 4000 K. Jos ei draiverit tai spoonit toimi toistettavasti voi kokeilla laittaa pohjaan leveää mustaa tai hopeanväristä ’jeesus’ teippiä. Parantaa huomattavasti onnistumiskertoja niiden lukemisessa.

  Toinen havainto on kun tuollainen aika hyvä amatööri lyö siihen niin lukuongelmat ovat paljon harvinisempia kuin tuuppareilla. Kaveri painaa mailaa, kun muut enemmän ilmeisesti huitoo. Huitomisessa lavan pohja on kauempana antureista ja luku ongelmat lisääntyy.

  #302338 Ilmoita asiaton viesti

  Täältä löytyy ilmeisen hyvät keskustelusivut simulaattoreista ja myös optishotista:
  keskustelua simuista

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Kokemuksia Optishot simulaattorista ja kysymyksiä muille käyttäjille