26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

King Kong: Thaimaa

Etusivu Foorumit Matkailu King Kong: Thaimaa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #632835 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Huomasin tuolla Aurinkorannikon kentistä käytävässä keskustelussa, että mainitsit Thaimaan pelimatkan olevan jo lähellä. Suunnittelemme itse reissua pääsiäisen tienoilla, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita… eli

    * paikka: harkinnassa Pattaya (paljon kenttiä?)

    *lennot?

    *kokemukset kentistä, GF:t?

    *hyvä hotelli?

    *miten järjestää kuljetukset kentille?

    Thaimaassa olemme aikaisemminkin lomailleet, mutta lähinnä pakettimatkoilla, emmekä ole käyneet pelaamasssa. Kiitos jo etukäteen hyvistä vinkeistäsi:)

    #641419 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pistäppä hakuun: thaimaa

    Tulee aika paljon vinkkejä valmiiksi pureskeltuna.

    #641420 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ehdoton thaimaa!!!

    olen ollut golfoppaana thaimaassa ja täytyy sanoa, että vaikea löytää parempaa golfmatkakohdetta. pattaya on golfin ykkönen. 22 kenttää 45 km säteellä. Keskustan liepeillä 6 rangea.

    Lennot kannattaa tehdä finnairilla sillä se on suora yölento eikä hinnoissa suuria eroja ole.

    Kentistä saat tietoa netistä useista eri kohteista. Valinnan mahdollisuuksia on paljon…

    Lavatakseilla on helppoa ja halpaa kulkea myös kentille. mikäli haluatte kaiken valmiina niin esim. auinkomatkoilta löytyy hyviä paketteja. toisaalta reissu sujuu helposti ja turvallisesti ilman pakettimatkaakin.

    #641421 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Käypä sivulla http://www.diccons.com/golf/thaigolf.htm.

    Sieltä löytyy hyviä vinkkejä.

    #641422 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuten japa kirjoitti, on vaikea löytää Thaimaata parempaa golfmatkakohdetta. Ensimmäisen kerran olin Thaimaassa pääsiäisenä kuusi vuotta sitten Cha Amissa, Hua Hinin vieressä. Silloin oli todella kuumaa, päivisin paukutteli yli + 40 C lämpötiloja, joka alkoi olla golfiin jo hieman liikaa.

    Marras-joulukuu on Thaimaassa parempi aika golfin kannalta, sadekausi on juuri päättynyt ja lämpötilat pysyvät suht siedettävinä n + 30 C paikkeilla.

    Pattaya on Thaimaassa tarjonnaltaan ehdottomasti paras paikka golfin kannalta. Kenttiä on yli 20 vajaan tunnin matkan säteellä. Viime vuonna kahden viikon aikana tuli pelattua 12 eri kentällä. Pari kenttää on vielä pelaamatta ja ne olisi tarkoitus nyt kiertää läpi.

    Lennoissa löytyy vaihtoehtoja, tarjoushintoja kannattaa seurata. Esim SAS:lla oli tarjous lokakuussa Hki-Bangkok-Hki alle 500 €. Finnar on myös yksi vaivaton vaihtoehto, suora nopea lento ja säästyy koneen vaihdoilta. Myös Aurinkomatkojen paketit ovat suhteellisen kilpailukykyisiä, parin viikon matka keskitason hotellissa alle 1000 €.

    Kentistä voisi sanoa, että vaatimattomammatkin edulliset kentät ovat olleet pelillisesti hyviä, huonoja vaihtoehtoja ei olekaan. Sitten on kalliimpia kenttiä, joissa on upeat klubitalot ja satsattu kukkaistutuksiin ym näyttävyyteen. Halvin green fee sisältäen caddymaksun maksoi viime syksynä alle 7 € ja kalleimmillaan maksoimme hieman yli 30 €. Hienoimmista kentistä voisi mainita Jack Nicklauksen suunniteleman Laem Chabangin, Natural Park Resortin ja Khao Kheowin.

    Halvimpia, mutta hyvä kenttä taas on Nick Faldon suunnittelema Century Ban Chang tai Gary Playerin suunnittelema Sri Racha.

    Hotelleja Pattayalla on pilvin pimein ja tilaa löytyy varmasti. Kohtuullisen huoneen aamiaisella saa varmasti alle 20 €/vrk, tasokkaammista joutuu sitten maksamaan jo enemmän. Netissä löytyy paljon vaihtoehtoja Pattayan hotelleista.

    Lavatakseilla pääsee edullisesti lähimmille kentille, kauemmas kannattaa ottaa pikkubussi. Viime vuonna maksoimme kuljetuksista edestakaisin 15 – 35 €/pvä. Taksi haki aamulla hotellilta, odotti kentällä pelin ajan ja toi takaisin pelin jälkeen. Etukäteen sovitut ajat ja hinnat pitivät hyvin paikkansa. Mikäli matkassa on yksin – kaksin, kannattaa lyöttäytyä yhteen muiden golfareiden kanssa jakamaan matkakustannuksia. Pattayalla on ainakin pari suomalaisten pitämää baaria, jotka järjestävät säännöllisesti kuljetuksia kentille. Myös Aurinkomatkat järjestävät golfpaketteja kuljetuksineen, mutta silloin maksat kierroksesta jo huomattavasti enemmän.

    Yleisesti ottaen Thaimaa on turvallinen paikka lomailla, lähes kaikkialla voi liikkua huoleti. Hinnat on hyvä aina sopia etukäteen ja tinkiä kannattaa.

    Pattayan ympäristössä on myös paljon muuta mukavaa tekemistä golfin lisäksi. Siis myös silloin, kun vaimo seuraa matkassa, kuten minulla.

    Kirjoitan kokemuksia lisää matkan jälkeen sitten joulun alla, kenttien kunnosta ym matkalla koettua.

    Oheiseilla linkillä on muuten loistavasti kerrottu matkaraporttien muodossa golfaamisesta Pattayalla. Se kannattaa kaikkien Pattayalle lähdössä olevien lukea, miksei muidenkin. Olen aiemmille matkoille saanut niistä hyviä vinkkejä, kiitos vaan kirjoittajalle.

    Lue lisää: Golfia Pattayalla Thaimaassa

    #641423 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä kaverit puhuvat asiaa: Pattaya on varmasti yksi maailman parhaista golfkeskuksista. Muutaman kerran siellä pelaamassa käyneenä voin yhtyä edellisessä viestissä olleisiin kommentteihin. Olen pelannut kaikki kentät Chonburin ja Rayongin väliltä (n. 20) ja parhaat tulikin jo mainittua. Khao Kheow kuuluu mielestäni myös parhaimmistoon. St.Andrewa 2000 Green Valleyn vieressä kannattaa myös ilman muuta käydä pelaamassa, poikkeaa paljon muista ja siellä on kaksi par-6 väylääkin.

    Greenfee-maksuista saa huomattavia alennuksia liittymällä Pattaya Sports Clubin jäseneksi. Kortin saa heti toimistosta. Lisätietoja löytyy edellisten viestien osoitteesta ja suoraan http://www.pattayasports.org. Suosittelen!

    Finnair muuten ottaa melko tuntuvan korvauksen bägin kuljettamisesta, jos on omatoimimatkalla. Vuosi sitten omatoimisella matkallamme SAS kuljetti bägit ilmaiseksi edestakaisin. Kannattaa selvittää, ennenkuin päättää lennosta. Thai kuuluu muuten samaan poppooseen SAS:n kanssa.

    Harmittaa, kun ei tänä talvena pääse, mutta odotan jo mielenkiinnolla ensi vuoden lopulla tapahtuvaa uutta pelimatkaamme.

    Hyvää matkaa Hattara!

    #641424 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mikäli Bangokin temppelit alkavat kyllästyttää kannattaa kokeilla golfia Panya Indran kentällä. Matkaa noin 1/2 h keskustasta ’ei ruuhka aikana’. Kohteeseen voi tutustua http://www.panyagolf.com.

    Ilmastoidut kioskit golfkentällä ja rullaportaat klubilla ovat jo pientä luksusta

    #641425 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Näköjään Thaimaan asiantuntijoita löytyy joukostamme melkoinen joukkio. Opasteet ovat asiantuntevia, ja kuten niistä on käynyt ilmi, hinta/laatusuhde on siellä paikallaan. Lisäksi vielä ystävällinen palvelu jne. Ainoa seikka, johon kiinnittäisin huomiota, on suunnittelemasi ajankohta. Maaliskuun jälkeen lämpötila kohoaa huippuunsa parin kuukauden ajaksi. Etelämpänä, Phuketin seudulla, merituulet viilentävät ilmastoa, mutta hintataso on korkeampi. Kannattaa ehkä harkita sitäkin vaihtoehtoa, mutta golfauto on aina vaihtoehto liian kuumassa ilmanalassa.

    Hyvää matkaa ja nautinnollisia kierroksia!

    #641426 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Severiano pitää Thaimaata, Irlantia ja Skotlantia parhaina golfpaikkoina. Jokaisella omat hyvät puolensa.

    King Kong perusteli asiallisesti Pattayan parhaana Thaimaan golfpaikkana.

    Itse olen viimeksi asustellut Nova Lodge-hotellissa, jonka hinta on ollut 800 BAHT:ia high seasonin ulkopuolella. Hotellin saa tähän hintaan Pattaya Sports Clubin jäsenkortilla. Pattayalta löytyy tosihintatietoiselle 200-300 BAHT/yö lähtien huoneita, mutta taso ei ole näissä korkea. Nova Lodgessa hintaan tulee minibaarillinen huone ja erittäin runsas aamiainen.

    Suosittelen myös vierailua Bangkokissa, jos siellä ei ole aikaisemmin käynyt. Kentät ovat vieläkin hienompia kuin Pattayalla, mutta ruuhkien vuoksi liikkuminen on hankalampaa. Suositella on vaikea mitään, koska kaikki 50 kenttää ovat hienoja. Kannattaa seurata tarjouksia, joita hienoimmille kentille sattuu ehkäpä 1/viikko ns. sports day.

    Miesporukassa kätevä turistiluokan hotelli on Nana, josta on lyhyt matka 30m Nana Plazalle ja 500m

    kuuluisaan Thermaehen. Pari hyvää räätäliä on myös Nana-hotellin vieressä. Itse olen käyttänyt Tajmahalia.

    #641427 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kannattaa seurata lentotarjouksia. Kevääksi matkailumessuilta on saanut 3000-3500 markan lentoja Finnairilta ja Thai Airwaysilta aikaisempina vuosina.

    4000 markan pintaan olen lentänyt myös Eva Airwaysilla Wienin kautta (hyvä korealainen yhtiö, toimisto Göteborgissa, josta soittamalla ja antamalla VISA-numeron saa liput). Sri Lankan yhtiö Air Lanka lienee lopettanut lennon Tukholman ja Colombon kautta Bangkokiin. Oli myös hyvä ja edullinen (ainut haitta oli pari välilaskua).

    Mutta, jos hinta on sama Finnair tietenkin paras, koska se on suora lento. Finnair ei peri bägistä mitään, jos se mahtuu 20 kg:hen (käytännössä Suomen päässä 25 kg ja Bangkokissa yli 30 kg).

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: King Kong: Thaimaa

Etusivu Foorumit Matkailu King Kong: Thaimaa