26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kierre

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miten on oikeaoppisesti tehdä kun haluaa esim drawta. Käännetäänkö lavan mukana otetta yhtä paljon vai käännetäänkö pelkästään lapaa, eli otetaan mailan gripistä erikohdasta kiinni.

    Asiallinen keskustelu aiheesta täällä…

    Miesxxx kirjoitti: (13.3.2006 14:14:43)
    Miten on oikeaoppisesti tehdä kun haluaa esim drawta. Käännetäänkö lavan mukana otetta yhtä paljon vai käännetäänkö pelkästään lapaa, eli otetaan mailan gripistä erikohdasta kiinni.

    Lavan asennon ylenmääräinen ajatteleminen ei välttämättä asiaa auta. Siitä asennosta se ei kyllä (ainakaan pelkästään) lähe. Vasemmalle voi lähteä, mutta silloin meillä ei välttämättä ole drååå…

    Pidä lapa aina osoittamassa kohteeseen ja kädet samassa (suorassa) asennossa kroppaan nähden.
    Drawta lyödessä maila osuu palloon sisäposkeen ja lapa on kohdelinjaan nähden auki, mutta lavan kulkusuuntaan nähden kiinni. Silloin pallo lähteen lavan kulkusuuntaan oikealle, mutta kierre tuo pallon takaisin kohdelinjalle.
    Kysymys ei ole suurista kulmista: Esim kolme astetta sisältä tuleva lapa, joka on 1,5 astetta auki saa aikaan kauniin drawn.

    Tällainen yhtälö pitäisi siis saada aikaiseksi. Taitava pelaaja voi pitää stanssin osoittamassa kohteeseen, svingata lavan sisältä ulos ja bang!!

    Toinen tapa saavuttaa haluttu maila rata on pitää edelleen lapa osoittamassa kohteeseen, mutta stanssata hieman kohteesta oikealle. Tällöin lapa (ei kädet) ovat stanssiin nähden kiinni. Kun tästä lyö normaalin svingin stanssin suuntaan niin lopputulos on haluttu draw. Tässä on suuri kiusaus svingata kohteen suuntaan ja siitä voi seurata jos jonkinlaista huukkia ynnä muuta hauskaa koukkua suuntaan jos toiseen.

    Aiheen ulkopuolelta: Tällainen suljetusta stanssista lyöty pulli on muuten klubipelaajalle erittäin yleinen tapa lyödä palloa. Siinä on vaan yleensä kierre mihin suuntaan sattuu, jolloin pallo voi huukata tai sitten slaissata

    Hra Niclaus antoi golf channelin yhdessä jaksossa kerran mielestäni erittäin oivat ja yksinkertaiset ohjeet sekä fade:n ja draw:n lyömiseen. Siis lapa aina kohteeseen ja draw-kierteen halutessa stanssi vähän kiinni ja fade taasen stanssi vähän auki. Svingin rata pysyy samana kuin normaali stanssilakin svingatessa. Parti tuossa jo kertoikin mitä voi tapahtua svingatessa eli kannattaa tämäkin harjoitella ennen kuin sitä käyttää kierroksella. Välttyy ikäviltä yllätyksiltä…

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Kierre