Aihe: Kielletyt jutut 2016 —->> - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Kielletyt jutut 2016 —->>

Etusivu Foorumit Välineet Kielletyt jutut 2016 —->>

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #329577 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös 2016 eteenpäin noi napa ja muutenkin pitkät putterit tuu kielletyksi ja tohon pitäis ehdottomasti lisätä tää PALLOIHIN PIIRRETTÄVÄ PUTTAUSVIIVA jota sit asetellaan ja tähdätään jotta pallo saatais kuppiin….jumalauta mikään ei oo niin ärsyttävää ku joku Einari säätää ja asettelee viivaa kohdilleen et sais pallon kuppiin ⛳⛳⛳

  #300546 Ilmoita asiaton viesti

  Ei pidä paikkaansa. Ei pitkät putterit ole kielletty missään.

  #300547 Ilmoita asiaton viesti

  Niinpa. Eniten ehka juuri harmittaakin nama, jotka levittavat vaaraa infoa nailla forumeilla.

  Pitkia eika napaputtereita ole kielletty missaan. Niiden ankkurointi kehoon vastaavasti on.

  Langerit ja Scottit on tervetulleita kayttamaan pitkia puttereitaan myos 2016, mutta rintaan ym ankkuroiminen ei enaa kay.

  #300548 Ilmoita asiaton viesti

  No joo ehkä ilmaisin itseäni väärin eli tarkoitin että puttelin yläpäätä ei saa tukea napaan.ym.ym. mutta juttuni tarkoitus olikin kritisoida näistä ns. pallonasettelijoista….jotenkin mun mielestä on tosi naurettavan näköstä ku pallossa olevaa viivaa asetellaan ja säädetään ja välillä tähdätään ja taas muutetaan viivan asentoa……..⛳🔮🔮

  #300550 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi kritisoit pallonasettelijoita (siis myos tour pelaajia) Valineet -osiossa otsikolla Kielletyt jutut 2016?

  #300549 Ilmoita asiaton viesti

  Voit lohduttautua että viivamiehillä (ja napaputterijoitsijoilla) on ollut ongelmia puttinsa kanssa, siks tarttee kikkailla.

  Edit: putti, ei puoti… keleen autocorrect.

  #300551 Ilmoita asiaton viesti

  Pallon puttausviivan kieltämisessä on sellainen ongelma, että monessa pallossa on valmiina merkkejä tai painettuja logoja, joita voi käyttää tähtäämisessä ja lisäksi pelaajan tekemät tunnistamista helpottavat merkinnät.

  ei liene realismia, että kaikki yli 1cm viivat kiellettäisiin

  #300552 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Oldfart kirjoitti: (28.10.2015 20:13:09)
  jumalauta mikään ei oo niin ärsyttävää ku joku Einari säätää ja asettelee viivaa kohdilleen et sais pallon kuppiin ⛳⛳⛳

  Hyvä, jos se on ärsyttävin asia.

  #300553 Ilmoita asiaton viesti

  Jahas, tulepa ehottomasti huomauttamaan jos satutaan samaan ryhmään. Lupaan kiinnittää asiaan jatkossa huomiota, että saat pelirauhan jatkossa.
  Onneks en ole einari…
  ps. aika huono provo on!

  #300554 Ilmoita asiaton viesti

  Oldfart kirjoitti: (28.10.2015 21:09:53)
  ….jotenkin mun mielestä on tosi naurettavan näköstä ku pallossa olevaa viivaa asetellaan ja säädetään ja välillä tähdätään ja taas muutetaan viivan asentoa……..⛳🔮🔮

  Moni asia voi olla monen silmään naurettavan näköistä.

  Minusta voisi kieltää etäisyysmittarin käytön alle 100 metrin lähestymisissä muilta kuin 1. tasoitusryhmään kuuluvilta. Sama rajaus luonnollisesti myös pro-tyyliseen kengänpohjien koputteluun bunkkerista poistuttaessa.

  Joku roti olisi hyvä saada myös eläinaiheisiin driverihuppuihin. Jos ei nyt aivan totaalikieltoa, niin ainakin koskien yli 10-vuotiaita miespuolisilta pelaajia (pl. tiikeriaiheiset huput, joiden osalta kielto olisi tietenkin ehdoton).

  #300555 Ilmoita asiaton viesti

  Diletantti kirjoitti: (29.10.2015 12:01:05)
  Minusta voisi kieltää etäisyysmittarin käytön alle 100 metrin lähestymisissä muilta kuin 1. tasoitusryhmään kuuluvilta. Sama rajaus luonnollisesti myös pro-tyyliseen kengänpohjien koputteluun bunkkerista poistuttaessa.

  Onko tää nyt provoilua vai sitä kuuluisaa huumoria?

  Samalla tavalla se hiekka kulkeutuu tuupparin jaloissa ku pronkin, turha sitä on greenille kuljettaa. Eipä tossa kopistelussa montaa sekuntia mene.

  Mun mielestä alle satasessa silmällä arvioiden tulee isoimpia prosentuaalisia virheitä. Ei toki lyöntikään ole metrin tarkkuudella, mutta pitäähän sitäkin opetella.

  #300556 Ilmoita asiaton viesti

  Tuulen suunnan arvuuttelu ruohoa ilmaan heittämällä pitää saada kielletyksi ja kiellolle lain voima. Kieltoa uhmaaville kaksi penalttia ja turpaan joka kuun ensimmäinen ja viimeinen päivä!

  #300557 Ilmoita asiaton viesti

  Oldfart kirjoitti: (28.10.2015 20:13:09)
  Eikös 2016 eteenpäin noi napa ja muutenkin pitkät putterit tuu kielletyksi ja tohon pitäis ehdottomasti lisätä tää PALLOIHIN PIIRRETTÄVÄ PUTTAUSVIIVA jota sit asetellaan ja tähdätään jotta pallo saatais kuppiin….jumalauta mikään ei oo niin ärsyttävää ku joku Einari säätää ja asettelee viivaa kohdilleen et sais pallon kuppiin ⛳⛳⛳

  Samaa mieltä viivan sihtailusta..Käytännössä viivan tihruttaminen johtaa siihen että joka kerta merkataan pallon paikka vaikkei sitä normipeleissä tarvitse tehdä kuin silloin jos joutuu siirtämään palloaan toisen puttilinjoilta.

  Siis, joka puttikerralla:
  – pallon merkkaus
  – viivan asettelu
  – pallon takaa tiiraaminen, osoittaako viiva osoittaa reikää päin
  – palaaminen pallolle ja uusi merkkaus
  – linjauksen korjaaminen ja suunnan tarkentaminen
  – uudelleen sihtaaminen jotta varmasti viiva meni oikeaan suuntaan
  Vasta em operaatioiden jälkeen päästää normaaliin puttaamiseen, stanssaamaan, grippin ja mailan asennon ottamiseen jne..

  Aika monta turhaa vaihetta ja yleensä keskimäärin liki kolme kertaa jokaisella greenillä…Eikö voisi jo pikkuisen ajatella?

  Otanpa tähän vielä pienen psygologisen ajatuksen mukaan:

  Palloon piirretty tähtäysviiva toimii pelaajalle niin sanottuna alitajuisena ’huomiomagneettina’. Viivaan kohdistuu ylimäärinen huomio (ehkä vain tiedostamaton) puttaushetkellä, juuri siinä vaihessa kun silmän ja mielen tulisi keskittyä yksinomaan suoritukseen. Jokainen pieni jopa aitajuinen seikka on ylimääräinen häiriötekijä ja haitta juuri sillä suoritushetkellä. Sama asia esiintyy esim. ampujalla juuri laukaussuorituksen aikana..sinä lyhyenä hetkenä kaikki ylimäärinen pitää jäädä ajatuksen ulkopuolelle.

  Harva tulee edes ajatelleeksi mitä kaikkea pallon puttaamiseen liittyy. Perustekniikan sekä ns. lihasmotoristen tekijöiden lisäksi hyvään tulokseen tarvitaan ennen kaikkea mielen hallintaa. Miten paremmin sen osaa (ja mitä vähemmän keskittyy turhiin/ylimäärisiin asioihin) sitä parempia tuloksia syntyy.

  #300558 Ilmoita asiaton viesti

  petsari kirjoitti: (29.10.2015 13:56:05)

  Oldfart kirjoitti: (28.10.2015 20:13:09)
  pitäis ehdottomasti lisätä tää PALLOIHIN PIIRRETTÄVÄ PUTTAUSVIIVA jota sit asetellaan ja tähdätään jotta pallo saatais kuppiin….jumalauta mikään ei oo niin ärsyttävää ku joku Einari säätää ja asettelee viivaa kohdilleen et sais pallon kuppiin ⛳⛳⛳

  Samaa mieltä viivan sihtailusta..

  Haista sinä…en sanokaan, taikka molemmat. Saatte arvuutella mitä tekis mieli sanoa!
  Oletko varma että ihan joka putin jälkene merkkaan ja viivoittelen palloni? Miten voit olla varma siitä?

  #300559 Ilmoita asiaton viesti

  En ota kantaa ’viivailun’ ärsyttävyyteen tms mutta olen ollut mukana (vähän sivusta seuraamassa) muutamia greencard- ja alkeiskursseja muutama viime vuonna sekä Suomessa että ulkomailla. Lähes kaikilla kursseilla on aloittelijoita voimakkaasti kannustettu viivan käyttöön. Argumentilla että se on helpoin keino parantaa scorea. Ja kieltämättä, kyllähän niitä tuolla näkee että (niin lyödessä kuin) putatessa tähtäys on paljonkin ohi.

  #300560 Ilmoita asiaton viesti

  Brockwell kirjoitti: (29.10.2015 15:58:11)
  …Argumentilla että se on helpoin keino parantaa scorea. Ja kieltämättä, kyllähän niitä tuolla näkee että (niin lyödessä kuin) putatessa tähtäys on paljonkin ohi.

  Ehkä siinä ärsyttääkin se, että kaveri ’tähtäämällä saa pallon kuppiin’, kun taas Oldfart (ja muut ärsyyntyjät) eivät onnistu siinä millään … ihme, jos ei rupea ketuttamaan.

  #300561 Ilmoita asiaton viesti

  Jokuhan on joskus jopa mennyt niin pitkalle vaitteissaan, etta on nostanut sellaset asiat kun tahtayksen ja linjauksen kovin tarkeiksi asioiksi golfissa.

  Noh, naita guruja on niin moneen junaan internetissa…

  #300562 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Eniten minua tuossa linjausviivan käytössä ihmetyttää, että miten on pärjätty ilman tuota viivaa niin monta sataa vuotta, ja silti saatu pallo kuppiin jopa ensimmäisellä putilla!

  Sitten aavistuksen vakavammin.

  Tähtäysviivan käyttäminen lienee eduksi siinä vaiheessa, kun pelaaja saa pallon lähtemään täsmälleen haluamaansa suuntaan eikä hän muulla tavalla osaa linjata lyöntiään (muitakin tapoja kun on olemassa), tai on sitä mieltä, että tuo tapa on se kaikkein paras (mistä asiasta voidaan olla montakin eri mieltä). Valitettavasti ylivoimainen valtaosa näistä linjailijoista ei osaa putata palloaan sinne minne he luulevat sitä tähtäävänsä, joten hyöty muuttuukin haitaksi, siis ajankäyttömielessä.

  #300563 Ilmoita asiaton viesti

  Sen verran vanhapieru olen minäkin, että tähtäysviivoja tuijottele, paitsi tietysti niitä pornovideoita katsellessa.

  #300564 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinn kirjoitti: (29.10.2015 18:09:28)
  Jokuhan on joskus jopa mennyt niin pitkalle vaitteissaan, etta on nostanut sellaset asiat kun tahtayksen ja linjauksen kovin tarkeiksi asioiksi golfissa.

  Noh, naita guruja on niin moneen junaan internetissa…

  Tähtäys ja linjan otto ovat niitä perusasioita joita jokainen golfari tekee omalla tavallaan joka putin kohdalla. Ehkä tärkeämpi yksittäinen perustekijä on kuitenkin forssi (engl. käytetään usein sanaa ’pace’) jonka tulee viedä pallo reikään..ja senkin osalta on useita variantteja erilaisiin tilanteisiin.

  Ennen puttaamista on huomioitava monia muitakin perustekijöitä, jo ennenkuin ryhtyy varsinaiseen puttaukseen.

  Kehotan lueskelemaan asiaan liittyviä ’raamattuja’ niin pääsee aika pitkälle perusasioista..(hakusanat esim. ’Pelz and bible’)

  Puttaamiseen (ja muihinkin suorituksiin) liittyvästä psykologiasta, siis mielen hallinnasta, löytyy myös ohjeistusta..asioita kannattaa kuitenkin miettiä sekä joiltain osin kyseenalaistaa. Mahdollisesti myös ottaa esimerkkejä muista lajeista, soveltuvin osin.

  Guruista en tiedä, mutta tiedon helmiä voi löytää kaikista kirjoituksista ja niitä löytyy jopa itse asioita ajattelemalla. Tarvitsee vain suhtautua avoimesti maailmaan..

  En myöskään väitä että omat näkemykseni olisivat ainoita oikeita tai sopisivat kaikille..tiedän ettei asiat ole niin. Monia (kovasti mainostettuja) juttuja (esimerkiksi juuri tämä viivaa pitkin tähtäileminen) on hyvä myös kyseenalaistaa koska niillä saattaa olla monia muitakin tarkoituksia sekä vaikutuksia, kuin juuri se/ne miksi niitä kehoitetaan käyttämään.

  Rakkaat ystävät, miettikää, ajatelkaa, kokeilkaa ja oppikaa!
  Tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan…

  #300565 Ilmoita asiaton viesti

  Itse käytän tähtäysviivaa tällä hetkellä tiin päältä lyödessä. En katso tarkalleen mihin suuntaan viiva osoittaa, vaan ainoastaan haluan lavan osuvan viivan kohdalle lyönnissä niin viiva jättää jäljen lapaan. Olen huomannut, että se on yksi hyvä tapa saada palautetta osumasta.

  Kyllähän huonoimmista osumista tuntee jo pallon lähtiessä, että osuiko se kylkeen tai kärkeen, mutta pienemmissä misseissä sitä ei välttämättä aina tunne.

  Tietenkin tuon viivan kanssa sihtaamiseen putatessa voi saada paljonkin aikaa kulumaaan, mutta niin saa moneen muuhunkin asiaan kentällä jos tosissaan yrittää 😉
  Omassa pelissäni en koe, että se veisi yhtään enempää aikaa, koska asetan pallon kerralla kohdilleen samalla kun luen linjaa.

  Omasta mielestäni tuo on ihan hyvä tapa varmistua siitä että ainakin alkuasennossa suuntaa lavan haluttuun suuntaan. Samalla pallon vieriessä näkee, että lähtikö se oikeaan suuntaan vai ei.

  #300566 Ilmoita asiaton viesti

  tepi62 kirjoitti: (29.10.2015 15:02:54)

  petsari kirjoitti: (29.10.2015 13:56:05)

  Oldfart kirjoitti: (28.10.2015 20:13:09)
  pitäis ehdottomasti lisätä tää PALLOIHIN PIIRRETTÄVÄ PUTTAUSVIIVA jota sit asetellaan ja tähdätään jotta pallo saatais kuppiin….jumalauta mikään ei oo niin ärsyttävää ku joku Einari säätää ja asettelee viivaa kohdilleen et sais pallon kuppiin ⛳⛳⛳

  Samaa mieltä viivan sihtailusta..

  Haista sinä…en sanokaan, taikka molemmat. Saatte arvuutella mitä tekis mieli sanoa!
  Oletko varma että ihan joka putin jälkene merkkaan ja viivoittelen palloni? Miten voit olla varma siitä?

  Onhan saatu taas tunnettakin keskusteluun!

  Ihan pakko silti Tepiltä kysäistä, mistä Petsarin tai Oldfartin kommentista näin henkilökohtaisen ahdistuksen kehitit? Liittyykö mahdollisesti ns. omantunnon kolkutteluun?

  #300567 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (29.10.2015 20:18:50)
  Eniten minua tuossa linjausviivan käytössä ihmetyttää, että miten on pärjätty ilman tuota viivaa niin monta sataa vuotta, ja silti saatu pallo kuppiin jopa ensimmäisellä putilla!

  Sitten aavistuksen vakavammin.

  Tähtäysviivan käyttäminen lienee eduksi siinä vaiheessa, kun pelaaja saa pallon lähtemään täsmälleen haluamaansa suuntaan eikä hän muulla tavalla osaa linjata lyöntiään (muitakin tapoja kun on olemassa), tai on sitä mieltä, että tuo tapa on se kaikkein paras (mistä asiasta voidaan olla montakin eri mieltä). Valitettavasti ylivoimainen valtaosa näistä linjailijoista ei osaa putata palloaan sinne minne he luulevat sitä tähtäävänsä, joten hyöty muuttuukin haitaksi, siis ajankäyttömielessä.

  Itse tuota viime kesänä kokeilin ja huomasin, että pitkissä puteissa auttaa kun lukee linjan ja asettaa viivan lukemansa linjan mukaan. Sitten putissa voi (ja pitää) keskittyä vain etäisyyteen ja luottaa lukemaansa ja asettamaansa linjaan.

  Ja toisaalta myös huomasin, että parista metristä reikään päin en viivan kanssa jaksanut alkaa nyhräämään, koska meni liialliseksi tähtäilyksi, täälläkin manatuksi ajankuluksi ja vielä sitä luottamusta enemmänkin kalvavaksi asiaksi.

  #300568 Ilmoita asiaton viesti

  Fubar kirjoitti: (30.10.2015 10:36:18)

  KL kirjoitti: (29.10.2015 20:18:50)
  Eniten minua tuossa linjausviivan käytössä ihmetyttää, että miten on pärjätty ilman tuota viivaa niin monta sataa vuotta, ja silti saatu pallo kuppiin jopa ensimmäisellä putilla!

  Sitten aavistuksen vakavammin.

  Tähtäysviivan käyttäminen lienee eduksi siinä vaiheessa, kun pelaaja saa pallon lähtemään täsmälleen haluamaansa suuntaan eikä hän muulla tavalla osaa linjata lyöntiään (muitakin tapoja kun on olemassa), tai on sitä mieltä, että tuo tapa on se kaikkein paras (mistä asiasta voidaan olla montakin eri mieltä). Valitettavasti ylivoimainen valtaosa näistä linjailijoista ei osaa putata palloaan sinne minne he luulevat sitä tähtäävänsä, joten hyöty muuttuukin haitaksi, siis ajankäyttömielessä.

  Itse tuota viime kesänä kokeilin ja huomasin, että pitkissä puteissa auttaa kun lukee linjan ja asettaa viivan lukemansa linjan mukaan. Sitten putissa voi (ja pitää) keskittyä vain etäisyyteen ja luottaa lukemaansa ja asettamaansa linjaan.

  Ja toisaalta myös huomasin, että parista metristä reikään päin en viivan kanssa jaksanut alkaa nyhräämään, koska meni liialliseksi tähtäilyksi, täälläkin manatuksi ajankuluksi ja vielä sitä luottamusta enemmänkin kalvavaksi asiaksi.

  Itse näen asian samalla tavalla. Tässä on juuri sitä henkilökohtaista ajattelua aiheesta jota omalla meililläni koetin nostella esille..

  Kysymys on loppuviimeksi siitä A)luottaako putin suuntauksessa palloon piirrettyyn viivaan. Vai uskooko B)itse luomaansa näkemykseen siitä kuinka pallo siirretään puttaamalla reikään. Tämä linja on harvoin suora..

  Lisäksi, omalla kohdalla en halua että pallossa olisi turhia huomiovarkaita, jota tulisi seurata juuri puttihetkellä (siis viivaa tms.). En myöskään merkkaa palloani greenillä jollei siihen ole erityistä tarvetta. Siksi seuraavan lyönnin (putin) kannalta on aivan samantekevää miten pallo on asettunut greenille. Eihän sitä palloa voi pyöritellä väylilläkään.

  Tulipa mieleeni sellainenkin asia johon olen jonkun kerran törmännyt. Eräät pelaajat oikein vaativat muita merkkaamaan pallonsa greenillä. Vaikkei olisi pienintäkään osumisen vaaraa. Kuulemma heitä häiritsee jos greenillä on muita palloja kuin heidän omansa. Näihin olen suhtautunut vaihtelevasti. Joskus kilpailuissa olen merkannut palloani (siis turhaan). Olen myös käyttänyt merkkinä pitkää tii-tikkua(ja havainnut sivusilmällä että se on aiheuttanut vielä suurempaa ärtymystä kuin konsanaan pelkkä pallon jättäminen merkkaamatta greenille).

  Mitähän muuten sääntö sanoo? Onko pakko merkata pallonsa toisen pelaajan vaatimuksesta..siis olettaen että pallo on aivan eri suunnalla, eikä siihen millä järkevällä tavalla ole mhdollista osua. Tai jos se häiritsee toista pelaajaa vain pelkällä olemassolollaan.

  #300569 Ilmoita asiaton viesti

  petsari kirjoitti: (30.10.2015 12:20:55)
  … Vai uskooko B)itse luomaansa näkemykseen siitä kuinka pallo siirretään puttaamalla reikään. Tämä linja on harvoin suora..

  Hiukan putosin kärryiltä tämän kommentin suhteen: ei kai kukaan nyt sitä pallossa mahdollisesti olevaa suuntausviivaa aseta reikää kohti osoittamaan (paitsi jos linja tosiaan on suora), vaan nimenomaan siihen lyötävään linjaan nähden?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Kielletyt jutut 2016 —->>