16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Kentät aloittelijoille

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät aloittelijoille

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188843 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Monessa keskustelussa ja lehdessä on tietty jo todettu lajin aloittamisen vaikeus, ja sitähän se on. Raha ja tasoitus vaatimukset kiusaavat. Siksi ainakin itse olen HYVIN tyytyväinen Paloheinän kenttään sillä siellä pääsee pelaamaan. Esim. viime lauantaina oli ilo pelata auringon paisteessa Helsingin keskustan tuntumassa. Kenttärankingissa Paloheinä saa enimmäkseen toruja mutta meitä jotka emme pääse valitsemaan pelipaikkoja on paljon ja me viihdymme Paloheinässä. Rankingissa on vähän mielipiteitä joten mitä tuumaatte muut ko. kentästä

    #499472 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    No Bigfoot ( Tiibetin jättiläinen ? ) : viieme golflehdessä todetaan useassa paikassa, että ei välttämättä tarvita edes 9 reikää – 3 väylääkin riittä tai yksi greni , johon pääsee tykittämään pitchejä, chippejä , bunnekrilyöntejä ja ehkä 100m lähestymislyöntejä.

    Paloheinä on ihan hyvä paikka , köyhä pääsee bussillakin ja pyörällä.

    Eiköhän noita arkisempia harjoittelupaikkoja löydy tuleville Suomen leijonille pian joka takapihalta, kunhan ihmiset huomaavat, että laji ei ole sen herraskaisempi ja kalliimpi kuin mikään muukaan urheilu, mutta kyllä antavampi.

    Pitää muistaa,että

    Sevi Ballesteros aloitti pelaamisen isonveljen tekemällä maillalla ja löi merihietikolla.

    Lee Trevino aloitti cokispullolla lyöden
    näytöslyöntejä töllistelijöille.

    Eikä ne ekat paimenten myyränkolot olleet kovin kaksisia, johon putattiin paimensauvalla joitakin käpyjä tai lampaanpipanoita.

    Ja oliko ne ekat linksitkään kaksisia ;
    lyötiin eessun taassun 10 reikää ja reiän vieressä oli tiiauspaikka.

    Mileikuvitusta , vaan ja oma-aloitteisuutta; kyllähän klubit ottavat avosylin vastaan alle 18 vuotiaita lahjakkaita nuoria – ILMAISEKSI !!!!

    #499473 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Paloheinässä olen myöskin pelannut omat ensimmäiset rundini juuri tuosta syystä että aloittelijana olin ehkä liian nöyrä lähteäkseen suoraan ns. ’oikealle’ kentälle. Varmaan aika moni muukin hakee kokemusta mm. Paloheinästä enne kuin uskaltaa muualle.

    Paloheinässä käyn vieläkin välillä harjoittelemassa, vähemmän kuitenkin nyt kun ruoholtalyöntipaikat poistettiin. Kenttä on sinänsä ihan jees aloittelijalle, mutta greenien heikko kunto ei anna oiketa kuvaa siitä mitä puttaus oikeastaan on. Omistajat kyllä tekevät parhaansa kentän kunnon ylläpitämisessä mutta toisaalta maaperä (savi) asettaa omat rajoituksensa onnistumiselle. Kulutukseen nähden kenttä on ihan asiallisessa kunnossa.

    Ikävänä puolena on etiketin puuttuminen, forea kuuluu hyvin harvoin, alastulojälkiä ei korjata jne. jne. Mutta kaiken kaikkiaan kenttä on OK ja tärkeintä mielestäni on juuri se mistä mainitsit, aloittamisen kynnys on matala.

    #499474 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen samaa mieltä MacG:n kanssa. Etiketti ei oikein toimi Paloheinässä. Olen kerran käynyt siellä pelaamassa ja pelotti ihan sairaasti. Palloja putoili sinne tänne lähimaastoon ja ilman fore-huutoja.

    Tärkeää kuitenkin on, että aloittelijoille on paikkoja, johon pääsee pelaamaan. Paloheinän rangea on kyllä tullut käytettyä ahkerasti kun se on niin lähellä.

    Minä aloitin golfin pelaamisen Vihdissä. Se on myös tosi hyvä kenttä aloittelijoille. Taidankin mennä sinne ensi kesänä kokeilemaan miltä kenttä tuntuu.

    #499475 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kotojärvi on kans helppo. Nii, ja varsinkin Hiisi-Golfin 6-väyläinen par-3 harjoituskenttä ja 6-väyläinen Farmi-kenttä.

    Passaapi harjoitella ja harrastaa, oikaista lyöntiä. Ponnahduslautoja isommillekin voorumeille.

    Vaikka trendikkäimmistä siis NIIN out.

    #499476 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Miten niin Paloheinässä ruoholyöntipaikat olisi muka poistettu? Itse olen kävin koko kauden rangella ja ruoholta lavojen edestä löin koko ajan. Tosin silloin kun peruskurssilaisia koulutettiin, ei ruoholta voinut lyödä kuin joku hassu.

    #499477 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Virallisesti ruoholta lyöminen oli/on kielletty, ainakin näin mulle sanottiin kun sitä kysyin. Se on sitten eri asia jos kukaan ei siihen puuttunut.

    Viime vuonna kentän länsipäädyssä oli vartavasten rajattu alue ruoholtalyöjiä varten jka tälle kaudelle kuitenkin poistettiin.

    #499478 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyseinen kenttä vielä kokematta. Mutta aloittelijoille sopivista kentistä puheenollen. Itse olen ensimmäiset lyöntini lyönyt Laajasalon legendaarisella 6-reikäisellä par-3 kentällä.

    Sen jälkeen pelailin pitkään par-3 kenttiä vuokramailoilla ennenkuin lopullisesti hurahdin lajiin ja suoritin green-cardin ja ostin omat kepit.

    Olen kovasti sitä mieltä, että lisää aloittelijoille sopivia kenttiä pitäisi saada. Hyvin siihen kelpaisivat esim.Nurmijärven, Peuramaan ja Talman par-3 kenttien tyyppiset kentät. Niissä on useimmille aloittelijoille haastetta ensimmäiseksi pelikesäksi ja sitten voi vähitellen siirtyä isommille kentille, kun lyönti alkaa edes vähän olla hallussa.

    Nykyisin rakennetaan vain huiman kalliita Championship-kenttiä, vaikka niitä jotka sellaisia pystyvät pelaamaan on melko pieni joukko.

    #499479 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Mainittakoon nyt vielä Luukin maanantait. Avoin kaikille, myös ilman greencardia pelaavat. Greenfee on normaali eli suht kallis jos peli on ihan sutimista. Kierrokset ovat ymmärrettävästi usein hitaita ja palloja voi ropista yllättävistä suunnista.

    #499480 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olisi pitänyt kirjoittaa vähän täsmällisemmin. Alkukeväästä ei nurmelta tosiaan saanut lyödä, mutta kesällä ja syksyllä lyöntialue oli merkitty naruilla kuten muillakin rangeilla.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Kentät aloittelijoille

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät aloittelijoille