5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

KEHITETÄÄN YHDESSÄ

Etusivu Foorumit Yleistä KEHITETÄÄN YHDESSÄ

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Kun moni on sanonut ja kritisoinut sitä miten huonossa jamassa Suomen golf on tällä hetkellä ja miten saataisiin lisää pelaajia varsinkin nuoria mukaan lajin pariin, nyt minulla on oma ajatus siitä miten se voitaisiin mahdollistaa helposti. Kerrothan sinäkin oman mielipiteesi ja ajatuksesi siitä miten sinä kehittäisit lajin aloitus kynnystä. Enemmän lajia seuranneet tietävät Birdie Ball tuotteen joka on nyt tullut markkinoille ja joku on ehkä kerennyt jo tuotetta kokeillakin niin yhteityössä Suomen koulujen liikunnan opettajien kanssa ruvettaisiin tarjoamaan oppilaille vaihtoehtona liikunnan tunnilla kokeilla lyödä BB:llä koulun käytössä olevalla hiekka taikka nurmikentällä tai vaikka liikunta saleissa alustana toimisi tuotteen mukana tuleva alusta ja mailoina maahantuojien demot taikka vanhemmilta yli jääneet vanhat mailat ja opettajalle liiton kautta jonkilainen perustieto opas lajin perusteista jotta saadaan alusta opetettua oikeaan suuntaan, muita lisä varusteita voisivat olla esim. kohde merkeiksi hula-vanne jonne pelaajan olisi tavoitteena saada tämä BB mahdollisimman vähillä lyönneillä ja ryhmän vähiten lyönyt saisi näin yhden pisteen jolloin lajin vaikeus ei lannistaisi liikaa ensikertalaisia kokeilijoita ja pidemmälle kehittyneet voisivat kokeilla esim. pienempään vanteeseen taikka vanteen halkaisia määräisi pisteiden määrän jne jne… näin muodostuisi kuva kokeilijalle pelin ideasta merkintä tavoista ja kulttuurista ja hyväähän BB:ssä on se että sitä voidaan soveltaa myös jo olemassa oleviin peleihin kuten pesäpallo mutta BB-pallossa lyötäisiin palloa maasta ja muuten samat säännöt kuin pesä pallossa taikka sovelletaan kokemuksien pohjalta, voidaan myös palata tennispalloa käyttäen alustana tietenkin lyönti-matto tai BB:n alusta. Kommentoi ja kerro omat ajatukset heitetään kateudenviitta harteiltamme se ei edistä yhteistä hyvää mitenkään ja jaetaan ideoita ja ajatuksia. mm.virtanen@netti.fi

    tmv

    Älä ota herneitä, mutta…

    Jaottelematon ja lauseeton tekstisi ilman isoja kirjaimia on aivan kamala luettavuudeltaan. En jaksanut kovinkaan pitkälle. Jotain siinä pöördipallosta ja kouluista yritit kertoa.

    181 sanaa yhdessä lauseessa..LOL. Taitaa olla uusi Suomen ennätys.

    Nimetön

    Pahoitteluni kirjanoppineille kun kirjoitin hieman innoissani ja unohdin kieliopin alkeet.

    Enemmän lajia seuranneet tietävät Birdie Ball tuotteen joka on nyt tullut markkinoille ja joku on ehkä kerinnyt jo tuotetta kokeillakin.

    Yhteistyössä Suomen koulujen liikunnan opettajien kanssa ruvettaisiin tarjoamaan oppilaille vaihtoehtona liikunnan tunnilla kokeilla lyödä BB:llä koulun käytössä olevalla hiekka-, nurmikentällä tai vaikka liikuntasaleissa alustana toimisi tuotteen mukana tuleva alusta. Mailoina maahantuojien demot taikka vanhemmilta yli jääneet vanhat mailat. Opettajalle liiton kautta jonkinlainen perustieto-opas lajin perusteista jotta saadaan alusta opetettua oikeaan suuntaan. Muita lisävarusteita voisivat olla esim. kohde merkeiksi hula-hula-vanne jonne pelaajan olisi tavoitteena saada tämä BB mahdollisimman vähillä lyönneillä. Ryhmän vähiten lyönyt saisi näin yhden pisteen jolloin lajin vaikeus ei lannistaisi liikaa ensikertalaisia kokeilijoita ja pidemmälle kehittyneet voisivat kokeilla esim. pienempään vanteeseen taikka vanteen halkaisija määräisi pisteiden määrän jne…

    Näin muodostuisi kuva kokeilijalle pelin ideasta, merkintä tavoista ja kulttuurista. Hyväähän BB:ssä on se että sitä voidaan soveltaa myös jo olemassa oleviin peleihin kuten pesäpallo, mutta BB-pallossa lyötäisiin palloa maasta ja muuten samat säännöt kuin pesäpallossa taikka sovelletaan kokemuksien pohjalta. Voidaan myös pelata tennispalloa käyttäen alustana tietenkin lyönti-matto tai BB:n alustaa.

    Nimetön

    Hoidetaan BB(Brigitte Barbie)palkinnoksi joka kilpailun voittajalle niin alkaa taso nousta.Olen sitä mieltä että golfin aloittamisen täytyy olla täysin vapaaehtoista,eikä tosiaan olisi paha hankinta jos koulun kaappiin hoidettaisiin joitakin rautoja ja sellainen verkko,mihin voisi sutia palloja maton päältä jos ’pakollinen’ koris tai lihaskuntotesti ei nappaa.Sitä kautta jäävät koukkuun ne joiden on tarkoitus.Ja ennenkaikkea,liikunnanopetuksen tasoa on tässä suhteessa nostettava roimasti.

    Ei kun koitat saada liikunnanopettajien lehteen asiaa käsittelevän artikkelin. Lienevät siellä yllättävän ennakkoluulotonta porukkaa, koska näin kerrankin ’parkour’ -nimisestä lajista kertovan jutun. Ko. lajissa hypitään ylös ja alas pitkin ties mitä kaupunkiympäristössä (penkit, katot, kaiteet jne.)

    En ihan ymmärrä miten pesistä voisi pelata tuohon tyyliin koska birkkupallo ei lennä ihan yhtä pitkälle, mutta ehkä ideaa kehittelemällä saisi jotain aikaiseksi.

    Aluksi varmaan riittää jos yhdessäkin koulussa aletaan lyömään harjoituspalloja (varmaan muutkin ilmavat pallot käyvät). Ei kestäne kauaa ennen kuin sana ja kiinnostus leviää. Varsinkin pienemmät alueelliset ja kunnalliset lehdet tarttuvat yleensä helposti tuollaisiin juttuihin.

    ts

    Onhan tuo koulugolf-projekti ollut käynnissä jo monta vuotta.

    Pari pientä ongelmaa vaan: Raha ja tekijät. Muuten toimii hienosti.

    Nimetön

    BöördiBullosta en tiedä!

    Mutta ideaa olisi viedä oppilaita, rangelle ja lähipelialuelle.

    Ihan niinkuin uimaankin mennään bussilla, niin miksei sitten johonkin par kolme radalle?

    Ja liitto vois, tulla hieman vastaan ja laittaa edes Golf proksi opiskelevat töihin jolloin he saisivat sitä työkokemusta, ja opejen opet saisivat sitten joka kurssin jälkeen arvostelut miten huomenna toimin paremmin.

    Tyyliin wilson staff ja Amersport saattaisi olla kiinnostunut hetimiten mukaan projektiin.

    Tää EI ole vaikeeta, se vaan et ketään ei oikeasti kiinnosta koko homma!

    Koulussa tunnilla opiskellaan säännöt ja käytöstavat, sitten tehdään luokkaretki vaikka lähimmälle kentälle.

    Kentällä kolme pro opiskelijaa ottaa vastaan hieman riehaantuneen lapsilauman, ja jakavat ryhmän kolmeen osaan. jokaisessa kolmen ryhmässä on yksi opettaja mukana joka tuntee oppilaat ja komentaa heitä koska on kuitenkin pedagoogisesti lahjakkaampi.

    Siitähän Pro opiskelijakin saa hyvää oppia kuinka lapsia vahditaan, ja lopuksi ESIM. Panda lahjoittaa lakupötkön koska oli vaikka tukemassa projektia!

    Rangevierailussakin olisi varmasti ideaa. Ehkäpä tässä tarvittaisiin jokin maailmallakin menestynyt, ehkäpä jopa pitkälle lyövä, suomalainen projektin nokkamieheksi… 😉

    Millaiset asenteet muuten mahtaa olla liikunnanopettajilla golfia kohtaan keskimäärin? Vaan kaipa rangereissuun tarvittaisiin suomalaisittain myös rehtorin ja vanhempien luvat kolmena kappaleena.

    ..tanan pilkun panijat. Marko puhuu asiaa ja te rupeetyte laskeen sanoja. ’

    Justa lapsille tätä kolohvia pitää tarjota ettei vaan besi pallo, lentupallu tai jiöäkiakku tai keihuun heito ja lannanlevitys nähäö ainoona urheiluina.

    mie4 ku rpesin Hyklkylässä haaveileen mäkihypyyst onneksi oli käåylän mäki kilsdan päässä. sinne maleksin ysin hjuppaamaan. kuka saatan hesaas olis mäkee hypänt.

    Nyt vaan koululaisille antamaan kolohvimailaa käteen ja me senioorti mennään kouluille kertoon hienosta lajista – paraasta mäkihupun jälkheen.

    Te nipottajat lopetakaa kolohvi ja ruvetkaa laskee

    hirikärpäsii niit on etsisää nyt toasi paljon. saisitte kerrankin vasyåtineta marinalenne.

    Hyvä marko lapsille virikeeitä maila kätjheen.

    Oma koukahtamiseni tapahtui juurikin tuolla lailla v -94. Keravan lukion liikunnanopettaja kysyi kuka haluaa lähteä tutustumaan golfiin läheiselle Talman par3-kentälle. Käsi nousi, ja meitä lähti semmoinen n 25 teini-ikäisen delegaatio eräänä toukokuisena iltapäivänä koulun jälkeen.

    Paikalla pro Harry Safo veti meille lyhyen pikakurssin gripin ja swingin perusteista ja eikun rangelle mätkimään. Ekan golflyöntini löin rautanelosella (jäi mulle melkein vikana käteen), ja ennakkoluulottomasti tajuamatta mailan vaikeutta löin ja osuin tuurilla jopa sweet spottiin, pallo nousi ilmaan ja lensi jotenkuten suoraan jopa. Silloin päässä niksahti ’jumalauta tässä on mun laji’. Noh seuraava onnistunut suoritus vaatikin sitten vähän hakemista, mutta damage oli jo tapahtunut. 😉 Sitten vähän lähipeliopetusta ja lopuksi meidät päästettiin vieläpä pelaamaan kertaalleen se 9 reikää ympäri shotgun-lähtönä. Ja ne jotka lajista eniten innostuivat pelaavat tänäkin päivänä.

    Ilman tuota iltapäivää tuskin kirjoittelisin nyt tässä. En tiedä paljonko Keravan kaupungin rahaa tuohon paloi mutta hyvä että paloi! 🙂 Tapahtuman takana ei kuitenkaan ollut mitään laajamittaista golf for teenagers -kampanjaa, vaan se, että molemmat poikien liikunnanopettajista olivat itse tuoreeltaan innostuneet lajista. Joka tapauksessa, koko ikäluokkaa on turha rangelle raahata pelleilemään ja turhautumaan kun ei niitä 300 m draiveja tulekaan vaikka onkin pelannut lätkää 5-vuotiaasta. Silti yksikin huolella valmisteltu vapaaehtoisuuteen perustuva ilta golfin parissa kyllä koukuttaa ne jotka ovat nalkkiin jäädäkseen.

    Tervehdys lajin uskolliset.

    Huomasin mielenkiintoisen keskustelun aloitetun, joten raotan tässä hieman salaisuuden verhoa, päästäksenne mukaan yhteiseen riemuun. Olen varsin sitoutunut kehittämään suomalaista golfia tavalla ja toisella. Marko Virtasen idea (miestä en tunne, ehkä joskus tutustun) on mielestäni kehittelemisen arvoinen ja olenkin edennyt jo hieman pidemmälle ajatuksen kanssa. BirdieBall todellakin antaa mahdollisuuden harjoitella / lyödä täysiä swingejä turvallisesti, pienelläkin alueella. Hyvä kysymys on, kuinka saada aihe kokeiltavaksi kouluihin ja sitä kautta lisää innostuneita lajimme pariin ? Itse olen keskustellut noin 50 pron kanssa ja he ovat valmiit viemään vaihtoehtoisen liikuntatunnin kouluihin. Ovathan nämä tulevat golf-innostuneet seuraavan kauden oppilaita rangeilla ja greengard kursseilla.

    Osana junioritoimintaa ja hyväntekeväisyystyötä, olemme Ronald McDonald lastentalosäätiön kanssa kehittelemässä koululaisprojektia golfin saloihin. Koulujen aluekilpailuista (säännöt työn alla) parhaat pelaavat ensi keväänä Peuramaa BirdieBall Golfissa finaalin. En kerro tällä kertaa sen enempää, mutta haastan kuitenkin Janos Uotilan mukaan ensimmäiseen Ronald Mc Donald ’Onnenpäivä’ tapahtumaan Paciuksenkadulle 24.9.2005.

    Siellä on useita julkkiksia mukana, joita juniorit voivat haastaa leikkimielisiin golf-skaboihin ja samalla koetamme kerätä hieman rahaa hienolle asialle.

    Kaikki muutkin kynnelle kykenevät tulkaa itse toteamaan olisiko tässä yksi konsepti lajimme eteenpäin viemiseksi.

    Golf Coat Oy, BirdieBall maahantuoja.

    Mitenkään väheksymättä BB-ideaa muistakaa kuitenkin Suomen golkauden pituuden asettamat rajoitukset, jotka muuttuvat korkeintaan hitaasti ja samalla sademäärä kasvaa.

    Todellinen huippupelaaja voisi suomalaisesta junnusta tulla, kun tämä muuttaisia viimeistään kymmenvuotiaana johonkin suopeisiin olosuhteisiin ja harjoittelisi siellä ahkerasti.

    Birdiepallon avulla voisi saada kohtuullisia harrastajia, ei kilpapelaajia.

    Tottakai ne lahjakkaat muuttavat keski-eurooppaan kuten F1 miehet, crossarit, jne. mäkimiehet eivät vielä ople tajunneet.

    Mikä hiton syy tässä maassa on asustaa , jos business on muuaalla.

    maaåallo pn kaikkien omaisuutta . kyllä täönne näïtä hirvikärpästen laskijoita jää roiittävästi.

    Hyvä Tuoppi. Mä tulisin paikalla 24.9 muuta ystäväni Paltamon Uuran kyläss kuoli juuri ja meen häönen maahanpahijaisiin.

    eitätäkkään maata pidä kuoliaaksi rakastaa, jos business vie maailamaööe.

    Kehittyäkseen golfissa, pitää mennä oikeisiin olosuhteisiin harjoittelemaan lähes piltti-iässä.

    Huh

    Ihan vaan tuli mieleen, että en ole vielä suomessa kovin montaa F1-autoa nähnynnä mutta niitä mäkisuksia liikaakiin :-).

    Nimetön

    Ei se kehittäminen ole realistinen vaihtoehto niin pienillä resursseilla, kuin mitä meillä on käytössä Suomessa.

    Toiseksi aivan maailman huipulle pääsemiseksi vaaditaan OMAA tahtoa, ei siinä tuuppiminen auta, jos lajissa on vetovoimaa kansainvälisesti.

    Yksilölajeissa tietysti on aina mahdollisuus löytää se oikea tyyppi ja tiimi tueksi. Onhan tästä hyviä esimerkkejä, jopa lajeissa joita harjoitetaan laajasti, kuten uinti. Tähän samaan sarjaan sopii myös golf.

    Meillähän on suuri innostus aina uusiin lajeihin (niinkuin pesis ei riittäisi), kuten alppihiihdon baletti, sähly jne, akankanto, yms. Näissäkin valtikka siirtyy muualle, jos lajeissa on vähääkään mielenkiintoa, kuten sählyssä ja akankannossa. Free stylen baletissa meillä oli ainakin kolme maailman viidestä (parhaasta?) harrastajasta, ja maailmanmestaruuksia tuli Suomeen jatkuvasti muiden mitalien seuratessa. Kunhan senkin lajin sai FIS:n ohjelmaan?

    Naisten jääkiekon maailmanmestaruus on myös hyvin mielenkiintoinen tapaus, johon osallistuvat lähes kaikki jääkiekkoa harrastavat naistet ympäri maailman. Rullakiekko miestenpuolella on samassa tilassa.

    Noissa ’huumorilajeissa’ MM-kisat vielä ymmärtää, mutta ei oikein sitä, että viiden miehen kelkkailussa (harrastajia yli sata?) jaetaan olympiamitaleita. Mäkihyppääjiäkin oin ainakin 1000 yhtä kelkkailijaa kohti.

    Siis massoja ei kannata ’kammata’ vaan opportunisesti vain odottaa sopivaa tilannetta ja satsata silloin kaikki tarpeellinen.

    Mitähän tukea esim. Jarkko Nieminen on saanut, ollessaan kuitenkin aivan kaikkein tunnetuimpia suomalaisia urheilijoita maailmalla – ja uskoakseni sillä ei ole ratkaisevaa merkitystä. Jarkon, ja tiimin kannalta, ei sillä ole merkitystäkään. Nyt satsaukset tulevat takaisin ja taitaa tulla vähän katettakin kaikilla tasoilla. Toivon, ettei mitään rannevamman kaltaisia takaiskuja hänelle enää tule.

    Eeikohan Jarkko ole nuorempana junnuna saanut samanlaisia tukia harjoitteluun ym kuin kaikki muutkin hanen tasolla pelaavat saavat. Homma on siina vaiheessa eri, kun urheilija julistautuu ammattilaiseksi ja rupee tahkoamaan lajiaan rahsta. Silloin ei yhteiskunnallista tukea ei samalla tavalla ole tarvis saada. Rahan takiahan he ammattilaiseksi rupeavat… 😉

    Minkäs takia ihmiset yleensä ammattiinsa ryhtyvät, jos ei rahan takia?

    Sillä perusteella ei voisi tukea yhtään mitään, koska aina on mukana joku, joka tekee sitä työkseen.

    Koululaisten golftouhuista olen samaa mieltä erään mielipiteen kanssa, ettei siihen kampanjoita ja projekteja tarvita. Jos asia on tärkeä, siitä vaan lapio käteen.

    Suomenojan rangella on järjestetty lajiesittelyjä Espoon koululaisille joka kevät ja syksy – range täynnä keskellä päivää. Aina niistä joku kipinä syttyy. Jokamiehen kenttä olisi hyvä, mutta tuntuu vaan siltä, että upokaskuoriaisen edut ovat lapsia tärkeämpiä.

    Sinne vaan 100 km päähän golfkenttiä, niin bensaa palaa ja lapset pysyvät poissa häiritsemästä – ja ympäristöviranomaiset ovat tyytyväisiä, raportin perusteella ihmisillä on hyvä olla.

    En tiedä tosta bb-pallosta mitään, mutta olisin valmis osallistumaan sellaiseen kenttä hankkeeseen jossa oikeasti otetaan kaikki mukaan, iästä ja tasoituksesta riippumatta, sekä PGA-PRO opastus olisi tasokasta eikä kuten monilla kentillämme ?

    …aloittaa golf-harrastus. Sehän on niin kuin nuuskarasiaa löisi jos ei osaa lyödä oikein, harvalla aloittelijalla niitä hyviä osumia heti tulee, pallo sentään lentää/rullii jonnekin kun edes vähänkin osuu

    ja oliko niin, että Mäkisuksi oli ainoa joka ymmärsi Virtasen tekstin – jos oikein hänen tekstistään ymmärsin..

    Nimetön

    Toi kenttien etäisyys ei tosiaan vedä niitä nuoria, varsinkaan kun kaupunki ei saa järjestettyä edes dösäkyytiä kaikille kentille.

    Käyn silloin tällöin jakamassa kouluissa oppilaille Pandan lakuja ja kertomassa mitä golf on, miksikö!! No koska sisareni on opettaja ja hän on pyytänyt, sillä hänen oppilaansa ovat jostain syystä lukeneet minusta jä lähettävät minulle sähköpostia.

    Puhuin eilen sisareni kanssa golfista ja kouluista, hän oli ehdottomasti sitä mieltä että golf sopisi esimerkiksi heidän kouluunsa erin omaisesti.

    Olen seurannut myös läheltä erästä kokeilua jossa homman toteutti täysin yksi henkilö, vapaahetoisena oman työnsä ohessa.

    Jopa sekin homma toimi, mutta pienllä ponnistuksella niin liiton kun tekijöidenkin puolesta saataisiin erin omainen kasvatukselline golf kurssi kouluihin.

    Kuvitellaampa esimerkiksi golf oppikirja joka olisi kuin eka aapinen, ja jossa käsiteltäisiin mitä Matti ja Maija tekee golfkentällä.

    Vielä kun kuvittajaksi ostetaan Mauri Kunnas niin sillä tehdää rahaakin!

    Ai niin mut sittenhän Mauri Kunnas ja hänen siskonsakkin saa rahaa.. Eihän se käy…. Kevennys!!

    Koiramäen Golfkirja, tuotto juniorityölle!

    Niillä rahoilla saadaan vedettyä toi, kouluprojektikin päätökseen…

    PARAS juttu tässä olisi, että saataisiin edes yksi levoton agressiivinen ja älykäs tarkkailuluokkalinen lajin pariin jossa pitää keskittyä ja rauhoittua.

    Sellainen kaveri saattaa olla oikeasti se meidän toivomme golfissa, tai ainakin siinä ettei hän tapa itseään huumeisiin ennen ajokorttiaan.

    joo mä olin ja olen vieläkin sellainen nuori kai joku adhd -öhpöhöpö.

    Miten sen mäkihypyn valitisin – no se miellytti ja kylä Maunulan mäen olemassaolo 25 m hyppyri 2 km hihtomatkan pääs rataksiis.

    Hertsikaaan mentiin kahella busaall 54 ja hertsikan linaj – nin kuin nyt Vuosaaare kummuill.

    Lahteen vielä pääs Suurmäkeen oli SOU: ( suomen oppikoulu-urheilu n S9 SM kisat ja teinkunta aksoi matkat. 68 metrii jäi pisimäksi ja sitte lpetin ja menin armeijaan, jossa olin viel ekassa hiihtolajien puolustusvoimanin urheilujoukossaKjjaanisssa, kasarmialueella oli hyppyrmäki jota jo katsoin sillä silmällä. Jojensuuss oli AUK . siellä kasramialöuelle ol hyppyrmäki , katteklin sitäkin sillä simäll. – no sitten mentiin Hanminaan ja hypyt jäi kunnes 16v kuluttua jo 38 v hyppelin Ounasvaaralla pojan kanssa muta vain 20 m.

    mutta lapsen on saatva keppi käteen . että se lentää.

    kolohvhi kouluihin – ennekuin besis, lätkä, fudist tai mäkihyppykään.

    Nimetön

    Moi

    Kiitos haasteesta, olen todella pahoillani mutta joudun olemaan eräässä toisessa tapahtumassa samana päivänä.

    Tosin sekin on Helsingissä, joten jos jostain saan tarkan aikataulun niin saattaisin jopa taistella itseni hetkeksi mahdollisuuksien mukaan paikalle.

    Asiakas kuntaa huomioon ottaen, pitää vähän taistella päästäkseen paikalle.

    Laittaisitko tarkemman aikataulun sähköpostitse!

    janos.uotilaÄTjanosuotila.com

    Nimetön

    Kävin yläasteen ja Lukion samassa koulussa ja siellä järjestettiin silloin tällöin liikunta iltapäiviä. Oli melontaa, keilausta, kiipeilyä ja tietenkin perinteistä pesäpalloa, jalkapalloa, kaukalopalloa, sählyä ja lenkillekin sai lähteä jos halusi. Jokainen sitten sai valita mitä halusi lähteä harrastamaan ja siellä sitten oli paikallisen seuran edustus ja koulun opettaja opastamassa niitä jotka eivät olleet ennen lajin tutustuneet. Olisi siellä kuulemma ollut golfiakin joku kerta mutta tuolloin ei se laji kiinnostanut.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Vastaa aiheeseen: KEHITETÄÄN YHDESSÄ

Etusivu Foorumit Yleistä KEHITETÄÄN YHDESSÄ