Aihe: KBS Tour -varret - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

KBS Tour -varret

Etusivu Foorumit Välineet KBS Tour -varret

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #332726 Ilmoita asiaton viesti

  Onko kokemuksia otsikon mukaisista rautamailojen varsista? Itse laitoin tilaukseen uudet raudat kbs tour x-stiff varsilla (7.0 cpm > soft step 6.7). Vanhoissa Rifle 6.0 varret, jotka ovat itselle liian rennot ja epätarkat. Jos käytät itse kbs varsia: mistä vaihdoit, miksi vaihdoit ja onko vaihto kannattanut? Millainen tuntuma varsissa on ollut sinulle?

  #301690 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla kävi toisinpäin. Mä pelasin pari vuotta just noilla samoilla kbs x:illä. Oikein hyvät varret! Ne jäi vaan vanhaan settiin kiinni ja ovat olleet varastossa jo pari vuotta. Nyt mulla on Rifle:n 6,9:t, jotka on mielestäni ihan yhtä hyvät.

  #301691 Ilmoita asiaton viesti

  En ole maila- tai varsiasiantuntija, mutta kertyi kesällä hieman kokemuksia KBS:stä, jotka voin jakaa.

  Ostin mailat KBS-varsineen, koska ne tuntuivat testissä ihan hyviltä, joskaan ei kovin tunnokkailta. Tehdassetti, joten oli halvempi ja tuli nopeammin.

  a) Ristiriitaista infoa kuinka hyviä
  1. Erään tunnetun mailafirman tuotepäällikkö sattui kesällä olemaan pelikaverina ja sillä kbs-varret > ’aivan p**kat’. Oli saanut ilmaiseksi ja oli luopumassa.
  2. Asioihin perehtynyt ja asiantuntevana pitämäni kaverini > ihan yhtä hyvät kuin paljon kalliimmat
  3. Golfliikkeen golfosaston pomo > yksi maailman yleismmiin käytetyistä varsista > ’on oltava hyvät’
  3. Viittaus Jamasan useisiin postauksiin > ’mene liikkeeseen ja lyö, muuten ei tiedä’
  4. hevosmiesten tietotoimiston tietoa > yleisesti ottaen aika tunnottomina pidetään
  5. Laita täällä forumissa hakuun, näistä on keskusteltu ennenkin

  b) tilasin kahteen pisimpään rautaan löysemmät varret, kun kokemattomuuksissani demopäivänä hakkasin innoissani täysillä ja oli hyvä päivä > liian jäykät varret. Irlannista (?) sitten kahta vartta odottelemaan. Nyt on kulunut tilauksesta 3kk ja siitä kun mailat ’ovat lähteneet liikkeelle’ 1,5 kk ja 3pv sitten kuulin että nyt ovat perillä > tuli ihan vääriin mailoihin varret. Vinkki: Ota kerralla oikeat. Tosin esim. Golf Centerissä vaihtoja tehdään onnistuneemmin, kuulemma.

  Viisaammat korjatkaa jos on ihan p**tä.

  #301692 Ilmoita asiaton viesti

  Tälläset jutut on niin pelaajakohtaisia juttuja, että jos toinen tykkää ja toinen ei, niin vaikea sanoa mitkä sinulle olisi sopivat.
  Paras on edelleen se, että jälkimmäinen kolmonen edelleen. Kokeillaan ja ottaa ne mitkä tuntuu hyvälle. Parempi vielä kun ei tietäisi millasia varsia kokeilee.
  Itse olen pelannut DG TT S300, KBS Tour X ja S, Dynalite regu……kaikki on hyviä varsia.
  Itse tulen ottamaan ensi kesäksi tod.näk. nuo KBS Tour ässät.

  #301693 Ilmoita asiaton viesti

  Ma olen KBS nk ’Premier Dealer’ ja olen myynyt ja fitannut heidan varsiaan ihan KBS-tarun alusta asti. Itsekin pelaan niilla (KBS Tour Stiff HS). Isoin ero mielestani muihin varsiin on, etta ne on (kaikki) hyvin tasalaatuisia (helppo tehda hyva setti), todella suoria varsia (verrattuna esim Dynamic Goldiin ja muihin) ja painotukseltaan parempia kuin muut rautavarret. Ne tuntuvat siis paremmilta kasissa, kuin monet muut rautavarret. Tour-varsissa tuppaa olemaan vahan se, etta ne spinnaavat hieman liikaa ja nousevat hieman korkealle tietynlaisilla pelaajilla (niin kuin mulla). Onneksi sielta on nyt tulossa (taman kuun lopussa) uusi Tour V varsi, jota Phil Mickelson on kayttanyt taman kauden ja tama varsi tuo helpotusta noihin kahteen asiaan.

  KSBn toinen uusi varsi, C-Taper Lite, tuntuu myos todella hyvlta ja spinnaa vahemman kuin Tour. Itse loysin silla tavalla 5-8 lisajaardia lyonteihini ja pallon lento oli hieman matalampaa. Kunhan toi Tour V tulee shoppiini, niin sitten vasta teen paatoksen kummat tulee uusiin mailoihini.

  KBS Tour90 on hyva hitaalle tai hidastuvalle svingille ja C-Taperista tykkaan itse yhta vahan kun Project X:sta eli en ollenkaan. Tunto puuttuu ja monesti olenkin, juuri siita syysta, fitannut pelaajille C-Taper varsia yhta astetta loysemmilla kuin muuten muita varsia. Tuntuu toimivan.

  #301694 Ilmoita asiaton viesti

  No nyt on Tour-V vartta testattu vajaan viikon ja vakaasti nayttaa silta, etta niilla saan yhden mailan verran lisaa pituutta. Testissa on ollut Miuran CB-501 lapa ja muut speksit seka grippi ovat olleet samat kun omissa mailoissanikin. Vahemman spinnia, parempi pallon lentorata tallaiselle korkealle lyovalle (jota en ole kylla koskaan pyydellyt anteeksi, paitsi Bandonissa) ja tuloksena tasaisesti tuollaista 190y kaarta rauta-kutosella. Maanantaina vien mailan ulos testattavaksi.

  Uudet varret (Tour-V & C-Taper Lite) ovat siis hyvia uutuuksia KBS perheeseen. Ovat varmasti taman talven ja ensi kesan hittituotteita!

  #301695 Ilmoita asiaton viesti

  Pääsin kokeilemaan viime kesänä, tosin sisätiloissa monitoriin c-taperia. Olihan se hyvän tuntuinen, raskas ja komeempi, kuin DG X-100. Mittari näytti mulle samoja arvoja molemmille, niin päädyin ottamaan X-100:t edullisemman hinnan vuoksi.

  #301696 Ilmoita asiaton viesti

  Mitakohan flexia kokeilit C-Tapereissa? Ma olen yleensa fitannut yhta pykalaa pehmeampiin kuin esim Dynamic Gold-flexit. Syy on lahinna taysin erilainen painojakauma varressa, joka saa esim X-flexin tuntumaan tiukemmalta kuin se onkaan. Esim cpm-arvot on taysin erilaisia juuri tuosta johtuen. Samanlaista fittausta olen huomannut PGA Tour pelaajillekin tehdyn.

  C-Taperia ei voi oikeen ’yks yhteen’ verrata Dynamic Goldiin, silla toleranssit KBS:lla on paljon tiukemmat. Lisaksi KBS varret ovat taysin suorat, kun taas esim Dynamic Gold varret eivat. DG:n kanssa joutuukin tekemaan enemman toita ja valitsemaan noin 12 varresta ne 8 mitka sun lapoihin laitetaan (karkeesti sanottuna). KBS varsia pitaakin verrata Dynamic Gold Tour Issue varsiin, jossa toleranssit ym ovat vertailukelpoisia. Ja siina kohtaa hintakin rupee olemaan suurin piirtein sama. Ehka jos halvempi KBSn ’eduksi’.

  Oikeen hyvat varret nuo DG:tkin on, ei siina mitaan.

  #301697 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt on uudet mailat testattu KBS Tour X-stiff varsilla (soft stepped x1 = 6.8 fcm) ja ne toimii loistavasti!

  Varret on pehmeät ja todella hyvän tuntuiset. Lyöntien sivuhajonta on paljon pienempi kuin vanhoilla Riflen 6.0 varsilla.

  Stepatuissa varsissa on sama jäykkyys (fcm 6.8) kuin DG x100, mutta KBS antaa minulle hieman enemmän korkeutta ja myös pituutta lyöntiin. (DG x100 antaa muutenkin matalampaa lentorataa kuin KBS Tour X).

  KBS on hieman kalliimpi kuin DG, mutta suosittelen kokeilemaan ja huomaamaan itse hyödyt/haitat.

  #301698 Ilmoita asiaton viesti

  Onko tietoa mikä ero on KBS Tour S+ ja S varrella?

  #301699 Ilmoita asiaton viesti

  JPJP kirjoitti: (22.3.2014 12:27:20)
  Onko tietoa mikä ero on KBS Tour S+ ja S varrella?

  Selventäisikö tuo asiaa:

  taulukko

  #301700 Ilmoita asiaton viesti

  Kommentti aiempiin KBS-pohdiskeluihin perustuen:

  Olen nyt pelannut itselleni sopivan jäykillä KBS-varsilla jonkun verran ja olen erittäin tyytyväinen! No problem what so ever. Tuntuma hyvä. Enää ei voi syyttää mailoja/varsia. Pitää keksiä muuta. Onneksi on hyvä mielikuvitus ja paskat lyönnit.

  #301701 Ilmoita asiaton viesti

  Selventäisikö tuo asiaa:

  taulukko

  (mrc77 22.3.2014 14:25:11)

  Toi varren paino on selvä, mutta mitäs toi FCM luku tarkottaa?

  #301702 Ilmoita asiaton viesti

  JPJP kirjoitti: (22.3.2014 12:27:20)
  Onko tietoa mikä ero on KBS Tour S+ ja S varrella?

  Tour S

  120g
  Torque 1.9
  FM: 6.1

  Tour S+

  125g
  Torque 1.85
  FM: 6.6

  FCM tai FM (Frequency Matching)

  Tarkoittaa arvoa joka määrittelee varren värähtelyarvon CPM (Cycles Per Minute) muuttumisen varren pituuden muuttuessa. Käytännössä käyrä on sama esim. 5.0 ja 6.0 mutta kohta asteikossa on eri. Mitä isompi numero, sitä korkeammalta CPM luvulta lähtee, ja kun varsi lyhenee niin CPM nousee tasaisesti. Perusgolffarille ehkä triviaalimpi tieto kuin olennainen tieto.

  https://kbsgolfshafts.com/shafts/kbs-tour

  http://kbsgolfshafts.com/downloads/kbs-catalog.pdf (sivu 3)

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet KBS Tour -varret